Jonas på G

   Jonas som jag spelar ganska många rundor med sänkte sitt handicap rejält precis som jag gjorde under veckan. Nu har han lägre än mig igen ; ) Han har nu 11.6 mot mitt hcp på 12.7, jag började säsongen på 15.0. Jag har gjort några höjningar vid tävling och under en perioder då jag spelat dåligt, men senaste veckan har jag lyckats med 40 samt 39 poäng och dessutom spelat på 35 poäng med mitt nya hcp.
   Nu vet jag inte om det blir så mycket golf innan nästa lördags tävling "Volkswagen Masters", min sambo har semester nu så golfen kanske inte blir högsta prioritet.

Högbo GK 23/6

   Tredje banan som jag besökte i veckan var Högbo GK, (det blir inga fler utflykter nu i veckan).
   Tillsammans med Stefan och Carina (deras hemmaklubb) spelade jag 18 på fina 35 poäng, trots fyra streckade hål, men en fin birdie lyckades jag ändå med. Banan har väldigt fina fairway och greener. Tyvärr verkar det som min hemmaklubb Gävle GK är sämst i distriktet, sorgligt men sant.

Söderby GK, 36 hål.

   Söderby GK bjöd på "supersnabba" greener i dag när Jonas, Patrick och jag besökte deras bana för att spela 36 hål. Med extra många slag på slopen skulle vi betta lite grand, 20 - 20 -20 , som vanligt kan tyckas men det ger ändå lite extra krydda åt spelet.
   Jag var den som började bäst, vi hade alla problem med dom snabba greenerna, och jag låg före hcp första nio hålen, Patrick var närmast efter. Jag hade HELA 22 poäng ut. Sista nio började Patrick bäst tätt följt av mig. Jag tog över men tappade mot slutet och både Patrick och Jonas avslutade med varsin birdie. Patrick vann in på 17 poäng, samma som mig, vilket gjorde att jag vann totalt på 39 poäng.

   Efter lunch och en öl som Jonas (ett missat utslag) stod för så var mitt spel helt försvunnit. Patrick höll uppe sitt spel och vann andra rundans första nio hål. Sedan blandade vi och gav, för att inför sista hålet vara lika. Patrick slog två bollar ut till vänster och out, jag likaså med en boll. Jonas låg bra på fairway, upplagt för Jonas alltså, men Jonas tredje slag gick i vattnet, även hans femte och jag låg på greenen med mitt femte, två puttade för en poäng och vinst in. Nu långt ifrån 39 poäng. Patrick vann totalt andra rundan.

   Här är lite bilder från banan.
   Först Jonas:

   Sedan Patrick:

   Och sist jag:

   Här är runstenen som Söderby tagit sin logotype ifrån, den är belägen nedanför nionde teet.


   Nu har jag sjunkit i hcp som en gråsten och har just nu 12,7, det gäller att hålla upp spelet för att visa att man är värdig att ha det ; )

Andra chansen "StadiumGolfMatchPlay"

   I dag spelade jag och Olle andra matchen i Stadium...Förlust i första så vi är degraderade till "Andra chansen". Nu mötte vi samma lag som Patrick och Jonas vann mot på Hofors GK, även vi fick spela på Hofors GK.

   Jag öppnade bra (efter min sänkning igår) och jag ledde efter första hålet. Jag vann även det tredje och fjärde hålet medans Olle hamnade i underläge direkt. Efter sju hål ledde jag med fyra efter mycket bra spel från min sida, Olle låg tyvärr under istället. Nu började jag tyvärr att tappa och min motspelare gjorde från hål 8 "bara" en bogey och resten par, så jag tappade något hål här och där för att vara lika efter hål 15. Jag vann hål 16 och var ett upp, men som sagt var min motspelare gjorde par in och jag förlorade hål 17 och på hål 18 förlorade jag matchen, det var första gången jag låg under i matchen. Dessvärre hade Olle förlorat sin match redan på hål 14, det ska nämnas att Olle spelade bra, gjorde från hål 3 till 18; 34 poäng, så Olle spelade bra men hans motståndrare liksom min var riktigt i form. 

   Hoforsbanan är riktigt fin med fina fairways och fina greener, dock inte supersnabba, men jämna och fina.

Nu kom det !?

   Ja årets kanonsänkning, från 14,7 till 13,5, via 40 poäng (84 slag) på Avan igår.
   Jag började dom fyra första hålen med femmor på alla, brukar faktiskt ha ett eller två slag bättre där normalt sett. Därefter gjorde jag par på hål 5 (första gången i år) följde upp med ett par och sedan tre bogeys in, totalt 42 slag och 40 poäng.
   På hål 10 till 14 gjorde jag fem raka par (även på hål 14 för första gången i år). Gjorde sedan tre bogeys för att på sista hålet slå två bollar i vattnet och bli poänglös efter en trippelbogey, totalt även 20 poäng och 42 slag även där.

