Kanonrunda på AVAN

   Bästa rundan på länge, 82 slag brutto (par 72), 67 slag netto, trots 2 bortslagna bollar, då blev det en trippel o en dubbel (inga poäng). 41 poäng och sänkning till lägsta på länge, (14,3). 
(null)

   9 ggr !!! chippade jag och enputtade för par. Bland annat som här på hål 12 över bunkern och sedan en 1-meters putt för par.
(null)


Fin höstrunda

   Det blev en fin höstrunda i går med Magnus S på gamla banan. Regn in ledningsvis i några hål. Därefter tittade solen nästan fram.
(null)
   Här Mange på hål 7.

Ny herre på täppan…

   …jag önskade det vore jag, men det är det inte. För första gången har nu Jonas lägre HCP än Olle. Om vi spelade imorgon så skulle Jonas slå ut först. Vi spelar inte imorgon, möjligtvis Olle så han har chansen att peta ner Jonas från tronen. Vem vet, det återstår att se. Jag då, inte ens i närheten av dessa herrar.

Banan stängd för frost…

   …var det vi möttes av vid ankomst till golfbanan imorse. Alla tider frös inne och det var dåligt med lediga tider. Banchefen lättade lite på startförbudet och vi kom ut som första boll kl 8:40, många var smarta tyckte dom och startade på hål 2-3-4, vilket ledde till lite stopp framför oss. Vi gick igenom en boll och spelade på strax över 4 timmar, det hade inte hänt om alla "startat" på rätt sätt. Imorgon nya tag, prognosen säger 15 gr kl 08 så frost borde inte vara något problem.

Golf GameBook Open final

   Igår var det final i Golf GameBook Open på Bro Hof golf club Stadium course. 
(null)
(null)
   Vår boll startade på hål 14, där var det längsta drive som gällde. Ingen fairwayträff för mig.
(null)
(null)
   Vi spelade med reducerat HCP, 75 procent. Jag fick då 14 slag istället för 18.
   Det var tuffa greener, 12,4 på stimpen, jag vet inte vad det brukar vara på hemmaklubben, när jag var på Ålands GK tidigare i sommar var det 7,8 resp 9,7 på deras banor och det kändes som det normalt och det snabbaste vi har hemma.
   På hål 17, ö-greenen var det närmast hål tävling. Den lyckades jag vinna med 1,98m från pinnen (3-puttade sedan). Jag vann dels en voucher på 50€ i GameBooks shop. Jag vann även en putter från Cobra en valfri 3D-printed putter.
(null)
   Det kan behövas en ny putter, då jag hade några 4-puttar och många 3-puttar. Endast en 1-putt. Jag var med om en 5-putt i min boll (inte jag).


Myggig em på Älvkarleby GK

   Det blev en eftermiddagsrunda på Älvkarleby GK. Det som utmärkte sig mest var att det var enormt med mygg, nästan så man glömde bort resultatet.  Nu spelade Larsa riktigt bra och fick hela 40 poäng. Själv harvade jag ihop 33 efter en bra avslutning med 3 raka par. Nu uppehåll tills fredag då det blir spel på Bro Hof.

Två birdies på gamla banan

   Nuförtiden så är birdies från min sida sällsynta. Idag lyckades jag göra två stycken på gamla banan, den första på hål 12 och nästa på hål 15. Innan dess hade jag en birdieputt på hål 9 som stannade knappt en dm från hål, ett varv till så hade den gått i. Det blev ett bra resultat till slut också med 38 poäng.

Dubbelrunda på Tortuna GK

   Dubbelrunda på Tor(r)tuna GK idag. Det hade varit översvämning i Västeråstrakten senaste veckan och flera banor har varit avstänga, däribland Tortuna. Nu öppen men fortfarande blöt på sina ställen, tees och greener torra o fina.
   Jag och Olle åkte dit och hela vägen dit var det dimmigt så även på dom första hålen.
(null)
   Det var svårt i början att se var bollen landade. Dessutom hade dom på ett hål en enslig tall mitt i fairway på utslaget, gissa vem som träffade det trädet? Jo det gjorde jag.
(null)
   Det var forfarande lite dimmigt efter lunch, men det släppte ganska snabbt när vi gick ut den andra rundan.
   Det blev riktigt soligt, fint o varmt.
(null)
   Svårt att ta en selfie med solen rakt in i ögonen.
   Här en bild på avslutningshålet för oss (eh hål 9) där Olle poserar.
(null)
   Det är fint med ett lite vattenfall på stenen.
   Banan är inte så lång endast 5395 m par 71 från Gul tee, det är väldigt många dogleg på banan så precision är viktigare än längd. 31 och 32 poäng blev resultatet för mig.

33 poäng på Gamla banan

   33 poäng på Gamla banan kan ses som helt ok. Men om man slår bort 5 bollar kunde resultatet vara mycket bättre. Redan på hål 1 fick jag spela på provisoriska bollen från tee, likaså på hål 9 och hål 11. Mer bortslagna bollar blev det på hål 3, ner i vattnet. På hål 7 andra slaget in blan träd o buskar. Det är grovt räknat 9 förlorade slag. Det gäller helt enkelt att hålla bollen i spel. Hade jag gjort det hade det blivit en kanonrunda. Nu nya tag imorgon på AVAN.

RSS 2.0