Söderby GK, 30/9

   Vi hade tid på Söderby GK, Jonny och jag kl: 10:08, men dimman låg tät och frosten bet i gräset, så vår start blev framflyttad en halvtimme eller så. Senare på dagen kom solen, ännu senare kom regnet och dom sista fem hålen spelade vi i ihållande regn.
   Tävlingsformen för dagen var som vanligt "Nassau" 20 - 20 -20.
   Jonny tog kommandot direkt med ett par uppföljt av en fin birdie, jag själv gjorde dubblebogeys, och så fortsatte jag även på hål 3, där vi båda hamnade i vattenhindret vid greenen.
   På hål 4 slog jag bort min första boll och var tvungen att spela på den provisoriska, medans Jonny spelade bra och gjorde par, han följde upp med ytterliggare ett par. Jag vet inte vad jag höll på med, men golf tror jag inte att det var.
   Från och med hål 6 började mitt spel att stämma och jag radade upp fyra bogeys, Jonny tappade något av sitt spel, men dom första nio hålen gick klart i Jonnys favör.

   Nu radade Jonny upp fyra raka bogeys, jag var hack i häl, det efter en birdie på "andra bollen" på hål 10, räddade således en bogey.
   Mitt spel gick bättre dom sista fem hålen, kanske dels för att regnet kom och Jonny inte hade något paraply med sig, eller för att jag spelade bättre.

   Dom sista nio gick till mig men totalt vann Jonny med 1 slag.

   Söderby GK är en fin bana med många "spännande" vattenhål och utslag från höga positioner som jag gärna besöker igen, trots dom många slagen man fick, 21 slag mot för 16 på min hemma bana.

Idag skulle "Pappersbruksmästerskapen" ha gått, men det är flyttat till den 8/10.

Brynäs - Modo

Nyss hemkommen från Läkerol Arena och matchen mellan Brynäs - Modo som slutade 5-4 efter en forceringen i tredje perioden av Modo, men Brynäs lyckades hålla undan.
Brynäs hade ledningen med 3-0 ett tag och jag själv fick Röglematchen i tankarna, det verkade även Brynässpelarna få, för dom började spela ängsligt och när Modo gjorde mål så tog Modo över matchen totalt, nu räddade Dixon oss med ett 4-1 mål i nummerärt underläge.
Modo kämpade på och kom upp till 4-3, när Sundqvist räddade oss med ett kanonskott i mål.
Modo tog ut målvakten och tillsammans med Brynäsare utvisade reducerade Modo till 5-4 som blev slutresultatet.
Tycker att Markström var ute och simmade lite på isen idag, ok, han gjorde några fina räddningar också.

Trekejsarslaget...

Trekejsarslaget mellan mig, Olle och "Kungen" blev decimerat till att bli en duell mellan mig och Olle, "Kungen" hade fått förhinder, arbete, arbete, arbete...
Vi spelade på Avan denna fina dag med nästan ingen vind alls och solen sken.

Olle tog kommandot direkt med tre raka par jag radade upp tre bogeys, vi följdes åt poängmässigt på hål 4-5-6. På hål 7 gjorde jag par och Olle bogey, jag knappade in två poäng, men Olle ledde stort efter sina inledande par. På hål 8 blev det omvänt Olle utökade sin ledning med två poäng efter ett fint par av Olle och ett skogsbesök av mig, räddade dock en dubbelbogey, vi avslutade båda med en bogey.
Inledande nio hål till Olle med 20 poäng mot mina 17. Olle hade fin-fina 40 slag.

