Äntligen...!?!?

   Äntligen blev det vinst för mig i år i en matchtävling, det var i andra chansen av StadiumGolfMatchPlay som Jonny och jag tog oss vidare till nästa omgång. Vi spelade på AVAN i går em/kväll.
   Både Jonny och jag vann våra matcher, Jonny vann på hål 16 efter att haft lednigen i stort sett hela rundan, han ledde med 3 från hål 12 som han sedan höll hela vägen.

   Min match var betydligt jämnare, där jag tog ledningen på första hålet och tappade till +-0 på hål 3, jag tog åter ledningen på hål 5 utökade på hål 6, tappade på hål 9. Ledde alltså med 1 inför sista nio, tappade på tian och elvan, låg nu under för första gången. Jag kom tillbaka starkt och tog tillbaka och dessutom ledningen med vinster på hål 13 och 14, ledningen var nu +1 för mig. Det vänder snabbt i den är typen av spel och jag förlorade hål 15 där min motspelare gjorde en tap-in birdie, jag förlorade även hål 16 och var -1 med två hål kvar, det såg inte så bra ut just nu eftersom jag dessutom slog mitt utslag på hål 17 i vattnet. Min motspelare var inte sämre (bättre) han heller utan han slog sitt andra slag i vattnet. Jag träffade green och tvåputtade för vinst av hålet, lika inför sista. Lika som på 17:e slog jag utslaget i vattnet medans min motsleare slog sig riktigt långt åt vänster och låg tjockt. Jag slog fram mitt tredje slag och min motspelare slog sitt andra slag en kort bit framåt hans tredje slag gick i vattnet, jag spelade säkert upp mitt fjärde mot greenen och min kombatant satsade mot green men hamnade i bunkern, han slog upp sitt sjätte slag och jag puttade mitt femte till inom en meter. Då gav dom upp matchen, för han var tvungen att vinna hålet för att få till "sudden death" vilket inte var troligt.
   Nu är vi vidare i allafalll.

7,98 km

   7,98 km var längden min golfbag färdades idag på golfbanan, jag gick längre än så. Jag hade appen "Runkeeper pro" igång på min mobiltelefon, någon gång kanske jag har telefonen på mig och kollar den längden.

   Så här färdades min golfbag idag ; )

Missad eagle

   Spelade i dag Avan tillsammans med Olle och hans kompis Johan, spelet var mycket upp och ner, missade redan på första hålet (gjorde en tre putt efter en dålig chipp). Gjorde sedan birdie på hål 2, och så var spelet mest hela tiden, bra hål blandat med dåligt spel.
   Nu hade jag chansen för första gången att göra eagle på hål 7, efter greenträff på 2 slag så stannade dessvärre min 13-14 meters putt 1 dm kort i linjen, ok det blev en enkel birdie, andra för dagen.
   Det blev 18 poäng ut och 18 poäng in, så 36 poäng och inget streck för man väl vara glad för, det var dubbelbogeys blandat med birdies/par.

First Open "andra chansen"

   Även i First Open "andra chansen" blev det det förlust för Olle och mig (nu var Jonas reserv den här gången). Nu är det StadiumGolfMatchPlay som jag förlitar mig på, där deltar jag och Jonny och vi spelar även där i "andra chansen"

Sommarcupen

   Mitt deltagande i Sommarcuppen blev kort, en förlust mot Mattias L tidigt i måndags gjorde att jag är ute ur leken, nya tag nästa år...

Eclectic

   Efter 2 månaders golfande har jag kommit ner till 0 i Eclectic på mina hemmabanor, Avan och Gamla banan, Gävle GK. På Älvkarleby GK ligger jag +1, Högbo GK + 5 och Hofors +9, det är dom banorna som jag spelat mer än 1 gång och dessuotm dom banor jag brukar spela mest på.
   Antalet birdies hittils år ligger på 13 st, det är inte så många. Men jag har lyckats gör birdie på hål 5 Avan som andra ser med avundsjuka ögon att jag lyckats med ; )

Video golf !?

   Nu undrar ni säkert vad jag menar, men längre ner förstår ni det.

   Nu var det jag, Jonas och Urban som spelade efter jobbet idag, jag var alldeles slut och spelet blev likaså. Urban hamnade på efterkälken när han letade boll, man måste skynda sig om man skall hitta bollar före Urban ; )

   Här är Urban på efterkälken och sedan som vi är vana att se honom:



   Nu lyckades jag fånga Jonas när han på hål 16 slog sig upp från bunkern till greenen med par som följd,


   Bra slag från bunkerkanten.

   Även Urban finns i rörligt format.


   Nu lyckades Urban träffa greenen på hål 17 och även där blev det par.
   Båda två har lite steppande steg bakåt efter utfört slag.

