Solresor Invitational 2013

   2012 års upplaga av Solresor Invitaional handlade mest om regn, regn och åter regn. I år var vädret perfekt, måhända lite för mycket blåst, men inte så att det blev ohanterbart utan bra även när det var motvind.
   Jag och Jonas bildade ett lag och spelformen var scramble med 6 utslag var. Vi spelade tillsammans med ett brödrapar, tillsammans hade vi riktigt skoj i bollen och dom hade dessutom följeslagare, så vi sa att det tyder på att det är bra klass på bollen. Nåväl, vi började med 4 raka par där vi skulle ha gjort bättre på hål 1 efter att vi chippat dåligt båda två, bogey på hål 5 åter par och sedan på hål 7 hade vi eaglechans efter jag slagit en bra drive och en kanonfin järn 5:a in på green, tvåputt även där. 37 slag ut hade vi efter en bogey på hål 9, två sämre utslag.
   Den första enputten kom på hål 10 där vi gjorde birdie (helt själv av Jonas). Tvåputtandet fortsatte och så även paren. Räddade dock upp ett par på hål 14 med en enputt. På hål 15 hade vi en fin birdiechans på Jonas boll,  men vi missade båda två. Vi låg då på banans par och jag sa att om vi gör tre raka birdies på dom sista tre hålen kan det gå bra. Efter ett utslag av Jonas som vi inte visste om den var out eller inte så slog jag en inte så vågad linje och hamnade i bunkern. Vi hittade Jonas boll och han slog upp den på green, tvåputt igen men icke Jonas slog i den långa putten för birdie. Med vinden rejält i ryggen fick vi på två riktigt långa utslag på hål 17 och jag gjorde ett fint inspel som Jonas sedan gjorde birdie på, två av tre avklarade. Sista hålet motvind och åter tvåputt, gjorde att vi kom in på 33 slag, totalt 70 och efter hcp blev det 63,2 för oss. Mycket bra. När vi kom in ledde man på 61,0 slag så någon resa blev det inte för oss. Vi låg nu trea men halkade ner till en tionde plats när tävlingen var över. Vann gjorde man på 59,5 efter att drait bort 1,5 slag. så man spelade alltså på 61 slag brutto (-11).
   Nåväl, priset vi fick var det här, varsin keps och vattenflaska/termos.
   Årets upplaga var som sagt var mycket bättre än fjolårets då det regnade rejält men i år var det soligt och fint.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0