Tack Gävle Golfklubb !

   Fick härom dan inbetalningskort för årets medlemsavgift, nu är det inte den jag vill tacka för utan det medföljande informationsbladet. I det stod det om förändringar dom kommer att göra redan innan banan öppnar i vår. Jag har tyckt att vissa av dom här sakerna varit självklara och skulle redan varit införda. 

   Bla att man skall konfirmera sin tid innan spel, så att det inte går halvtomma bollar då det råder högt tryck på banan och tidsbokningssytemet visar att alla bollar är fullbokade. Nu kommer kanske vissa av mina spelkompisar att tycka annorlunda då dom ibland brukar springa direkt till första tee och göra några luftsvingar som uppvärmning ; )

   Ytterligare en förändring som jag och mina spelkompisar pratat om är varför kan man inte visa flaggplaceringarna på green, på något vis. Nu kommer man att införa flaggor med olika färg, röda för kort flaggplacering på green, gula i mitten och vita långt bak, bra.

   Man kommer dessutom att införa klipptåg, då börjar man på hål 1 och går framåt, som det har varit nu verkar man åka runt och klippa hursomhelst.

   Nya scorekort och banguider, hoppas att det blir banguider från Strokesaver. Förbättrad skyltning och information på tee, även röd tee, med bla avstånd till någon punkt på fairway.

   Man kommer även att göra om hålindexen och slopen, vissa tycker att slopen inte skall finnas men jag tycker att för mig som 15-hcpare har ett syfte, dock kan jag tycka att vissa banor har en generösare slope än andra banor.

   Till sist tänker man göra om hemsidan, både snabbare och bättre information, den har jag tyckt varit usel sedan man gjorde om den sist.

   Tack Gävle Golfklubb för dom ändringar ni tänker göra, det är precis som om ni har lyssnat på mig ; )

Brynäs efter 4/5

   Nu har det gått fyra femtedelar av Elitserien, och det som såg så bra ut i början börjar bli gastkramande och spännande, kommer Brynäs att klara att ta sig till slutspel i år ?
   Efter tre femtedelar hade man 49 poöng och ett snitt på 1,48 per match, nu efter fyra femtedelar har man skrapat i hop 63 poäng, vilket gör ett snitt på 1,43 per match, matchsnittet på dom senaste 11 matcherna blir då "bara" 1,27. Det ska dock jämnföras med fjolårssäsongen då man fick ihop 62 poäng på 55 matcher och som vi alla vet blev det kvalserien. Där man tillsammans med Rögle tog sig upp/tillbaks till Elitserien.

En svunnen tid...

   En tidsera är över !

   "Video killed the Radiostar" finns det en låt som heter, men nu är Videoeran över...Städade ur förrådet och har nu fått ihop 6 stora pappkassar med gamla videoband och fodral för bortforsling till återvinningen, sparade 15-20 videoband med lite gamla godingar på, dock på brukar ju dessa filmer visas emellanåt på TV.
   Nu förtiden är det ju DVD som gäller fast BluRay är på starkt intågande, vet inte när jag spelade in på ett videoband senast, dekodern har ju dessutom en inbyggd hårddisk som det går att spara på, men när man har sett ett program eller film så brukar man inte vilja titta på det om och om igen, så då är det bara att radera för att spela in något nytt.

Ingen Golfresa ; (

   Det mesta tyder nu på att det inte blir någon Golfresa till varmare grader i år, alla resebolag har fullt eller inga platser på plan lediga. Får kanske hoppas på någon sista minuten i stället. Får se över möjligheten att resa till sydsverige 6-veckor senare, vid nästa ledighet.

Golfresan avbokad !?!

   Äntligen så har vi bokat en Golfresan till våren, den här gången blev det min familj och Jonny med flickvän. Vi bokade Tunisien, El Kantaoui, boeende alldeles på golfbanan som har 36 hål, inga irrfärder med bil, buss eller taxi, precis som jag önskar, men när vi bokade igår så gick det ej att boka greenfeepaketen. Ringde i dag till Ving och kollade, då visade det sig att Greenfeepaketen var fulla ?? Ingen resa till Tunisien och El Kantaoui i vår alltså, avbokade resan och tillbaka på ruta 1, men det känns som det snart rinner oss ur händerna, men det är bara att ta nya tag, "ge upp det är bara för förlorare" som någon har uttryckt sig.

Några dagar in på det nya året

   Som vanlig gäller det att lära sig skriva och säga 2009 istället för 2008, det brukar ta ett par arbetsdagar och med mycket skrivande så sitter det där.
   Men hur är det nu egentligen, hur uttalar man 2009, enligt regler som blivit uppsatta enligt etablerade språkråd, så heter det tjugohundranio, men jag tycker att det heter tvåtusennio.
   När var slaget i i Hastings? svar: 1066 vilket vi uttalar tusensextiosex och inte tiohundrasextiosex eller ???

RSS 2.0