F-lagets golftävling 2010, nu med resultat.

   Här kommer resultaten från "F-lagets golftävling". Men först bilder på deltagarna som trotsade regnet, i Gävle var det nästa regnfritt enligt upgift. Det hade regnat så mycket så att tom Älvkarlebys bana hade vattenpölar på många av hålen.

   Vi var uppdelade i en fyrboll och en treboll, här är deltagarna i den första bollen, Jonas, Jonny, Stefan och Glenn:

   Trebollen bestod av: jag själv, Patrick och Niklas:


   På första tee så är alla utslag fotograferade i den följd vi slog ut. Lottningen gjord av Pär H på sitt sista skift innan pensionering.




   Då var den första bollen i spel, (ja någan var tvungen att slå två !!)



   Och så var den även den andra bollen iväg. Många olika stilar som synes.

   Här är Jonny med 1:a priset och "F-lagets vandringspokal" utöver det så delades det ut många fina priser.


   Närmast hål (hål nr 5) vanns av Jonas.
   Längsta drive (hål nr 11) vanns av Tommy.

   Och den utlovade resultatlistan:

 

Ut

In

Tot

Hcp

Poäng

Netto

Jonny

42

46

88

13

31

75

Tommy

43

47

90

13

30

77

Stefan

52

51

103

25

31

78

Patrick

41

47

88

8

27

80

Niklas

47

45

92

12

27

80

Jonas  

48

46

94

13

25

81

Glenn

54

62

116

34

29

82


   Till slut vill jag tacka Patrick (Inspecta) som var generös och betalade vår greenfee och bjöd på lunch.

Jonny vann igen.

   Jonny vann" F-laget golftävling" igen, förvisso på blygsamma 75 slag netto. Men det var regnet som vi alla hade svårt med. Nu har han vunnit tre gånger. Utförligare "blogg" kommer senare.

Avan 25/8

   Spelade igår en runda på Avan med Jonas, tanken var egentligen att spela ett inspelsvarv på Älvkarleby, men vädret kändes lite ostabilt så det fick bli på hemmaplan. Nu gick det sisådär, trots en birdie på hål 12. Mina fina drawade slag med drivern var istort sett borta, nu hade mina fadade slag kommit tillbaks. Vi får se hur jag gör i dag när det är dags för "F-lagets golftävling", jag kankse skruvar lite på drivern och ställer om den till lite med stängt läge eller så gör jag det inte. Jag får se hur det artar sig på rangen.

F-lagets golftävling...

   ...står inför dörren. Den kommer att avgöras på Älvkarleby GK på torsdag, 7 st blir vi som skall göra upp om det åtråvärda vandringspriset som Jonny "sitter" på. Jag har jagat ihop lite priser som jag hoppas att alla blir nöjda över. Vi får hoppas att vädrets makter är snälla mot oss.

200

   Efter lång tid av jagande av nummerplåtar så har jag nu uppnått nr 200 i "Platespotting". Det är nu inte bara jag som är tokig, det finns enormt med sidor på Internet om detta fenomen, här är några: "Platespotting, it´s all in the numbers..." , Världens bästa billekar.. utöver dom här två finns det hur mycket som helst om man Googlar..

Gamla banan

   Spelade med Jonny och Olle idag på gamla banan, det skulle vara Jonnys genrep inför en tävling som går av stapeln på lördag. Och så som genrepet gick är nog Jonny en klar segrare.
   Nåväl, nu gick det inte så bra för Olle och mig heller men klart bättre än Jonny iallafall. Det bästa för mig var en kanondrive på hål 15, för att slå in mot greenen med en järn 5:a. Både Olle och Jonny hamnade i den vänstra greenbunkern med sina andraslag. Olle och jag gjorde birdie, men inte Jonny som fick en sexa.

Hathål.!?!?

   Alla har vi något hål vi älskar och något hål vi hatar. Nu måste jag nu ha spelat mitt "Hathål". Hålet "tog" 4 stycken bollar för mig på två rundor. Det hände nu i dag när jag spelade Dalsjö Gk. Hålet jag pratar om är hål nr 12, ett par 4 på 340 m. Men inte om man vill gina över skogen som jag försökt med 4 gånger, dessvärre lite till vänster någon gång och skyad någon gång. Över skogen till green är det "bara" 244 m. På banan finns det ett till par 4 som är nåbart, det är hål 17, par 4 på 260 m. På det hålet gick jag över greenen en gång (med vindens hjälp) och den andra precis kort till vänster, mycket bättre hål. Par båda gångerna.

Dalsjö GK

   Dalsjö GK var målet för dagens utflykt. Jag och Jonas åkte dit och spelade en runda innan Patrick slöt upp för en andra runda. Från den första rundan finns inte mycket att säga varken för mig eller Jonas.

   Här är vyn över utslaget på hål 1, det var många utslag placerade på höjden och det tycker jag om när man ser ut över hålet.


