Ny Driver

   Har du svårt att träffa bollen på utslaget med din driver? Då finns det här en ny som du med största säkerhet inte gör att du missar bollen. Det gäller sedan bara att träffa fairway.



Älvkarleby 28/8

   Det blev golf idag fast jag inte hade tänkt det, men avståndsmätare skulle för första gången visa vad den gick för.

   Olle och jag spelade i Älvkarleby vid lunchtid. Första nio gick inte värst bra varken för mig eller Olle det är där man skall "scora" bra för sista nio är betydligt svårare, men vi gick båda på totalt 30 poäng och Olle som alltid brukar vara bättre mot slutet av säsongen men det verkar han inte vara nu, inte heller jag är i form. ; (

   Hur funkade avståndsmätaren då  Jo bra, fast det är svårt att hålla den stilla så man hittar flaggan, det har varit lika svårt med vilken än jag provat.

   Här är Olle i aktion på hål 8.

Avståndsmätare

   Nu har min avståndsmätare kommit som jag beställt från Blocket. Snabb leverans och billigt pris. Jag testade den snabbt utanför posten och såg avståndet till flaggstängerna bra.
   Märket på avståndsmätaren är Pin High Range Finder, nu gäller det naturligtsvis att kunna slå så långt som mätaren visa och det är en helt annat sak ; )

   Den är liten och behändig "bara" 11x7x4 cm och väger endagt 165 g. Mer beskrivning finns här.

Avan i ur och skur

      Starten på golfdagen kunde ha börjat bättre, det kunde ha blivit en dag utan golf tom. Det var så att jag glömde mina golfskor, så min sambo som var på väg till jobbet fick åka förbi golfklubben med mina skor, snällt av henne, roligt för henne och se golfbanan också ; )
    Spelet började riktigt bra trots ett felval av klubba på inspelet till första hålet, men det redde ut sig med en bogey. Jonas och Urban som också var med och spelade inledde också bra, dock lyckades dom ej med någon birdie, men det gjorde jag på hål 3 och även sedan på hål 12 (efter missad birdie på hål 11). Nu gick det inte så bra efter varje gång jag gjort birdie utan jag lyckades med att göra dubbla dubbelbogey efter det. 
   Första nio spelade Urban riktigt bra, jag har aldrig sett honom i den formen, Jonas spelade också bra och jag tack vare min birdie kom in på 18 poäng. Urban 19 och Jonas 20.
   Sedan började regnet komma och det tilltog hela tiden så fram mot hål 13-14 var vi rejält blöta, ändå hade Jonas och jag paraply. Det gick nu sämre för Jonas och Urban det kanske var regnet som gjorde det. Jag höll spelet uppe pga min birdie, tappade dock efter den. Avslutning från min sida var bra par - bogey - par på dom tre sista hålen gjorde att jag spelade på 18 poäng in och totalt 36. Urban klev av efter hål 16, spelet hade försvunnit och han var genomsur. Jonas kämpade på men tappade på flera hål och någon sänkning var aldrig aktuellt.

F-lagsmästerskapet

   Nu är det bestämt, den 17/9 går "F-lagsmästerkapet" av stapeln. Det blir på Älvkarleby GK eftersom Jonny vann förra året och valt sin hemmabana som spelplats. Hoppas på att vi blir mer än 4 s,t men det blir i bästa fall "bara" en fyrboll. Vi har varit 8-9 stycken en gång men på grund av att folk slutat spela och bytt jobb så är vi numer decimerade till antalet golfare på "F-laget"

Avan 24/8

   Gick en runda efter jobbet på Avan idag med Jonas och mitt resultat är ingenting att skryta med. Men Jonas han höll sig inom buffertzonen. Jag tror jag måste tröstköpa någon golfpryl, kanske en avståndsmätare !!!

Det är slut...

   ...på min semester. Peter Hedblom föll i särspel. Friidrotts VM är slut, men golfandet är inte slut, har bokad tid efter jobbet imorgon. Kanske blir det rundor tisdag-onsdag också.

Heja Hedblom

   Heja Peter Hedblom, han leder efter tre rundor av KLM Open. Han har utökat sin ledning med 2 slag från den andra rundan. Peter kanske är inspirerad av att gått i bollen efter Jonas och mig på Gamla Banan förra veckan. Lycka till Peter på sista dagen.

Vill du slå längre Drivar ?

