Welcome to North West Florida...

   ...hette tävlingen Jonas och jag ställde upp i på International Golf at Arlanda. Nu gick det inte så bra för varken mig eller Jonas så någon resa till Florida vann vi inte, för oss var det "Vi hade iallafall tur med vädret". Det gick så dåligt så vi pratar inget mer om det. Vinnaren hade hela 43 poäng!!! Hela 11 stycken hade bättre än 36 poäng,

100

   Nu har mitt "Platespotting" jagande nått nya höjder, jag har kommit upp till 100.

Sommarcupen

   Spelade i dag "Sommarcupen" en tävling vi har på jobbet, det är en matchtävling och jag mötte Patric D, vi spelade på Avan i kanonväder, kanske för varmt för svenska mått ; )

   Vi började med att dela första hålet, sedan vann jag två raka och det såg bra ut, men det vände snabbt och efter ytterligare två hål var det lika igen, det efter att min boll helt spårlöst försvunnit på hål 5, jag skänkte då hålet till Patric. Efter det vände det tillbaka till min fördel med tre raka hål, ett där Patric skänkte mig efter att han slagit ut i ruffen och vi inte hittade bollen. Nu inför hål 9 ledde jag med tre, men säg den lycka som vara för evigt, nu vann Patric tre raka och vi var lika inför hål 12. Det hålet vann jag för att förlora nästa, lika efter 13, delat på hål 14. Sedan tappade jag hål 15, nu låg jag under för första gången, vi delade 16, ett under och två hål kvar. Nu måste jag minst dela 17 för att hålla liv i matchen. Det blev ännu bättre jag vann och vi var lika efter 17:e. Skulle det avgöras på sista hålet ? 18 delade vi och matchen gick till förlängning, "Sudden Death". Hål 1 på förlängingen fick jag en jättefin chans att avgöra på med en birideputt, men den tog i hålkant och vi delade. Hål 2 på förlängningen gick min parputt precis som på hål 1 i hålkant och ut. Nu hade Patric chans att vinna om han satte sin parputt vilket han också gjorde, GRATTIS  till vinsten.

Volkswagen Masters 2009

   Volkswagen Masters 2009 gick av stapeln idag och där hade jag mycket att försvara, jag vann nämligen förra året.
   Nu kom jag på 6:e plats precis utanför prisbordet med 75 slag netto (banans par 72). Den som vann hade 71 slag netto.

   Tänk om jag på hål 17 inte slagit i vattnet och var tvungen att droppa, 1 slags plikt. Tänk om jag inte slagit i vattnet på hål 2 och fick slå en ny från samma ställe, 2 förlorade slag. Tänk om jag inte slagit ut bollen i bland träden och det tjocka på hål 4, var tvungen att spela på min provisoriska, ytterligare 2 förlorade slag. Tänk om finns nu inte och nu är det som det är. 

   Jag tar nya tag tills på tisdag. Då är det ny tävling, Jonas och jag åker till International at Arlanda och spelar en intressant tävling.

StadiumGolfMatchPlay omg 2

   Då var omgång 2 av StadiumGol....Stadiumgolfen avklarad.
   Det blev vinst för Olle och mig. Matchen var slut redan på hål 16, trots att vi började både med att förlora hål 1, men vi kom igen, jag på hål 2 och Olle på hål 3. Jag låg sedan aldrig under men var på +-0 några gånger trots att jag ledde med 2 efter bla hål 6 och 8. Men efter hål 10 och 13 var det +-0. Det var jämnt fram tills då. Sedan vann jag hål 14 och 15, delade hål 16 och matchen var klar eftersom Olle ledde med 3 och det var 2 hål kvar (jag var dormie).

Ny hemsida

   Nu har Gävle GK fått en ny hemsida, hoppas den är bättre än den gamla, för den var inte speciellt bra uppdaterad, ni hittar den här. Ser fram emot att man har rätta hål på den ny hemsidan också, det hade man nämligen inte på hål 14 & 15 på Avan, dom är omgjorda sedan några år tillbaks.

Firstopen omg 2

   Andra omgången av FirstOpen (förlorarpoolen) gick av stapeln idag på "Gamla Banan" vi mötte det paret vi fick stryk av ifjol, så vi hade revansch att kräva.

   Vi började lite knackigt Jonny och jag och efter tre hål låg vi under med 1, tyvärr så förlorade vi även nästa hål och låg nu under med 2. På hål 5 så tog vi igen 1 och underläget var "bara" 1, delade nästa, tre hål kvar av första nio, jag pratade med Jonny om att jag tycker hål 7 fortfarande är det svåraste på "Gamla Banan" trots att hålindex ändrats till hcp 7, nu drämmer naturligtsvis Jonny till med en birdie på detta hål och nu var vi lika. Nästa hål förlorade vi, det går snabbt i den här sporten ! På sista hålet på första nio fick jag spela taktiskt vilket lyckades, jag ville inte chansa med att gå in på två, hade lite för långt kvar i den lätta motvinden, jag lät istället min motståndare göra bort sig, hans medspelare var redan borta, vilket så också skedde, jag vann det hålet och nu var vi lika efter dom nio första, det ändrar sig snabbt.