Reservspelare

   Jag agerade reservspelare åt Jonas när hans spelpartner i FirstOpen inte kunde ställa upp, naturligtvis ställer jag upp och spelar en runda golf åt en kompis.
   Nu var spelplatsen Burvik Gk, (Jonas stod för bil och bensin), mot ett par man/hustru som hade ungefär åkt lika långt, man skall mötas mitt emellan där man bor om man inte spelar på samma klubb.
   Jonas och jag tog kommandot direkt och vi ledde med 4 efter fyra hål, nu måste det väl bli vinst, men man skall aldrig vara för säker, dom knep något hål, men dom kom aldrig närmare eftersom vi vann nästa hål istället, så höll vi på i några hål. Matchen var klar vid hål 15, då hade vi en en ledning med 4 och tre hål kvar att spela.
   Burvik GK är en enklare bana, knapphändigt med fairway-bevattning men riktigt fina greener, många korta par 4 där man lägga undan drivern, (det gjorde inte jag), många av par 4:orna var dogleg-hål där man gina rejält och "bara" ha en knuff kvar som Jonny skulle ha sagt.

Företagsgolfen

   Jonas och jag var anmälda till Företagsgolfen som spelades på Arlandastad Master Banan. Spelformen var Foursome, poängbogey och dessutom en lagtävling i bollen där dom två bästa poängen per hål räknades.

   Här är utslaget på hål 10, där vi startade ifrån.

   Jonas och jag började i ett bra tempo och vi låg långt före hcp men vid vårat 9:e hål (banans hål 18), så började vårt fall. Vi tappade slag flera hål i följd innan vi avslutade starkt. 

   Banans "lättaste" hål , hål 5 ett par 3 på 160 m, se flaggplaceringen och hur vinden blåser.


   Vi lyckades göra par där med mitt utslag, och efter det avslutade vi bra.

   Nu skrapade vi ihop 34 poäng, vinnade lag hade 37 poäng, vi var alltså 3 slag efter, lite surt. En 8:e plats blev det för oss. Våra medspelare hamnade på plats 47 och 51 av totalt 51 startande lag, så i lagtävlingen hade vi inget att hämta heller ; )

36 poäng...

   ...blev det i dag för mig när jag, Jonas, Jonny och Stefan möttes på gamla banan. Vi spelade  20 - 20 - 20. Bäst ut var Jonas på första nio två slag före mig, Jonny och Stefan lite efter. 

   Andra nio var till min fördel, Jonny strax bakom. Jag vann även totalt. 36 poäng fördelade på 17 ut och 19 in (birdie på hål 15). Jag hade ett stabilt spel även om puttningen inte är den bästa, lägg då till en bortslagen boll och några dåliga slag, jag klagade igår så nu kanske det har vänt eller så är det pga bollarna jag bytt till nu, Taylor Made Penta, bra pris i shopen.

   Här kollar Jonas, (i sin sommarfrilla) var Jonnys boll tar vägen. Stefan är borta vid skogskanten.


   Här har jag tagit en bild från hål 14 ut mot fairway på hål 15, lungt med folk på banan ; )


Nya skor

   Tidigt i dag gick Jonas och jag ut och spelade Avan, en snabb runda i sommarvärmen blev det drygt 3 timmar. Jag hade invigning av mina nya golfskor, (dom gamla ligger nu i soptunnan)

   Dom vackra benen är naturligtsvis mina ; )

Eftersom jag inte riktigt är tillfreds med mitt spel så tänkte jag på em att slå lite på rangen, nu blev det 9 hål på gamla banan istället tillsammans med Urban, Patric och Per P (några hål), det var deras andra runda för dagen.

First Open

   Även i First Open blev det förlust i första omgången. Det var jämt där vi var lika och vi ledde omvartannat. Det roliga tog slut när våra motståndare tog kommandot med birdie på hål 14, 15 och 16. I och med det hade dom vunnit matchem med 3/2. Vi får satsa på andra chansen även här.

UNT-masters

   I dag spelade jag UNT masters på Älvkarleby GK, ingen framskjuten placering utan en undanskymd placering blev det, "bara" 76 slag netto. Detta trots att jag började bra med 2 par sedan följt av flera bogeys innan bollen var borta på hål 8 och en trippel som följd. Började andra nio bra med par på hål 10, tappade på dom kommande hålen innan det blev bättre spel mot slutet, men det var då försent att hämta igen alla slag jag låg efter.

Smarta saker

   Det finns en del smarta saker och naturligtsvis en del mindre smarta saker, hur som helst hittade jag den här grejen. En golfskärm som flyger ca 20 m.


   Ni finner mer information här på sidan som naturligtsvis heter Smarta Saker

Logga in på min Golf

   Som ni ser har jag lagt till möjligheten att logga in på "Min Golf" på vänstersidan, allt för en golfare och ett måste på en golfblogg ; )

RSS 2.0