Golfresan, Gävle GK

   Golfresan on Tour besökte i dag Gävle GK med sin greensometävling, vi (jag och Jonas i lag) spelade Gamla banan som jag spelat ofta nu på slutet, inte för att tävlingen skulle gå där utan att det bara blivit så.

   Vi började bra inlednigsvis och låg på par efter fyra hål, innan vi gjorde några bogeys, tyvärr gjorde vi dåliga utslag på samma hål. På hål 8 var det HIO-tävling med bollar i pris om man träffade green plus lite till, vi ställde upp men inte våra spelkompisar, en av dom slog upp bollen fint på green vilket vi inte lyckades med. Efter en riktigt djupdykning på hål 9 så låg vi på vårat spelhcp.
   Nio nya och vi blandade och gav, våra spelkompisar började nu spela bättre efter att ha spelat riktigt dåligt dom första nio hålen. Nu kom vi till hål 13 och det var en deltävling från hål 8, närmast koppen gällde här med fina priser, vår spelkompis som inte ställde upp slog bollen till 29 cm från koppen, oslagbart om han varit med. Nu missade han en kaffemaskin (den som ledde var ~4m från koppen). Vi fortsatte att blanda och ge och vi kom in på brutto 85 slag efter att Jonas satte en birdieputt på hål 18, vilket gjorde att vi hamnade på 72,6 slag netto.
  
   Dom som ledde då hade 60 slag netto !!! efter att dom dragit av 22 slag, vilket ger brutto 82 vilket är bra för några med lite "högre" handicap. Nu är det många kvar men ett riktigt bra resultat är det ialla fall.

Åter en runda på Gamla banan...

   ... blev det idag tillsammans med Jonas (som vanligt !), Niklas och Stefan. Inga insatser eller bet!
   Nu fungerade spelet bra för mig trots lite ryggont, värken jag hade i tummen har släppt. Jag lyckades med 2 "jesus"-bollar, bla en på hål 9 där jag lyckades göra par, allt till Niklas stora förtjusning.
   18-18-36 poäng blev resultatet, mest nöjd var jag att jag gick totalt på par på alla par-treorna (birdie på hål 8 igen).

Jultidningar !?!?

   Det kom några ungdomar (kanske några presumtiva golfspelare?) och ringde på dörren för att sälja jultidningar nu, ja det är ju nästa lika otroligt som att jag dessutom var hemma och inte spelade golf ! Nu sa jag nej för att jag tycker det är alldeles för tidigt. Man kanske ångrar sig sedan och tänker att det skulle man tänkt på tidigare eller som Magnus Uggla utryckte sig i filmen G - som i Gemenskap "Det skulle du ha tänkt på liiite tidigare"

Bra igår, dåligt idag...

   ... skulle jag ha skrivit igår igentligen. För mitt spel var riktigt dåligt igen när jag spelade på Älvkarleby tillsammans med Jonas och Jonny. Jonas var den bäste av oss tre, det var han som "snodde" mina pengar då han vann in och totalt, Jonny vann ut och där var jag någorlunda med i spelet, tyvärr gick det riktigt uselt på dom sista nio hålen.

Gamla banan igen

   Spelet som jag avslutade med igår fortsatte idag, hade 2 birdies på dom första nio och totalt 38 slag på dessa hål. Tyvärr höll det inte i sig hela rundan trots ytterligare en birdie på sista nio. Det blev i och med det fina spelet på dom första nio en liten hcp-sänkning.
   Den "bästa" birdien om man kan kalla det så, var på hål 8 där jag satte ett bunkerslag, jag fick upp bollen precis på greenkanten till bunker och den rullade sedan fint i hål.

Gamla banan

   En runda på gamla banan var dagens mål, vi som skulle spela var jag, Jonas och Olle. Olle fick förhinder så Patrick kallades in men även han fick hinder.
   Det började hyggligt i tre hål men sedan gick det inget vidare för mig, spelade dock på hcp från hål 8.
   Efter hål 9 blev vi i alla fall fyra stycken då Thorbjörn och Bjarne tillslöt, (Bjarne den enda som gjort HIO på hål 4 på gamla banan, ok, det var i fjol då hålet renoverades och spelades som ett par 3)
   Här är Bjarne på bild, jag tog en bild lite snabbt på honom:


   Imorgon är det gamla banan igen som gäller.

Fyrboll på AVAN

   Vi blev fyra stycken som spelade på AVAN idag, förutom Jonas och Olle som jag berättade om igår att vi skulle spela så var Jonny också med. Vi slog till med att betta lite, 20 - 20 - 20, som vanligt kan man säga. Efter ett rasande tempo med birdie på flera olika håll dom tre första hålen så avtog spelkvalitén och Jonny var bäst på 18 poäng ut.
   Dom andra nio var inte av någon högre kvalité förutom hos Jonas som slog till med 18 poäng in. Vem vann totalt? Det stod mellan Jonas och Jonny, där Jonas drog det längsta strået och vann den delen.
   För Olle och mig så försöke vi hitta några ljusglimtar men det var svårt, vi tävlade om vem som inte skulle komma sist och där klarade jag mig med hedern i behåll i allafall. Det jag sagt tidigare om att jag spelat bra när jag spelat med Olle stämde inte idag ; )

Nu är det tätt på given

   Idag var det åter dags att spela på gamla banan och åter var det Jonas och jag som spelade. Formen verkar jag ha tappat efter dom 2 veckor jag gjort upehåll, för inget bra spel var det. Vi får se om det tar sig för imorgon är det dags igen, då blir det Avan med Olle och Jonas, bättre lycka då får jag hoppas.

Det var 2 veckor sedan ...

   ... jag spelade golf. Nu var det dags att spela igen då semestern tagit slut. En runda innan jobbet hann jag och Jonas med på gamla banan, det kändes ungefär som början på säsongen eftersom 2 veckor är ett långt uppehåll för mig då jag brukar hinna med flera rundor i vecken. Nu skall det bli ändring och ordning på det igen när semestern är slut. Nästa runda är redan inplanerad  ; )

RSS 2.0