Gott Nytt År

   Jag önskar alla ett "GOTT NYTT ÅR" och jag hoppas att ingen ger ett nyårslöfte dom inte kan hålla, själv ger jag inget av just den orsaken ; )

   Julen är över och alla blev nöjda, sonen fick "Guitar Hero World Tour", jag provade det på juldagen med honom, jag spelade trummor så jag fick värk i armarna.

   Nu har jag en helt annan värk, jag har värk i hela kroppen och papper förbrukar jag med en hiskelig fart, näsan rinner och feber har jag också, det blir till att ha en "tråkig" Nyårsafton, men det kan bli bra ändå, äta lite god mat och titta på raketerna från altanen kan man göra ändå.

   Igår klarade Brynäs av att vinna en matchen igen, tydligen gjorde målisen A Lindbäck en stor match, han som varit bespottad efter några matcher, bra att Brynäs klarar sig utan J Markström som nu spelar för JVM-medaljer.

   Nu ser jag fram emot ett bra Golfår 2009, med en utlandsresa som start någongång i Mars-April, har inte planerat in det ännu.

Dan före dan...

   Sitter och väntar på släktingar som skall komma och fira jul med oss, paketen är inslagna, maten är klar eller förberedd så mycket som det går. Nu är det bara att vänta på "Tomten" eller för min del nu när man har blivit till åren, den goda julmaten och till det någon snaps och god öl. Paket, ja det behöver jag inte ha, men jag funderar på att köpa mig en "platt-tv" efter jul, det får bli min "julklapp".

Brynäs efter tre femtedelar

   Nu så här mitt i juluppehållet när tre femtedelar av Elitserien är avklarad, så ligger Brynäd på en 7:e plats med 49 poäng, bara fem poäng upp till serieledarna, men bara tio poäng ner till sista plats, det är den jämnaste Elitserien på många många år.
   Niklas Czarnecki summerar på Brynäs hemsida det så här.

   Brynäs har klarat av att vinna mot samtliga lag i år och statistiken faller ut på det här viset:

   Brynäs - Djurgården, 1 vinst, 1 förlust och 1 oavgjord, poäng 4-4.
   Brynäs - Färjestad, 1 vinst på övertid, 1 förlust och 1 oavgord, poäng 3-5.
   Brynäs - HV 71, 1 vinst, 1 övertidsvinst och 1 oavgjord, poäng 6-2.
   Brynäs - MoDo, 1 vinst, 1 förlust och 1 övertidsförlust, poäng 4-5.
   Brynäs - Linköping, 1 vinst, 1 förlust och 1 övertidsvinst, poäng 5-4.
   Brynäs - Rögle, 1 vinst och 2 förluster, poäng 3-6.
   Brynäs - Södertälje, 2 vinster och 1 förlust, poäng 6-3.
   Brynäs - Skellefteå, 1 vinst, 1 förlust och 1 oavgjord, poäng 4-4.
   Brynäs - Luleå, 1 vinst, 1 förlust och 1 oavgjord, poäng 4-4.
   Brynäs - Timrå, 2 vinster och 1 förlust, poäng 6-3.
   Brynäs - Frölunda, 1 vinst, 1 förlust och 1 oavgjord, poäng 4-4.

   Totalt 49 poäng på 33 matcher, snitt per match: 1,48.

Julkalendern tog slut

   Alla rätt på Golf.se Julkalender tills lucka 19, men på den 20:e missade jag att svara rätt, det var kul så länge det varade som man brukar säga. Hoppas på bättre tur nästa år ; )

Lite historik, "min första birdie" på ett par 4

   Min första birdie på ett par 4 gjorde jag på min trettonde golfrunda, men andra året jag spelade, jag började på hösten 2002, och det här var i början av säsongen 2003. Jag spelade fortfarande från röd tee, jag hade varit och nosat på uppflyttning till gul tee flera gånger, men det hade saknats ett eller två slag för att ta det stora steget.

