Avesta GK, 29/8

Besökte Avesta GK, fredagen den 29/8 tillsammans med Olle och en kompis till honom. Vi hade för avsikt att spela minst 27 hål, det blev 36. Vi hade tiden på vår sida.
Avesta är en golfbana av skogs/parkkaraktär, många hål går i trädkorridorrer, hamnar man i trädkorridoren är det lätt spela ut sig, ibland måsta man spela rakt ut eller ibland bakåt. 
Några hål ligger öppet nära varandra, alldeles för nära tyckte vi tre. Det kunde lätt sluta med någon olycka, så nära ligger hålen, då hjälper det inte att man ropar "FORE" högt och tydligt.
Greenerna är små, kraftigt ondulerade och långsamma.
Ett par av hålen är mycket tveksamma tyckte vi, man får spela på skrå och blinda utslag, dessutom håller man bygga om ett par 3 till ett par 4 hål, det arbetet hade man börjat med redan förra året då jag var där.
Det är ingen bana vi kommer att vallfärda till i framtiden.

Hur gick spelet då undrar ni.
Jag började mina första nio hål ganska dåligt, bla treputtade jag 3-4 gånger, in på första rundan spelade jag riktigt bra och gick på mitt handicap, tyvärr inte över hela rundan.
Andra rundan började jag lika bra som jag slutade första rundan, tom bättre än handicap, in rasade spelet ihop totalt och resultatet blev sämre än första runda, två handicaphöjningar som följd.
Olle eller stabile Olle kanske vi ska kalla honom, spelade båda rundorna stabilt och klarade sig bäst av oss tre som besökte Avesta denna gång.

Medlemsträning

I eftermiddag skall jag vara med på medlemsträningen som Gävle GK har för sina medlemmar, dom har haft medlemsträningarna under hela sommaren. Man bestämmer sig under dagen om man vill vara med, det finns 15 platser till varje gång och träningen/lektionen tar en timme. Det kostar 100:-/gång eller 700:- för obegränsat antal gånger. Vill man bara vara med vid ett tillfälle är det ok, det är ju billigare än en lektion. Jag har varit med vid fem gånger tidigare, det finns tio olika träningsteman/moment. Det är en bra träningsform man har startat här, det sporrar till att träna mera, vem behöver inte det ; ) Och nu vet man hur.
I dag är det träningstemat: "Puttning - Grunder och rutiner".
Ni kan läsa mer om medlemsträningen här.

GOLFREA...

Nu har både Stadium, Dormy och även dom lokala golfbutikerna börjat sin golfrea, jag var ner på Stadiumbutiken i centrum och kollade lite, om jag gjorde något fynd vet jag inte, men jag inhandlade ett golfparaply och en golfkeps, båda med märket Taylor Made Burner.
Istället för att göra fynd nere på stan, var jag tvungen idag att investera i en ny frånluftsvärmepump, då kompressorn på den förra hade givit upp.

Pay & Play

Nu har jag gjort ett besök på Pay & Playbanan hos hemmaklubben, jag spelade där med min namne och arbetskamrat Tommy, det var första besöket för honom ute på bana.
Nu har han fått lite av en blodad tand mot sin sambos önskan.
Jag måste tillstå att han gjorde det väldigt bra och jag ser en ny golfkompis i honom.

