Bokrea

   Hittade ett fynd på bokrean "Golf Doktorn - första hjälpen för ett bättre golfspel" för endast 39:- däruti finns alla tips och lösningar på hur man botar tex slicar och hookar. Eller som han skriver i boken, först kollar man vad man har för "symptom" sedan ställer man en "diagnos" för att sedan hitta ett botemedel, eller "första hjälpen på golfbanan" avslutningsvis gäller det att ha ett "långsiktigt tillfrisknande".
   Nu har jag några böcker sedan tidigare men en ny infallsvinkel så här innan golfsäsongen börjar är inte helt fel.

Försäsongsträning

   Idag gjorde jag mitt första besök på Gävle Golfhall numera omdöpt till Golf & Nöjescenter. En timmes rangebesök med familjen blev det. Senare skall jag slå i deras nya Golfsimulator som jag blev visad och den verkar ha tagit några steg i rätt utveckling, man såg både boll och klubbhastighet, klubbvinkel efter gjort slag. Längderna verkar mer riktiga än i den gamla simulator dom hade.

Fyra raka

   Nu har Brynäs, mitt kära Brynäs tagit fyra raka segrar i den jämna kampen runt slutspelsstrecket i Elitserien, just nu har man 6 poäng ner till Djurgården som jagar, men man har stor chans att gå upp några platser för lagen ovanför, Skellefteå och Timrå, har lika många poäng som Brynäs. Kvalserien klarar man sig ifrån i år, man har 10 poäng tillgodo och bara 9 kvar att spela om. 

Första riktiga "birdie"

   Efter att ha tagit steget fram till gul tee så har inte lyckats med någon birdie förrens nu, det inföll den 11/9-2003 på Hofors GK. Vi hade åkt ett gäng från jobbet för att spela två rundor och jag lyckades med en birdie under båda rundorna, det skedde på hål 11 par 4, 327 m från gul tee samt på hål 15 par 4, 334 m från gul tee.

Officellt HCP

   Officiellt handicap erhöll jag den 10/7-03, efter att spelat ca: 25 rundor inklusive fadderrundor och även några rundor på annan bana. Spelade min första runda 2002 i sept, då jag blev medlem i Älvkarleby GK. Numera är jag medlem i Gävle GK, bytte inför år 2006.

Nya kategorier

   Har skapat några nya kategorier: Brynäs och Datorer där samlar jag mina tankar och erfarenheter inom dessa områden.

Custom Fitting

   En del av golfspelet är att ha rätt anpassade klubbor för sitt spel. Nu hoppas jag det blir så även för mig, då jag bokat tid för Custom Fitting hos Tee View för köp av (främst) nya järnklubbor, det kanske kan bli kompletterat med någon hybrid eller träklubba, allt för att få rätt uppsättning av klubbor, där avståndet inte är för stort mellan några klubbor.

VI KAN - VI VILL - VI SKA

   Brynäs motto för att ta sig till slutspel, och vi får verkligen hoppas att så är fallet att dom, KAN, VILL och SKA.

   Dackell vill åtminstånne spela med Brynäs nästa år, medans Widing ej har förlängt sitt kontrakt.

  Nu gäller det bra att klara av Frölunda på bortaplan för att sedan ha fem av dom sju sista matcherna på hemmaplan vilket brukar vara en fördel. Om man jämför med våra närmaste konkurrenter så har även MoDo fem av sina åtta matcher på hemmaplan och verkar vara i bättre form än Brynäs. Rögle fyra hemma, fyra borta. Djurgården likaså, avslutar dock med två på bortaplan. Timrå som ligger ovanför oss har fyra hemma, fyra borta, men dom viktigaste matcherna som kvarstår är ju dom där dessa lag möter varandra och "stjäl" poäng från varandra, om Brynäs bara lyckas bra hemma och dessutom kan skrälla i någon borta match så ska det här lösa sig.

Vänster eller höger ?!

   Jag är högerhänt och har så alltid varit, men hur stor roll spelar då vänsterhanden eller vänstertummen tex.?

