Första omgången....

   ...av StadiumGolfMatchplay avklarad, vinst för Olle och mig, vi båda vann våra matcher, vilket innebar att vi fick revansch på "Doctor No". Vi förlorade mot dom i första omgången förra året.
   Vi spelade på "Gamla Banan" i ett gråkallt väder, regnet hade slutat men jag var fullt påklädd för ett eventuellt regnoväder.
   Min match hade jag ett bra grepp om, efter första hålet var vi lika, sedan vann jag 4 raka hål, sedan vann vi vartannat hål ungefär och efter nio hål ledde jag med 3. Sedan förlorade jag två raka och det var spänning i matchen igen. På hål 12 vann jag för at förlora på hål 13, men jag jag var fortfarande 1 upp. Nu lossnade det och jag vann tre raka och därmed matchen på hål 16, 3/2.
   För Olle var det jämnare, han låg under i början för att ta ledningen och sedan tappa något hål, fortfarande jämnt men även Olle spelade bättre mot slutet och Olle var "Dormie" efter hål 16, 2 upp med 2 hål kvar vilket innebar att dom inte kunde vinna matchen då Olle som sämst skulle dela sin match (0,5 poäng och jag hade 1 poäng, vi spelar om 2 möjliga), då tackade våra motståndare för matchen.

Årets sämsta...

   Jag, Jonas och Patrick åkte till Hofors GK för att se om den banan var i bra skick, greenerna i bättre klass än Avan enligt Jonny. Nu tyckte vi alla tre att greenerna var i ett uruselt skick och spelet blev därefter. Jonas och jag utnyttjade vår rabatt från Viasat Golf Card.
   Jag gjorde min sämsta tunda för säsongen, kom inte över "skamgränsen" det bådar inte gott för matchen jag och Olle skall ha på torsdag i StadiumGolfMatchPlay. Jag gick över 100 slag, inte bra. Det märktes att jag inte hade spelade på strax över en vecka, då jag har jobbat och byggt en friggebod i stugan.
   Patrick vann ut och totalt medans Jonas vann in, jag gick lottlös som sagt var.

   Jag och Jonas spelade en runda till efter lunch (med en starköl) och nu gick det bättre, 30 poäng och jag avslutade fint dom sista fyra hålen, par-bogey-par-par, så det är väl det man får ta med sig till nästa runda. Inget bet den här rundan.

Bästa hittills, eller ?

   Spelade idag med Jonny och Jonas (Jonas från hål 3, kom sent), Jonny och jag spelade 20 - 20 - 20, slaggolf.

   Nu spelade jag min BÄSTA runda någonsin ...................................................... ............................................................. eller gjorde jag ? Jonny som är "regelguru" och sköter om regelkurser, sa att det inte var en hcp-grundande rond när det är lägesförbättring och dessutom om man skänker varandra puttar så det inte en hcp-grundande rond, ok det visste jag. Nu till spelet.

   Jag började MYCKET bra och tog ledningen direkt, detta efter fyra raka par, Jonny två slag efter, sedan lika på det femte hålet efter en varsinn bogey. På kort hålet (Avan) nr 6 så var teekulorna flyttade till förra teet, dvs nuvarande vit tee vilket mäter 190 m, nu var gula teemarkeringarna framför dessa. Där gjorde jag en bogey och Jonny en dubbel, jag hade nu en stor ledningen men som ni vet kan allt hända i golf. Det gjorde det också på hål 7, jag slog min boll ut i MUA´n (inte riktigt säker) och vi hittade den inte, varvid jag var tvungen att spela på den provisoriska, Jonny tog igen tre slag på det hålet pga detta. Lika slagmässigt inför hål 8, men då har jag två slag tillgodo på Jonny. Jag gjorde par och Jonny en bogey, tre slags ledning inför nian, det borde väl räcka. Tre greenträffar (Jonas var ju också med) men jag treputtade. Jag vann ändå utrundan med två slag (vi hade lika många slag 42).

   Inrundan började nästan lika bra som utrundan, en bogey följt av tre par. Jag hade tagit ledningen med fyra slag. Vi spelade lika hål 14 och 15, på 16 och 17 gjorde vi varsitt par och bogey, dock ej på samma hål. Jonny hade för länge sedan sett slaget förlorat och Jonas var mest glad att han kom försent, (inte med på bettet). Jonny avslutade med par och jag en bogey. Jag slog Jonny med fyra slag in och även totalt.
   Det var min bästa runda, jag gick på totalt 82 slag, ok med några skänkta (kort)puttar och lägesförbättring.

