Högbo GK - 38 poäng

   Som rubriken skvallrar om gick det bra för mig då jag och Olle spelade Högbo GK, jag fick ihop fina 38 poäng, (not, jag får 3 slag mer på slopen i Högbo än hemma !!).
   Dom dåliga slag som jag haft dom senaste rundorna lyste med sin frånvaro (naturligtvis fanns det några sämre slag också). Nu får vi se om formen håller i sig i morgon och på lördag eller om det var en engångsföretelse.

AVAN vit tee

Idag spelade jag och Jonas AVAN från vit tee. Jag har haft svårt med det långa spelet nu ett tag. Från vit tee blir det inte lättare för mig, många av par 4:a hålen är upp till 50-55 meter längre, hål 16 mäter hela 431 m, proffslängder.
Och utslagen blir dessutom mycket smalare, här utslaget på hål 11:

Där asfalten slutar är gul tee, 57 m längre fram.
Ja hur gick det, jo inget vidare trots hela 4 extra slag på slopen.


OnCore MA 1,0

Spelade i dag på "metallgolfbollen" #OnCoreGolf (kärnan är en metallkula). Den gick lååångt och raaakt men lät hööögt. Helt ok att putta med men den "bet" ingetvdare på korta slagen.
OnCore har 2 nya versioner på gång och en med 65 kompression, den kanske fungerar bättre på närspel.
Dessvärre slog jag bort 3 st.


Åter 27 hål

Det blev åter 27 hål idag, alla på AVAN. Spelet från gårdagens sista nio höll i sig den första rundan, sedan kanske orken tröt lite grann och spelet sjönk lite i kvalité, men inte så dåligt som gårdagens start.


Åter på golfbanan...

...efter 1 veckas (semester-) uppehåll, blev idag min sämsta 18-håls runda (gamla banan) på flera år. Sedan ytterligare 9 hål, då på AVAN och där gick det mycket bättre, jag tar nya tag imorgon igen.

Helgen är över...

   ...och nu börjar semestern på riktigt (3 veckor) med en båtresa till Tallinn, ingen golf.
   I lördags spelade jag och Jonas en greensometävling i Älvkarleby GK och vi gick på par. Dom som vann gick 6 slag bättre än oss. Vi tar nya tag på lördag, dagen efter jag kommit hem från båttrippen.

Sommarcupen 2016

   På jobbet anordnar Petri L "Somarcupen" en matchspelstävling, 16 st anmälda. Idag spelade jag min första match och den slutade med vinst 6/4, då låg jag under med 2 efter 2 hål, sedan kämpade jag mig till en ledning som jag höll till hål 14 och då var matchen klar till min fördel.
   Vädermässigt hade vi otur då regnet kom, gick och kom igen i några omgångar så paraplyet åkte upp och ner flera gånger.

Upp och ner

   Det här spelet golf är verkligen mystiskt, igår gick allting vägen och ett resultat på 37 poäng. 
   Idag istället var det totalt åt andra hållet, ingenting fungerade första nio hålen (bättre sista nio) och totalt 30 poäng. Vad kan det bli imorgon måntro?

Viasat Golf Card ?

   Var är mitt Viasat Golf Card?
 
   Jag har inte fått något kort och inte har jag fått någon info från min nya TV-leverantör Com Hem heller. Goooglade lite och fann att nu är Viasat Golf Card släppt som en app till telefon och vips så var det problemet löst. Dessvärre har Hofors GK gått ur samarbetet med Viasat Golf Card så det är nu lite längre bort till någon bana för att utnyttja den 40%-iga rabatten Viasat Golf Card ger.

Volvo World Golf Challenge

   Idag spelade jag och Jonas #VolvoWorldGolfChallenge tävlingen på Gamla banan som skulle ha gått förra torsdagen, en 5:e plats blev det med 40 poäng. 
   Jag spelade min bästa runda hittills och jag fick ihop 36 poäng, fast i tävlingen fick jag 35, hcp är reducerat till 90 % av det man har (jag förlorade ett slag).

Ännu en runda...

   ...på AVAN tillsammans med Jonas och Patrick och som vanligt spelade vi 20 - 20 - 20 , där Jonas var bäst ut, jag fick till spelet någorlunda och tog in. Totalt blev det vinst för Jonas.

RSS 2.0