Ny runda på Gamla

   Efter en seg natt och dåligt med sömn så spelade vi, Jonas, jag och Stefan gamla banan, i går var det AVAN så vi varierar.
   Med en ny klubba i bagen en 60° Taylor Made lobwedge inköpt på stadium.se, jag fick 20% rabatt på det redan låga priset och allt som allt betalade jag 639:-  
   Nu vet jag inte om det hjälpte mig, men i framtiden så blir det nog ett bra verktyg, rena och fina skåror.

Efter regn kommer...

   ...solsken. Två blöta dagar har det varit när man inte har kunnat spela golf. Idag så spelade vi på AVAN, Thorbjörn, Stefan, Jonas och jag. Fairways hade torkat upp och det var bara på några ställen på några hål där det var kvar lite vatten. Spelet var inget vidare, jag verkar ha hamnat i någon form av svacka, Thorbjörn höll stilen upp och gick på sit hcp.

   Tidigare har jag förlitat mig på tex Stefan att bilder har blivit tagna, nu tog jag några själv, ok bara med telefon men ändå, här är Stefan och Jonas:

   Stefan på hål 11, där blev det par för honom:

   Och Thorbjörn på utslaget på hålet efter:

   Jag fångade båda i deras baksving ;)

Bild från nattgolfen

   Tack till Stefan som tog den här bilden på Jonas när klockan precis slagit tolv på natten:

Högbo för andra gången

   Har nyss spelat Högbo för andra gången i år. Även den här gången med Torbjörn som har ett distansmedlemskap i Högbo.
   Vi spelade ok första nio, sedan längtade vi hem till våra stugor och dom kalla öl som väntar på oss.


Nattgolf

   Runt året ljusaste dag kan man väl spela golf även på natten tänkte vi. Sagt och gjort, jag, Stefan och Jonas bestämde oss för att i går spela vid halvtio tiden på kvällen, den tid då väldigt många kommer in från banan. Vi slog ut 21:40 och kom i mål strax före kl: 2:00 på natten, att det tog tid berodde på väldigt ycket bolletande och att vi emellanåt fick vänta på bevattningssystemet att sluta.
   Här är en bild på oss alla tre tagen just innan första utslaget:


   Och en bild på solen på väg ned mellan träden:


   Spelet gick hyffsat i början men mot slutet inte alls bra, dels för man fick gissa sig till var bollen hamnande (som vanligt menar säkert någon).
   När vi kom ner mot hål 16 låg dimman tät och det gjorde ju inte saken lättare. Ok, nu har vi ialla fall spelat på natten.

Gamla banan

   Det blev en runda efter jobbet för mig och Jonas, Stefan kunde inte vara med.
Vi bestämde oss för att registrera rundan som "föranmäld sällskapsrunda", sagt och gjort.
   Jag började med fyrtal i fyror inte fullt lika bra för Jonas. Efter lite trubbel med dubbla bunkerslag på hål 7 gick jag ut på 40 slag och 20 poäng, Jonas 16 poäng.
   På hål 10 missade vi båda våra birdieputtar som inte var så långa. På hål 11 var skogen i vägen för mig. Jag revancherade mig på hål 13 med en birdie. Några tappade slag på följande hål men om jag gjorde par eller bättre på sista hålet så skulle det bli en sänkning. Jag gjorde par och fick ihop 37 poäng. Tyvärr så gick det efter hål 11 sämre för Jonas och han registrerade en hcp-höjning istället.


Även P&P avklarad

   Spelade i går Pay & Play med min son som inte spelat på ca 4 år men har nu fått intresset tillbaka, (får se hur länge ; ) ). Han slog riktigt bra med järnen, mina gamla Callaway Big Bertha.
   Fortsätter han så här så kanske man inte längre är bäst i familjen.

Bilder från Åland

   Tack till Stefan som tog lite bilder när vi var på Åland, får en att tänka på annat än regnet som nu råder.

   Stefan inför det allra första utslaget för oss:
   
  
   Några vyer från Kungsbanan och Slottsbanan:



   Sedan Stefan på ett korthål med Kastelholms slott i bakgrunden:


   Även jag blev förevigad med Kastelholms slott i bakgrunden:

Solresan HA HA HA !!!

   I lördags spelade Jonas och jag Solresan Invitational på Gävle GK och på söndagen Solresan på Älvkarleby GK.

   Sol, det skulle heta Regnresan istället för solen fanns inte så långt ögat såg. 

   Lördagens drabbning var en pina från start till mål, så söndagen kunde inte vara värre, ack vad vi bedrog oss, det var ännu mer vatten i luften och även på banan som även den hade fått i beskärda del under lördagen. Båda dessa dagar innehöll kraftig blåst dessutom, så man blev blöt från alla håll och kanter.
   På söndagen hörde jag olika siffror hur mycket regn det kommit i Älvkarleby under lördagen, det hade kommit 48,3 mm sa någon, en annan sa 75 mm och en sista sa att innan utslag på söndagen hade det kommit 105 mm som säkert blev 150 mm totalt under söndagen, hur som helst det var jävligt blött att spela dessa dager, men är det tävling så är det.
   Lördagens resultat var inte så bra, men söndagens var hyffsat ändå, men båda resultaten var långt från vinst eller andra priser.
   Så till er som inte tycker om att spela under lite våta förhållanden, tänk på att du är väl inte gjord av socker eller ; )

I dag...

   ...skall man ut och spela golf fasst vädret är riktigt uselt, värre än i förrgår då det var duggregn, nu regnar det rejält hela tiden och utsikterna på klart.se ser inte bra ut.
   Så här ser prognosen ut:


   Vore det inte för att det är golftävling skulle jag stanna kvar inomhus ; ) (finvädersgolfare som man är)

RSS 2.0