4 of July - inlägg på forum.golf.se

   Många är vi säkert som följt detta inlägg på forumet på golf.se.

   Nu har denna "myglare" fått sin dom, avstängd från allt tävlingsspel i två år, samtidigt kommer frågorna varför dessa digra prisbord till amatörer, misster man inte sin amatörstatus vid vinst? Nej det gör man inte då det oftast är slutspel/final resorna gäller.

   En lite resumé i fallet: Spelaren vinner B-klassen i tävlingen 4 of July på Arlandastad på fin-fina 48 poäng, någon har räknat ut om spelaren inte gör någon fadäs så har han spelat på 78 slag brutto (par 70) och har 17 i hcp, 20 slag enligt slopen. Det roliga i det här är att vinnaren i A-klassen tydligen är vinnaren i B-klassens bästa spelkompis då dom ställer upp i StadiumGolfMatchPlay och Golfcupen.se, Golfresan on Tour och flera andra tävlingar där resor står på spel.

   Nu blev händelsen uppdagad att vinnaren i B-klassen "mixtrat" med sitt eget hcp, ökat det från 12,5 ->17,0 i omgångar, strax före den aktuella tävlingsdagen, personen ifråga var ordförande i sin klubbs hcp-kommitté. Med 17 i hcp fick han 48 poäng och föll till 13,4 i hcp och strax därefter blev han avstängd från sin klubb och tävlande men han han ställde upp i en annan tävling på Vidbynäs som också genererade en resa i pris, vilken han vann och gick nu ner ytterligare i hcp. Personen bedyrade sig för pressen att han gjort justeringer på sitt hcp därför att han inte spelade på det, ha-ha. Han spelar nu på 12,4 i hcp, han hde 12,5 innan ändringarna han gjorde.

   Myglarens försvar på golf.se--här, även noterat av DN och sin hemmatidning Norrköpings Nyheter. Efter som personen ifråga är avstängd så är dom tvungna att lämna W.O. (han och hans spelkompis) i tävlingar såsom StadiumGolfMatchPlay och Golfcupen.se.
   Priset på Vidbynäs har personen varit tvungen att lämna ifrån sig, en ny resultatlista med ny etta finns här, står fortfarande kvar som vinnare i tävlingen 4 of July på Arlandastad (dock under sekretess). Även sitt uppdrag från sin klubb som ordförarande i HCP-kommitté är han entligad ifrån.

   Helt klart är om man följer tråden på forumet att många finns på flera ställen där det vinns priser, det finns tex ett par som vunnit två utlandsresor på Golfresan on Tour (kom tvåa en gång också). Och flera andra spelpar som vunnit i olika sammanhang. Ta er tid att följa hela tråden, det är intressant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0