Resultatlista Ledarbollen 2012

   Här kommer resultatlistan från "Ledarbollen 2012"


Bilder från Ledarbollen 2012

   Här kommer några bilder från Ledarbollen 2012
   Först Thorbjörn och Bertil som gick i första bollen och nyss kommit in efter 18 hål:


   Här delar Thorbjörn ut 1:a pris till Patrick:


   Närmast hålpris delas ut till Patric:
 

  
   Tyvärr så fick vi ingen bra bild på damklassens vinnare Inga.
 
   Jag återkommer med resultatlista.
 
   Nästa år har vi beslutat att vi skall spela både tidigare på året (några veckor i alla fall) och tidigare på dagen för som ni ser så var det kolsvart när prisutdelnigen började, dessutom firar vi då 10-årsjubileum för våra tävling.

Ledarbollen 2012

   Ledarbollen 2012 avgjordes igår em, vi var 16 stycken tappra. Tyvärr så hade jag fått några återbud dagarna innan.
    Segraren i årets tävling blev Patrick, stort GRATTIS till segern.
    Längsta drive slog Patrick, vinst även där. Närmast hål kom Patric, (ej samma person). Damklassen vanns av Inga.


2 dagar = 4 rundor

   Har nyss avverkat ännu en dubbelrunda, andra dagen i rad.
 
   I går blev det två rundor på Gävle GK, den första på AVAN tillsammans med Jonny och Olle, 20 - 20 - 20 (som vanligt), Jonny vann första nio klart över oss två.
   Andra nio blev mycket jämnare och det skulle avgöras på sista hålet, Jonny ledde med ett över mig, om Jonny gör par måste jag göra en eagle för att vinna, hopplöst verkade det. Men efter ett riktigt bra utlsag i den kraftiga medvinden så fanns chansen, Jonny spelade sig till ett bra inspelsläge, skulle jag våga gå för greenen som jag aldrig tidigare kommit in på två slag, friskt vågat hälften vunnet, jag chansade och efter en fin draw kom in på greenen, nästan pin-high, tyvärr slog jag en "mesig" putt, räddade birdien, Jonny slog lite för långt och gjorde en bogey och således var dom sista nio i min favör. Totalt vann Jonny.
 
   Sedan spelade Olle och jag gamla banan efter lunchen, även där gick sista nio bättre även om vi inte bettade något.
 
   I dag så spelade Jonny, Stefan och jag två rundor på Älvkarleby. Första nio där spelade jag riktigt bra och gjorde 20 poäng (ingen bettning), men sedan som vanligt mediokert spel sista nio och även andra rundan.
 
   Imorgon så går "Ledabollen" av stapeln, det är för nionde året i rad Thorbjörn och jag anordnar tävlingen, nästa år kör vi tio-årsjubileum.

Äntligen...

   ...så har AVAN´s hål 5 öppnat och är åter ett par 4 hål, jag gjorde ett "riktigt" par på det hålet nu.
 
   Innan vi gick ut och spelade så fångade jag Stefan på övningsgreenen:

   Det var åter Stefan och hans bror Tord, jag samt Thorbjörn som spelade. Jag skulle ta bild på Thorbjörn men "strulade" till det med kameran så det blev Tord som kom med på bild istället och det är på hål 5´s utslag:
 
   Även om han spelade i kortbyxor så var det inte speciellt varmt och skönt, det regande ganska rejält emellanåt och paraplyet åkte upp och ner.
   Tog även en bild på femmans omgjorda fairway som var något bättre men inte mycket.

Helgen + måndag.

   Spelade i helgen på Högbo GK tillsammans med Torbjörn och som vanligt så spelade jag inte bra, Torbjörn som har hcp 36 spelade dom första nio hålen riktigt bra och gjorde då 18 poäng, tyvärr höll det inte hela rundan för honom, men det bästa spelat han gjort när jag varit med.
   På lördagen spelade vi på Sandvikens GK som ligger bara en drive från våra stugor, det är där Torbjörn tänker vara medlem nästa år, ni kanske känner banan bättre som Trebo. Deras nio nya hål mäter en längd av 2621 meter och par 35, att jämföra med Älvkarlebys första nio som mäter 2563 meter. Sedan har Sandvikens GK även en slinga med enbart par 3´or.
 
   Måndagen erbjöd spel på hemmaplan igen, AVAN, jag spelade tillsammans med Stefan och hans bror Tord, inte heller här räckte jag till utan resultatet blev 32 poäng, 15 ut och 17 poäng in.

Åter AVAN...

  ... för 21 gången i år. Nu spelade jag med Olle och Ola, Ola var den som hjälpte mig komma igång med golfen det året då jag började, för 10 år sedan.
   Vi hoppar över dom första nio hålen för det var ingenting att berätta om. Sista nio började riktigt riktigt bra för mig, par - par - birdie - par, tappade sedan med en dubbelbogey och några bogeys innan jag avslutade med par igen. Det räckte till hela 21 poäng in, tyvärr hamnade jag under buffertzonen ändå (hade "bara" 10 poäng ut !!!). För Olle och Ola gick det lika illa eller bra, stryk det som önskas.
 
   Spelade dåligt första nio i måndags också, då på gamla banan, 13 poäng ut och 19 poäng in, (gjorde par på andra bollen på hål 11).
   Man kanske skall värma upp lite mer ; )
 

Resultat F-lagets golftävling

Här kommer resultatet från F-lagets golftävling 2012, som spelades på Älvkarleby GK den 4/9.
 
   Glenn vann på 72 slag netto, brutto hade han 112 se tabellen nedan, STORT grattis till honom.
   Närmast hål på hål 9 vanns av Jonas, priset för längsta drive tog Jonny hem.

Namn

Handicap

HCP slag

Slag brutto

Slag netto

Poäng

Glenn

33,5

40

112

72

37

Patrick

6,3

7

80

73

33

Jonas

12,5

15

88

73

33

Stefan

23,4

28

105

77

27

Tommy

12,7

15

93

78

28

Jonny

9,3

11

92

81

27


   Ett stort tack även till Patrick som gjorde att vi kunde spela gratis på Älvkarleby GK

Dagen före...

   ...F-lagets golftävling så spelade Jonas, Jonny, Stefan och jag ett s.k. inspelvarv på Älvkarleby GK. Jag och Jonny började bäst, på hål 5 drog jag ifrån då jag gjorde en birdie. Jag spelade bättre än vad jag gjort på länge, höll ihop i åtta hål innan det blev fullt hus på hål 9, trots detta vann jag första nio.
   Hål 10 var ingen höjdare för någon av oss, ok, Jonas okey. Jag spelade sedan bra i några hål innan jag slog bort första bollen på hål 14. Både Jonas och Stefan höll ihop sitt spel. Stefan hade lagt undan drivern för dagen, han spelade hybrid istället och det fungerade bra för han vann sista nio, och även totalt då jag inte höll hela vägen.
   Imorgon blir det tävling "på riktigt" 

RSS 2.0