RUFF Invitational 2021

   Jag ställde upp i RUFF Invitational på Svartinge GK. Sveriges enda privata golfklubb. Det var tur att jag knappat i adressen på min GPS. Det var ingenting som sa att här ligger Svartinge GK. Inte heller var klubbhuset var, jag gissade rätt i alla fall.
(null)

   Bollarna på rangen låg fint upplagda.
(null)

   Redo för golf tog jag mig fram till treans tee, där jag startade. Teeskyltarna var den enda upplysning som fanns mellan hålen, inga next teeskyltar, som medlem (vilka är eg dom enda som får spela här och gäster till medlemmar) hittar man till hålen utan hjälpande skyltar.
(null)

(null)
 
   Min placering räckte inte till något pris, jag vann ingenting i sidotävlingarna heller såsom närmast hål eller längsta drive. Den som vann längsta drive slog 100 m längre än mig och då slog jag 239 m.
   Jag fick köpa mig ett tröstpris.
(null)


Ny runda på gamla banan

   Varmt och gott var vädret, spelt inte riktigt lika bra. Jag började med 8 raka bogeys och eftersom jag har 17 slag på slopen var jag på HCP. Därefter gick det upp och ner streck och bogeys blandat med en birdie innan jag gjorde mitt första par på hål 16, gjorde par på hål 18 också. Det blev totalt 33 poäng för mig.
   Bättre gick det för Stefan och Jonas, Stefan vann ut på 18 poäng, Jonas in och totalt, 19/35 poäng. Peter L var också med och spelade då Olle fick förhinder och inte kunde vara med.

Allkontors Bästboll

   Allkontors Bästboll inledde Älvkarleby GK’s golfvecka. Jag och Jonas ställde upp och tävlade. Inledningsvis så gick det ok för oss men värmen tog åtminstone kål på mig. Jag var inte till mycket hjälp på dom sista nio hålen. 
   Vi kom mitt i resultatlistan, 32 av 62 deltagande lag. Det blir ingen mer tävling denna vecka på Älvkarleby GK. Jag ska däremot tävla på onsdag, mer om det då.
   Imorgon spel på gamla banan.

Grävarbete hål 9 gamla banan

   Man har påbörjat någon form av arbete med vattenhindret före green på hål 9, gamla banan. Kan man gissa på att det blir en palissad runt hindret (pliktområdet). 
(null)

   Nu har vi ju spelat golf också, AVAN, gamla banan, AVAN. Det var ordningen vi spelade måndag, tisdag och onsdag. 
   Det gick bra för mig på AVAN båda gångerna, inte lika bra på gamla banan, men ok. På AVAN i måndags gick jag på 81 slag brutto, 44 poäng. Idag inte lika bra "bara" 40 poäng. Däremellan på gamla igår 32 poäng.
   En bild från idag, Jonas, Stefan och en fjärde spelare som var med i vår boll, Oskar.
(null)


Sommarcupen 2021

   Första omgången av sommarcupen spelad, åter igen på Älvkarleby GK. Efter en tung inledning förlust två första hålen och underläge med fyra efter fem hål så såg det tungt ut.
  Något bättre och efter nio hål låg jag tre under. Förlust igen på hål 10 gjorde att jag var fyra efter med åtta hål kvar, det kändes tungt. Vinst på 11, 13 och 14 och det såg lite ljusare ut, men förlust på hål 15 och två efter med tre hål kvar. 
   Kanske kan jag tvinga fram en sudden. Nåja, vinst på hål 16 och 17 och helt plötsligt var vi lika inför sista hålet. Jag som hela tiden legat under (som mest med 4). 
   En greenträff från mig medans Mattias som var min motståndare behövde två slag för att komma in på green. Jag satte nästa min birdieputt, enkelt par, Mattias måste sänka sin putt flöt att få särspel, nu lussade fan och jag vann efter att varit uträknad hela rundan. Nu vidare till omgång två då jag möter Jonas.

Äntligen en sänkning

   Spel åter igen på Älvkarleby GK, efter många rundor och många höjningar från 11,7 till 16,5 (och då har CAP dämpat höjningarna) så blev det idag 37 poäng och ner två tiondelar till 16,3. Hoppas det fortsätter i den stilen.

Ett vindstilla Älvkarleby GK

   Idag spel det spel på ett i början vindstilla Älvkarleby GK. Jag, Jonas och Peter kämpade i värmen, sedan gick Peter segrandes ur den striden. 
   Min strid var i början att slåss med all knott som var framme. 
   På hål 5 träffade vi alla greenen även om min gula boll är svår att se uppe till vänster. Par blev det i alla fall, (då mitt fjärde raka).
(null)


Sammanfattning Hooks GK

   Nyss hemkommen från Hooks GK. En fantastisk anläggning med två 18-håls golfbanor.
   Dessutom var maten fantastisk, vi åt en 3- rätters varje kväll, här följer några bilder från maten.
   Några olika förrätter, rostad röding, ryggbiff och skagenröra.
(null)

(null)

(null)
 
   Till varmrätt bla lammfilé, entrecote och här på bild torskrygg.
(null)

   Även efterrätten var sagolik, det fanns bla creme brûlée, ostbricka, jordgubbsmousse.

   Det var en härligt utsikt från middagsrestaurangen (vi åt frukost där också).
(null)

   Nästan samma vy fast från Parkbanan mot Herrgården.
(null)

   Vi hade en puttingreen utanför rummen, men vi använde inte den.
(null)

   Nu till några bilder från banan.
   Olle på hål 18 Parkbanan, green syns där nere det var en rejäl backe ner till hålet. 
(null)

   Vi åkte bil på em då vi spelade vår andra runda för dagen, det gjorde vi på måndag och tisdag.
(null)

   Totalt blev det sex rundor där tre ingick i huvudtävlingen och sedan spelade vi tre scramble rundor.
   Tack till Göran och Anders som jag "lånat" några bilder av.

Prisutdelning

   Efter maten blev det prisutdelning och första pris som jag lyckades kamma hem bestod av en fin flaska whiskey från Mackmyra, Björnskav.

   Här överlämnas priset av Anders.
(null)


Tredje dagen på Hooks GK

   Det var åter spel på Skogsbanan och idag skulle vår "minitour" avgöras. Jag hade ledning med 7 slag till tvåan som var Göran. 
   Det började med många treputtar för min del och ett tag hade jag nästa tappat till Anders som låg trea (9 slag efter). Nu började jag spela bättre och Anders sämre.
   Vi tre gjorde upp om dagens vinst, där Göran satte en fin birdieputt på sista hålet för vinst av dagens runda, jag kom tvåa och vann totalt. Jag ser fram emot prisutdelningen. 

RSS 2.0