4-manna scramble

   Spelade idag 4-manna scramble på Avan, kanonväder. Totalt var vi 16 personer uppdelade på 4 lag. Inga krav på antal utslag eller så. En deltävling i tävlingen hade vi, det var närmast hål på hål 13.
   Vi började bra med en birdie på hål 1 där säkert flera gjorde eagle men vi var nöjda ändå. Vi följde upp birdien med tre birdies till, innan vi gjorde vårat första par. Sedan knåpade vi ihop ett par till på korthålet, bra med tanke på att ingen träffade greenen. På hål 7 satsade vi alla för att nå greenen efter ett kanonutslag av en kille som heter Niklas minst i hela sällskapet men han slog säkert längst. En greenträff blev det och sedan sänktes eagleputten. Detta följdes upp av en birdie som jag hade stor del i, inspel  till ~50 cm. Par på hål 9 och 7 under par.
   Birdie på hål 10 och det här skulle bli något riktigt bra kände vi alla. Missad birdieputt på hål 11 och 12 par förvisso. Skulle vi vinna deltävlingen, nej, jag träffade green men inte kortare än föregående grupp, missad birdieputt igen. Hål 14 ett kanonutslag av Niklas igen, men bara en som träffade greenen och ytterligare ett par. På korthålet två greenträffar och birdieputtarna vi hade smet förbi, par igen. Tre hål kvar och nu kände vi att ett par birdies var vi nog tvungna att fixa. Bra utslag på hål 16 men ingen lyckades träffa green så vi fick chippa, sista man som chippade satt sin chipp för birdie och nu kände vi att vi var med igen. Hål 17 började inget bra jag slog bort min boll. Anders som slog ut som tvåa fick ett kanonslag men gick den i vattnet, vi var säkra att den gick över tungan som sticker ut, sedan "tappade" vi bollen. Niklas slog sin i vattnet. Siste man på tee Daniel fick pressen på sig och klarade det, ett bra utslag och mitt i fairway. Daniel följde upp med ett bra inspel och siste man som puttade satt birdien. På sista hålet skulle det avgöras, vinden som tidigare under dagen var medvind hade vänt till motvind. Två utslag i fairway och sedan en låg spoon av Niklas som nästan gick upp på green. Fyra chippar in och nu hade vi chans på birdie. Den chansen tog jag och satte. Vi avlutade med tre birdies och totalt 11 under par. Efter hcp fick vi 56,7 slag netto och det vann vi på.
   Katsching, katsching, katsching...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0