   Vi delade hål 10, sedan tog vi korthålet och var nu 1 upp för första gången under rundan. Delade hål 12 efter ett jättefint inspel av Jonny till mindre än 1 dm från pinnen, nu hade vår motspelare slag och vi delade, vi var lika fram till hål 15, vilket jag borde ha vunnit, två slag på 400 m för att sedan dom sista 28 m förbruka 4 slag, men delat även där. tre hål kvar och 1 upp, men efter en parodisk puttning "flaggan" stod i en jätte backe och vi förlorade hålet. Lika och två hål kvar. Spännande, spännade. Vi vann korthålet efter att jag hade slag, 1 upp och ett hål kvar vilket dom var tvungen att vinna för att ta matchen till förlängning, ingen hade något slag. Jag fick ett hyggligt utslag medans Jonny kom kort, våra motspelare lika långt som mig. Jonny gjorde ett kanonandra slag, jag och en av våra motspelare hamnade ungefär lika långt. Den andra motspelaren var tvungen att slå in sitt fjärde slag mot green efter att Jonny hamnat långt på green. Två spelare kvar och jag slog sist, det efter att vår andra motståndare "duffat" och blivit kort. Om Jonny tvåputtar från sitt läge är matchen klar, dom måste vinna och kan som bäst göra par dvs 5 slag. Nu klämde jag i med en birdie, satte upp 56 gr wedgen till 2,5 dm från pinnen och dom tackade oss för matchen. Revanschen var klar....

Far och son igen

   Spelade i går Älvkarleby med min son, det var han som ville spela där och inte på hemmabanan. Jag tänkte att då måste man passa på. Vädret var kanon säkert det bästa jag spelat i år på hemmplan (Tunisien räknas inte).

   Nu gick spelet inte så vidare, jag brukar ha lätt att spela på Älvkarleby, men inte igår. Inte i förrgår när jag spelade med Jonas på Avan gick det inte heller så bra. Nu verkar man vara inne i en formsvacka, det gäller att bryta den trenden för i dag är det omgång 2 (förlorarpoolen) i FirstOpen (jag tillsammans med Jonny)

Eclectic igen

   Efter mitt förra inlägg om Eclectic så har lyckats komma ner till +-0 på "Gamla banan", det gjorde jag i torsdag då jag gjorde två fina birdies på hål 2 och 4. Jag har gjort fyra birdies på gamla banan, så där har jag även fyra bogeys att förbättra till par eller bättre.

Skins fortsättning

   Det låg fyra hål kvar i potten från förra veckans skins-spel på "Gamla banan". Idag fortsätter vi och spelar klart, det var jag som vunnit 6 hål, Patrick och Jonas 4 vardera.
   På första hålet kunde man alltså vinna 5, och med det få sin dag räddad. Jag fick ett kanonutslag med drivern medans Jonas och Patrick höll sig på varsinn kant. Jag slog upp bollen på green medans Patricks andra slag hamnade i tjockan, på något vis lyckades han slå in på green och enputtade dessutom, nu hade jag två slag för vinst av hålet (fem totalt) men det blev en treputt och delning. Hål två bestod nu av totalt 6 hål i potten. Patrick gjorde ett kanonutslag och jag hamnade också fint på fairway. Mitt inspel perfekt i höjd med pinnen medans Patrick toppade ut i tjockan igen. Jag satt putten för birdie och vinst på hålet samt hela potten. Jonas vann hål tre trots att Patrick skickade bollen strax över greenen. På hål fyra klämde jag i med en birdie igen för vinst. Nästa hål delade vi för att sedan på korthålet vinnas av Jonas. Delning av nästa hål, Jonas vann igen på nästa korthål, korthålen verkar passa Jonas idag. Jonas vann även hål nio, där var jag var tvungen att spela på min provisoriska och Patrick slog i vattnet.
   Jonas hade nu vunnit 6 hål och jag 3 plus dom 4 som låg i potten, Patrick var utan vinst trots ett par fina drivar.
   Hål tio delades, för att hålet därefter vinnas av mig. Jonas vann hål tolv han hade slag på Patrick. Hål tretton gick till Patrick som hade kommit igång, han vann även nästa hål och nästa hål. Nu delades hål sexton och även hål sjutton, skulle det bli samma visa som förra rundan med fyra hål kvar i potten till nästa runda? Jag träffade fairway på sista hålet, medans mina kombatanter missade. Alla tre spelade sig frammåt, men Jonas hade längst kvar och satsade rejält men slog i vattnet. Patrick missade greenen med sitt tredje slag, jag i höjd med pinnen men utanför. Patrick var tvungen att slå en lobb som stannade tvärt för att ha någon chans, han hamnade ungefär bredvid mig och efter att jag chippat in mig var han tvungen att sätta sin chipp. Men han missade och nu hade jag "bara" att sätta putten för vinst av hålet (plus 3 i potten) jag puttade och med knapp styrfart gick bollen i kopp och vinst av hålet.
   Jag vann 8 hål (plus 4 i potten), Jonas vann 7 och Patrick 3. Patrick hade inte någon av sina bästa dagar.