På hål 10 och 11 rasade Olles spel ihop medans jag gjorde par / bogey, sedan följde jag upp med bogey / par, Olle med par / par, poängmässigt tappade Olle ändå.
Vi båda spelad dåligt på hål 14, men jag lyckades åter igen rädda en dubbelbogey (med dropp) och en poäng, Olle streck igen.
På följande korthål gjorde Olle ett par, jag trasslade till det för mig och åter en dubbelbogey.
Efter ett mycket fint utslag av mig på hål 16 som jag följde upp med en otroligt fin Järn 8 rakt mot pinnen och nu gör jag en birdie tänkte jag, men greenerna är inte av den kvalité dom varit tidigare under året så bollen hoppade inte riktigt min väg, men ett säkert par blev det.
Jag hade greppet om sista nio.
På hål 17 slog jag två bollar i vattnet, så greppet jag hade höll på att glida mig ur händerna.
För att Olle skulle vinna måste han skjuta ett slag bättre än mig, två hyffsade utslag på hål 18, följdes upp av en toppad spoon för min del och Olle slog ut i ruffen, inspelet av Olle hamnade strax utanför greenen och jag i bunkern som jag nästan inte visste att den fanns där.
Jag fick upp bollen bra, och Olle slog en putt som var för lös, onduleringen fick den att vända neråt igen. Min parputt smet förbi hålet som så många gånger tidigare, Olle vinstchans var nu att sätta parputten men om min var nära så var Olles putt nästan i, båda avslutade med bogey och jag vann, 33 poäng mot 32, där jag gjorde 16 in och Olle tappade mycket av sitt spel och fick 12 poäng.

"Mästargolfen"

Någon mästare blev man inte, däremot så tog jag hand om den sista platsen av 43 startande.
Jag hade högre nettoresultat än vad jag hade brutto i fredags !!!
Lyckades "bara" göra tre par, men radade upp en mängd fulla hål, spelformen för dagen var slaggolf, lägg därtill en handfull dubbelbogeys och någon trippel.
Det blåste mycket kraftigt idag och jag har svårt att spela i kraftig blåst, medvinden hjälper inte lika mycket som motvinden stjälper.

Men som man säger "En dålig dag på golfbanan är bättre än en bra dag på jobbet"

Ny tag imorgon, då möts jag , Olle och "Kungen" i ett trekejsarslag.

Brynäs och Heroes

Följde Brynäs match via Hockeyligan då och då, var i stugan och förberedde inför hösten. Det var ingen rolig läsning, Brynäs verkar tappa  i början av matcherna, och efter två perioder låg man under med 3-0 på bortaplan och det verkade kört, men man skall aldrig ge upp. Brynäs gjorde en helt makalös vändning och vann sista peroden med 4-0 och matchen med 4-3.
Nu leder man serien, undrar vad alla experter och förståsigpåare har för bortförklaring nu.

Efter Brynäs helt makalösa vändning kommer jag att tänka på Heroes, den amerikanska tv-serien som nu börjar på sin tredje säsong, när den kommer till Sverige vet jag ej, men jag skall titta på avsnitt 1 och 2 som cirkulerar ute på nätet.

Imorgon är det dags för "Mästargolfen" och det verkar bli blåsigt, det har ju nu varit nästan vindstilla några dagar.

Avan 26/9 inspel/genrep inför Mästargolfen

Spelade idag ett inspel/genrep inför "Mästargolfen" som spelas nu på söndag.

Patrick, Jonas och jag bettade lite grann, vi spelade "Nassau", poängbogey, plus närmast hål på varje par 3:a och bonus för varje gjord birdie.

Patrick började bäst med 3 raka par, själv gjorde jag bogey på dessa tre hål, Jonas hade två streck. På hål 4 hade vi birdiechans alla tre, jag var den enda som inte gjorde birdie.
På hål 6 var jag närmast flaggan på green, det var bara jag som träffade greenen !
På hål 7 gjorde Patrick åter en birdie, medans Jonas och jag gjorde en bogey. Hål 8 och 9 blev det åter bogey för mig och Jonas medans Patrick gjorde par / bogey.

Träffade Olle och "Kungen" när vi skulle slå ut på jål 9, dom var på greenen på hål 2.

Patrick vann ut med ett bländande spel hela 21 poäng och på par slag. Jag hade 19 poäng och Jonas 15.

