Sommar i P1

   Idag är det Henrik Stenson som är sommarpratare i radions kanal P1, tidpunkten är kl 13:00, ratta in rätt kanal då.

AVAN åter igen

   Det blev spel på AVAN efter jobbet idag och varmt var det fortfarande. Ingen av oss tre spelade bra, varken Jonas, Stefan eller jag.
   Här följer ett collage på stulstudie på Jonas resp, Stefan.



   Jag brukar missa att bli med på bild ;-)

Värmeslag

   Inte långt ifrån att få det igår när vi spelade på "Gamla banan" jag och Olle, ingen blåst och kanske rent av över 30°. Precis efter att vi ätit lunch kom en störtskur, lika fort som den kom gick den över.
   Senast jag spelade gamla banan var den 16/6 så det var ett tag sedan. Igår var tee-kulorna ställda långt bak på nästan samtliga tee. Flaggplaceringarna var ställda på ställen jag aldrig sätt dom förr, efter oss kom KM-herrar som spelade sin första runda på AVAN för att sedan avsluta på gamla. 36-hål i den värmen hade jag inte orkat.

1 veckas uppehåll...

   ...innan det var dags idag igen för en golfrunda, i stekande värme, där man emellanåt vattnade greenerna så dom inte ska torka ut.
   Här hål 15:
   Det var på AVAN vi spelade jag, Stefan och Torbjörn, första gången för Torbjörn på den banan. Även vi skulle nog ha behövt bli "vattnade" för det var rejält varmt och spelet blev lidande av detta, Stefan klarade det bäst med 36 poäng, här också på bild:


   Och Torbjörn på bild också:



"Bara" en runda..,

   ...på Älvkarleby blev det idag, vi, jag och Stefan hade tänkt spela 2 rundor, men det kom rikligt med regn precis före vår tid på em, så vi ställde in. Vi var inte beredda på att set skulle regna, enligt klart.se så skulle det inte regna där, men det skulle det i Gävle. Nu verkar det vara tvärtom. Nåja nöjd ändå.

   Stefan i farten

   Och en bild på mig i det fina vädret ;-)



Åter på AVAN

   Efter att spelat på andra banor i två dagar så var det åter spel på AVAN med Jonas och Stefan. 
   Rivstartsinledning med birdie på hål 1, även birdie på hål 7 efter ett inspel som vi alla följde med blicken, jag hade riktig tur som fick in den på green efter att nuddat det döda trädet före 150m markering och bollen åkte lite som i en velodrombana och upp på green.
 
   Här stilstudie på Jonas

  Och en på Stefan

   Och en på dom båda två inför våra utslag på hål 16

   Även en bild på mig

   Slutligen blev det för mig, 40 fina poäng! ;-)

Sigtuna GK

   Eller Sigtunabygdens GK som den också benämns var målet för Olle och min miniutflykt som började på Orresta och övernattning där med tre-rätters middag, heldagsgreenfee och frukost.  
   Dagen efter begav vi oss alltså till Sigtuna GK och dubbelrunda även där till ett förmånligt pris tack vare Golfhäftet. Sigtuna kännetecknas av generös ruff utanför fairway dvs lätt att hitta bollen, dock var det några hål som verkligen krävde precision från tee, dom hålen var tack och lov inte så långa.
   Båda dagarna var enormt varma och mycket vatten gick åt. 
   Olle på 16:e tee efter att nyligen gjort en fin-fin birdie på hålet innan.

   Även jag på samma tee, dock ej efter ha gjort birdie.
   

Orresta Golf

   Dubbelrunda på Orresta Golf med Olle i stekande hetta, spelet var hett också speciellt för Olle, 36 resp 39 poäng, jag fick 32 resp, 31. 
   Första nio var av karaktären öppen parkbana och sista nio mer mot skogsbana där hålen låg i egna rum.
   Här hål 16:
   
   Imorgon ny bana och nytt spel 😃⛳️

Högbo GK...

   ...söndag em tillsammans med Torbjörn, Jonas och Stefan, som här tränar lite bunkerslag före rundan;
   Vilket dom behövde ;-)

   Spelmässigt har jag aldrig börjat så bra i Högbo, tappade på hål 10 som jag inte tycker om, tappade på dom lätta hålen 14 och 15, men med par på sista hålet blev det fina 36 poäng.

2:a omgången av GoGolfMatchPlay...

   ...avklarad idag. Jag mötte spelaren som vann B-klassen av VW Masters i lördags, så tufft motstånd väntade mig.
   Det var jämna matcher båda två, även för Jonas, jag började med +1, när jag tappade blev Jonas +1, så höll vi på till hål 6 då Jonas tappade några hål och låg under. Ordningen återställd efter hål 10, jag 1 upp, Jonas lika. Jag vann två hål till, Jonas tappade och tog tillbaka. På hål 16 avgjorde jag och vann min match med 3/2, Jonas var då lika och han vann hål 17 och kunde som sämst bli dormie, matchen till oss!

   En lugn och fin vy över green på hål 17.



Juni månads golfande

   Juni månaden innehöll endast nio rundor golf, alla med blandat spelstandard (som vanligt) 1 tävling, 1 matchspelsrunda och resten föranmälda handikapgrundande sällskapsrundor. Det blev några djupdykningar och två riktigt fina rundor, där jag fick 40 resp 38 poäng. Sista rundan under juni var Volkswagen Masters med 30 poäng. Har genom dom två fina rundorna gått ner från 11,8 till 10,9 under månaden, nu gäller det att höja spelstandarden och bli mer jämn i spelet.
 
   Höjdpunkten under månaden var naturligtvis min 40-poängsrunda med 5 birdies.

RSS 2.0