Volkswagen Masters 2013

   En bild säger mer än tusen ord:
 
   Första plats i A-klassen efter att ha gått in på 66 slag netto, min bästa runda någonsin. Rundan innehöll bla 2 birdies och dessvärre två trippelbogeys.
   Se scorekortet:
 
   Dessutom vann vår boll poängbogeytävlingen på 93 poäng (dom två bästa poängen på varje hål räknades), Vinnaren i B-klassen gick i samma boll, så därav dom höga poängen.
   Så här ser den samlade segerskörden ut i dag:
   Där kepsen är priset i lagtävlingen, vattenflaskan för greenträff på hål 15 (pris till närmast hål i varje boll, på green). Greenlagaren och golfhanduken ingick i startkitet.
   Så nu är jag kvalificerad till Sverige-final på Kallfors GK i september.

Gamla banan

   I dag blev det spel på gamla banan tillsammans med Stefan ("bara nio hål) och hans bror Tord som jag spelat med några gånger.
   Spelet dom första var inget att berätta om, det mest spännande var den här ormen på hål 3:
   Och mina nya skor:


   Sista nio som jag och Tord spelade var mycket bättre, jag mäktade med en birdie på hål 16 också efter ett skitdåligt utslag, var tvungen att spela in med järn 6:an.
   Både Tord och jag spelade bättre, jag kom in på 32 poäng efter att haft 13 ut, Tord 15-18, 33 poäng totalt.
 

Golfsidan igen

   Nu fungerar golfsidan igen, den var kanske bara tillfälligt nere.

Grönlund GK

   idag blev det utflykt till Grönlund GK (jag och Stefan). Vi spelade 27 hål i stekande hetta och nästan ingen vind alls.
   En bana som var smal och rejält kuperad mellan hålen gjorde tillsammans med värmen att vi nöjde oss med 27 hål, vi avslutade med en avstickare till Dormy, Bana hade förutom sina smala fairways väldigt fina och jämna greener, vilket gjorde det roligt att putta när bollen inte tappade sitt spår.

Golfsidan?

   Vad har hänt med www.golfsidan.nu ? Jag kommer inte in, är det någon annan som upplever samma?

StadiumGolfMatchPlay omgång 2

   Efter en mycket jämn match, med avgörande på andra särspelshålet så är jag och Jonas klara för omgång 3.
   Jag ledde min match som mest med +2, jag var aldrig minus och inför sista hålet var jag lika med min motspelare, likaså Jonas lika inför sista hålet, han hade däremot varit minus i sin match och även legat på +. Jonas förlorade sista hålet medans jag vann, särspel över tre hål (bäst av tre) sedan sudden death, nu vann vi båda första särspelshålen och vinst för oss i matchen, vidare till omgång 3.

Ny app

   Gävle GK är en av dom första som använder sig av ett digitalt scorekort, OnTag scorekort (än så länge bara för iPhone), jag får kolla och se om det är något, den innehåller en avstånds GPS också, dvs allt i ett ; )

Ny hemsida...

   ..., ja inte jag, men väl Gävle GK har nu en ny hemsida. Du hittar den här.

Golf.se på AVAN

   I senaste numret av Golf.se så hittar men ett reportage om AVAN, och liksom många jag spelat med tycker dom inte om hål 15, (Patrick gillar nog det, gjorde HIO för två år sedan ; ) ).
   Ni hittar reportaget här.

