Sveriges bästa klubb?

   " Sveriges bästa klubb?

Vissa klubbar har bra banor.

Andra har full fart på den idrottsliga verksamheten.

Somliga är duktiga på att skaka fram juniorer.

Och några har en ledning som fattar många kloka beslut.

Ytterst få har hela kittet - men Bloggen råkar faktiskt veta en och den har som av en händelse besökts idag. Namnet är Gävle GK och jag undrar om inte den skulle ha rätt bra chans om nån skulle hitta nån vettig formel för att utse Sveriges bästa golfklubb.


Jaha - vad är det som är speciellt med den då, muttrar ni säkert.

Tja, först och främst så har klubben två banor av olika karaktär, varav den ena - Avan - är en vass historia som platsar på min svenska topp 20-lista vilken dag som helst. På anläggningen finns också gott om träningsområden för egna bollar och en hygglig pay and play-bana.

Klubben har också en stark tradition av att fostra elitspelare och syskonen Hedblom, Adam Mednick, Christian Härdin, Markus Norgren, Eric Carlberg är bara några i raden. I juniortävlingar på alla nivåer finns klubben ofta representerad högt uppe i resultatlistorna och dessutom är Gävle GK klart bäst i landet på att plocka ut statligt LOK-stöd för ungdomsverksamheten.

Sedan tycks det som att det från styrelse/ledningshåll som att det finns tydliga idéer och planer för vidareutveckling av klubb och anläggning. Det intressanta experimentet som pågår just nu med en avkortad röd tee är ett bra exempel på hur man vågar tänka nytt och dessutom rådfråga medlemmarna i en angelägen fråga, istället för att bara klubba igenom beslutet.

Ett litet studiebesök vid porten till Norrland är nog en rätt vettig investering för i stort sett vilken svensk klubb som helst.  


Publicerad: 2009-08-06 22:04"

   Detta inlägg kommert från Tobias Bergman som bloggar på Golf.se, här är hans blogg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0