Veckoavslutning

   Nu är vår kortvecka snart slut. Spelade sista rundan på Rio Real golf Club, om banan i går hade korta par 4'or var det raka motsatsen på den här banan, några av par 4'orna mätte 383, 383, 395 och 401 m, ingen under 300 meter.
   Jag gjorde faktiskt par på detta hål.

   Det såg det ut så här i dom flesta fallen
   Smala fairways med trädridåer på sidorna. Nåja det var ganska brett så Olles fade och min draw fick utrymme på dom flesta hålen.


Atalaya Golf & Country Club

   Idag blev det spel på Atalaya Golf & Country Club, först på Old Course och New Course på eftermiddagen.

   Här Olle i en bunker

   Och en vy över ett korthål med några bunkrar

   Svårigheten med Old Course var att alla greener var upphöjda och det var mycket bunkrar runt om greenen. Annars passade den mig bra, hyggligt breda fairways, med trädridåer på sidan.

   New Course var av en helt annan karaktär, korta par 4;or ingen över 300 m, men det var stora svackor och mycket nivåskillnader. Dock hälften av slagen på slopen mot normalt.

   Här står jag och väntar på ett utslag på New Course



Calanova Golf

   Tredje dagens spel blev på Calanova Golf Club, en något billigare bana men mycket roligare trots att vissa delar av greenerna var i lite sämre skick. 

Här en bild på en green som ligger långt-långt ner. (Motorvägen delade banan)

   Mycket lugnare stämning också, mindre tryck. Dessutom var man tvungen att åka golfbil (ingick i priset).

   Här krävdes ett bra utslag för att komma över!!!


   En vy över några hål på andra sidan av motorvägen.



Ny dag, ny runda

   I dag sattes vår kondition på prov. Vi spelade Los Arqueros, en bana där vi gick mer upp och ner än vad vi gick långt. Vi var dom ända som hade vagnar alla andra åkte bil.
   Jag redo på puttinggreen inför rundan:
   Lägg sedan till att det är smalt (som på många banor häromkring). Därför finns det många "bolltroll" som idkar bollförsäljning runt banan.

   Två bilder över banan som slut för idag;



La Quinta golf Club

   Första rundan avklarad och det på La Quinta Golf Club. Banan ger och banan tar säger man, nu var det mest banan tar !!
   Lite bilder, först Olle på puttinggreenen.

   Sedan på hål 5 (från tee) slinga C, 
   Och sedan över greenen på samma hål.




Redo för avfärd

   Då är det dags (kl 3:30) för avfärd till sydligare breddgrader, närmare bestämt till Marbella med Olle i knappt en vecka.

   Sex banor skall vi avverka, kul så här när säsongen går mot sitt slut.

Golfväder

   Det är så här väder skall presenteras tycker jag:
 

Film från testdagen

   Här finns en film från gårdagen då jag var med och testade RSi-järnen, ni hittar filmen här. Ca 1:37 in i filmen ser ni ett klubb-blad med tejp på. Oskar filmade "mitt" klubb-blad efter att jag träffade det andra slaget på tån och det slaget gick riktigt långt/rakt och bra, så järnen fungerar verkligen.

Mis-hitshappen !

   Mis-hitshappen är Taylor Made´s nya slogan, alla träffar väl inte i sweetspot varje slag, enligt undersökning som dom har gjort träffas 76% slag utanför sweet-spot.
   För att varje slag skall bli bättre har dom har ny skapat nya järn, RSi-Irons, järnen har sedan tidigare speedpocket och det som nu nytt är bla Face Slots, som sitter på sidan om grooves och skall göra att felträffar inte blir lika dåliga som tidigare. Jag fick äran att prova på dessa nya järn igår. Jag besökte utrustningsbloggen på golf.se och där sökte man testpiloter och jag blev utvald tillsammans med 9 andra att vara med på en pre-launch av dessa klubbor (det var ca 70 st som hade anmält sig sa dom).
 
   Här är vi som fick vara med, dessutom ledda av Peter Hedblom och personal från Taylor Made:

   Vi fick alla tejp att sätta på klubborna för att se hur vi träffade och jag kan intyga att träffar utanför sweet-spot verkligen inte blev dåliga utan det blev bra slag.
  
   Tog en bild en av modellerna, dom kommer att finnas i tre olika modeller.

   På mis-hitshappen.com kan man kolla mer på hur det fungerar.
 
   Som tack för att vi ställde upp vi ett dussin bollar, Tour Preferred.

Höstgolf

   Ja det var verkligen höstgolf när vi spelade idag, kallt och klart väder med mycket fallna löv, här mellan hål 11 och hål 3.



Hösten är här

   Ja, så har det varit en längre tid, förutom att löven från träden fallit ner till marken så märker man det på att golfbanorna går över till peg/boll-ränna, receptionen öppnar senare eller stänger likaså shopen. Lägg därtill att skyltarna med "Vid frost är spel förbjudet" eller dylikt. 
   Nu om vädret tillåter skall jag och Jonas spela på FM imorgon innan jobbet, naturligtvis varmt klädda, vi går se imorgon ;-) 

September månad färdigspelad.

   Ännu en månads golfande till handligarna. Under september han jag med att spela 14 rundor, varav 2 tävlingar dels "Ledarbollen" som inte gick bra för mig och även "F-lagets golftävling".
   På slutet har spelet gått bättre för mig men dessvärre har HCP ökat med 0,5 till nuvarande 11,9.

AVAN och Gamla banan...

   ...avklarad på två dagar med lysande resultat, 36 poäng båda rundorna. Varför ska formen komma nu när hösten kommit och man ser slutet på säsongen ;-(
   Nåja jag har en veckas tripp med Olle till Spanien och några rundor där i slutet av oktober ⛳️ ☀️ 😃

RSS 2.0