Ny laserkikare

  Inför säsongen så har jag skaffat mig en ny leksak. Jag har köpt en ny laserkikare, en Leupold GX-3i. En arbetskompis köpte den åt mig när han var i New York, det blev mycket billigare än hemma, ~2800:- mot för ca 4500:- på Dormy.

   Den har pinseeker funktion och den visar avståndet i röda fina siffror, (naturligtvis i meter)



   Man ser avstånden till hinder och flaggan så länge man har den aktiverad (knappen intryckt) och man sverper över dessa.
 

Utflykt tll Söderby GK

   I dag blev det utflykt till Söderby GK tillsammans med Olle, vi spelade dubbelrunda och utnyttjade rabatten på våra Viasat golfkort (40% rabatt) och betalade endas 240:-. Det är billigt för två rundor. Tyvärr så är banan i sämre skick än på våran hemmabana, men det är roligt med att spela på andra banor emellanåt.

Varann dagsgolf

   Veckan som gått blev det golf varannan dag, i tisdags golf med Olle och Jonas på gamla banan. Efter lunch fortsatte Jonas och jag på AVAN.
   I torsdag golf på AVAN med Olle, Jonas och Jonny, där det var Jonny och jag som fullföljde rundan, Jonas och Olle måste avvika av olika anledningarna.
   Och slutligen på lördag blev det spel på Högbo GK tillsammans med Torbjörn, vi gjorde ett litet uppbrott från "stugarbete"

Golftompa på engelska

   Vill ni läsa min golfblogg på engelska så bokmärk det här

Rena bollar

   Som ni alla vet blir bollarna lortiga när man använder dom. Det finns ett sätt att göra rent dom, se bilden ; )
 
 

"Bara" en runda idag

   Det blev "bara" en runda idag eftersom jag inte hade tid med mera för i kväll så skall jag ut med mina arbetskamrater och äta (trots att jag är lååångledig).
   Börjde dåligt idag också, men spelade bättre andra nio.
 
   Vi som spelade idag var Olle, Jonas, jag och Patrick. Här syns tre av oss på bild, den fjärde tar kortet:

Golf idag igen

   Det blev golf idag igen, tänka sig ; ) 36 hål hann jag med, först Gamla med Patrick och sedan AVAN med Jonas (och Patrick i nio hål "bara"). Det började mediokert på Gamla med "endast" 11 poäng ut, lyckades bättre in och fick ihop totalt 31 poäng.
   Även på AVAN spelade jag bättre in än ut, 19 resp 16 poäng. Inga birdies har jag mäktat med nu på några dagar, men vem vet, det kanske kommer imorgon ; )

Banförändringar

   På AVAN har man gjort lite banförändringar, medans på Gamla har det inte hänt något förutom nya teemarkeringar, dom finns även på AVAN, så här ser dom ut:

   Sedan har man rensat ut lite skog och sly på hål 4 (bakom damtee) så att herrtee får mer solljus kan jag tänka mig:


   Den största skillnaden är på hål 8, dels att skogen på vänster sida är rejält rensad och att man gjort ett rejält dike efter hela vänster sida, så att vattnet dras dit från fairway som nu har varit torr, den brukar vara blöt i början av säsongen, vi får se hur det ser ut efter ett rejält skyfall:


   Sedan har man planterat en hel del träd, det har man gjort på hål 10, 14, 16, 17 och 18 (kanske missade något hål):
   Här på hål 10 (bakåt mot övningsfältet):

 
   Och på hål 16 mot hål 17:

Tre rundor med Olle

   I går och i dag har jag spelat med Olle, totalt blev det tre rundor, i går två, en på Gamla och en på AVAN, då gick det väldigt bra, rundan på AVAN resulterade i sänkning, i dag gick det sämre när vi spelade på Gamla, kanske var det vädret, det småregnade lite dom första nio hålen.

Mer birdies

   I dag spelade jag och Jonas AVAN och det blev mer birdies för min del, dels på hål 12 och sedan på sista hålet, hål 18.
   Redan nu efter tre rundor på AVAN så är jag i tävlingsformen ECLECTIC -1.
   Poängresultaten har varit 36 - 36 - 35 poäng så man kanske skulle ha varit med i Olympiagolfen.

Gamla + AVAN

  Idag blev det dubbelrunda, första gamla banan. Det var jag, Jonas, Patrick och Olle som spelade (Olle "bara" i nio hål).
   Här är jag på tians utslag, snyggt fotograferad av Patrick:



   Sedan avslutade jag och Jonas med en runda på AVAN och där lyckades jag med konststycket att på hål 10 sätta en chip and run på 33 meter för EAGLE, min tredje totalt någonsin (och första för i år). Efter det så lyckades jag, eller rättare sagt misslyckades jag med att ta poäng, jag fick bra två poäng dom kommande fyra hålen !!!
 

Även AVAN avklarad

   Nu är även AVAN preimärspelad för året, jag och Jonas spelade där idag. 9 par mäktade jag med och jag kom in på 36 poäng. Tänk om det är så här lätt om en månad när gräset vuxit till sig och greenerna är såphala ; )

Riktiga hemmapremiären avklarad.

   Då var den riktiga hemmapremiären avklarad, jag var nöjd med spelet och dessutom gjorde jag en birdie på tredje hålet (Gamla banan), dock hade jag inte fyllt på birdie-whiskey-flaskan sedan vi var utomlands.

Dags för hemmapremiär

   Senare i dag är det dags för hemmapremiär, ja banan öppnade i fredags och jag har inte spelat ännu !!! Hur som helst i em blir det premiär på Gamla banan (tillsamman med Jonas och Stefan). Avan var fullbokad, det är inte bara vi som är sugna på att spela. I veckan som kommer får jag klara av AVAN också.

RSS 2.0