   Varför den frågan kan man undra, jag tror att delar av vänsterhanden eller hela har bestydelse för oss högerhänta och naturligtsvis tvärtom för vänsterhänta. Hur kan det komma sig att jag tror det, jo för att man tar stöd med hjälp av vänsterhanden, man tvättar sig med båda händer. Man tappar kraft om man bara håller i med en hand. Detta är bara ett fåtal saker man gör som högerhänt och där man är beroende av vänsterhanden.

   Hur kan jag veta allt det här ? Jo jag arbetade lite på egen hand och har fått vänsterumme i ett litet fint paket, så jag märker nu hur viktigt det är att ha båda händerna fungerande tillsammans.

Då var det dags igen...

   Jaha, då var det dags igen....tydligen är jag en av dom få som inte gillar Melodifestivalen så skarpt, att Sverige kommer att vinna Euro Vision Song Contest verkar lika säkert som om Sverige ska få OS ; ) Det får bli film istället ikväll, Rosa Pantern med Steve Martin tror jag att det blir.

Jeff Dunham

   Nu är det dags att se, Walter, Ahmed the dead Terrorist och dom andra karaktarerna som Jeff Dunham underhåller med.

   Han har gjort succé i Comedy Central och på You Tube. Han har även släppt några DVDer "Spark of Insanity", "Arguing with Myself" och "Very Special Christmas Special" vilka har gjort succé.

   Ahmed the dead Terrorist är min favorit, Ahmed finns även som en välkänd ringsignal som ni säkert hört, "Silence I kill you".

   Jeff Dunham kommer till Sverige den 8 april och då kommer han till Kistamässan och till det har jag beställt biljetter.

   För er som inte vet så är Jeff Dunham buktalare och Walter, Ahmed med flera är hans dockor, vilka är karaktarsstarka individer.

Windows

   Kör just nu Windows 7 på min dator, det är det kommande operativsystemet från Windows, Windows 7 finns än så länge bara som "beta", men det fungerar riktigt bra för att vara under utveckling. Kör även Windows Vista på min dator, det är där jag än så länge har min e-post och officepaket, mm, har inte hunnit installera det under Window 7, men det kommer.

   Har varit med och kört dom flesta Windowsversioner, började redan 1994 med datorer och då med Windows 3,1 och Dos, har sedan ess kört Windows 3,11, Windows 95 och Windows 98, Windows Millenium endast en kort tid, det var nog en stor miss från Microsofts sida. Har även kört dom NT-baserade operativsystemen såsom Windows NT 4 och Windows 2000, för att sedan gå över till Windows XP, där jag kört både den vanliga versionen och 64-bitars, XP är av många det operativsystemet man skall köra idag även fast Windows Vista kommit ut. Men det har allt för många brister, men det kan jag ej uttala mig om.
   Windows 7 kommer att ersätta Windows Vista och dom brister det har, dock märker jag bara lite kosmetiska förändringar, det kanske blir mer ändringar tills dom släpper det "på riktigt"

   Har förutom Windows olika versioner kört några av Linux olika distrubutioner, i början var det svårt och krångligt att insallera och komma igång med, men nu den senaste gången jag testade var det lättare att installera än något Windows system, dock kunde jag inte komma åt mitt nätverk på det viset jag ville, så det blev att installera Windows som kan "prata" med varandra på ett vis som jag ej fick Linux att göra, men det tror jag beror på att jag inte hade tålamod att fixa.

   Mac eller någon av deras apparater har jag aldrig kört, men Mac-anhängaran säger bara att Windows efterapar Macarna, och att dom var först med ett grafiskt skrivbord, först med multitasking, ja först med allt, men har man inte lyckats med marknadsföringen så kommer man efter, sorry Mac.

   Nu i alla Windowsdatorer används nästan uteslutande Internet Explorer när man surfar, det är kanske datornördarna som jag själv som använder något annat. Jag kommer ihåg att när Internet Explorer kom i sin första version, då var det väldigt spartanskt och jag använde mig av Netscape Navigator. När Microsoft med Bill Gates i spetsen såg var Internet var på väg så byggde han in Internet Explorer i operativsystemen och Netscape Navigator gick i graven.

RSS 2.0