   Avslutade dagen med en runda på Gamla banan för att se vad mitt nya hcp gick för. Efter en trevande start med 2 dubbelbogeys lyckades jag få 18 poäng ut, (2 tappade slag med det nya hcp'et). Gjorde en totalmiss på hål 10 och avslutade dåligt på hål 18, fick ändå ihop 16 poäng och totalt 34 vilket får ses som mycket bra med två förre slag på slopen.

First Open, "Andra chansen"

   Igår spelade Jonny och jag "Andra chansen" i First Open-tävlingen. Vi mötte förre ägaren av Top Golf-butiken, där jag bla köpte större delen av mina första golfgrejor, numera utbytta. Samt en kille som Jonny tränat i fotboll och jag jobbat med i restaurangbranchen då vi var i 20-års ålder.
   Hur gick det då?
   Vi började lite knackigt och tappade på hål 2 och hål 4, var då 2 efter. Det repade sig och vi kom ikapp efter vinst på hål 6 och 8, där gjorde jag två fina par, tappade åter på hål 9 som vi snabbt tog igen på nästa hål. Efter ytterligare ett fint par på korthålet av mig så var vi för första gången i ledning. Tyvärr inget bra resultat på hål 13 som också var ett korthål. Nu var vi lika igen och så var det fram till hål 16 där vi tappade. Nu var vi ett efter när det endast var två hål kvar att spela. Inget bra resultat på hål 17 av oss och matchen var över till deras fördel.

Gamla + Avan

   Det blev två rundor igår. Först på Gamla med Patrick och Jonas, samt en fjärde spelare. Jonas, Patrick och jag spelade Nassau på Patricks begäran, han tänkte att nu skall storkovan hämtas hem. Icke san Nicke, det var Patrick som fick betala.
   Jonas vann första nio på strålande 21 poäng. In och totalt var det jag som vann, 17 poäng in och totalt 33. Jonas tappade helt sista nio.

   Efter lunchen spelade jag och Jonas en runda till, nu på Avan, det blev bara nio hål för Jonas. Vi var totalt 4 i bollen, Jonas och en till klev av efter nio. Jag bytte tillbaks till min Taylor Made putter inför den här rundan. Jag spelade första rundan med min gamla Yes-putter. Spelade bra i början men efter hål 4 gick det sisådär. Efter "fikat" så spelade jag upp mig och jag fick ihop 18 poäng in trots en boll som "bara" försvann på hål 11. Ut hade jag 16, totalt 34, bra.

   Urban ringde upp Jonas och berättade stolt att han hade gjort 44 poäng, bra Urban! Hade du lagt ifrån dig bollhåven och koncentrerat dig på klubborna ? Bra gjort Urban. Nu tror jag ändå Urban är avundsjuk på vad jag hittade. Peter Hedblom var ute och tränade, jag stod på 18:e tee, Peter slog ut bollar mot 17:e fairway och en boll missade han och slog över vattnet mot hål 18. Han tog inte upp den när han åkte vidare, så den tog jag. Det var en Taylor Made Penta, det du Urban.
 

Trä 4:a

   Har införskaffat mig en ny klubba, ja det blev tre stycken faktiskt. Det jag sökte var en trä 4:a för att underlätta slag från fairway, jag har lite problem med min spoon (trä 3:a), ibland får jag bra slag men oftast får jag slag som går åt höger.
   Jag var på Callaways demodag på Gävle Gk och blev då förtjust i deras Fairwaywood Diablo Edge (4 förstås), men ingen rabatt i shoppen, så jag sökte på nätet, fann inget intressant förrän jag hittade kloner av deras klubba på Diamond Tour Golf. Väl en trä 4:a 17° klubba lagd i kassan så plussade jag på med hybrider också, en 2:a 19° och en 4:a 25° även dom kloner av Callaway Diablo Edge. Nu nöjde jag mig inte med det utan det 6 st tacki-mac grepp (som jag berättade om när jag köpte ny driver)(Jonas köpte grepp också) och headcovers till klubborna också. Allt detta fick jag billigare än vad en klubba kostar i shoppen, nu hoppas jag att dom fungerar lika bra ; )

   Här är lite bilder på mina nya klubbor.





Socker och sexboll !?!

   Vissa undrar direkt över rubriken, men allt har en förklaring.
   Jonas, jag och Patrick var dom tänkta spelarna idag på Fm, men någon kanske var rädd att smälta bort i regnet, så vi blev bara två, nåja det var inte mycket som föll ner. Det var upp och ner med paraplyet några gånger under rundan. Iallafall inget ihållande regn.
   Spelmässigt gick det riktigt bra dom första nio hålen totalt 40 slag vilket är 4 bättre än hcp. Efter "kaffet" gick det lite tyngre (bra så länge Jonas och jag spelade själv!!). På hål 14 kom en "färgad" man i kapp oss och vi blev 3. Vi hade köat efter en hel drös med 4-bollar. På hål 15 kom Patric D, Janne och Urban ikapp oss och vi blev sex stycken i bollen och vi fick ändå vänta lite!!
   Efter hål 14 gick det inte lika bra men 42 slag in, 2 bättre än hcp, ok (jag tog en "pilsner"boll på hål 10 då rundan ändå inte är hcp-grundande). Mycket bra totalt sett och hoppas att spelet sitter i även då banan är hcp-grundande.