   Vill du slå längre Drivar ?  Ja det är väl klart, vilken dum fråga kan man tycka. Har nu hittat en peg som gör att bollen går längre, dom lovar att du slår HELA 4 yards längre (3,66 meter), ja det var ju inte så mycket men här är hemsida med den nya peggen iallafall --> 4 more yards.

Örbyhus 20/8

   Vi åkte till Örbyhus GK för att spela idag och vi, det var jag, Jonny och Christina. Idag ska vi betta sa Jonny innan och vi spelade 20 - 20 - 20. Jag hade 20 slag enligt slopen på banan, den är ju känd för att vara generös med slagen, normalt har jag 16 på hemmabanorna. 

   Jag kommer ihåg i början av min golfkarriär att jag spelade med Olle två rundor samma dag på Örbyhus, jag gjorde 38 poäng båda rundorna och jag hade ändå tappat 1 slag till em-rundan. Det var jobbigt att komma hem och jag hade då tappat 4 slag för jag hade lyckats med en fin-fin runda i Högbo också, men det här var 2004 och då var min hemmaklubb Älvkarleby.

   Nu till dagens runda som helt klart började bra i 2 hål, slog bort bollen på tredje hålet, men följde upp det med två raka par. Det var jämnt mellan oss i början, vi hade alla 7 poäng efter fyra hål. Jag följde upp med bogeys och avslutade första nio med ett par, då hade både Jonny och Christina tappat, så första nio gick till mig på 19 poäng.

   En vy över utslaget på hål 7, med Christina i förgrunden:

   Jag tycker om när teena är högt placerade och man ser ut över hålet, oavsett om det är ett korthål eller par 4/5.

   Andra nio började inte lika bra som första nio, inte för någon av oss. Den som tog tag i taktpinnen var nu Christina. Mitt spel var av typen varannat hål. Jonny kom friskt på dom sista tre hålen, men det räckte inte till vinst, Christina vann inrundan. Totalt vann jag på ynka 29 poäng ! ; ) (hade lika som Christina, men bättre hcp och 1 poäng bättre än Jonny)

   Här är Christinas utslag på hål 11:


   Här är Jonnys utslag på hål 12, och vart den bollen tog vägen har vi ingen aning om, en riktig tallträff och bollen var försvunnen. (Jonny försökte med en draw)

Heldag med golf

   En heldag med Golf är vad det blev i dag. Först spelades en runda (18 hål) på Gamla Banan, det var jag jag och Jonas plus två andra killar. Sedan efter lunchen blev det 9 ytterligare hål på Avan. Allt detta avslutades med "Träningsklubben", alltså en heldag med golf. Imorgon satsar jag, Jonny och Christina på att åka till Örbyhus.

Windows 7

   Har tills idag kört en betaversion av Windows 7 en så kallad "rc", release candidate. Nu har jag installerat den utgåva som kommer till allmänheten den 22/10 för svenska användare. Passade på idag när det inte blev något golfspel ; ) Det är Windows 7 (RTM) 64 bitar på svenska.
   Det är helt klart ett steg från det inte så omtyckta Vista

Inställt

   Det blev inget Högbo idag, inte heller någon golf överhuvudtaget. Man får hoppas att regnet som kommer idag hinner rinna undan tills imorgon, det ska bli soligt iallafall. Vi får se om det håller ; )
   Här här några länkar till vädersidor jag brukar kolla på, dels yr.no och sedan klart.se

Avan 17/8

   Inledde sista semesterveckan med att spela med Jonny och Christina på Avan. Jag börkjde ok dom 2 första hålet för att sedan slå bort bollen på hål 3 på ett ställen där man alltid bruka hitta den, det kanske satt i i hålet efter för det blev inte bra. Från hål 5 så gick jag på mitt hcp (något hål från och till) till sista hålet som jag ej lyckades med, det blev 31 poäng till slut, slagen av både Jonny och Christina på 34. Imorgon nya tag på Högbo och sedan onsdag på "Gamla banan" då med Patrick som är hemma efter sin semester.

Katastrofinledning

   Idag började spelet inte bra, det kan närmast beskrivas som katastrof. Och detta trots en fin birdie på hål 3 (Gamla Banan), då trodde det hade släppt men icke, efter fler katastrofhål bestämde jag mig inför sista nio att ta nya tag. Det gjorde jag också med något undantag. Lyckades göra en ännu bättre birdie på hål 16. Utslaget hamnade i bunkern och därifrån ett fin-fint slag med Järn 9 upp på green och jag sänkte en tremeters nedförsputt.