Gävle GK, Avan 26/8

Nu drabbade fyra stycken kombatanter samman i en stenhård fight, vi spelade, UT - IN - TOTALT, vem skulle vara starkast denna dag då regnet inte kom !! Värmen pendlade mellan 16-19 grader och vinden var nästan obefintlig.
Dom fyra var jag själv, Jonas, Olle samt Thorbjörn, hur skulle det gå ?
Jag började själv med tre raka par och hade ett grepp om tillställningen. På hål fyra hände något märkligt, mitt andra slag, inspelet mot greenen, blev inte tillräckligt långt utan det fastnade !!!!! i grenverket på någon av dom tre pilarna som vaktade greenen. Nu var Olle och jag lika.
Efter hål fem och sex hade Olle tappat och Jonas närmat sig, efter hål sju som jag själv inte brukar ha problem med, inkasserade jag ett streck efter ett mycket dåligt bunkerslag. Även Thorbjörn smög i bakhasorna, mycket jämt med andra ord.
Nu närmade det sig slutet på första nio, Thorbjörn dabbade sig på hål åtta och jag på hål nio, det visade sig att Jonas gick ut som segrare på dom första nio hålen.
Ställningen var Jonas 19 p, Olle 18 p, Thorbjörn 17 p och jag själv 16 p.
Efter en kaffe och även macka för någon, började jakten på ledaren, jag gick bäst även där dom första tre hålen och hade tagit ett litet grepp. På hål tretton gjorde vi alla en enpoängare och jag ledde då med två poäng på inrundan, jag var fortfarande en poäng efter Jonas totalt.
På hål fjorton började min marsch mot seger, jag radade upp fyra raka par för att avsluta med en bogey, och dom andra var besegrade långt därinnan.
In skrapade jag ihop hela 21 poäng, Olle 14 p, Jonas 10 p och Thorbjörn 7 p.
Totalt vann även jag på 37 p,  Olle kom tvåa på 32 p, Jonas trea på 29 p och Thorbjörn fyra på 24 p.
Min totalscore blev 86 slag brutto, 71 slag netto och som tidigare redovisats 37 poäng, nu har jag decimerats till 14,8 i hcp.

Nu har dom kommit...

Mina nya Wedgar, tre st, 52, 56 och 60 graders Reid Lockhart Precision Milled wedgar, det är wedgar med "bite" i.
    
Jag får byta ut min 60 graders Lobwedge från Eidolon och mina två andra Callawaywedgar ,Sandwedgen och 50 graders Wedgen.
Eidolon är även den en wedge med backspinn, men nu har jag hela wedgearsenalen likadan, Reid Lockhart.

Eidolon och Reid Lockhart har en gemensam historia, båda företagen grundades av Terry Kohler och Ralph Thompson, 1996 bildade dom Reid Lockhart. 2002 bildade dom åter igen ett golfföretag, den här gången Eidolon. Terry Kohler hade varit borta från golfen i drygt ett år av utbrändhet.
Terry Kohler har tidigare jobbat på Ben Hogan Company där han tilldelades fem golfklubbs patent.

Äntligen...

Äntligen har jag fått min hemtelefoni att fungera igen, detta efter att fått ett nytt bredbandsmodem från Bredbandsbolaget, det är det andra nya modemet jag fått.
Det verkar vara känsliga grejor dom har, hemtelefonin har slutat att fungera efter att jag kopplat in modemet, jag har dragit ur modemet vid åska, man vill ju inte att modemet och övriga datagrejor skall gå sönder men det verkar ju inte hjälpa med hemtelefonin. 
Tack och lov har Internet fungerat efter inkoppling av modemet och mobiltelefoner har vi alla i familjen, men det känns skönt att det fungerar efter flera veckors bortavaro.

Taylor Made Burner

Här följer en beskrivning av lite mer godsaker i min bag.
Drivern jag har nu för tillfälligt ! är en Taylor Made Burner 9,5 gr, stiff RE*AX SuperFast 50 by Fujikura, om den hänger med något/några år vet jag ej. Drivern är ju den klubban som byts ut mest, jämför med puttern, se mitt tidigare inlägg om just detta.
                      

Inställt igen

Efter ytterliggare ett kraftigt regn under torsdagen blev klubben tvungen att stänga båda banorna igen, detta för tredje gången under augusti månad. Banorna fortsätter att vara stängda under fredagen, det kanske finns hopp om att dom öppnas under eftermiddagen.
Nu har det regnat varje dag under augusti, vi får nu hoppas att månaden avslutas med några regnfria dagar.

YES...

