Birdies, Eclectic, tävlingar mm...

   Golfsäsongen har startat på riktigt för vissa och var med från början, registrera dina rundor, birdies mm på Gofsidan. Patric D har redan gjort 3 birdies, hur många gör han i år men framför allt hur många ska jag lyckas med? Allt detta håller man reda på och koll på andra på http://www.golfsidan.nu.

Tävlingar

   Nu har Golf.se uppdaterat sin hemsida, samtidigt har jag nu anmält mig till flera tävlingar under sommaren, bla matchspel mellan Gävle GK och Älvkarleby GK, 2 matcher, en hos varje klubb.
   Dom andra jag anmält mig till nu är Volkswagen Masters som jag vunnit en gång, det var år 2007, även 2006 tog jag mig till final på Kallfors GK.
   Golf Digest Viasat Trophy är en till tävling jag också är anmält mig till.
   Det blir säkert några tävlingar till, kanske någon lagtävling också.

Prisutdelning, Sueno Masters

   Ingen första plats i den här tävlingen för min del, men väl en tredje. Dessutom slog jag till och vann närmast mittlinjen (eller rakaste driven) (den var lång också) så helt lottlös blev jag ej, belönad med greenlagare, handdukar, strumpor och en T-shirt som jag bytte till en handske.
   Nu är det läggdags för tidig avgång i natt.

Kings Course

   Den spellediga fredagen tillbringade vi med att spela golf, konstigt va? Det bar iväg till Cornelia Golf Club, vilken jag och Jonny besökt två år tidigare. Vi spelade två av deras tre niohålsslingar, den sträckning vi spelade har dom döpt till The Kings Course, dom andra två till The Queens Course och The Princes Course.
   Spelmässigt så var det stor variation idag (liksom hela veckan), jag blandar par med dubblar o tripplar. Det mest lysande idag var 7 par varav 4 på alla deras par 3-hål.

   Här följer bilder på 2 av korthålen

   Här ett hål med Taurusbergen i bakgrunden


   Nu väntar prisutdelning från gårdagens tävling, vi får se om det blir något pris...

Årets första Birdie

   Då har man gjort årets första birdie.

   I tävlingen Sueno Masters lyckades jag göra ett kanonutslag som var nära mittlinjen. Därifrån slog jag en bra 52 gr wedge in på den tuffa ö-greenen och årets första birdie var klar efter den sänkta putten på 1.5 meter.

   Hål 18, Dunes Course, 343 m från gul tee, lätt dogleg höger mot greenen som ligger fint placerad på en ö, Sueno Golf Clubs signaturhål.

   Så här ser ö-greenen ut från hotellkomplexet:

   Redigerat, lagt in bild på ö-greenen och lite mer kommentarer.

Sueno Masters

   I dag gick Golf Plaisirs stora veckotävling av stapeln, "Sueno Masters". Där fina priser utlovas.
   Spelmässigt började det riktigt dåligt för mig med 2 dubbelbogeys innan jag lyckade med 2 raka par, där det var närmast hål på hål 4, dock var jag ej i närhet av det. Tappade lite för att åter göra 2 raka par på hål 8-9. Hål 8 är inte ett favorit hål hos någon utan det kan vara det mest knepiga hål jag någonsin spelat, men med ett par så hade jag gjort det bra (så långt). 18 poäng och på hcp efter halva rundan.
   Nu började problemen rada upp sig och det var inte förän hål 15 som poäng började trilla in igen i och med detta så var nu en eventuell framskjuten placering borta (kraftiga vindar rådde, lika för alla). Avslutningen blev desto bättre med en kanonbirdie på hål 18. På hål 18 hade dom närmast mittlinjentävling, jag fick flytta på Jonnys markering och min drive låg "bara" ca: 2 meter från mittlinjen, vet ej om det räcker till någon vinst.
   Tyvärr endast 78 slag netto, vilket räckte till en en 2:a plats i bollen, vilken placering det blev får jag reda på på prisutdelningen som sker imorgon.


Onsdag 17/3

   Mer än halva veckan har gått och vi har hunnit med rundor varje dag, några dagar även hunnit med att spela 27 hål, tyvärr så kan man inte skryta om spelet. Däremot slog jag Jonny idag. 1 öl på hans konto alltså, det är ALLTID något att skryta om. Dessutom spelade vi (jag, Jonny och två andra) bästboll-sämstboll, även där spöade man upp Jonny då han var i motståndarlaget.

Dunes, Sueno Golf

   3:e dagens spel på Dunes, Sueno Golfs lite kortare bana par 69 men nog så svår ändå.
   Irish Coffee efter middagen var dagens insats, jag har inga utförligare spelkommentarer men Christina började bäst och ledde efter 9 hål med fina 19 poäng, Jonny och jag delade "andra" platsen med 16 poäng. Det var jämt trots att Jonny drog ifrån men Christina höll ifrån trots två streck, hon vann således med 31 poäng mot Jonny och mina 29 poäng.

   Här syns vi efter rundan:


   Jag avslutade dagen med "Golf Massage" och därefter ångbastu och arombastu, välgörande för både kropp och själ.

Texas Scramble

   Måndagens begivenhet var dagens tävling "Texas Scramble" med lottade lag, jag och Christina hamnade i samma vilket resulterade i 1:plats. Jonny kom med sitt lag på 2:a plats, här ses Jonny på 1:a utslaget:


   Efter tävlingen spelade jag, Jonny o Christina 9 hål där kvällens öl stod på spel, Jonny fick revansch och vann. Det gjorde varken Christina eller mig något. ; )

   Här Jonny o Christina efter rundan:


   Lite blandade miljöbilder från Sueno Golf:



Säsongspremiär

   Den 14 mars blev det säsongspremiär för mitt golfande år 2010.

   Vi besökte Tat Golf i Belek, spelade hål 10-27 dock inte med något vidare resultat för min del.

   Här är jag i action en bild tagen på Tat Golf Club, jag har väldigt mycket fokus på utslaget.

   Redigerat inlägg, bytt till en inskannad bild på mig själv, istället för en tidigare avfotad bild.

   Bilder från mitt hotellrum mot en av greenerna på Sueno Golf Club, Dunes Course hål 9.

   Och ut mot rangen:


   Några vyer från Tat Golf Club:






   Här, Jonny på "Birdie Bar" Sueno Golf Club. Vi åt lunch på "hemmaplan".


Turkiet, Belek

   Efter att inte kommit med planet så har vi nu varit i Turkiet, Belek 1 dag.
   Jag var avbokad från flyget inte Jonny o Christina, men det löste sig för nu är vi här. Första kvällen bestod av bla en slagen hink med bollar på rangen. Mycket har jag gjort i mörkret men det var första gången jag slog lite bollar.


Nya Wedgar

   Inför golfresan till Turkíet som går av stapeln på lördag så har jag investerat i nya Titleist Spin Milled wedgar, 3 st 52, 56 och 60 grader, dom får ersätta mina 4D wedgar. så här ser dom ut ut:





   Den som spelat med mig vet att jag alltid velat haft just Titleist Spin Milled wedgar, så nu har jag sådana.

   Den här gången tänker jag ta med min bärbara laptop (13,3" Acer, lättviktare med bra batteritid) dessutom skall jag komma ihåg kameran.

RSS 2.0