Kallt, hurr...

   Endast 3 grader över noll visade termometern när jag begav mig ut till bilen för att åka till golfbanan och spela. Temperaturen steg till 13 gr, det var vad det stod på fyren som står i vattenhindret vid greenen på hål 18, Avan.
   Det var Jonas och jag som trotsade kylan, själv hade jag klätt mig i underställ under mina vanliga golfkläder, till det hade jag handskar och mössa. Trots den bylsiga klädseln gick det bra att spela. Jag knåpade ihop 34 poäng utan något streck.
   Imorgon åker Jonny, Jonas och jag upp till Söderhamns GK och spelar. Det blir en ny bekantskap för mig.

Ledarbollen 2009, lite bilder

   Första pristagaren Roger J, -10 slag, 60 slag netto, par 70.


   1:a dam Tanja J, som kom på tredje plats med 67 slag netto.


   Där emellan kom Patric D på en andra plats med 65 slag netto, glad över både det och priset för närmast hål,


   Trots en tillbakadragen placering så såg Patrick glad ut ändå.


Ledarbollen 2009, resultat

   I ett blåsigt Älvkarleby avgjordes årets "Ledarboll 2009". Totalt var det 24 trogna och tävlingslystna golfare som gjorde upp om årets pris.
   Någon lycka hade jag inte själv, utan jag började dåligt igen på dom första nio hålen, som skall vara lätta  ; ) Det var på dom sista nio jag spelade bra men inte tillräckligt bra, och även om jag hade spelat min bästa golf hade det inte räckt till vinst. För vinsten tog Roger J på 60 slag netto !!! Jag kom på en 19:e plats. Patric D som jag brukar spela med ibland gjorde en fin-fin 65 runda, dessutom vann han närmast hål.
   Tyvärr så har jag inga bilder att lägga upp nu, min "vanliga" dator ville inte starta när jag kom hem, får fixa det senare för imorgon åker bort.

Ledarbollen 2009

   Två dagar kvar till "Ledarbollen 2009", på söndag är det dags. Jag har jobbat hårt med att få fram fina priser från olika firmor vi har kontakt med och lyckats bra, det är ett digert prisbort i år (som vanligt). Första året (2004) vi spelade vann jag och jag hoppas jag kan återupprepa den bedriften i år igen.
   Mitt tips inför årets Ledaboll, Vinst till mig, (känner mig bra iform), Längsta Drive: Patrick (träffar han bara fairway så), Närmast Hål, kanske Patric D som har bra precision. 

Sista natten med gänget...

   ...var det för Patrick i går, natten som var. Nu tar han nya tag och börjar jobba dagtid på ett nytt företag. Jag önskar han all lycka i framtiden och jag hoppas att vi fortfarande kan spela många rundor golf ihop.

Premiär

   Nu är det dags, idag började det på riktigt. Elitserien i ishockey har startat. Jag hoppas det går riktigt bra för Brynäs i år. Vill man följa resutaten under varje omgång finns både Hockeyligan och Swehockey med sina liveuppdateringar.

Avan 23/9

   Patrick, Jonas och jag spelade Avan i kanonväder för att vara den 23 september. På Patricks begäran bettade vi lite också.
   Patrick inledde strålande med fyra raka par och tog ledningen direkt, kanske var det hans nya vagn som gjorde det. Nu är han med i "rollator-maffian" också.

   Här stoltserar han med sin vagn ; )


   Han tappade lite mot slutet av sista nio men han vann klart första nio på 18 poäng, Jonas och jag hade båda två 16 poäng.

   Sista nio inleddes med par - par och bogey på hål 10, Jonas med det sistnämnda. Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska kalla mitt utslag på hål 11, men snett ut i vattenhindret var det i alla fall. 

   Här ses jag ta fram en ny boll ur bagen.


   Jag revanscherade mig snabbt med en birdie på hål 12 och par på hål 13. Nu hade jag kopplat ett litet grepp om sista nio. Patrick kom starkt och inför sista ledde jag med två poäng. Patrick satsade som vanligt med drivern och med hjälp av medvinden tog han i, men snett ut i vattnet och spelat var i och med det nästan över. Jag gjorde par och kom in på 18 poäng, vilket gjorde att jag även vann totalt.

