Nytt från banan

   Gjorde min premiär på hemmabanan igår, hittade några nyheter inför årets golfsäsong. På hål 5 Avan så håller man på med markarbete och hålet var avkortat till ett par 3 på ynka 87 meter, arbetet såg ut så här:

   Vi får hoppas att fairway kommer att bli jämnare efter detta.

   På hål 6 håller man också på med ändringar, där är det gul tee som flyttas framåt 10 meter, även vit tee flyttas, det flyttas upp på höjden lite längre bakom gul tee. det blir 152 m resp, 166 meter långt:

   Man gör även en ny nedfart som går framåt.

SM GULD SM GULD SM GULD

   Efter några nervösa matcher med nagelbitande tog Brynäs äntligen hem sitt 13:e sm guld i ishockey.
   Försökte köpa biljetter men dom var slut redan innan dom släpptes till allmänheten igår fm.
   Men vad gjorde det, Brynäs vann, HEJA HEJA

Älvkarleby ggr 2

   Igår blev det "riktig" hemmapremiär, det blev 2 rundor på grannbanan Älvkarleby GK, (Gävle öppnar nästa vecka).
   Det var Stefan, Jonas jag och Jonny, dvs samma gäng som var på golfresa i Spanien. Kallt var det så understället gjorde sitt samma som mössan.
   Utan att ha speciellt stora krav så här i början av säsongen så var det som det brukar, lättspelat då ruffen ej fanns, greenerna hoppiga, men vad gör väl det när man har kommit ut på banan ; )
   Första rundan gick bra för min del, men andra gick inte lika bra, man kanske inte har konditionen för dubbla rundor ännu !

Hur gick spelet då?

   Ni kanske undrar hur spelet gick när vi, Jonas, Jonny, Stefan och jag, var på golfresa.
   Nja inget vidare kan man väl summera hela alltihopa, dåligt med poäng och många slag. Tre birdies fick jag ihop. Hålen på banorna var lite "konstiga" kan man milt uttrycka sig, dom sluttade oftast åt något håll, mest åt vänster och med lite draw i bollen så försvann dom oftast OUT eller ner i någon ravin som var utmärkt med röda pinnar! 
   Vi spelade två tävlingar under veckan, först scramble i lottade lag, där var Jonas med och vinna, 1:a pris en flaska whiskey (tog slut), Jonny kom sist och fick i pris en närspelslektion ?! Sedan var det den individuella tävlingen där Jonny återigen fick det bästa priset den här gången för vinst och 1000:- i presentkort för att resa med, netto 76 slag, själv kom jag 5:a och fick lite bollar och en greenlagare på så dåliga slag att jag inte vill nämna det. Det var ändå ett tjugotal tävlande med.
   Nu spelade vi skins när vi spelade ihop och på någotvis trots mitt dåliga spel känns det som om jag vann en hel del ändå, när hålen delades spelade jag dåligt och sedan när det var lite grann i potten blixtrade jag till.

Finaldags

   Nu är det dags för det alla hockeyälskare väntat på. Dags för Final i ishockey mellan Brynäs och Skellefteå, Brynäs börjar på bortaplan i bäst av 7 matcher och måste förutom att vinna sina tre hemmamatcher vinna en på bortaplan så varför inte gör det redan idag.

500

   Mitt 500:e inlägg, en milstolpe på vägen till något stort ; ) ?

Lite bilder från Almenara Golf Resort

   Med hjälp av Stefan och Jonas kan jag visa lite bilder från Almenara Golf Resort.
   Här står vi alla fyra förväntansfulla inför det första utslaget på söndagen:


   Just vid det tillfället var det torrt men det regnade en del under veckan och trots detta hann vi med både 27-hål och 36-hålsrundor nästan varje dag.

   En bild på Jonny med klubbhuset i bakgrunden:


   Vi klarade oss bra från regnet eftersom vi åkte golfbil dom flesta dagarna dels beroende på att det var en backig bana, där dom första hålen gick utför, här Hål 5 på slingan som kallades för Lagos

   och sedan gick det naturligtsvis lika mycket uppför i slutet av varje slinga.

   Jonas i golfbil:


   Och tre glada puttare på en green på något hål ; )


   Där det syns vem som tog hem hålet och kanske med en liten pott i då vi spelade skins under veckan:

Hemma igen

   Nu är vi hemma igen efter en veckas golfsemester, tyvärr så var vädret inte det bästa under veckan, men vi höll oss någorlunda torra och solen kom oftast fram senare under dagen. Då blev det finare och bra väder.
   Och lyckligtsvis så tog sig Brynäs till final också, vi var uppdaterade via SMS, tack vare Christina (Jonnys sambo) med flera.

RSS 2.0