Började åter på hål 10 och 11 med bogey, Jonas likaså, Patrick par naturligtsvis.
På tolvan "tokslicade" jag ut i tjockan, hittade bollen men det tog mig tre slag att komma ut på fairway, där P-bollen låg. Ett streck för mig och likaså Patrick som hamnade i vattnet, Jonas bogey. Närmast hål på hål 13 vanns av Jonas. Patrick par och jag bogey.
Nu hade Jonas tagit kommandot på inrundan.
Det varade bara till hål 14 för Jonas där han streckade, där gjorde jag bogey, Patrick bogey som han sedan följde upp med tre raka bogeys.
Jag parade hål 15 och 16, Jonas två dubbelbogeys.
Nu hade jag tagit kommandot både in och totalt.
Hål 17 Jonas och Patrick bogey medans jag gjorde en dubbelbogey, jag ledde fortfarande.
Patrick gjorde en "kanondrive" över vattnet med stor chans att gå in på två slag. Jag gjorde en fin drive som jag följde upp med en bra spoon och hade inte långt in till greenen.
Patrick tvingades att försöka gå in på två slag, men slog tyvärr i vattnet, även nästa slag i vattnet. Jag slog in min på greenen och avslutade med par vilket Jonas också gjorde.

Jag vann in och totalt med fina totalpoängen 36.

Hoppas nu att banan är i bättre skick på söndag, grenerna var luftade och gräset ojämt, det hinner nog inte jämna ut sig tyvärr.

Not, "Kungen" ville vara med på min Blogg, det fick han nu vara ; )

3 poäng

Hade laddat upp med Pizza och öl samt tagit ledigt från jobbet för att se på ishockey, den här gången hemma i soffan, tittandes på Canalplus och matchen mellan Brynäs och Timrå. Många med mig, för det var en dålig pukbliksiffra.

Matchinledning var Brynäs men Timrå tog ledningen med 1-0 och sedan utökade till 2-0, men resultatet var inte rättvisande. Brynäs var mycket bättre än matchen jag såg i tisdags mellan Brynäs och Djurgården.

Andra perioden var helt klart Brynäs period, hjälpt av utvisningar på Timrå, dom hade Brynäs jobbat fram. Brynäs kvitterade två gånger och efter två perioder stod det 2-2.

I tredje perioden rykte Timrå upp sig men Brynäs gjorde 3-2 som blev slutresultat.

Bästa kedja förra matchen med Vas, Dixon och Hermansson spelade ingenting i tredje period (tror jag) till förmån för Sandin, Sundström och Granström som stod för mycket av grannlåten idag.

Nu ligger "vi" på andra plats efter 4 omgångar och det var det ju inte många experter som trodde, hoppas att det håller i sig.

Spoon och hybrider

Har tidigare presenterat vilka klubbor jag har i min bag. Jag inte presenterat allting, nu kommer det sista, "Spoon och hybrider". Det jag har i bagen just nu är en Ping G5 Spoon (15gr) med Grafalloy Blue reg skaft, samt en Ping G5 Hybrid 22 gr med ett Aldila stiff Hybridskaft. Dessa två klubbor vann jag i en tävling 2006 "Momentumgolfen" en för längsta drive och den andra 1:a pris 38 poäng pb, gick då för första gången under 90 slag.

Hade tidigare en driver från Ping också, en G5 10,5 gr med Aldila stiffskaft, men den har jag sålt till förmån för min Taylor Made Burner driver.

Har två stycken Ben Hogan hybrider 21 och 24 gr med stålskaft som jag har alternerat emellan, köpte dessa då jag var över till USA 2004.

Nu är min bag komplett med 14 klubbor, den 14:e är en "skogsklubba", en 52 gr wedge av märket Viper, som jag inte behöver vara rädd om, den kan vara bra att ha när man hamnar i skogen eller på ett annat ställe där man inte vill förstöra någon av sina andra klubbor.

Tänkte ta bort min "skogsklubba" och Ping hybriden för att åter stoppa mina Ben Hogan hybrider i bagen, får ett "tätare" avstånd bland dom längre klubborna då, vi får se hur det går.

Ishockey och lite golf...

Var på säsongens första elitserimatch i ishockey idag, den mellan Brynäs och Djurgården. Det började med uppförsbacke direkt 1-0 i baken efter dryga minuten, reducerat strax innan periodpaus. I andra perioden tog Djurgården åter ledningen samt drygade ut den. I Tredje perioden tryckte Brynäs på, och hade publiken med sig men inget mål föll i Djurgårdskassen, Brynäs tog ut målvakten på slutet och som så många gånger tidigare gjordes mål i tom kasse, 4-1 till Djurgården.
Brynäs hade chansen i powerplay några gånger under matchen, men avsaknade av en avslutare var tydlig, läs: Brendl.
Bäst i Brynäs var Vas, Dixon och Hermansson, sämst var backarna som drällde och fumlade med pucken så att Djurgården tog den och gjorde mål två gånger. Dackell, Lind och framför allt Widing var ganska osynliga.