Vinst

   Det blev vinst för Jonas och mig i första omgången av StadiumGolfMatchPlay, detta trots väldigt mediokert spel av oss (och även av våra motståndare), det bättrade sig mot slutet för mig och då behövdes det verkligen också.
   Vi tog båda ledningen och vi ledde båda med +2 efter två hål. Vi utökade båda våra ledningar och vi ledde båda två med +4 efter hål 8. Jonas utökade sin ledning medans jag tappade och efter hål 12 var jag +-0, Jonas ledde då med +5 (efter att tappat ett hål). Jonas avgjorde sin match på nästa hål genom att vinna det hålet.
   Själv så tog jag mig i kragen och började rada upp några par, det behövdes verkligen för min motståndare hade också börjat att spela bra. Jag tog snabbt två hål på rad och var + 2 efter hål 14, lika på hål 15, sedan tappade jag på hål 16. Jag var +1 med två hål kvar att spela, om min match blev halverad eller bättre hade vi vunnit. På hål 17 avgjordes det efter att min motståndare slagit två slag i bunkern och sedan hamnat långt från flaggan, medans jag chippat in mitt andra slag mycket närmare flaggan än honom, han slog en dåligt putt och gav sedan mig matchen. Vinst och nu är vi vidare till nästa omgång.

AVAN två dar i rad

   Efter en ensamrunda i går så spelade jag med Olle i dag, (Jonas och Patrick spelade tidigare på morgonen). Spelet är mycket upp och ner och precis som igår gjorde jag två birdies även idag, resultatet borde vara bättre än dom 30-32 poäng jag får ihop men tyvärr så dabbar jag mig alldeles för mycket på några hål.
   I morgon är det dags för första omgången i StadiumGolfMatchPlay för mig och Jonas. Vi möter ett par (från Hofors) i Hofors GK, vi får se hur det går. Jag har inte spelat Hofors i år eller inte förra året för den delen heller.

Solresor Invitational 2013

   2012 års upplaga av Solresor Invitaional handlade mest om regn, regn och åter regn. I år var vädret perfekt, måhända lite för mycket blåst, men inte så att det blev ohanterbart utan bra även när det var motvind.
   Jag och Jonas bildade ett lag och spelformen var scramble med 6 utslag var. Vi spelade tillsammans med ett brödrapar, tillsammans hade vi riktigt skoj i bollen och dom hade dessutom följeslagare, så vi sa att det tyder på att det är bra klass på bollen. Nåväl, vi började med 4 raka par där vi skulle ha gjort bättre på hål 1 efter att vi chippat dåligt båda två, bogey på hål 5 åter par och sedan på hål 7 hade vi eaglechans efter jag slagit en bra drive och en kanonfin järn 5:a in på green, tvåputt även där. 37 slag ut hade vi efter en bogey på hål 9, två sämre utslag.
   Den första enputten kom på hål 10 där vi gjorde birdie (helt själv av Jonas). Tvåputtandet fortsatte och så även paren. Räddade dock upp ett par på hål 14 med en enputt. På hål 15 hade vi en fin birdiechans på Jonas boll,  men vi missade båda två. Vi låg då på banans par och jag sa att om vi gör tre raka birdies på dom sista tre hålen kan det gå bra. Efter ett utslag av Jonas som vi inte visste om den var out eller inte så slog jag en inte så vågad linje och hamnade i bunkern. Vi hittade Jonas boll och han slog upp den på green, tvåputt igen men icke Jonas slog i den långa putten för birdie. Med vinden rejält i ryggen fick vi på två riktigt långa utslag på hål 17 och jag gjorde ett fint inspel som Jonas sedan gjorde birdie på, två av tre avklarade. Sista hålet motvind och åter tvåputt, gjorde att vi kom in på 33 slag, totalt 70 och efter hcp blev det 63,2 för oss. Mycket bra. När vi kom in ledde man på 61,0 slag så någon resa blev det inte för oss. Vi låg nu trea men halkade ner till en tionde plats när tävlingen var över. Vann gjorde man på 59,5 efter att drait bort 1,5 slag. så man spelade alltså på 61 slag brutto (-11).
   Nåväl, priset vi fick var det här, varsin keps och vattenflaska/termos.
   Årets upplaga var som sagt var mycket bättre än fjolårets då det regnade rejält men i år var det soligt och fint.
 
 

RSS 2.0