   Efter lunchen spelade vi tre ihop och vi spelade "skins" med dubbla insatster dom sista två hålen och dessutom "Birdiebonus". Jag började bäst med att efter 6 hål tagit hem 5 hål, Patrick 1 hål och vi två dessutom med varsin birdie. Sedan vaknade Jonas till och dominerade stort och tog följande 6 hål innan Patrick bröt hans svit, då hade vi sett ytterligare 4 birdies, 2 för Jonas och 2 för Patrick. Dom sista hålen var det åter Jonas som vann flest av, med ett undantag då jag vann 1 hål. Totalt sett var det Jonas som var bäst på "skins" och Patrick var den som gjorde flest birdies.
  
   Här har jag "fångat" Jonas boll i luften (med björken i bakgrunden).

Nytt hjul

   Min golfvagn av märket Sun Mountain har nu fått ett nytt hjul så nu är min vagn hel igen och även jag är redo igen, har haft en gammal simplare vagn under tiden.

Två efter jobbet rundor

   Både i måndags och igår (tisdag) spelade Jonas och jag på Avan efter jobbet, i måndags lyckades vi riktigt bra båda två, vi gick på 35 resp 36 poäng.
   Igår fick jag 33 poäng, tyvärr lite sämre för Jonas. Spelet för mig igår gick knackigt fram tills hål 11 där vi anslöt oss med Patric D, Urban och Mats D, ok, ok vi blev 5, men vi fick vänta hela tiden ändå, det var tom så att på tee på hål 16 stod det två bollar när vi höll på att putta klart på hål 15. Det jag är mest nöjd med dom här två rundorna är att jag klarade av att göra par på hål 17 båda gångerna, det brukar liksom hål 10 inte vara något bra hål för mig, antingen slår jag ner i vattnet eller så blir det ett dåligt utslag till vänster. Men nu när min driver i dom flesta fall har en liten lätt draw så funkar det på dom hålen, jag alla andra för den delen också.

Ascot Cup

   Ascot Cup avgjordes i dag på Gamla banan och jag kom på en 19:e plats med mina 74 slag netto, vinnaren hade 66 slag, tvåan 68 slag som förövrigt gick i samma boll som jag.
   Spelmässigt började det bra i fem hål innan jag ställde till på hål 6, par 3. Jag gjorde 6 i efter en duff ner i bunkern och ett dåligt slag därifrån och "tre" puttar. Nu jag följde upp bra på det långa par 5 med ett par. Återigen dåligt på korthål nr 8, 5 slag, följde återigen upp med ett par. Totalt gjorde det 41 slag brutto, (18 poäng).
   Sista nio var fyllt av missade puttar och frustrationen var som värst på hål 16 där jag missade en lätt tap-in för par. Missade även en kortare putt för par på hål 17, jag hade nog missat 2-3 puttar tidigare av den enklare sorten tidigare som sagt var. På sista hålet gjorde jag mitt sämsta utslag, det hamnade på ettans fairway och jag kunde spela in på rätt fairway igen. Tredje slaget slog jag ner i vattnet och jag droppade för att återigen slå ner i vattnet. Nu slog jag mitt sjunde slag över greenen, chippade och tvåputtade för 10 i !!! Det gjorde 46 slag brutto och totalt 87 slag brutto, för att få 74 slag netto (34 poäng totalt). Slagen rann iväg väldigt mycket på dom sista hålen, hade jag bara gjort lite bättre så hade resultatet blivit bra. Det var väldigt jämt mellan mig och topp-placeringarna.
  

GRATTIS OLLE

   Ett stort grattis till dig Olle som nu lyckats med att bli singelhandicapare. Olle stoltserar nu med hcp: 9,3. I början av säsongen hade han hcp ~11,1. Kanske jag har fel på någon tiondel. Grattis till att vara "singel". Detta till trots så har jag sänkt mitt hcp något mer 2,8 minus i år för mig, från 15,1 till 12,3, så kanske är jag på väg också ; )

Multi Serv singel, tävling i Hofors

   Det var många "gävlebor" som sökt sig till Hofors GK för att vara med på tävling idag, bla jag, Jonas, Patric D och Rickard, plus många fler. Den som lyckades bäst var Patric, 10:a i A-klassen, jag kom på en 14:e plats i B-klassen övriga kom längre ner i resultatlistan.
   Jag började dagen bra med att efter  5 hål "bara" ligga 1 efter mitt hcp, men sedan gick det sämre trots en birdie på hål 8, jag var då fortfarande 1 slag efter mitt hcp. Det var nu det stora raset kom efter hål 9 med 2 st tripplar på följd innan jag gjorde 2 par, tyvärr följde jag upp det med lite sämre resultat och på dom sista nio var hela 6 slag efter mitt hcp, vilket gjorde totalt att jag gick in på 78 slag netto mot banans par på 71 slag.

Var är mina fadade slag ?

   Har någon sett mina fadade driverutslag? Jag tror någon har tagit dom och ersatt dom med drawade och hookade slag. 

   Mitt "naturliga" slag med driver har alltid varit fadade utslag, med järnklubborna brukar jag få lite lätt drawade slag. Men nu helt plötsligt dom senaste 4-5 rundorna har jag slagit driverutslag med draw, ibland rikigt kraftiga drawar som kallas hookar, rejält ut till vänster har jag ibland hamnat.
   Den som nu tagit mina fadade slag och ersatt dom med vrålhookar, ge dig till känna !