Nu har jag inte spelat golf på ett par dagar och jag känner mig lite bättre i förkylningen, jag snorar inte lika mycket som tidigare och hoppas på att jag blir bättre till helgen, det skall då spelas "Mästargolfen" på hemmaklubben. Får se om jag spelar på fredag, ett så kallat "inspel", nu känner jag min hemmabana ganska väl, så det är ju flaggplaceringarna som är annorlunda bara.
"Pappersbruksmästerskapet" som skulle spelas den 30/9 har flyttats och nytt speldatum är den 8/10 istället, vi får hoppas att vädret håller i sig.

Ledarbollen 2008

Ledarbollen 2008, Älvkarleby GK, började dimmigt och kallt. Det var ner mot noll grader på kvicksilvret, temperaturen steg under dagen och vi fick ett fint väder, säkert upp emot 15 grader och solen var framme.

Hur gick det då?
Jag börjde bra med ett par, sedan följde ett par hål dåliga hål innan jag gjorde par på hål 5 och birdie på hål 6. Sen tog det roliga slut, nio i på hål 7, var tvungen att spel på tredje bollen från tee, första ut i skogen, den dömde jag ut. Andra var en bra drive rakt fram, men tyvärr out, den tredje fick jag spela på, slog sedan in på greenen men treputtade !!!
Kämpade sedan på och det ramlade in nåt par, men på hål 16 blev det en trippel efter ett dåligt bunkerslag.
Fick på en bra drive på hål 17, vann inte långdriving, det gjorde en annan i min boll, Peder.
Närmast hål på 18 kunde jag glömma, träffade inte ens greenen utan gjorde en fyra. Nu var rundan slut och vi summerade, 77 slag netto, (32 poäng), räckte inte till seger, för det krävdes 69 slag netto.

Här syns vinnare Tommy H, till vänster, 69 slag netto.
Vinnaren

Tommy H har nu två inteckningar i vandringspriset.

Vinnaren i damklassen var Tanja, 70 slag netto, Tanja kom tvåa totalt.

Längsta drive vanns av Peder och närmast hål av Annika, 3,33 m.

GRATTIS.

Här syns hela startfältet 23 man/kvinnor starka, med vinnarna i mitten:
Samtliga deltager i Ledarbollen 2008 med vinnarna i centrum


Volkswagen Masters

Nyss hemkommen från tävlingen "Volkswagen Masters" i Kallfors, och om inspelet inte var bra, så var spelet under tävlingsrundan katastrofal. Puttningen hade jag fått någorlunda kläm på, men inte helt, greener är fortfarande väldigt snabba och bollarna ville inte riktigt rulla i. Det är en del av spelet, men man ska komma till greenen också, det fungerade verkligen inte i dag, ibland har man kanske två-tre dåliga slag per runda och sedan "fixar" upp det hyfsat. Nu var det mer två-tre dåliga slag per hål och det säger allt om resultatet, 81 slag netto (28 poäng).
Vinnaren i min klass B-klassen vann på 73 slag netto, förra året kom jag trea på 70 slag netto.

Jag lyckdes avsluta med en birdie på hål 10, startade på hål 11, Kanonstart.

Bättre gick det för en annan av oss från Gävle, Daniel kom två i A-klassen på 70 slag netto, lika vinnaren men sämre hcp. Daniel

70 slag känns inget bra för det hade vinnaren i B-klassen förra året, då jag kom trea.

Har tagit en bild över hål 4 i Kallfors, känd från många andra golfsammanhang och reportage:
Kallfors hål 4.

Nu gäller det bara att ladda om till "Ledarbollen" på söndag i Älvkarleby.