Grattis Patrick o Jonas

   Ett stort grattis till Patrick och Jonas som har tagit sig till Sverigefinal av StadiumGolfMatchPlay.

9 hål

   Spelade 9 hål i dag, hade tänkt spela en hel runda men bestämde mig för att gå ut på hål 10 istället. Då blev det bara 9 hål. Träffade Mats D som skulle gå från 10:an tillsammans med Patric D som redan hade gått 1-9 när vi träffade honom. Ytterligare en man slut upp till oss tre, det var Kecke en kompis till Mats och Patric. Det gick riktigt bra, jag gick på mitt hcp. Dessutom hade jag mina gamla klubbor som jag hade dammat av ute i förrådet, dom nya kommer jag att spela med sen igen.

   Patric sa att nu var han uppe i 135 ! rundor hittills i år, hans mål är 150. Själv har jag "bara" spelat 57 hela rundor och 4 nio hålsrundor, jag hinner inte ikapp Patric. Jag kommer nog inte ens upp i hälften.

Maxgolf.se

   Jag trodde jag hade alla nödvändiga och onödvändifa saker vad gäller golf, men ack vad jag bedrog mig. Hittade på Maxgolf saker som jag genast måste införskaffa ; ) .
   Vad sägs om Mirakelpiller för golfaren som botar allt från slice till hook. Eller en golftermos som man placeras direkt i bagen.

Golfbil

   Det kanske är dags att införskaffa golfbil någon gång. Då kanske en Volvo C70 är intressant ; )

   Bild tagen från Golf.se.


   Nu tycker jag att en Hummer kan vara mer manligt att ha...

Mer om renoveringen på Gamla banan...

   ...eller rättare sagt dräneringsarbetet, slitsdräneringar, man kommer att genomföra. Som jag förstår blir det inga förändringar av banan, förutom ett antal nya diken.

   Bild tagen från hemsidan, läs mer här.


F-lagets golfmästerskap 2009

   Idag avgjordes den prestige fulla tävlingen "F-lagets golfmästerskap 2009". Lottning skedde på första tee och i första boll gick Jonny, Jonas och Patrick ut. I andra boll gick jag och Urban och Urban hade "Vesslan" med sig.

   Här är Patrick, Jonas och Jonny på tee på hål 7:


   Här är Urban med "Vesslan" som för mig är en svart hund, fråga mig inte vilken ras:


   Hur gick det så? För mig och Urban så gick det inget vidare dom första nio hålen, men jag kom igen och spelade riktigt bra dom sista nio, men tyvärr räckte det inte till seger.
   Vinnare fanns i den första bollen som också var mycket jämnare.
Vinnare blev i år igen Jonny. Ett stort grattis till Jonny.

   Här är resultaten:
 

 

Ut

In

Tot

Hcp

Poäng

Netto

Jonny

41

45

86

13

33

73

Tommy

49

41

90

46

33

74

Jonas

47

44

91

15

30

76

Patrick

41

45

86

9

30

77

Urban

55

55

110

16

18

94


   Nu kom jag på en andra plats och det trodde jag inte efter dom första nio hålen.

   Längsta drive vanns av Urban som fick på ett bra slag i motvinden på hål 11.
   Närmast hål vanns av Patrick på hål 9.

   Hela gänget (utom jag) på bild, Jonny med 1:a pris och vandringspokalen.


   Mer priser för Jonny:

Renovering Gamla banan

   Man kommer at börja renovera en del hål på Gamla Banan den 21/9, ett efterlängtat beslut. Man får hoppas att dom gör hålen lite mer spännnade också. Se här på hemsidan vad dom tänkt, får hoppas att det kommer mer info.

Eclectic mot slutet av säsongen

   Nu börjar säsongen gå mot sitt slut, nåja, det är inte slut ännu men en liten sammanställning av Eclectic på dom banor jag spelar mest.
Gävle GK, Avan: -3, förra säsongen -6.
Gävle GK, gamla banan: -7 förra säsongen -5 bättre i år alltså, men jag har inte gjort par ännu på hål 7 ;-(
Älvkarleby GK: -1 förra säsongen -6, gjorde idag par på hål 10 för första gången i år.