4 of July - inlägg på forum.golf.se

   Många är vi säkert som följt detta inlägg på forumet på golf.se.

   Nu har denna "myglare" fått sin dom, avstängd från allt tävlingsspel i två år, samtidigt kommer frågorna varför dessa digra prisbord till amatörer, misster man inte sin amatörstatus vid vinst? Nej det gör man inte då det oftast är slutspel/final resorna gäller.

   En lite resumé i fallet: Spelaren vinner B-klassen i tävlingen 4 of July på Arlandastad på fin-fina 48 poäng, någon har räknat ut om spelaren inte gör någon fadäs så har han spelat på 78 slag brutto (par 70) och har 17 i hcp, 20 slag enligt slopen. Det roliga i det här är att vinnaren i A-klassen tydligen är vinnaren i B-klassens bästa spelkompis då dom ställer upp i StadiumGolfMatchPlay och Golfcupen.se, Golfresan on Tour och flera andra tävlingar där resor står på spel.

   Nu blev händelsen uppdagad att vinnaren i B-klassen "mixtrat" med sitt eget hcp, ökat det från 12,5 ->17,0 i omgångar, strax före den aktuella tävlingsdagen, personen ifråga var ordförande i sin klubbs hcp-kommitté. Med 17 i hcp fick han 48 poäng och föll till 13,4 i hcp och strax därefter blev han avstängd från sin klubb och tävlande men han han ställde upp i en annan tävling på Vidbynäs som också genererade en resa i pris, vilken han vann och gick nu ner ytterligare i hcp. Personen bedyrade sig för pressen att han gjort justeringer på sitt hcp därför att han inte spelade på det, ha-ha. Han spelar nu på 12,4 i hcp, han hde 12,5 innan ändringarna han gjorde.

   Myglarens försvar på golf.se--här, även noterat av DN och sin hemmatidning Norrköpings Nyheter. Efter som personen ifråga är avstängd så är dom tvungna att lämna W.O. (han och hans spelkompis) i tävlingar såsom StadiumGolfMatchPlay och Golfcupen.se.
   Priset på Vidbynäs har personen varit tvungen att lämna ifrån sig, en ny resultatlista med ny etta finns här, står fortfarande kvar som vinnare i tävlingen 4 of July på Arlandastad (dock under sekretess). Även sitt uppdrag från sin klubb som ordförarande i HCP-kommitté är han entligad ifrån.

   Helt klart är om man följer tråden på forumet att många finns på flera ställen där det vinns priser, det finns tex ett par som vunnit två utlandsresor på Golfresan on Tour (kom tvåa en gång också). Och flera andra spelpar som vunnit i olika sammanhang. Ta er tid att följa hela tråden, det är intressant.

Avan 12/8

   Skins var spelet för dagen och motspelare var Jonas, Patric D och Ercan.

   Ercan kopplade greppet med en birdie på hål 1. Därefter var det delat i flera hål ända fram till hål 5 där jag vann (jag hade gjort par på hål 2-5). 

   Stilstudie av Jonas, Ercan och Patric D på hål 4.




   Hål 6 vann Patric, nästa kommade hål Jonas. Nu hade alla vunnit minst ett hål var. Vi delade hål 8 & 9. Jag vann hål 10 med dessa hade jag nu totalt 7 vunna hål.

   På greenen på hål 11 träffade vi på en orm som var på hugget:


   Delat på hål 11 och åter vann jag nästa hål. Nu uppe i 9 vunna hål.

   Stilstudie på mig, utslaget på hål 13.

  
   Efter detta rasade det för mig. Jonas vann hål 13. Nu delades hålen och inför sista så låg det flera i potten skulle jag komma igen, nej det blev Patric som vann sista hålet, han och jag gick plus idag, bättre lycka för dom andra nästa gång.

   Här är Patric´s tatuering, har man gjort HIO så har man och det måste förevigas. Jonny var är din tatuering ??

Två bollar...