Inspel, Volkswagen Masters

Efter dagens runda känns en vinst och resa till Sydafrika väldigt långt borta. Såphala greener gjorde det mycket svårputtat och scoren hög. 77 slag netto räcker knappast till en framskjuten placering. Hoppas att turen kommer imorgon, och att andra har större problem med puttning än jag ; )

Dagen före...

Nu är det kvällen före avfärd till Kallfors och inspelet inför sverigefinalen av "Volkswagen Masters" som går på fredag, hoppas på bra spel och en framskjuten placeringen.
Spelet i går på Älvkarleby kändes helt ok, men på kvällen och i dag har jag känt mig lite "krasslig", snuvig och en släng av lite feber. Var på Apoteket och inhandlade lite medikamenter som jag hoppas att jag inte skall behöva ta.
När jag kommer hem på fredag kväll så är det en dags vila tills söndagen och "Ledarbollen", en tävling som jag är med och anordnar, på Älvkarleby GK.

Det är även "Dagen före" Brynäs elitseriepremiär mot Färjestad, hoppas på BIF vinst.

Min första EAGLE

Jonas och jag bestämde oss för att spela i Älvkarleby, det blev dessutom två rundor. Mycket bra väder, runt tio grader, kunde iofs vara lite varmare, men det blåste absolut ingenting, vilket gjorde det skönt.
Det som tog ner behållningen lite var att dom just luftat greenerna och tom höll på med hål 15 när vi kom dit på första rundan.

På första rundan på hål 4 gjorde jag min första "EAGLE".

Så här säger Älvkarleby om hål 4:

Hål 4

Dalälven till vänster. Med ett bra utslag är detta ett birdiehål.

Par 5

Hcp 10

Gul 415 m

Röd 384 m 

Hål 4 
Jag slog en Drive följt av en Spoon som gick upp på greenen, jag slog en putt på  ca 18 m rätt i kopp, som om den missat hade blivit lååånnnggg......
Jag spelade som i trans dom första nio hålen, sedan gick det tyngre och jag kom in på 36 poäng, då hade jag ändå lyckats med att göra en birdie på hål 14.

Efter lunch gick vi ut igen, det var folktomt på banan, både före och efter lunch, dom som spelade kunde man lätt räkna.
Jonas började bättre den här rundan, medans för mig gick det tyngre, maten hade inte hunnit smälta ännu.

Dom första nio hålen gick jag ändå på 18 poäng och ännu en birdie trillade ner i koppen, det på hål 7. Dom sista nio spelade jag stabilt och tvåpoängarna ramlade i på nästan varje hål, totalt 15 poäng in och 33 totalt.
Det här var en bra genomkörare för "Ledarbollen" som jag spelar/anordnar på söndag den 21 sept.

När jag kom hem, var jag trött och det kändes att man spelat två rundor, tog jag mig ett varmt bad i bubbelbadkaret, för att sedan laga mat och efter bloggandet stupa i säng.

"Platespotting"

Jag har råkat ut för att bli lite tokig, nu har jag fastnat för "Platespotting" och har nu kommit till 041, mitt nästa nummer jag letar efter är således 042.
Det roligast var när vi var fem stycken i en bil och föraren, Torbjörn, skulle ha 040, vi övriga fyra såg just det numret men inte Torbjörn. Tätt därefter såg vi alla fem 041, 042, 043 och 044. Vilket kap det skulle varit för Torbjörn om han bara sett 040, vi hojtade ändå till när vi såg numret.
Det mesta antalet nummer jag sett på en dag är tre stycken.
Innan jag såg 040 och 041 idag så hade det inte uppenbarat sig något nummer (039) för mig på flera dagar.
Naturligtsvis så är det så att just det nummer man letar efter "gömmer" sig, men då man sett det eller när man ska ha numret innan, så ser man det numret hela tiden. Det verkar som om det går tretton på ett dussin av just det numret då.

Elitseriepremiär...

Nu börjar det, Elitserien alltså, med en match från omgång 7 !!!

"Den riktiga premiären" är på torsdag då omgång 1 spelas, då spelar Brynäs hemma mot Färjestad, tyvärr kan jag inte gå för jag har då åkt ner till Kallfors och spelar inspel inför sverigefinalen av "Volkswagen Masters".