   Birdien kom på Älvkarleby GK hål 16, par 4 på 346 m från gul tee och 289 m från röd tee. Om inte minnet sviker mig så slog jag ett fint inspel med J9, för att sedan sänka min birdieputt.

   Detta var inte den andra birdien jag gjorde utan jag hade gjort tre stycken på par 3-hål tidigare.

Julbord

   Då var det dags för årets Julbord med familjen, det enda som jag äter förutom det på julafton, annars brukar det kunna bli några fler, men i år blir det bara detta extra.
Sill i olika inläggningar, lax av olika sorter, strömmingslådor, ägg, "jansson", prinskorv, köttbullar och julkorv brukar det bli för det mesta, det kan bli lite kallskuret också, skinka naturligtsvis, men ingen lutfisk, syltor, grisfötter, ål eller tunga blir det. Avslutningsvis lite chokladmoussé och ris a la Malta.

   Efter julbordet blir det en snabb resa hem för att titta på ishockey, det gick ju inte så bra i torsdags, en poäng bara, nu gäller det att ta nya tag och spöa Djurgården.

Hur går det i Julkalendern ?

   Hur går det i Julkalendern på Golf.se hemsida ?
   Själv har jag 10 rätt hittils av 10, det delar jag med 181 andra tävlande, men dag 7 var svår likaså dag 10, dom två fick jag "gissa" mig till, eller så använde jag dom grå som ej ännu är förbrukade ; ) Vi får se hur det går resten av dagarna, det är som sagt var inte helt enkelt, men skam den som ger sig.

Hockeykväll

   Idag är det dags för en "Hockeykväll". Det blir grabbarna på jobbet som ska ut och förlusta sig, först börjar vi med en bit mat på McGills för att sedan bege oss upp till Läkerol Arena och se på matchen mellan Brynäs och MoDo, hoppas och tror naturligtsvis på en Brynäsvinst. Kanske kommer WDW-kedjan att splittras idag, D Widing har tydligen en rejält stor och blå tumme !

Lite historik, "min första birdie"

   Nu när snön ligger vit på backen, får man minnas tillbaka på sitt golfliv, mitt bästa slag, min första birdie, min första eagle, osv, min första eagle gjorde jag förresten i år, men det jag minns bäst är ändå "min första birdie"

   Alla som jag spelat har säkert härt det någon gång, när jag gjorde "min första birdie"

   Det var på hål 15 på Älvkarleby GK ett långt par 3, 177 m från gul tee, 140 m från röd tee och det var därifrån jag spelade på den tiden, det var under en av mina fadderundor, min tredje runda, jag gick. Eftersom jag på den tiden bara hade järnklubbor och inte slog så långt, fick jag låna av min fadder en trä-femma, vilket borde vara lämplig för uppgiften tyckte han, och rätt hade han också.
   Jag slog till bollen riktigt bra och den flög rakt och fint mot koppen, Ola, som min fadder heter, började rygga bakåt med andan i halsen. Han såg någonting som jag inte såg, nämligen att bollen var på väg mot hålet, nu landade bollen bara ett par decimeter före hålet och rullade förbi lika långt, en enkel första birdie, men väldigt nära en HIO.
   Efter rundan begav jag mig in till stan och köpte mig en spoon och en träfemma, det hade ju gått bra tidigare under dagen ; )

Golfsäsongen är långt borta.

   Vintern kommer mer och mer, det känns just nu som om Golfsäsongen är långt borta. Få inlägg i bloggen är det också. Nu gäller det att hitta något mål för nästa år, det kan vara lägre hcp, jämnare scorer eller färre treputtar, men just nu känns det väldigt långt borta, till och med sökandet efter en utlandsresa känns långt borta, fast där måste man nog ta krafttag annars kanske resorna tar slut det datumet som passar mig.
   Pyntning inför julen sker i med högsta kraft, kanske man kan få någon golfrelaterad julklapp i år, vem vet.

Julkalender !

   Nu är det dags för årets Julkalender, med kluriga frågor och fina priser, detta utlovas av Golf.se, Julkalendern hittar du här.

RSS 2.0