Far och son

   Nu blev det nio hål spelat igen på "Gamla Banan" under tisdagseftermiddagen. Gamla banan hade varit avstängd under två dagar då det kommit för mycket regn. Det var på hål 2 och 4 som det vatten låg kvar i svackorna på fairways.
   Jens hade bestämt sig för att lägga undan drivern, han valde att slå ut med trä-femman istället vilket han gjorde bra, han träffade nästan alla fairways, nästa gång kanske han använder spoon, vem vet. Tyvärr så puttade han dåligt annars hade det blivit bra många fler poäng än dom 15 han "pillrade" ihop. Själv fick jag också 15 efter ett vattenbesök på hål 9, där blev jag poänglös efter en socket vid fjärdeslaget.

Eclectic

   Nu är mitt resultat i Eclectic +-0 på Avan Gävle GK, det lyckades jag med i lördags då jag gjorde par på hål 5, det var det sista hålet jag inte hade gjort par (eller bättre) på, noterbart är jag inte ännu gjort någon birdie på Avan.
   På övriga banor jag spelar ofta på så är mina Eclecticresultat så här: Gamla banan +2, har gjort två birdies men på fyra hål har jag som bäst bara gjort bogey. Älvkarleby GK +6, en birdie har jag lyckats med där hittils i år.
   För att hålla reda på alla min rundor och Eclecticresultat så använder jag mig av Golfsidan, en mycket bra sida för att hålla reda på sina scorer.

Inställt...pga regn

   Dagens tävling på Gävle GK, Golf Digest Telia Trophy, blev inställd pga allt regnande under natten och dygnen som varit.
   Jag spelade igår och då duggregnade det hela tiden, så bara av det var alla grejer blöta och inlagd på tork i duschrummet. På sätt och vis är det skönt att det inte blev någon tävling, för det är jobbigt att spela när det regnar. Man blir kall om händer och det är svårt att hålla grejorna torr. Men man är ju inte gjord av socker så hade det blivit tävling så hade jag klätt mig i regnställ och tagit med mig varma handskar för att hålla mig torr och varm om händerna.

Firstopen

   1:a omgången av Firstopen där Patric D fick hoppa in som reserv istället för Jonny, som skulle vara funktionär på Älvkarleby Open, slutade med förlust.
   Vi förlorade 1:a hålet för att sedan vinna 2 hål och leda med 1, det var jämt och efter hål 6 ledde vi med 2, för att tappa på hål 9. Men vi ledde med 1 inför avslutande nio hålen, dessvärre tappade vi på hål 11 och 12, nu låg vi under med 1, sedan lika på korthåler nr 13, för att tappa igen på hål 14, nu låg vi under med 2 och hålen började ta slut, vi delade korthålet nr 15, noterbart är jag träffade båda dom greenerna men treputtade, uhh! 3 hål kvar och vi låg under med 2, nu måste vi vända, men delning av 16:e hålet (trots att jag hade slag) och dom var dormie. På hål 17 tafflade jag till det och matchen var således över, Patric hade slagit i vattnet.
   Första nio spelade vi bra, Patric och jag, men sämre sista och dom spelade mycket bra sista nio.

Älvkarleby GK 9/6

   Var på besök på min gamla hemmaklubb, Älvkarleby GK, började spela golf där år 2002. Nu brukar det bli ett halvtdussin rundor där per år.
   Nu spelade Jonny, är medlem i Älvkarleby, och jag en runda där en lunch stod på spel. Vi började båda trevande på hål 1, dock redde vi båda ut en bogey. På hål 2 gjorde jag par och Jonny bogey, sedan lika på hål 3, för att jag tog ytterligare ett par slags ledningen efter hål 5, vilket Jonny sedan tog tillbaka på hål 6 och 7, på hål 7 gjorde Jonny en fin birdie. Hål 8 blev ett riktigt bottennapp för mig med en 9 ! , nu var min ledningen utraderad. På hål 9 gjorde Jonny ett par och jag en bogey. Jonny ledde nu med 1 slag.