Tycker det är lite tidigt att börja med ishockey redan nu, dels har fotbollen inte slutat, jag är iofs inte jätteintresserad, och det går ju att spela golf fortfarande, är inte ishockey en vintersport ?

Mitt lag som jag hejar på är Brynäs om det inte framkommit, hur går det i år då ? Som vanligt tror jag på mitt lag och slutspel hoppas jag alltid. Om sex månader vet vi mer.

Träning ger färdighet ?

Träning ger färdighet, säger man.
Jag hoppas det, för nu har jag deltagit vid nio tillfällen på medlemsträningen som Gävle GK erbjudit sina medlemmer mot en billig penning, då jämfört vad en enskild lektion skulle kosta.
Jag har fått en påminnelse om "Svingens grunder och rutiner" vid två tillfällen, "Kraft i svingen", "Spelstrategi", ""Bunker och lobb", "Närspelets grunder och rutiner", "Puttning, grunder och rutiner", "Pitch - wedgar", "Rull chippar".

Lite nyheter var det allt, nu gäller det bara för mig att fortsätta träna och tänka på det jag lärt mig. Men till våren har man väl glömt allt igen ; ) Nu lovade Pron, Marcus, att dom skulle börja tidigare nästa år. Då tänker jag vara med på träningen igen.

911

Vad gjorde du den 11 september 2001 ?
Jag vet vad jag gjorde, jag var på väg till en korpfotbollsmatch, men jag åkte inte iväg. Jag blev fast vid TV tittandes på CNN och förödelsen i New York. Har varit i New York två gånger, en gång före terrorattacken och sedan år 2004.
Vid besöket första gången i New York var vi (jag och min sambo) upp i Empire State Building, men ej upp i något av Twin Towers, trots att vi passerade där några gånger, vi besökte bla Vinterträdgården som är en del av World Trade Center.
Då när flygplanen flög in i dom två tornen kändes det helt overkligt och dessutom hade jag ju varit på den platsen där allting hände.

Vid det andra besöket i New York var vi åter upp i Empire State Building, den här gången hade vi vår son med oss. Vi besökte naturligtsvis Ground Zero och såg hur rensningen fortskred.


Dags för en ny Driver ?

Är det kanske dags för en ny Driver, vänta då tills den 15 oktober, då kommer Callaway med en driver kallad FT-iQ, knepigt namn minsann.

Här följer en försmak av Drivern dom kommer att släppa, fyrkantigt varkar vara populärt.

Callaway Driver FT-iQ

Callaway Driver FT-iQ

Avstängd igen...

Gamla banan är avstängd igen, jag tror att det är fjärde gången i år och då är det under augusti och september månad. Och det pga den stora nederbördsmängd som kommit under dessa två månader. Man hoppades på att september skulle bli bättre, men hittills så har det regnat nästan lika mycket. Hösten har verkligen kommit, snart faller löven också.

Man känner sig inte lika "sugen" på att spela, men blir det bara lite fina dagar utan regn så kommer jag nog att gå några rundor, jag har ju flera tävlingar att se fram emot.

Big Bertha 2004

Järnklubborna jag använder är Callaway Big Bertha 2004, 4-SW, dock står J4 i garage till förmån för en hybrid.
Klubborna köpte jag på en resa till USA. Setet består bla av en J10 + W, med graderna 46 och 50, SW har 55 grader.
Det är mina äldsta klubbor och jag fundera på att inför nästa års säsong byta ut dom via en custom fitting. Jag gillar klubborna riktigt mycket, dom har hjälpt mig till det handicap jag har nu ~15, den breda sulan och vikten nertill gör att det är lätt att få upp bollen i luften, höga och fina slag.

Big Bertha 2004

Dagen efter...