   Här är en bild på Urban med sitt främsta verktyg, Janne i bakgrunden.


   Nästa gång lovar jag dig Urban att om du har klubba i handen ta en bild på dig.

Golf Digest Viasat Trophy

   Idag var det dags för årets första individuella tävling "Golf Digest Viasat Trophy", ett samarbete mellan Golf Digest och Viasat.
   Efter en lysande start och sex slag över par på första nio så låg jag två slag före handicap. Jag fick bekymmer därefter men lyckades trots några dubbelbogeys gå in på par totalt, 72 slag netto var mitt resultat och det räckte till en femte plats, här är resultatlistan i sin helhet, man kan se längre ner i listan att Jonas inte lyckades så bra, ; )

Andra chansen...

   ...är lottad i StadiumGolfMatchPlay och vi skall möta samma lag som Jonas och Patrick vann mot. Får se om vi lyckas med det också, våra motståndare har hemmamatch igen (vi har bortamatch igen). Det är alltså Hofors GK som gäller.

First Open

   Jonny och jag spelade 1:a omgången av First Open och tyvärr så förlorade vi, ganska klart också. Nu får vi ta nya tag i "andra chansen" även där.
  

Älvkarleby x 2

   Spelade på Älvkarleby idag med Jonny och Jonas. 2 rundor blev det, och spelet från igår var som bortblåst, kanske kan detta genrep bli en bra premiär, då Jonny och jag skall spela 1:a omgången av FirstOpen där imorgon.

   Har spelat några rundor på Älvkarleby i år men ej ännu fått slå ut från det nya teet på hål 5 som man gjort, det blir nog inte imorgon heller. Skillnaden är att man flyttat tee något upp till vänster och kortat av hålet några meter.

Hål 5
125 m från röd tee
140 m från gul tee

Tre kanonrundor...

   ...blev det när Jonas, Stefan och jag spelade AVAN idag.
   Jonas var bäst ut med 22 poäng, Stefan hade 19 tätt följd av mig med 18 poäng.
   På inrundan var jag bäst med 21 poäng, Stefan 18 och Jonas 17, vilket resulterade i att Jonas och jag fick 39 poäng, Stefan 37 poäng, tre kanonrundor med andra ord.

En lektion i Golf...

   ...fick vi av Patrick idag när vi spelade på Gamla banan. Det var Jonas, jag och Niklas som berikades den lektionen av Patrick.
   Naturligtvis skulle vi spela 20 - 20 - 20 , Patricks förslag, dock ville inte Niklas vara med, som sa sig vara alldeles ur form då detta var hans andra runda på flera år.
   Vi peggade upp och började lika på första hålet innan Patricks fenomenala spel började och som aldrig ville ta slut. Han gick första nio på 37 slag och 22 poäng vilket ingen var i närheten av. In var han lika dominant med 39 slag och 19 poäng, vilket gav en total på 41 poäng och 76 slag (brutto).

   Tack för uppvisningen Patrick och hoppas pengarna kommer till nytta, till behövande barn eller så ; )

Renovering av gamla banan

   Ifjol avslutande man med att göra slitsdräneringar på Gamla banan, dessa har dock ej utfallit till belåtenhet och nu skall man göra om på några hål, den här infon hittade jag på Gävle GK´s hemsida. Även information när AVAN´s bunkrar kommer att öppnas.

Tillfälliga förändringar på Gamla Banan

Under slutfasen av restaureringsarbetet kommer banan att spelas med följande förändringar:
3-4 juni, spelas hål 1 som en par 3:a. Banans par blir 71.
5 juni, spelas hål 5 som en par 3:a. Banans par blir 71.
Från 7 juni och framåt, spelas hål 4 som en par 3:a. Banans par blir 70. 

Ronderna kommer att vara hcp-grundande. Vi beklagar de kortvariga störningarna för alla medlemmar och gäster. Vi hoppas att slutresultatet uppväger allt detta.

Snart öppnar Avan med nyrenoverade bunkrar! 

Med start vecka 23 kommer bunkrarna fyllas med ny sand. Ronderna blir hcp-grundande när bunkrarna kommer i spel.


Kort birdieputt

   Jonas och jag spelade på AVAN efter jobbet idag och jag inledde dåligt, Jonas bättre. Sista nio var det omvänt. Vi fick båda 33 poäng fördelat på 19 och 14 poäng. Ni kan säkert räkna ut vilka poäng jag hade ut resp in.

   Dagens höjdpunkt var ändå min birdie på hål 13, bollen hamnade 37 cm enligt pinnen från koppen, så här såg det ut:

Sent skall syndaren vakna

   Nu har ÄVEN Jonny köpt en laseravståndsmätare, Patrick gjorde det för några veckor sedan. Båda har köpt från Golfkikaren och det verkar vara en bra modell, om jag inte hade en skulle jag nog köpa därifrån ; ) Nu är det nog bara Olle som inte har !!

RSS 2.0