Gamla banan i blåst

   Idag blåste det åter igen och var kallt, var är sommaren?
 
   Vi som spelade idag var jag, Thorbjörn, Urban och sedan Ercan (9 hål).
 
   Mitt spel var det bästa för året och jag lyckades göra par på alla par 3-hålen (5 st), dessvärre sämre på några andra hål ;( 

Solen har kommit, eller?

   I dag när vi spelade, jag, Olle och Mikael A spelade AVAN så kunde vi spela nästan alla hål utan långärmad tröja, det var så pass varmt hela rundan.
   Så här fint såg det ut på första tee innan vi slagit ut:


   Och greenerna är ännu inte i fullgott skick. Det syns bredvid Mikael som puttar på hål 13 hur greenerna inte vuxit till sig ännu:
 
   Och så ville Olle vara med på bild ;-)
 
 

Solresor Invitational 2015

   Har nyss avslutat årets upplaga av Solresor Invitational tillsammans med Jonas och spelformen var för dagen 2-manna scramble med kanonstart.
   Vi fick börja på hål 6 (AVAN) dvs längst bort och således hade vi lika långt tillbaka efter avslutad runda på hål 5.
   Par-par-par så såg det mest ut för oss hela tiden, gjorde birdie på hål 11-1-4, dessvärre bogey på hål 13-17-18, dom sistnämnda alla treputtades, surt. 72 slag brutto för oss och efter hcp fick vi 65,5 netto vilket endast räckte till en 16:e placering. Vinnaren hade 61,7 slag netto, hade vi inte treputtat våra bogeyhål hade det ändå inte räckt till seger. Vi är trots allt nöjd med att få spela banan på par, (ok, scramble, men ändå)

Företagsgolfen

   I år har jag och Jonas bestämt oss att "bara" vara med på Företagsgolfens tävling på Arlandastad. Det blir inget Stadiumgolfen eller First Open båda heter något annat i dag eller andra tävlingar för oss där man måste komma överens om speldatum mot sina motståndare. Partävling på någon golfklubb blir det, tex som Solresan Invitational nu på söndag på Gävle GK.
   Som bonus (mot en avgift naturligtvis) ska vi spela Ullna golf också.



Premiär på Gamla

   Idag avkarades premiären på Gamla banan tillsammans med Jonas, Urban och Thorbjörn. Även här är greenerna dåliga så det är mest ett lotteri när man slår bollen om den skall hålla linjen eller hoppa ur den.
   Här Thorbjörn på hål 14:
   Reportaget i Svensk Golf verkar ha tagit "skruv", där dom klagade på bristen av papperskorgar, nu fanns det papperskorgar och bollrengörare på samtliga hål.
 

AVAN med Jonas och Urban

   Idag blev det en runda på AVAN med Jonas och Urban. Det kändes som om jag hittade spelet med bättre järnslag än tidigare, dock är puttningen dålig, men det beror främst på att greenerna är SÅ dåliga.
   Det bästa med dagens runda var att vid kiosken fanns en kaffeautomat som man betalade med sitt kontokort i, bra till restaurangen som ordnat detta, stort plus.

Premiären på hemmaplan..,

   ...för i år avklarad. I blåsigt väder spelade jag och Olle med 2 andra. Det gick inget vidare, bollen hoppade på greenerna, man får ta det för vad det är. Skönt ändå att kunna spela på hemmaplan, nya tag på måndag.

Äntligen...

   ...som Gert Fylking skulle ha sagt det, nu öppnar AVAN, Gamla banan öppnar den 14/5.
 
   Det är fullt hela dagen och vi, Olle och jag går ut kl: 9:10, vi får se hur många nedslagsmärken vi får laga ; (
 


   Första lediga tid (en-boll) kl: 13:40 ingen dubbelrunda idag med andra ord.
 

Det blev bättre

   Andra rundan för dagen på Älvkarleby GK blev bättre, ja sämre kunde det nästan inte bli, på 2:a rundan skrapade jag ihop 33 poäng. 11 bättre än på första och en hel del par gjorde jag också.
   Nu får vi hoppas på att vädret blir bättre så det kan bli lite mer golf.

Kan bara bli bättre

   Spelade 18 hål på Älvkarleby utan att göra par eller bättre. Jonas och Olle gjorde 2 birdies var. Så för mig kan det bara bli bättre, och en ny runda kör Jonas och jag direkt efter lunch.

RSS 2.0