Dagen efter "F-lagets golfmästerskap" äntrade jag Avans bana tillsammnas med Jonas och två andra arbetskamrater, Putte och Urban. Vi beslutade oss för att spela "Bästboll lag, poängbogey", lottningen blev att Putte och Urban spelade mot Jonas och mig.
Vi började bäst, ledde efter två hål med 5-2. Vi missade både helt hål 3 så dom tog in en poäng, vi följdes åt några hål, för att efter hål 7 ha tappat ledningen, där Putte gjorde en fin birdie. Ställningen var nu 14-12 i deras favör. Efter nio hål var ställningen 19-17 till dom. Första nio till dom.
Vi tog greppet direkt och ledde in efter hål 11 med 6-3, ledde nu även totalt. Nu spelade Jonas och jag bra medans det var Putte som fick hålla emot, Urban var inte mycket till hjälp, han letade mest boll. Putte stretade bra emot, men det hjäpte inte, efter hål 15, där jag missade birdien hårfint, ledde vi med 15-11 på inrundan, totalt med två poäng. Vi höll försprånget in i mål, vi till och med utökade med hjälp av fin birdie på hål 18 av mig.
En "säkerthetsdrive" enligt mina medspelare till vänster sedan en spoon till vänster och W 50gr in på greenen, satte 8 m putten rakt upp och i kopp.
Vi vann IN och TOTALT men förlorade UT.
Spelet från igår var som bortblåst, tack och lov för det ; )

"F-lagets golfmästerskap"

Vi var fem stycken anmälda till "F-lagets golfmästerskap" på Gamla Banan, Gävle GK, men en hade tagit fel på tiden så vi blev fyra, det här känns lite som "10 små negerpojkar". Hoppas på ett större deltagande kommande år.

Vi fyra gick ut tillsammans, det blev en lång runda då vi hamnade efter någon form av tävling eller något som "Liktåget" hade anordnat. Vi fick vänta, vänta och vänta, drygt 4,5 timmar tog det. 
Om det nu var väntan eller vad det var, vet jag inte, men knappast någon av oss var nöjd med sitt spel. Jag hade totalt fem bortslagna bollar, inget vidare score med andra ord, det blev en höjning av hcp till 15,1.

Efter en räkning inför näst sista hålet ledde Jonny och Jonas, jag ett slag efter och Patrick fyra slag. På hål 17 gjorde vi alla en bogey, ställningen oförändrad. På sista hålet slog jag bort en av mina bollar och en eventuell vinstchans med den.
Nu stod det mellan Jonny och Jonas, Jonny spelade in på green på tre slag medans Jonas misade greenen och slog fjärdeslaget ner i greenbunkern, Jonas måste sätta bunkerslaget för att ha någon chans, om nu inte Jonny puttade bort sig, vilket han ej gjorde, Jonny två puttade för par och Jonas missade att sätta bunkerslaget.
Jonny stod där som vinnare av "F-lagets golftävling" och erhöll pokal samt fina priser. Tvåa kom Jonas, jag själv kom trea och Patrick slutade fyra.

Här är Jonny efter ett slag på hål 10:
Jonny efter ett slag på hål 10.

Nästa år spelar nog vi på Älvkarleby GK vilken är Jonnys hemmaklubb. Väl mött då.

Inspel "F-lagets golfmästerskap"

Det blev att inspel inför "F-lagets golfmästerskap" ändå. Jag och Jonas spelade på "Gamla banan" idag onsdag. Det var blåsigt men ändå var det varma vindar.
Här på hål 3 syns hur flaggan vajar för vinden:
Hål 3

Jonas i full aktion, med ett bunkerslag på hål 3:


Man brukar säga att ett dåligt genrep ger en bra premiär, så vi får hoppas för min del att så är fallet.

Tyvärr så tog rundan hela fyra timmar, ok säger ni, det är väl normalt, ja förvisso, men en två-boll som hela tiden får vänta på framförvarande är det inte ok, och gå igenom var inget alternativ då dom fick vänta också.
Som tur var gick dom av efter nio hål, då hade det tagit ca: 2,5 timmar, sista nio tog ca: 1,5 timmar. Vi spelade vissa hål med två bollar var.
Jag slog utslagen både med spoon och driver, så nu har jag hamnat i ett dilemma, ska jag slå ut med spoon eller driver? Med drivern kommer jag naturligtsvis längre (om den går rakt) eller ska jag välja spoon som går rakare än drivern, det återstår att se.

Imorgon är det "F-lagets golfmästerskap" och jag blev hembjuden av en arbetskompis och dricka några öl, jag måste tyvärr säga nej.
En annan arbetskompis var vänlig och komma förbi mig med vandringspriset som jag glömt tagit hem från jobbet.

