Dubbelrunda i Hofors...

   ...blev det i dag tillsammans med Jonas och Stefan.
   Årets första birdie blev det också, Hybrid 3:a + 58° wedge (för övrigt min senaste klubba) och en kort putt på hål 5. Jonas gjorde 2 st (på samma hål, hål 11) Stefan tyvärr ingen.
   För att vara så här tidigt på året hade Hofors väldigt fina greener, gröna och fina men ojämna, jämfört med hur det var på Älvkarleby förra veckan så var dom mycket bättre.

Premiär på "hemmaplan"...

   ...blev det idag när Jonas och jag spelade efter jobbet, det var lite kallt i luften men temperaturen steg och det var riktigt skönt.
   Inledningsvis spelade jag bra, började med två par och det var ju viktigt nu när en TRISS-lott stod på spel, sedan dalade mitt spel lite grann medans Jonas höll uppe sitt och spelade första nio på sitt handicap.

   Trädet som funnits på hål 6 är nu borta (där vita duken ligger) och man håller på att anlägga en stor bunker, se bild: 

   Noterbart är att när jag började spela hade man en bunker strax till höger om kullen som ligger alldeles utanför bilden till höger.

   Sedan kom hål 10 på Älvkarleby som inte direkt är något hål jag brukar göra bra resultat på, men med en perfekt drive hade jag nu chansen tänkte jag, följde dessvärre upp den fina driven med en trä-4 ut i vattnet, ok som vanligt tänkte jag, men efter att jag droppat gjorde jag ett jättefint inspel och putten sattes, helt sagoligt par med dropp !!
   Jag spelade sedan stabilt medans Jonas spel falnade och den ledning som Jonas haft var uppäten inför sista hålet. Jag träffade green och Jonas missade både greeenen och inspelet.
   TRISS-lotten var min, dessvärre var den vinstlös ; (


Öppna banor...

   ...i närhet, jo dom har öppnat nu, det är Hofors GK och Älvkarleby GK som är först ut i närområdet. Gävle GK: ska vi tro på den 1/5 kanske efter avslutad städdag. Högbo GK vill öppna sin 9-hålsbana så fort det går, kanske redan till påsk?
   Själv har jag bokat in premiärrundan på Älvkarleby i morgon em, så då får vi ser hur standarden är också.

Båstad Vecka 15

   Ingen tennisvecka men väl en golfvecka var det tänkt att bli. Nu blev veckan nerkortad till 3 speldagar mot 5 tänkta dagar, Jonny blev drabbad av världens ryggont och att spela själv tyckte jag inte var så skoj. Nu visade det sig att det var nog ett klokt beslut att åka hem när vi så gjorde, för när jag vaknade på morgonen när vi kommit hem hade jag feber och rejält ont i halsen, då var det "Borta bra men hemma bäst"

   1:a speldagen tillbringade vi på Ängelholms GK, vädret var bra men banan var tyvärr blöt, spelet lyste med sin frånvaro, det här var ju första golfrundan sedan i höstas.
   Här en bild mot klubbhuset och 18:e green. 


   Tisdagen, vår andra speldag åkte vi till Båstads GK och spelade på "nya banan", den var en öppen bana där hålen låg riktigt tätt, så under högsäsongen gäller det att ropa "Four" ofta, nu gällde det ju inte oss för vi var nästan ensamma på banan, dels beror det på att det är tidigt på säsongen men även att vädret var dåligt den här dagen, regnfritt i början ett par hål, sedan höll det i sig hela rundan.

   Här en bild mot hål 4, ett par 3 på 155 m:


   Tyvärr så fick Jonny ont i ryggen under rundan, han hade haft lite känningar dagen innan också, men riktigt ont hade han.

   Tredje och sista dagen spelade vi på Bjäre GK som låg fint uppe på Bjärehalvön och med utsikt mot Danmark, även där var vi i stort sett ensamma, på håll såg banan riktigt grön och fin ut men tyvärr så var grennerna riktigt dåliga, ja det var dom sämsta jag någonsin spelat på, ok greenfeen var lite reducerad, men ändå.

   Här utsikt över hål 7 ett par 4 på 365 m dogleg vänster, med utslaget högt beläget och out på båda sidor. Med min andra drive (ja den första hookade jag out) hade jag mindre än 100 m kvar till mitten av greenen.


   Nu hade mitt spel i alla fall blivit lite bättre. Det var vår sista speldag för den här gången, vi får sikta in oss kanske nästa år eller nåt ; )

6:e April 2011...

   ...såg inspelet mot 18:e green på "Gamla banan"ut så här:



   Det att jämföra med hur det såg ut för 1 år sedan, den 6:e April 2010:


   Den 5 Maj förra året spelade jag min första runda på "Avan" och några dagar senare på "Gamla", vi får hoppas att det blir tidigare i år ; )

   Nu blir det en tjuvstart genom att åka till Hemmeslöv, Båstad på söndag och spela under 5 dagar där om vädret tillåter.

RSS 2.0