   ...spelade jag med idag på "Gamla banan" då min son inte behagade kliva ur sängen för att spela. Nu började jag med ett rejält träningspass, två hinkar och dessutom slag i bunker och chippning tränades innan jag tog lunch. Efter lunchen bokade jag tid och jag blev ensam, tog då tillfället iakt att spela med två bollar. Den första kallade jag för "röd" och den andra för "svart". Nu blev det så att den svarta bollen gick bäst och vann slaget mot röd med hela åtta slag. Det kan ju ha sin förklaring att "andra servern" som svart var fungerar alltid bättre än "första servern". Imorgon blir det Avan och det blir Jonas och Patric D + någon till.

Ny putter

   Idag har jag införskaffat en ny putter, ja inte för att den gamla var dålig, utan därför att jag velat haft just denna sedan "storebror" kom ut. Jag har köpt en Taylor Made Rossa Isty Bitsy Monza Spider. Den är införskaffad hos Gävle Golf & Nöjescenter.

   Här är några bilder på hur den ser ut, jag hittade dessa på nätet och har ej tagit dom själv:




   Nu i min golfbag finns just denna putter, sedan en Driver också från Taylor Made (Burner 9,5 gr)
   En Ping G5 spoon.
   Två hybrider från Ben Hogan med stålskaft
   Ett järnset från Tom Wishon Golf J5-PW
   Wedgar från 4D 52 och 56 gr + wedge 60gr Eidolon

   Mina wedgar från Reid Lockhart har jag sålt till Patrick.
 

Sveriges bästa klubb?

   " Sveriges bästa klubb?

Vissa klubbar har bra banor.

Andra har full fart på den idrottsliga verksamheten.

Somliga är duktiga på att skaka fram juniorer.

Och några har en ledning som fattar många kloka beslut.

Ytterst få har hela kittet - men Bloggen råkar faktiskt veta en och den har som av en händelse besökts idag. Namnet är Gävle GK och jag undrar om inte den skulle ha rätt bra chans om nån skulle hitta nån vettig formel för att utse Sveriges bästa golfklubb.


Jaha - vad är det som är speciellt med den då, muttrar ni säkert.

Tja, först och främst så har klubben två banor av olika karaktär, varav den ena - Avan - är en vass historia som platsar på min svenska topp 20-lista vilken dag som helst. På anläggningen finns också gott om träningsområden för egna bollar och en hygglig pay and play-bana.

Klubben har också en stark tradition av att fostra elitspelare och syskonen Hedblom, Adam Mednick, Christian Härdin, Markus Norgren, Eric Carlberg är bara några i raden. I juniortävlingar på alla nivåer finns klubben ofta representerad högt uppe i resultatlistorna och dessutom är Gävle GK klart bäst i landet på att plocka ut statligt LOK-stöd för ungdomsverksamheten.

Sedan tycks det som att det från styrelse/ledningshåll som att det finns tydliga idéer och planer för vidareutveckling av klubb och anläggning. Det intressanta experimentet som pågår just nu med en avkortad röd tee är ett bra exempel på hur man vågar tänka nytt och dessutom rådfråga medlemmarna i en angelägen fråga, istället för att bara klubba igenom beslutet.

Ett litet studiebesök vid porten till Norrland är nog en rätt vettig investering för i stort sett vilken svensk klubb som helst.  


Publicerad: 2009-08-06 22:04"

   Detta inlägg kommert från Tobias Bergman som bloggar på Golf.se, här är hans blogg.

Sala GK 5/8

   Jag, Jonny och Christina var till Sala GK och prövade lyckan. Vädret var vindstilla och enormt varmt, det var på gränsen till för varmt. Lite blåst skulle ha underlättat.
   Spelmässigt gick det helt sagolikt dom första nio hålen för mig, jag gjorde flera par och kom upp i hela 21 poäng, sänkning på gång kanske? Sista nio gick bra i ett par hål tills jag började slå bort några bollar och det försprång jag hade var nästa borta, men jag kämpade på och gjorde något par för att var med igen. Dessvärre tappade jag lite men låg jag ändå före hcp inför hål 17. Tyvärr slog jag bollen i vattnet och med en missad putt (dubbelbogey) var jag på hcp igen. Sista hålet och ett par skulle göra susen, efter en chipp in på green hade jag chansen på par med tyvärr tog jag den ej utan det blev bogey och totalt 36 poäng efter 15 poäng sista nio hålen.

