Dags för revansch?

   Idag spelade vi fyra (jag, Olle, Jonas och Stefan C) på AVAN vi hade revansch att kräva på Jonas.  

   Trots min miss på första hålet var det jämt efter 4 hål, Stefan ledde med 1, tyvärr tappade han därefter medans mittspelarn blev bättre o bättre, jag vann ut på 18 poäng.

   Vi lägger in en stilstudie på Olles "follow through"

    Jag började sedan bäst ut men Olle var inte långt efter, för Jonas och Stefan gick det sämre.

   Olle pressade mig på sista hålet, jag gjorde par för att vinna även in på 19 poäng, idag blev det sänkning för mig och nu har åter lägre HCP än Jonas.
    En bild på honom

   Således var det jag som fick revansch på Jonas, men det krävs spel bättre än HCP att vinna i det här gänget, jag idag och Jonas igår.


Spel på gamla banan

   Idag var det spel på gamla banan, igår spelade jag och Olle på AVAN. Jonas och jag spelade på AVAN i måndags, men nu dags för spel på gamla banan tillsammans med Jonas, Olle och Stefan C, här på bild:

   Naturligtvis skulle vi spela om något, 20-20-20 fick det bli, jag var totalt utan chans första nio trots en bra inledning. Jonas och Olle var dom det stod emellan första nio som slutade till Jonas fördel. 


   Sista nio började inget bra för mig, för Stefan och Jonas gick det bra. Nu spelade jag riktigt bra på slutet och gjorde 6 par dom sista 7 hålen (gjorde par dom sista 5) och pressade Jonas om segern in, men Jonas vann allt, och han vann sin match igår också i Sommarcupen (hans form har infunnit sig) nu har han efter dagens sänkning lägre HCP än mig.


32 - 32 - 32

   Mina tre sista rundor har alla slutat med 32 poäng, den första av dessa spelades på Älvkarleby GK i fredags, där Olle och jag kom ikapp Petri och Tomas B efter några hål och spelade sedan med dom.


   Igår spelade vi på gamla, den här gången med Jonas och Olle, Niklas S var med sista nio hålen.

   Idag blev det spel på AVAN, nu med Jonas, Olle och Anders Ö.
   Här en bild på dom tre:


Fina hålkanter

   På AVAN där vi spelade i dag så var hålkanterna proffsvita !


   Greenerna blir dessutom bättre och bättre för var dag som går, det är bra. Sedan önskade jag att mitt spel skulle bli bättre och bättre också. Vi får se imorgon då det blir spel på gamla banan.


Resevaruhuset Open 2017 "Race to Portugal"

   Jag och Jonas spelade i lag, bästboll poängbogey var tävlingsformen och vi spelade på gamla banan. Jag höll ihop mitt spel riktigt bra, Jonas inte lika bra men han sprattlade till på några hål där jag spelade lite sämre. Det räckte till en 2:a plats, vi fick ihop 43 p lika som vinnarna och dom som kom på tredje plats. Vi fick i pris en trenätters övernattning på Quinta da Marinha med frukost och 2 greenfee.

   Vi fick även en piké och bollar i startkit.


Tre tävlingar på 4 dagar

      I torsdags spelade jag och Jonas Företagsgolfen på Arlandastad Golf, greensome. Vi spelade hyggligt men det räckte inte till vidare avancemang. Däremot så slog Jonas ett mycket fint slag på hål 4 där det var närmast hål. Och Jonas var närmast med 1,4 m, vi är med på utlottning av en finalplats. 


   I går spelade jag Volkswagen Masters på Högbo GK, premiär i år på 18-håls banan. Jag fick 75 slag netto som inte räckte till en topplacering, i toppen hamnade SAIK-bandyspelare så som Magnus M, Erik P mm, även Niklas B, (Washington Capitols) kom högt upp. Jag vann två olika hålpriser "tröstpriser per boll" en längsta drive, måste vara på fairway, det var jag och en annat pris där jag var närmast hål.

   I morgon är det dags för Resevaruhuset Open på gamla banan tillsammans med Jonas.
   Det är intensivt med tävlande innan det blir arbetsvecka och sällskapsrundor igen.


Nationaldagsgolf

   Det blev golf på nationaldagen, närmare bestämt på Hofors GK. 

   Jag var väl förberedd med nya bollar.

   Nu finns det en boll i naturen runt golfbanan i Hofors som jag slog bort. I övrigt så hade vi bra väder, jag och Torbjörn som spelade tillsammans med en hemmaspelare som gick bättre än sitt HCP, det gjorde inte vi.

   Alla flaggor var fina dagen till ära. 


Dåligt igår, bra idag...

   ...det känns väl igen. Igår fick jag 25 poäng. Idag blev det ett kanonresultat på AVAN när jag spelade med Bjarne:


   Och Thorbjörn:


   Och Jonas, hur är det med peggningen igentligen?


  Jo förresten, jag fick ihop 40 poäng idag.


Real Masters

   Jag och Jonas hade anmält oss till att spela "Real Masters" idag på Arninge GK. Det var ett blåsigt (rejält blåsigt) Arninge GK som vi mötte, och dessutom sophala greener.

   Den som klarade sig bäst i blåsten av oss två var Jonas som blev 4:a med 35 poäng. Han belönades med bl.a. presentkort på Dormy, som han handlade upp direkt ;)

   Själv hade jag det tufft i blåsten och skrapade ihop futtiga 25 p.


RSS 2.0