Inspel "F-lagets golfmästerskap 2009"

   Jonas och jag spelade ett inspel inför "F-lagets golfmästerskap 2009" som hålls nu på torsdag. Älvkarleby hade hålpipat sina greener så greenfeen var reducerad till hälften, bra av dom. Tills på torsdag så kommer greenerna att vara i bra skick bedyrade killen i receptionen.
   Nu till spelet som inte var någon höjdare från min sida, Jonas däremot gick på fina 35 poäng, men på torsdag är det slaggolf som gäller. 

F-lagets golfmästerskap...

   ...på torsdag 17/9 kommer att bli en tävling mellan 5 spelare. Dom som gör upp är Jonny (regerande mästare), Patrick, Jonas, Urban och undertecknad. Spelplatsen är Älvkarleby GK och spelformen slaggolf med hcp.
God tur...

[email protected]

   Nu har jag skaffat mig en e-postadress som passar ihop med min blogg. Klicka här för att skicka e-post: mailto:[email protected]

Match

   Lunchen stod på spel i en match mellan Patrick och mig, fredagsförmiddagen på Avan. Jag hade 8 slag på Patrick, inledningsvis så tog Patrick kommandot direkt, vinst på två första hålen. Men tack vare slag på hål 3 så reducerade jag hans ledning till 1. Vi delade hål 4 för att jag sedan vinna nästa, nu var vi lika. Sedan slarvade jag bort korthålet när vi skulle bli genomsläppta, delat och fortfarande lika. Hål 7 och 8 vann jag och nu ledde jag plötsligt med 2, tyvärr tappade jag hål 9. Jag ledde med 1 efter första nio.
  
   Här är Patricks baksving på hål 5, med "lilla" klubban.

   Det är bra att vara bakom kameran det blir inte så många bilder på mig själv då ; )

   På hål 10 satte jag press på Patrick med ett inspel till mindre än 2 meter från kopp, Patricks boll måste i, han missade grovt och även jag missade birdieputten men gick därifrån med vinst, 2 upp. Patrick kom igen på nästa hål och nu var jag bara 1 upp igen. Nu delade vi dom två kommande hålen och Patrick klämde i med en birdie på hål 14, jag kunde som bäst göra en femma, hålet till Patrick och nu var vi lika. En snabb revansch och korthålet till mig. På hål 16 låg vi lika till höger om greenen och jag gjorde ett lysande inspel och satte parputten. Nu var jag två upp med två hål kvar. Efter en rejäl fadäs av mig på hål 17 så måste Patrick vinna sista hålet för att slippa stå för lunchen. Patrick gjorde en bra drive som vi inte riktigt var säker om den nådde över. Det gjorde den ej heller vilket skulle ha varit Patricks chans. Nu fick han bjuda på lunch. Tack Patrick.

   Nu blir det några dagars speluppehåll, om jag inte hinner klämma in någon runda på tisdag eller onsdag så blir det på torsdag "F-lagsmästerskapet" där Jonny är regerande mästare. 

Mindre än 2 veckor...

   ...kvar till Elitseriepremiären i Ishockey. Får hoppas att mitt favoritlag Brynäs klarar sig längre än kvartsfinal den här säsongen. Dock tycker jag att känslan för hockeyn inte har kommit ännu, det är ju inte vinter än ! Känns som det börjar tidigare år för år och dessutom håller på längre. Nyligen spelade Tre Kronor en landskapsturnering vilket inte fångade mitt intresse, golfsäsongen pågar ju ännu ; )

Lost

   Berättade tidigare om att jag fastnat för TV-serien Lost, tittade slut på säsong 2 under helgen som var. Beställde säsong 3 som kom som ett brev på posten bara efter 2 dagar. Nu har man flera timmar att sitta framför TV´n.