   Nu har jag ialla fall lite tur, med en fin draw får jag extra längd och det är ju roligt, och sedan har jag möjlighet att ställa om klubbhuvudets läge. Det är nu 1° stängt och jag skall öppna det lite så att det bara är 0,66° stängt. Får med det hoppas att dom förb#¤%&de hookarna försvinner.

Hål 18 Högbo GK

   Hål 18 på Högbo GK är under renovering så nu spelar man ett provisorsikt hål, hål nr 6B, det ligger mellan det vanliga hål nr 6 och hål nr 7, därav 6B. Det är ett korthål på 100m och det har riktig green och tee.

   Hål 18 var väl inte direkt något tufft avslutningshål ett par 4 på 295 m och inga rejäla hinder ivägen. Nu försöker man få det något längre och iform av ett dogleg till vänster samt med vattenhinder. En annan anledning varför man bygger om hålet är att det brukade vara ganska vattensjukt på det hålet och hål 1 som går bredvid.

   Så här såg det ut förut:


   Och nu försöker man "tuffa" till det på det här viset:

   Det blir nu 310 meter från gul och tee´t blir flyttat åt vänster för att styra bort bollarna från hål 1. Här finns fullständig information om hål 18. Det skall vara färdigtplanerat och sått till slutet av augusti, men spelbart kanske långt i på nästa säsong ?

   Här är några bilder jag tog från hål över den nya vattendammen som nu bygggs:


   Och en vy från strax före greenen mot tee:



 

Inga birdies igår...

   ...när jag spelade 36 hål på Högbo GK. Första rundan spelad jag med Stefan och hans fru Carina, andra rundan blev det bara jag och Stefan.
   Efter en bra start så tog det stopp på hål 4 där jag slog bort min boll och tyvärr inte slog en P-boll, jag trodde vi skulle hitta bollen. (Nu gjorde vi det på den andra rundan !!!). Redde upp spelet därefter och startade på 17 poäng ut. Följde upp med fyra bra hål innan det tog stopp igen, två missade hål och sedan även på det näst sista, gjorde 14 poäng in och totalt 31, bra med tanke på dom streckade hålen. För Stefan och Carina var det blandad kompott, Carina hade 18 poäng ut men inget vidare in. Stefan var något bättre in än ut men resultatet är ej värt att nämnas.
   Här är Carina och Stefan på varsitt utslag, både är tillsynes vänsterspelare och Carina har tagit över Stefans förra driver med vilken hon slår bättre än honom med ; )




   Andra runda för mig och Stefan gick bättre trots att jag fick en sämre start, jag hade "bara" 15 poäng ut. Stefan hade 18. In gick det riktigt bra även fast vi båda gjorde ett riktigt skithål på hål nr 13. In fick jag 19 poäng och totalt 34, det är jag nöjd med. Men Stefan måste vara nöjdare, han fick 18 poäng in också, vilket ger 36 poäng och han gick på sitt hcp, bra Stefan.

Tre birdies och sänkning...

   ...blev dagens resultat när jag Jonas spelade en runda på Avan dagarna före "Gefle Open" hosted by Peter Hedblom. Banarbetarna höll på att göra banan i riktigt fint skick för dessa tourspelare vilket vi amatörer även för ta del av.

   Nu rivstartade jag med en birdie på hål 1, första för i år, hålet som är ett mycket lätt öppningshål. Dessvärre en bogey på hål 3 för att åter göra birdie på hål 4, radade sedan upp par efter par innan tredje birdien för rundan sänktes, det var på hål 8. Sedan var det roliga slut och några par till orkade jag med innan jag kom in på totalt 83 slag (37 första nio och 43 sista nio) och 39 poäng. För Jonas gick det inte lika bra, inte ens trettio poäng.

   Nu tar jag nya tag och besöker Högbo GK imorgon med Stefan och Carina.

Larsas Sport Cup

   Idag spelades "Larsas Sport Cup" på Älvkarleby Gk och jag deltog i B-klassen. Med mina 71 slag netto kom jag på en 5:e plats och fick en "Cutter & Buck"-keps för besväret.
   Det kunde ha varit mycket bättre resultat om jag inte slagit i vattnet på hål 4, hål 9, hål 14 och hål 17 samt varit tvungen att så en ny boll från tee på hål 7. Det måste vara något slags rekord i antalet pliktslag !! Lägg därtill puttar som var kort i linjen, det hände säkert på 3-4 hål. Greenerna är inte alls lika snabba som dom varit tidigare under sommaren.
   Larsas sportbutik i Skutskär som var sponsor för denna tävling drivs idag av Tomas son till Larsa och en gammal skolkompis till mig och Olle. Jag träffade Tomas och vi bestämde som tidigare, ATT NU SKALL vi tre träffas och spela en runda. Nu när jag skrivit om det kanske det inte blir så lätt att glömma. 

RSS 2.0