Semester

   Äntligen semester, idag börjar min semester och naturligtsvis startar jag den med en runda golf. Nu får jag hoppas att vädret kommer att bli mycket bättre än vad det nu varit i år när dom flesta andra har sin semester.

Bro Hof i bilder

   Tog lite bilder från Bro Hof den 29/7, här kommer ett axplock av dessa.

   Klubbhuset från baksidan:


   Jonas på puttinggreenen:


   Vy över hål 1:


   Där fick vi av startern ett "startkit" med banguide, några peggar en greenlagare, en markeringsknapp, ett scorekort och specialtag för gäster samt blev informerad om regler , hålla tempot uppe och laga alla nedslagsmärken:


   Jonas på hål 7, notera att Jonas peggat på "rätt" sida teekulorna:


   Half Way House, här beställde man efter åtta hål vad man skulle inmundiga efter elva hål. Det blev en våffla med sikrom och gräddfil med rödlök, inga kokta korvar här inte:
 

   Klubbhuset från banan:


   Inzoomat från samma ställe:


   Vy över ögreenen på hål 17 med hål 18 i bakgrunden, det så kallade Victory Valley som skall rymma upp till 75000 personer vid tävling:


   Här från andra sidan där ser man slänten i förgrunden där läktarna skall placeras:


   Bild över Victory Valley från Klubbhusets uteservering:

Summering från Bro Hof 29/7

   Kom till en bana i absoluta toppskick, fairways var täta och fina med låg klipphöjd som på en svernsk medelbanas greener. Greenerna var singelklippta och jämna med stora onduleringar, det gällde att få bollen på rätt sida hålet så man hade någon form av chans att sätta bollen. Runt greenerna var det avrinningsytor, djupa svackor, och då fick man genast problem om man hamnde i dom vilket jag gjorde alltför ofta. Dessutom var greenerna snabba men inte toksnabba som man hade fått för sig. Ruffen utanför fairway var kraftig och fin, det gällde att undvika den.
   Det fanns många avståndsmarkeringar och dessutom var vi utrustade med banguide från Strokesaver.
   Totalt mäter banan 5985 meter från gul, jämnfört med Gävles banor som är;  5683 och 5760 meter, bla så har man ett par 4 (hål 2) på 411 meter men det finns också mer beskedliga hål såsom ett par 3 (hål 11) på 134 meter spelades idag ca: 155 m och där slog jag till med en birdie J7 (medvind) och en 15 meters putt i kopp.
   Förutom 1 birdie gjorde jag 4 par och till det så blev alltför många hål med dubbel- och trippelbogeys, lägg till några streck också så kan ni förstå att slutresultatet inte var det bästa. Roligt att ändå få spela en bana med så hög standard, det fanns banarbetare på många hål som lät oss spelare gå före.

Bro Hof 29/7

   Har bokat spel på Bro Hof den 29/7, det ingår lunch och rangebollar i den något höga greenfeeavgiften på 1200:- Men det skall vara Sveriges bästa bana och den ligger mycket högt till på ranking över Europas banor också.
   Fairways ska kunna svälja upp till 136mm regn per timme enligt deras hemsida om hur fairways är uppbyggda, så vi får se, det har ju regnat mycket även där...

Efter 11 dagars uppehåll

   Spelade åter en runda på idag den 27/7 efter 11 dagar utan att spela golf, har tränat någon gång, men inte spelat. Det beror naturligtsvis på det myckna regnande och att jag jobbat mycket dessutom har vi snickrat och renoverat i stugan. 
  
   Vi spelade på Avan, och vi var jag, Jonas, Urban och Ercan, första gången i år jag spelade med Ercan. 
   Mitt spel var mycket bra tyckte jag, träffade dom tre första fairways, men lyckades sedan inte förvalta det bra. Missade nästa fairway men gjorde par. Träffade sedan nästa fairway och greenen på hålet efter och åter en fairwayträff på hål 7. Sedan missades dom följande fairways ända till hål 12 vilken jag träffade men sedan slog bort bollen, den var spårlöst borta. Sedan på dom kommade korthålen 13 och 15 träffade jag greenerna men ingen mer fairwayträff förutom hål 17.
   Jag träffade således tre av fyra korthål vilket jag är mycket nöjd med. Det resulterade i tre par och en bogey. Totalt blev det "bara" 33 poäng, borde varit mer då mina utslag var raka och bra även på dom hål där jag missade fairways.

   Urban var med oss och frågan var då hur mycket boll skulle han leta? Han sa att han har fått ont i handleden efter allt bolletande och det kan jag förstå. Så han sa att han har slutat ! Möjligsvis tittar han efter kanten när han går framåt sa han, jovisst tyckte jag. På hål 4 fick han ett "återfall" sa han och bolletandet tog fart igen, ut i skogen bakom greenen och vips kom Urban fram med fyllda fickor. Naturligtsvis så letade han boll som vanligt. Bollhåven trodde jag att han hade förlagt men den tog han fram på hål 17 när han såg något potensiellt fynd i vattnet. När väl rundan var slut så hade väl Urban utökat sitt bollinnehav med 1 till 1 1/2 dussin bollar.

Life in the Trap

   Har inte spelat golf på länge så jag får lägga in något annat skojigt istället, fann den här sidan via min epost.
LifeInTheTrap

   Här kommer några godbitar, den här är väldigt aktuell nu i dessa dåliga vädertider:



  Four letter word ?!?


Golf...varför golf ???

   Varför spelar jag golf? Är det för att någon av mina kompisar "tjatat" på mig att börja spela? eller? Kanske är det att jag efter ett besök på klubben med arbetet kände att jag kunde slå bollen? eller? Kanske är det dom sociala kontakter man knyter? eller? Kanske är det behovet av motion och frisk luft? eller? Kanske är det allt detta eller ingenting av detta? vem vet?