2-manna scramble

   Stefan och jag mot Patrick och Lasse i en 2-manna scramble som avgjordes på Avan. Vi hade 7 slag till vår fördel, Stefan och jag. Vi spelade 20 - 20 - 20.
   Patrick och Lasse tog greppet rejält med en fin eagle på första hålet, vi spelade sedan jämt, något slag sämre men tog igen det strax därpå. Totalt 37 slag för Patrick och Lars in, Stafan och jag fick 39, eftersom vi hade 4 slag på första nio tog vi en delseger.
   Patrick och Lasse började åter bra på sista nio med en birdie, vi svarade upp när Stefan sänkte en birdieputt på hål 11. Vi tappade 1 slag mot Patrick och Lasse in vilket gjorde att vi vann även in och totalt.

Här är Lasse på ett utslag.

   Lasse har börjat med golf igen efter att haft ett uppehåll på många år.

Liejustering mm

   Har nu spelat med mina nya klubbor, Custom Fittade, från TeeView hela säsngen. Tog en heldagsutflykt ner till Österåker där dom håller till, tänkte spela på vägen hem efter att ha besökt Dormy och GolfOulet på Barkarby köpcentrum.
   Nu är järnklubborna liejusterade ytteligare 0,5-1 gr uppright. Testade även att slå med min driver i deras Trackman analysator, jämförde lite snabbt med vad dom på TeeView skulle kunna göra och efter att par slag med en driver dom hade såg jag att ett byte tidigt nästa år kommer det nog att bli ; )

   Besökte på vägen till Barkarby, Budget Golf som hade en affär efter vägen, det kittlade lite köpnerven då dom hade skor på rea för 499:- och 599:-, men det blev inget köp och då har jag ändå precis slängt ett par skor som jag ej använt på länge samt att dom var lite trasig i lädret, dom tog in fukt. Tittade även in på Fairwaygolf på vägen, liten avstickare bara. Där hittade jag peggen, som jag bloggade om tidigare, "4moreyards". Nu kommer jag att slå 4 yards längre ; )
   Väl framme i Barkarby och golfaffärerna, tittade jag på deras rea och nedsatta priser men de blev inget köp, hittade inte den hybrid jag ville ha och när det gäller driver så tänkte jag på vad TeeView kan göra för mig.

   På hemvägen tänkte jag spela golf, hade funderat på Kyssinge, väl framme, en rejäl avstickare, så var det precis en tävling som hade gått ut. Naturligtvis så skulle jag ringt eller wappat på telefon om det fanns lediga tider, alldeles beredvid låg Tjusta GK, men där var det ca: 1 timmes väntan till någon boll jag kunde gå med om jag inte ville gå själv förståss. Vidare till Upsala GK, även det en avstickare, lika där vänta tills det var tid ledig jag kunde gå med. Då bestämde jag mig för att åka hem, han med 9-hål innan det blev, jäspning, ursäkta fotboll på TV.

Högbo GK 8/9

   En klubb som jag inte spelat på tidigare i år var Högbo GK, som för några år sedan dränerade om flera av sina fairways, den är känd för att vara "blöt". Det var den nu också fast inte på dom omdränerade fairwayerna, där var det däremot dåligt med gräs.
   Jag, Jonas och Jonny bettade 20 - 20 - 20. Jonas började helt sagolikt bra och dom första nio såg soklart ut att gå till honom, han gjorde en bogey och sedan fyra raka par, därefter en bogey och ett par igen. Nu hade jag smygit i bakvattnet med bogeys, något par och någon dubbelbogey. Inför dom två avslutande hålen på första nio ledde Jonas stort, men tappade helt sitt spel och gick 7 över par på dessa två hål. Jag gjorde par, bogey. Jonny hade inte visat sitt bästa spel men klämde i med en birdie på hål 9. Vi sammanräkning så visade det sig att jag vann första nio på 36 slag netto mot Jonas 37.
   Här puttar Jonas på hål 4 för birdie men får nöja sig med par:


   Jonny precis sänkt en kort putt för par:


   Efter bra spel av mig och Jonas dom första nio hålen så kanske det skulle bli något bra av det här, men det blev naturligtsvis tvärtom, nu radades bogey, dubblar och tripplar av oss alla tre på löpande band. Jag till och med fyrputtade för en dubbelbogey på hål 13. Jonas ledde inför dom sista två hålen med fyra slag (tre mot mig). Den ledningen suddades ut på hål 17 efter först ett vattenbesök och sedan ut i skogen. Nu skulle det avgöras på det sista relativt korta par 4 hålet 295 m. Jonas grejjade par och Jonny och jag gjorde en bogey. Jonas vann in (1 bättre än Jonny) och även totalt, (jag och Jonas lika totalt netto).