Gamla Banan 4/8

   Efter att inte spelat Gamla Banan på drygt en månad (6 veckor) var det dags igen, spelade idag med Jonny och hans sambo, Christina. Christina fick spela från dom provisorska röda teena som Gävle GK har anlagt, detta för att spelat för damer och herrar i lika handicap nivå skall bli lika. Det finna en artikel på Golf.se om det här och på Gävle GK´s hemsida.
   Spelet gick så där det var mest bogeys men "bara" en genomklappning. Nya tag imorgon, då blir det Sala GK.

3:e omgången av StadiumGolfMatchPlay

   3:e omgången av StadiumGolfMatchPlay är avklarad och det slutade i förlust. Vi förlorade i särspelet trots att vi vann första särspelshålet, nu är särspelet över tre hål mot tidigare "sudden death".
   Annars så vann jag min match klart, det var klart efter hål 13, då ledde jag med ointagliga 6 med 5 hål kvar att spela, medans det gick tyngre för Olle, han förlorade sin match på hål 15. Det ledde oss till särspel över tre hål, därefter "sudden death". Nu vann vi första hålet för att förlora båda följande och därmed hela matchen. Vi prövar på turen nästa år igen ; )

4-manna scramble

   Spelade idag 4-manna scramble på Avan, kanonväder. Totalt var vi 16 personer uppdelade på 4 lag. Inga krav på antal utslag eller så. En deltävling i tävlingen hade vi, det var närmast hål på hål 13.
   Vi började bra med en birdie på hål 1 där säkert flera gjorde eagle men vi var nöjda ändå. Vi följde upp birdien med tre birdies till, innan vi gjorde vårat första par. Sedan knåpade vi ihop ett par till på korthålet, bra med tanke på att ingen träffade greenen. På hål 7 satsade vi alla för att nå greenen efter ett kanonutslag av en kille som heter Niklas minst i hela sällskapet men han slog säkert längst. En greenträff blev det och sedan sänktes eagleputten. Detta följdes upp av en birdie som jag hade stor del i, inspel  till ~50 cm. Par på hål 9 och 7 under par.
   Birdie på hål 10 och det här skulle bli något riktigt bra kände vi alla. Missad birdieputt på hål 11 och 12 par förvisso. Skulle vi vinna deltävlingen, nej, jag träffade green men inte kortare än föregående grupp, missad birdieputt igen. Hål 14 ett kanonutslag av Niklas igen, men bara en som träffade greenen och ytterligare ett par. På korthålet två greenträffar och birdieputtarna vi hade smet förbi, par igen. Tre hål kvar och nu kände vi att ett par birdies var vi nog tvungna att fixa. Bra utslag på hål 16 men ingen lyckades träffa green så vi fick chippa, sista man som chippade satt sin chipp för birdie och nu kände vi att vi var med igen. Hål 17 började inget bra jag slog bort min boll. Anders som slog ut som tvåa fick ett kanonslag men gick den i vattnet, vi var säkra att den gick över tungan som sticker ut, sedan "tappade" vi bollen. Niklas slog sin i vattnet. Siste man på tee Daniel fick pressen på sig och klarade det, ett bra utslag och mitt i fairway. Daniel följde upp med ett bra inspel och siste man som puttade satt birdien. På sista hålet skulle det avgöras, vinden som tidigare under dagen var medvind hade vänt till motvind. Två utslag i fairway och sedan en låg spoon av Niklas som nästan gick upp på green. Fyra chippar in och nu hade vi chans på birdie. Den chansen tog jag och satte. Vi avlutade med tre birdies och totalt 11 under par. Efter hcp fick vi 56,7 slag netto och det vann vi på.
   Katsching, katsching, katsching...

Avan 31/7

   Inledde semester med en runda på Avan och vädret var perfekt golfväder, lagomt varmt och soligt.  Nu hoppas jag resten av min semester blir likadant ; )
   Spelet från tee var helt lysande, träfffade av 14 fairways en var strax utanför. MEN spelet mot green var av en helt annan karaktär, där träffades "bara" 5 greener på rätt antal slag inkluderat korthålen. Fick ihop 36 poäng i alla fall.
  
   Man har bytt till nya Teeskyltar, än så länge bara på dom sista tio hålen men det är utstakat på dom främre hålen också. Det är likadana skyltar som man har på Bro Hof. Gävles Avan hål 11 och Bro Hofs Stadium Course hål 12, jag tycker skyltarna med bollrengörare och papperskorg är snygga.
 

RSS 2.0