   Nu till det svåraste hålet på Älvkarleby enligt min mening, hål 10. (Stämmer med hålindexet ! )

Hål 10

Banans svåraste hål. Skog till vänster, Dalälven till höger samt en avsmalnande fairway gör detta till ett vackert hål.

Par 5

Hcp 1

Gul 474 m

Röd 394 m 

Hål 10  

   Jag gjorde en bogey, vilket jag är mycket nöjd med, Jonny en trippel. Sedan följde vi varann i två hål, för att på hål 13 ta ett slag som jag förlorade direkt på nästa hål. Sedan tappade jag ytterligare på hål 14 och 15. Nu var vi lika in, vilket betydde att Jonny ledde med 1 slag.
   Tre hål kvar och nu tog jag fram spelet som behövdes för att vinna en gratis lunch, par - par - par , medans Jonny gjorde bogey - par - bogey. Jag vann med 1 slag och lunchen var säkrad.
   Banan var i bra skick med fina, snabba, hårda och jämna greener.

Skins

   Spelade på "Gamla Banan", jag, Patrick och Jonas, spelformen idag var "Skins" ett matchliknande spel för fler personer. Man bettar för varje hål och om ingen vinner går potten vidare, vilket innebär att om man spelar dåligt och dom andra bra, kan man ändå vinna en stor pott om man "blixtrar" till.
   Efter tre hål hade vi vunnit varsitt, sedan var det Jonas som gick bäst och drog ifrån. Därefter Patricks tur. Efter nio hål hade jag vunnit ett hål, Patrick fyra och Jonas tre, ett låg i potten till nästa hål. Nu var det min tur att vinna, jag vann tre hål på raken plus ett som låg i potten, Jonas kontrade på hål 13 med att vinna, för att jag sedan skulle vinna ett till. Nu var det fyra hål kvar som vi delade om vart annat. Så nu ligger det fyra hål kvar i potten tills nästa gång.

   Efter att ha spelat i både kraftig blåst och regn + blåst så var det i dag en näst intill perfekt golfdag väder mässigt.

   Trots att vi spelade fort så gick inte rundan så jättefort utan framför oss hade vi en "stoppkloss" i form av Urban ; )

Audi Quattro Cup

   På ett blåsigt Avan avgjordes Audi Quattro Cup, Olle och jag spelade i lag, tävlingsformen för dagen var Greensome. Utöver huvudtävlingen var det närmast hål-tävlingar på flera av korthålen, noterbart var att vi var tvungen att använda Driver resp, Spoon på hål 9, 175 m långt, så kraftigt blåste det.
   På hål 13 var det "Beat the Pro" tävling, vi tävlade att komma närmare hål än vad Johan Ryström gjorde, känd från tourerna och som kommentator på Viasat Golf. Vi lyckades inte träffa greenen så det var ingen match för Johan.
   Vi kom på 5:e plats med 35 poäng vilket vi tycker var bra i blåsvädret, dom som vann hade HELA 41 poäng och det kunde vi inte ens ha kommit upp i, trots att även i dag så ville inte riktigt puttarna gå i, greenerna var riktigt bra, men en rejäl förbättring från igår (iofs var det Patrick och jag i går). En varsin skopåse blev priset för vår femteplats.

Företagsgolfen

   Nyss hemkommen från Arlandastad och spel i Företagsgolfen, vi låg bra till när vi åkte, men nu när alla lag spelat klart. (det var regn och rusk hela tiden,  6-8 grader) så visade det sig att vi (Patrick och jag) precis missade pris, vi kom trea och om två första gick till Sverigefinal, vi hade lika poäng som lag två men med sämre handicap. Då börjar man fundera vilken av dom 41 puttar vi hade som vi kunnat göra bättre och det var många, men nu blev det inte så. Vi får ta nya tag nästa år. Imorgon är det ny tävling Audi Quattro Cup på hemmabanan, Avan

Tävling, tävling, tävling...

   Sommaren har börjat och med det tävlingar i alla dess former, företagstävlingar, partävlingar och även singeltävlingar. Jag har redan varit med i två tävlingar plus StadiumGolfMatchPlay. Nu till veckan är det två tävlingar på schemat, på torsdag spelar jag och Patrick, foursome FöretagsgolfenArlandastad Masters Course em-passet. Dagen efter, på fredag, är det företagstväling Audi Quattro Cup på Avan, då spelar jag och Olle greensome.

   Jag och Jonny är med i Firstopen och det har varit svårt att få till en speltid mot våra motståndare så vi är tvungen att använda oss av en reserv, vi har kallat in Patric D som ställer upp och spelar med mig den 13/6, Jonny är upptagen med att vara funktionär på Älvkarleby Open.

   Sedan skall jag själv ställa upp och spela Volkswagen Masters den 27/6, där har jag mycket att försvara, då jag har gått till Sverigefinal två år i rad.


RSS 2.0