Golfbollar i metall !?!?

   Nu är det inte riktigt som rubriken säger "Golfbollar i metall", det korrekt skall vara golfbollar med en kärna av en metallkula. det är vad företage OnCore Golf tagit fram, se själv på deras hemsida.
  
  Lägger upp en bild utifall ni inte tror mig.
 
   Bollen skall gå rakare enligt tillverkaren, men så säger väl alla.
   Man kanske skall ha metalldetektor med sig istället för bollhåv i framtiden, dom kanske rent utav kan stoppa in något chipp i bollen så att man alltid hittar den, ja det är kanske framtidens boll, vem vet?

Varm höstdag på gamla banan

   I går avklarades en runda på gamla banan (AVAN stängt för säsongen), det var en varm höstdag, dock var greenerna blöta efter det myckna regnandet och dessutom dressande och nyligen hålpipade. Det får ändå ses som bonus att kunna spela så här sent på säsongen. Och av bara farten blir det Älvkarleby idag, Jonny spelade med oss igår, (dvs med mig och Jonas).

Golfmässa

   Imorgon lördag blir det en resa till Uppsala och Fyrishov för ett besök på deras Golf/Rese/Friluftsmässa www.sgrm.se.
   Det bjuds inte på några nya visningar av klubbor eller dylikt men det finns annat att titta på och ev få/vinna greenfee-biljetter till Uppländska golfklubbar. Det gjorde jag ifjol ;))

AVAN hål 10-18 x 2

   Idag blev det två ggr nio hål på AVAN . Hål 10-18 avklarades två gånger, det var fullt på hål 1 (bollränna), så det blev till att starta på hål 10 två gånger.
    Hoppas på 1-18 imorgon då det är sista på AVAN för året då dom stänger banan på måndag.
   Får bli gamla därefter om vädret tillåter.

Höstgolf

   Nu har hösten verkligen tagit grepp om golfbanan, här är några bilder från igår, här en bild tagen på hål 5´s tee mot fyrans green:

   Utsikt från femmans tee:

   Jonas gående på hål 12 med 11:an i bakgrunden:

Ännu pågår golfsäsongen

   En fin dag till ända, temperaturen hög och inget underställ behövdes. Det går fortfarande att spela (bra) golf på sommargreener. Thorbjörn och jag spelade på AVAN en med greenfee-spelare från Haninge GK som var mycket trevlig och som dessutom spelade bra.

Efter regn kommer...


  ...eEn fin regnbåge som Thorbjörn fotade (i måndags) på hål 5 gamla banan med mig gåendes mot greenen.

Äntligen !

   I går när jag roade mig med att spela golf tog min son, Jens körkort. STORT GRATTIS. Och vips så tog han bilen och åkte bort, så nu är man billös !!!

27 hål på AVAN

   Efter att frosten släppt så blev det spel på AVAN och start på hål 10. Vi spelade sista nio och tog sedan lunch för att spela 18 hål till.
   Jag började och slutade bra, jag gjorde birdie på hål 10 och sedan avslutade jag med birdie på hål 18.

Frostiga greener

   Banan ligger under frost så vi får vänta med att spela tills det släppt.



RSS 2.0