YES...
Min putter heter så, närmare bestämt YES Marilyn, det är den senaste klubban jag införskaffat, men med största säkerhet inte den sista.
YES Marilyn putter
Jag tog väldigt lång tid på mig innan jag köpte den viktigaste klubban till bagen, det är ju den man använder i bästa fall bara 30 gånger på en runda och i värsta fall över 40 gånger, så varför inte lägga ner mycket tid på testning/utprovning innan man köper den.
Min gamla putter hade jag haft i närmare 4 år, medans min driver som är de flestas favorit klubba är ny sedan förra året och drivern innan var från året innan. Drivern som man kanske använder 10-14 gånger per runda lägger dom flesta mer pengar på än puttern som verkligen kan spara slag åt en.

Älvkarleby GK 19/8

Efter att valt bort Högbo pga det kratfiga regnandet och efter ett telefonsamtal dit, bokade jag av igår och bokade in Älvkarleby istället, dock blev vi 2 st istället för 4, dom andra 2 valde att spela på Avan, hemmabanan.
När jag kom ut dit så blåste det kraftigt, blåsten avtog senare på em och det blev varmare.

Hål 2 vid ankomsten till Älvkarleby:
Green hål 2 Älvkarleby.

Tyvärr så hjälpte det inte att blåsten avtog utan spelet var inget vidare och en höjning av hcp blev resultatet, nu var även min spelkompis, Jonnys spel dåligt också, 1 TRISS lott till mig.

Allt var ju inte dåligt utan jag gjorde en fin birdie på hål 11; 
"Drive uppföljd av en bra J7 in mot green, stannade pin high och birdieputten på ~7 dm sänktes enkelt"  Dessutom sänkte jag mitt eclectic på banan från +10 till +4.

Fick rapport från Avan hål 17 där mina jobbar kompisar spelade om hur banan såg ut, se själv och begrunda:
Farway hål 17 Avan

Medans vi hade den här vyn på Älvkarleby hål 12:  
Utsikt mot fairway på hål 2 Älvkarleby.



Nederbörd under augusti

Hittills i augusti har det kommit 150,8 mm regn enligt metereologerna på orten, normalt kommer det 81 mm regn under augusti i Gävle.
Natten mot måndag kom det 24 mm regn i Älvkarleby, som ligger ca: 2,5 mil söder om Gävle.
Flera golfbanor i Gävletrakten har varit avstängda för att dom varit för blöta, och om man spelat på sistonne har man fått droppa för tillfälligt vatten hela tiden.
Ska spela i Älvkarleby i dag efter lunch, den banan brukar klara sig bra när det har regnat.

Regn, regn, regn...

Regn, regn, regn... vilken sommar vi haft, det har regnat mest hela tiden känns det som.
"Det mesta regnar bort" som Tomas Ledin sjöng.
Nu har det kraftiga regnandet gjort att min hemma bana stängt båda banorna,  tidigare har "Gamla banan" varit stängt en dag, den klarar ej av det kraftiga och myckna regnandet. Ännu en inställd golfrunda, skulle idag spel med min son (14år) som fått blodat tand på golfen, han spelade bra i fredags då han gick runt på 32 poäng, han har 34 i hcp, nu tyckte han att han fick till utslagen, och jag tyckte han gjorde det bra.
I morgon skulle vi spelat i Högbo, jag och några arbetskamrater men den rundan har vi på boka av och några av oss spelar på Älvkarleby GK efter lunch istället, den banan klarar ofta av mycket vatten då den är bra dränerad, ligger mestadels på sandjord.
Istället för golf blev det grillning på kvällen, ja, vädret blev riktigt fint på kvällen. Det blev några öl också till en fin grillkväll.
Nu hoppas jag att vädret "håller" i sig tills tisdagen, så att jag kan spela på min förra hemmaklubb, Älvkarleby GK.

Välkommen till min nya blogg!

1:a inlägget

Har nu tagit steget till att bli en "bloggare".

Tänkte i denna blogg berätta lite grann om mitt golfspelande, ishockeyintresse, Brynäs, och kanske om andra saker som ligger mig varmt om hjärtat eller inte alls...

RSS 2.0