Inför "F-lagets golfmästerskap"

Tanken var att köra ett inspel på måndagen den 1/9 inför "F-lagets golfmästerskap" den 4/9 på Avan. Det visade sig att Avan är upptagen den 4/9 av någon företagstävling, så vi har bokat in Gamla banan istället, vi blir fem stycken.

Det var jag, Jonas och Patrick, tyvärr var Patrick risig och hade säkert kraftig feber så han klev av efter två hål.

Jonas och jag fortsatte att spela, lite kyligt men ingenting som lite kläder löser, tyvärr hade jag lagt ur både regnjackan och min vanliga jacka efter fredagens spel på Avesta, dom var blöta efter regnet som kom dom sista hålen.
Vindvästen var det ända som värmde mig, det gällde att hålla att bra tempot, vilket vi nu gjorde.
Spelet kom igång efter ett par hål och dom sista nio var lysande, 6 par, 2 bogeys och 1 dubbelbogey, tyvärr var inledningen alltför dålig, men jag hamnade inom buffertzonen.

Det som lyste upp tillvaron lite var en rävvalp som sprang runt vid 11:ans tee, tidigare har man ju sett en hel del orm, grodinvasion och alla möjliga sorters fåglar som jag ej kan arten på. Dessutom såg vi en grävling springa över fairway härom veckan.

September, golftävlingarnas månad

Nu har september kommit och med det brukar många företagstävlingar och annat ske, i tron om alla som spelar vässat sin form under sommaren ; ) Vi får hoppas att formen är god när tävlingarna går av stapeln.
Själv är jag med i fem golftävlingar av olika slag.

Det börjar redan den 4 sept, då jag har anordnar en tävling som vi har på jobbet, jag kallar den "F-lagets golftävling" det efter namnet på det skift jag jobbar på. Det är femte året denna tävling går, tyvärr så har antalet deltagare sjunkit avsevärt och i år kanske vi BARA blir fyra stycken, har varit det dubbla tidigare. Priser till den här tävlingen har jag anordnat från diverse leveranötrer, där vissa glatt ställer upp och skickar lite golfbollar och annat roligt.

Sedan är det ett litet glapp till nästa tävling, den går av stapeln den 19 sept, vi åker redan den 18 för att spela inspel på Kallfors GK. Tävlingen är sverigefinal i "Volkswagen Masters" och till den kvalificerade jag mig genom att vinna deltävlingen på Gävle GK, 67 slag netto. Förra året kom jag tvåa på hemmaplan, och trea i sverigefinalen. Noterbart är jag förra året slutade på samma resultat som vinnare, fast han hade lägre hcp, 70 slag netto. Vinnaren fick åka till Sydafrika för att deltaga i världsfinalen. I år är det samma pris, jag hoppas att jag kan vässa formen till just den tävlingen.

Den 21 sept är det dags igen, tätt på given, för nästa tävling. det är "Ledarbollen" som fackklubben, Ledarna, där jag är medlem i anordnar. Även här är jag med som sponsorjagare. Första året vi spelade den här tävlingen vann jag, det var år 2004. Vi har spelat alla år ute på Älvkarleby GK, dom har varit bussiga att ställa upp och hjälpa oss då vi ej har medel till att boka hela banan som vissa stora företag kan göra. Senaste året var vi 28 stycken deltagare, jag kom långt ner i resultatlistan, på 12 plats.

En vecka senare, den 28 sept, är det dags för "Mästargolfen" till den är alla inbjudna som vunnit en tävling i Gävle GK´s regi och dit räknas deltävlingen av "Volkswagen Masters".

Nu är det tätt igen för den 30 sept är det dags för den sista tävlingen för mig under september månad, om det inte dyker upp något roligt förstås. Den här gången är det även en tävling som har med jobbet att göra. Det är en arbetskompis, med vilken jag spelar mycket, som anordnar "Pappersbruksmästerkapet" och till den har jag blivit inbjuden. Även den spelar vi ute på Älvkarleby GK.

Jag skriver mer om dessa golftävlingar när dom är genomförda och hur det gick för mig, en lite notis om det gick dåligt och en större om det gick bra ; )

RSS 2.0