Jag och Jens på..,

   …Älvkarleby GK igen. Mitt spel i dag var av den bättre sorten. Det var inte utslagen som gjorde det den här gången utan tredje/fjärde slaget på par 4/5:or. Där kom jag nära och puttade max 2 ggr. Man kanske ska spela sig kort om green 🤔. 
   38 poäng och en liten sänkning blev det. Mitt HCP har gått lite upp och ner på slutet. Igår föll en kanonrunda på 44 poäng ur.
(null)
   Den streckade linjen är det lägsta jag haft dom senaste 12 månaderna. Nu är jag i alla fall lägre än säsongsstarten.

3 veckor sedan..,

   …sist jag spelade på AVAN, det har blivit på andra banor under semestern. Idag spelade jag och Jonas på AVAN som hade riktigt snabba greener. Det ska vara JSM på den banan nästa vecka så dom har förberett greenerna i alla fall för det.

18 år sedan sist…

    …jag spelade Salsta GK, nästa exakt på dagen också, (05-07-21). Nu har banan bytt namn till Wattholma GK och igår åkte vi ett gäng dit, vi var 6 st. Vi delade upp oss i två st 3-bollar och spelade både individuell poängbogey och bästboll. 
   Lag 1 bestod av Mange, Uppiz och jag
(null)
   Lag 2: Peter, Larsa och Jonas
(null)
   Vi spelade 2 rundor med nya lag till runda 2, vi åt en enkel lunch i det nybyggda klubbhuset, det fanns inte 2005. 
(null)
   Det blev blandade vinnare på dessa två rundor. 2 vinster till Mange, Uppiz och Jonas. Lagvinsterna, 2 vinster till Larsa, Mange utan vinst där, övriga var med i en lagvinst.

   Vårt betyg från 2005 var inte positivt, jag får ändå säga att det måste jag revidera. Mycket fina greener, inget fel på fairways eller tees. Några knepiga hål, vilken bana har inte det? Man måste nog spela dom hålen några gånger för att ha rätt spelstrategi. 
   2005 hade kan planer på att använda Salsta slott som klubbhus/restaurang, man hade färdigställt 3 nya hål till och från slottet. Dom hålen kom aldrig till användning och låg nu i träda.

Årspremiär på Högbo GK

   Första runda på Högbo GK för i år. Det började bra men jag tappade på hål 4 (kraftig motvind) och naturligtvis gick det åt skogen på hål 17.
   Jag spelade med Lars-Olof och Helene. Banan är ändrats lite dom senaste åren, det senaste man gjort är att rensa bland träd och flyttat damtee, kortare numera tee 48.
   Jag gillar fontäner i vattenhindren, här en bild på en mellan hål 5 och hål 6.
(null)
   Utsikt över hål 11, med utslaget på tee 48 där Helene slår ut ifrån.
(null)
   Dom avslutande hålen 17 och 18 har jag svårt för. På hål 17 gick det "åt skogen.
(null)
   På hål 18 slog jag ut med J5, ja jag vet. Jag hade en parputt som precis smet förbi.
(null)
   Som ni ser har man nya teeskyltar på alla hål.

SAIK Golf

   Det blev 2 rundor på SAIK Golfs 9-håls bana "långa slingan" 2621 m par 35. Dvs 18 hål 5242 m blev det för Nick och mig. Greenerna på banan är små, men några är utbyggda och lite större i alla fall. Banan har 2 st par 3:or, där ett hål är 187 m långt. En par 5:a på 437 m, resten par 4:or, ett som är riktigt kort 232 m resterande 5 st mellan 313 och 335 m.
   Raka utslag lade grunden till att jag spelade bra och fick 40 poäng. Tyngre för Nick som inte spelat på ca ett år och dessutom med lånade klubbor.

Avslutning på Kungsbanan

   Dag 3 blev spel på Kungsbanan, idag med vacker väder och inte så mycket blåst förutom på några hål, det kanske ligger i ett "blåshål"?
   Idag så åkte vi golfbil, det tog rejält på krafterna både i måndags och i går.
(null)

(null)
   Nu hemma och funderar när nästa golfrunda blir av?

DiscGolf

   Efter dagens golfrunda så spelade jag och Jens discgolf, det var lika som vanlig golf. Träden var i vägen.
(null)


Slottsbanan, Ålands GK

   Dag 2 på Åland och i dag spelade vi Slottsbanan, banan genomgick en totalrenovering och var klar för spel för några år sedan. Några av hålen kände jag igen och några av hålen var totalt ombyggda, flertalet hade fått nya hålnummer, tex gamla hål 9 var nu hål 5, gamla hål 10 är nu hål 13. 
   Slottsbanan är nu par 72, innan ombyggnaden par 71. (null)
  Här stod jag inför ett vägval, till höger eller vänster om wastearean och träden.
(null)
   Det blev till vänster. Nästa hål var ett par 3 och då var det väldigt mörka moln på himmelen, vi fick bara några stänk på oss.
(null)
 Jens förbereder sig på detta hål.
(null)
 Det är emellnååt mycket vatten i spel. Syns här på bilden med en av våra spelkamrater i förgrunden.
(null)
  Ett av korthålen jag kommer ihåg är nu borta, det var hål 17, utslaget är kvar som nu är för hål 12, knepigt par 5. Man ser den bruna ytan där greenen på gamla hål 17 var.
(null)
  Det är väldigt fina vyer på Slottsbanan, speciellt mot slutet av rundan. Fin utsikt mot Kastellholmen slott.
(null)
   Här är jag efter ett vatten besök på hål 16.
(null)


Kungsbanan, Ålands GK.

   Det var 11 år sedan jag spelade Kungsbanan på Ålands GK, nu var det dags igen med sonen, som vann en tävling på FB, där tre rundor på Ålands GK och två hotellövernattningar ingick, även mat på Eckerölinjen till och från Åland. 
   Nu till spelet under dagen, dessvärre dåligt spel, kanske man kan skylla lite på vädret för först så blåste det rejält, vi hade motvind i börja, och sedan regn.
   Några bilder från rundan.
(null)

(null)

(null)
   Andra och tredje bilden är samma vy från olika håll, först från hål 2 och sedan från hål 9.
   Här en bild på Jens efter ett bra utslag.
(null)
   Än så länge hade vädret varit ok förutom motvind. Nu kom regnet och det störde oss en del. Paraply uppe.
(null)
   Imorgon nya tag på Slottsbanan.

Tre år sedan…

   …Jens och jag spelade sist, och det var senaste gången Jens spelade. Idag spelade vi en runda på Älvkarleby GK, med greenfeebiljetter från Vaksala Måleri som jag vann på FB. Jens spelade riktigt bra och jag riktigt dåligt.  (null)
(null)
   Det blev dåligt med bilder så ni får hålla tillgodo med den här.
   Det här rundan var en "uppvärmning" inför nästa veckas tripp till Åland, tre rundor står då på schemat.

RSS 2.0