Min "golflärare"

Spelade igår med Jonas och Ola C, Ola var den jag spelade min första rundor (fadderrundor) med och han hjälpte mig med att ta grönt kort en gång i tiden.
Nu spelade Jonas och Ola kvartsfinal i Sommarcupen, och jag möter vinnaren i semifinal under augusti. Ola har spelat sporadiskt med golf dom sista åren. Det blev Jonas som vann (ganska lätt), riktigt bra puttning från Jonas. Jag och Jonas känner till varandras spel bra och det blir den med bäst dagsform av oss som går till final.
Jag som nyligen investerad i en ny putter återgick till min gamla, jag känner att jag inte får till dom långa puttarna med den nya. Ska testa med att byta till likadant grepp som på min gamla. Hoppas det fungerar. Annars har jag en annan idé, vi får se om det behövs.


Jonas, Stefan, Tord och jag...

   ...spelade AVAN i torsdags och det är vi som sedan ska åka på golfresa i oktober till varmare ställe och avsluta vår golfsäsong där. Vi fyra skulle även spela tillsammans i fredgags men då kunde inte Stefan och Mats L hoppade in. Vi spelade på Mats begäran bästboll/sämstboll, jag och Jonas mot Mats och Tord. Nu spelade Jonas kanongolf (sänkning) och jag hyggligt medans Tord och Mats spelade sisådär så ni förstår vilka som vann.

Otur eller tur förtjänar man

   Ja, jag vet inte om jag bara hade "otur" tre gånger dom sista två rundorna jag spelade på AVAN. Det kan var möjligt att tur förtjänar man, bra spelare har tur osv, men tre gånger alltså hamnade min boll efter utslag i riktigt stora torvor som jag hade svårt att göra något vettigt av. 1 slag blev för kort trots extra klubba (och ner i vattenhinder), 1 slag gick för långt (toppat) över greenen och det tredje blev som ett bunkerslag, upp och ner.
   Nu kanske man ska leta upp något ställe på rangen och "träna" på dessa lägen, det gör man ju aldrig.

Spel med ny putter

   Idag var första gången jag spelade med min nya putter som jag köpte förra veckan. Jag skrapade ihop 36 poäng med bla 2 birdies men dom långa putterslagen hade jag svårt för, vet inte om det var greenerna eller den nya puttern. Nya tag på torsdag.

Ny putter

Jag har införskaffat en ny putter, en "Taylor Made Spider Limited edition" den gamla som varit riktigt het på slutet får nu fungera som backup utifall den nya inte uppför sig.

Dom är istort sett likadana fast den nya är modernare och har förbättrad viktning. Det är Jason Day som varit med i utvecklingen av den nya modellen, duger den åt honom lär den duga åt mig.


27 hål Gävle GK

Efter tisdagens 36 hål i Älvkarleby så har det blivit 27 på Gävle GK fördelat på 9 hål AVAN i onsdag då vi gav upp pga regnet. Igår körde vi en hel runda på en på vissa ställen blöt Gamla banan.
Nu blir det golfuppehåll tills på torsdag pga nattskift i några dagar.


EAGLE hål 2 Älvkarleby GK

Jag lyckades göra en EAGLE på hål 2 idag på Älvkarleby GK. Inga birdies blev det.
Det blev 36 och 35 poäng på dom 2 rundor jag spelade. Tyvärr är det utslagen på hål 10 och 17 som ställer till det för mig, jag måste nog byta spelstrategi på dom hålen nästa gång jag spelar där.


Sommarcupen kvartsfinal

Jag vann och gick vidare i Sommarcupen. Nu väntar semifinalspel under augusti månad, motståndare ej klart. Det blir antingen Jonas som jag spelar ofta med eller så blir det Ola C som "lärde" mig spela golf och ta grönt kort.


Semestern slut...

   ...men inte golfspelandet. I går blev det en runda på Gamla banan med Olle efter jobbet, idag blir det med Stefan åter på Gamla banan.

VW Masters 2016

Fullt påklädd med regnbyxor och regnjacka var jag redo för årets upplaga av VW Masters. Regnet avtog och blåsten ökade, men regnet kom tillbaka på slutet och ställde till det.
Idag blev det 7 slag sämre än igår och således ingen bra placering, två dåliga hål ställde till det för mig, i övrigt så puttade jag riktigt bra, det tar jag med mig till nästa runda.


Ännu en kanonrunda

Gårdagens 38 poäng följdes upp idag med 39 poäng på AVAN, trots en liten fadäs på hål 7. Avslutade starkt med en birdie på hål 18.


RSS 2.0