   Nu skall jag berätta en hemlighet, det är synen av detta som gjorde att jag började spela golf ; )



   Och



   När jag får se dessa syner kan man sluta med golf, för vad då finns mer att uppnå ? 

Lätt golfhål ?

   Om Golf kunde vara så här lätt ändå !


Nya Min Golf

   Nu har Golf.se förbättrat sin inloggning till Min Golf, helt klart en förbättring tycker jag.

Avan 16/7, mellan åska och regn.

   Vi såg åskan komma under dagen, skulle det åska även på eftermiddan var frågan. Vi följde åskutvecklingen på WestraAros. Nu klarade vi oss bra från både åska och regn. Det var jag och Jonas som spelade efter jobbet. Vi hörde förvisso åskan på håll efter drygt halva rundan och med det kom blåsten, jag var tex tvungen att slå J5 på hål 15 som mäter "ynka" 133 m, det var bara jag i vår fyrboll som träffade greenen. Det skall nämnas att jag på hålet innan ett par 4 på 369 meter slog drive (inte helt perfekt, men helt ok) + spoon för att komma i jämnhöjd med green.
   Jag kammade ihop 35 poäng efter 20 ut och 15 in, med ett streck på hål 7, tyvärr så darrade puttern mot slutet av rundan och med det kom flera treputtar uhhh.
   Det var inte bara Jonas och jag som trotsade vädret och vågade oss ut, vi mötte Patric D och "boll-letar" Urban på hål 17-18. Urban gick som vanligt efter vattenkanten och letade bollar, det kanske var slut på bollar i shoppen så han måste leta ; )

NTG Travel Group Cup

   Första tävlingen på Älvkarlebys golfvecka var "NTG Travel Group cup" vilken jag vann år 2005, då hette tävlingen "Silja Line Cup". Vid vinsten det året gjorde jag 90 slag brutto och fick ihop 39 poäng.
   Nu i år fick jag 87 slag brutto och 35 poäng och det med totalt 6 pliktslag !!! Noterbart är att jag endast mäktade med EN fairwayträff !!! Jag träffade endast 3 greener på rätt antal slag. Puttningen idag var helt ok, endast 29 puttar !!! Jag hade många chip och enputt. Till och med en chip i kopp. Hade det inte varit för alla dessa pliktslag så...
   14891 steg blev det idag, från parkeringen till reception och sedan till rangen och ut på banan, avslutade att gå till parkeringen och tillbaka och för att se på prisutdelningen.
   35 poäng räckte nu till en nionde plats och sista priset som delades ut. Jonas kom på en 5:e plats lika som Jonny fast Jonny kom 5:a i A-klassen.

12290

   12290 är inte summan av alla dom slag jag slagit, det är inte ens summan av alla slag jag gjort på rangen eller inte ens summan av dom två. Det är inte någon matematiskt formel heller. Det är så enkelt att det är det antalet steg jag tog idag när jag spelade. Från bilen till restaurangen vidare till rangen, sedan därifrån till banan och ut på banan (Avan) i 18 hål för att slutligen gå till bilen. Det är 12290 steg jag tog idag.

Ny golfbag

   Har införskaffat mig en ny golfbag, en bag från Calloway med 14 hellånga dividers, varje klubba har ett eget fack. I den gamla så "bråkade" klubborna med varandra.

   Se även den tuffa headcovern på drivern som jag har.
Ny golfbag med häftig headcover på drivern

Regn

   Alla banor i Gävle är avstängda torsdag-fredag på grund av det kraftiga regnande (om nu någon skulle ha missat det). Även Älvkarleby GK är avstängd, den banan som brukar klara av mycket regn bäst, det är tur att man jobbar och inte hade planerat in någon golfrunda ; )


MyGolfSpy

   På sidan MyGolfSpy hittar du alla rykten om nya produkter, kommer det en Ping G15 driver nästa år eller? Eller varför inte en Calloway FT-iz? Du kanske hittar flera rykten där, men det som är säkert är alla fall att du hittar dom senaste produkterna på deras sida.

Firstopen omg 3...

   ...slutade i förlust på första särspelshålet, vi låg aldrig under med mer än 2 (vilket vi låg under med efter hål 4) dom hade då gjort varsin fin birdie på hål 1 och 4. Sedan tog vi tillbaka och det var minus 1 eller +-0 resten av rundan. Vi låg under efter hål 15 efter ytterligare en fin birdie av våra motståndare. Men på hål 17 jämnade vi ut och det var +-0. På hål 18 hade vi (jag) en fin chans att avgöra men min birdieputt smet strax förbi hålet medans en av våra motspelare satte sin birdie och det blev förlängning.

Golfvecka

   Nu har den årliga "Golfveckan" startat, men det blir inga tävlingar denna vecka för min del, kanske deltager jag i någon av Älvkarlebys tävlingar nästa vecka, då dom har sin Golfvecka.
   Golfspel skall det bli iallafall för imorgon skall Jonny och jag spela nästa omgång av Firstopen, sedan kommer det en ny lottning av StadiumGolfMatchplay också.

   Får åka upp och träna med "Träningsklubben" i kväll. Har inte spelat något sedan tisdag förra veckan. Det blev sedan till att snickra på en friggebod vi håller på med i stugan som snart är klar, sedan var vi till Annelies syster i Västerås i helgen och tittade på Power Meet, gamla bilar med dåliga avgaser. Det märks att det är bättre avgasrening nu med katalysatorer och sånt.

RSS 2.0