   Här är jag på något hål kollandes avståndet med min nya avståndskikare, strax bakom ett avståndslock på fairway.

   Avstånden (greenkant/centrum på green) som är utmärkt på fairway stämde ! ; )

Gammal är äldst

   Gamla banan, 7/9, för tredje gången i rad, Avan är nu under slutet av säsongen uppbokad av företagsgolfare. Det blev en match mellan Jonas, Thorbjörn och en kompis till honom Hans. Thorbjörn är min förre arbetsledare och numera arbetspartner, dessutom anordnar vi "Ledarbollen" tillsammans, det började vi med år 2004 (jag vann) då Ledarfacket fyllde 75 år.
   Nu blev dagens runda ingen av mina bättre trots två bra resultat tidigare. Däremot lyckades Thorbjörn krossa sitt handicap med en 41 poängsrunda. Nu rasade han från 21,2 till 19,2 i hcp, jag borde ha ökat.
   Nu fick jag trösta mig med den Whiskey jag köpte på båten jag var på kryssning med för en vecka sedan, det var Mackmyra Special 01 och bara en fick det bli för imorgon är det Högbo GK som gäller.
  

Gamla banan 5/9

   En lördagsrunda för ovanlighetens skull. Började mycket bra, en birdie redan på hål 2, "Drive över björkarna och ut på fairway, SW till 1 meter från pinnen". Sedan höll jag spelet upp till hål 9 där var jag nästan och flörtade med restaurangen. 18 poäng ut.
   Inte fullt lika bra start på sista nio hålen, tafflade i bunkern på hål 11, det redde ut sig lite grann efter något par. På hål 15 lyckades jag bra, "Drive, sedan försökte jag nå green med en spoon, men fick chippa över den högra bunkern, satte en 3-meters putt för rundans andra birdie". Nu gällde det att hålla sista tre hålen vilket jag inte lyckades med förra rundan, det gick väl ok. 17 poäng in och totalt 35.
   Förövrigt så var Jonas med samt två nybörjare från Mackmyra Golf, som tackade oss för vårat tålamod.


Nya spikes

   Man måste sköta om sin golfutrustning och dit hör även skorna, som alltid när jag spelat en runda tar jag in skorna och tar ur sulorna så dom får lufta. Spelar jag två dar i rad använder jag sällan samma skor. Nu har jag köpt nya softspikes som jag skall byta, dom blir ju nötta av en hel del spelande. Det jag har köpt är en ny sorts softspike som man kan ställa om så man får en mjuk och behaglig känsla eller en lite fastare, det är en röd ring som man ändrar på innan man monterar softspiken.

Rasade ihop som ett korthus

   Spelade en runda på Gamla banan tillsammans med Patrick och Jonas, vi spelade 20 - 20 - 20.

   Jag började riktigt bra, hade medvind i början och på hål 5. På hål 6 korthål, kraftig motvind så gjorde jag en fin birdie, hybrid 3 och en 4 meters putt lätt uppför. Nu hade jag tagit tag i tillställningen rejält, Patrick ur form kanske för att han inte spelat så mycket. Sista 3 första nio helt ok och totalt 20 poäng, Jonas strax bakom med 18, Patrick sist.
   Började sista nio ännu bättre radade upp par med någon bogey. Sedan när det var tre hål kvar rasade jag ihop som ett korthus, poänglös på dessa hål, men ändå 15 poäng vilken ingen kunde matcha och totalt vann jag på 35. Katching...

Grattis Hedblom

   Grattis till vinsten i Johhny Walker Champinonship (nykterist som du är), grattiset kommer några dagar försent då jag tillbringade söndagen och måndagen med att vara på kryssning med Birka Princess. Patrick skall sluta hos oss så vi passade på att fira av honom med en båtfärd.

RSS 2.0