Viasat Golf Card

   Efter att ha ringt flera gånger till Viasat och undrat var är mitt rabattkort på greenfee, så fick jag idag mitt Viasat Golf Card.

Viasat Golf Card
   Nu har jag 40% rabatt på 40 golfklubbar, men dom flesta ganska långt borta, den närmaste var Hofors GK, vilken är en jättefin bana när den fått växa till sig, så något besök på sensommaren blir det.

Vilken golfare är du ?

   Vilken golfare är du ? Hur tränar du ? Vilken ambition har du ?
   Kolla här på Golf.se hemsida, "Vilken golfare är du ?" Själv blev jag "Orange" med 32 poäng. Det finns många träningstips på Golf.se hemsida som kan hjälpa dig till ett stabilare spel och med det lägre handicap.

   Har nyligen kollat på en sida som skall hjälpa en att spela under 80 slag, den heter "Break80Golf" har inte hunnit utforska den fullt ut men jag kollar in på den med jämna mellanrum och har dessutom anmält mig att få deras nyhetsbrev via e-post, det kanske hjälper det också, vi får se.

Tävlingsdax

   Nu börjar tävlingssäsongen på riktigt, har förvisso varit varit med i några tävlingar redan. Men nu börjar partävlingarna, FirstOpen som jag spelar med Jonny och StadiumGolfMatchPlay i vilken jag deltar med Olle. Till båda tävlingarna har nu släppts spelschemat, men jag har ej fått kontakt med någon av våra spelpartners. Hoppas att gå til fainal och vinna golfresa utomlands, Olle och jag har i två av tre år lyckats gå till final (i andra chansen) men ej vunnit.

Medlemsträning

   Förra året deltog jag i flera medlemsträningstimmar, nu har den börjat men tyvärr så är informationen på hemsidan obefintlig idagsläget.
   Första lektionen blev nu i torsdags eftermiddag och vi var fyra stycken som tränade chippning. Hoppas på mer information på hemsidan. Träning är bra för när man kommer i en situation på banan så kan man återkoppla till det man gjorde på träningen, så jag hoppas verkligen att träningen ger resultat, testa ni andra också.

Gamla Banan, 14/5

   Spelade idag Gamla Banan med Jonas, Patrick och Urban, den sistnämde den ende som byter grepp på sin bållhåv inför varje säsong.
   Här Urban in action

   Här syns dom nyplanterade björkarna på hål 2, det är minst ett dussin stycken, allt för att göra hålet till ett skarpare dogleghål:


   Nu spelade vi som vanligt 20 - 20 - 20.
   Jag började bra med ett par, sänkte en långputt, men sedan var det roliga slut, Patrick tog sedan kommandot över dom första nio, vilket han vann.
   Dags för sista nio, där tog jag kommandot och höll ledningen till hål 17 där jag slog i vattenhindret och missade sedan inspelet, Patrick tog över, nu på sista hålet skulle det avgöras.  Vi båda träffade greenen på tre slag, jag med en uppförsputt, Patrick en något längre putt. Patrick två puttade för par, jag slog min birdieputt alldeles för kort vilket jag förövrigt gjort hela rundan. Båda två gjorde par och Patrick vann på bättre hcp, vilket gjorde att han vann även totalt.

9-hål

    Spelade idag 9-hål med min son, Jens, ville att han skulle få en mjukstart på säsongen. Annars kankse han inte vill spela alls utan hålla sig till World of Warcraft och andra onlinespel.
   Det kändes som han verkligen ville spela, han kollade sin utrustning ok på min begäran men utan knussel. Han värmde upp på rangen enligt min modell och hans spel var riktigt bra för att inte spelat på väldigt länge. Nu hoppas jag att vi kan spela hela rundor samt att han fortsätter tycka det är roligt, för det tyckte han, dessutom fick han på flera fina slag med trä-femman eller "forken" som han sa, trä--trea kallas ju "spoon".
   Nu ramlade vi in på 15 poäng båda två, jag var inte så nöjd med mitt spel men Jens spel tyckte jag var bra.

UNT Masters

    Spelade i dag tävling på Älvkarleby GK, (som förövrigt har uppdaterat sin hemsida), UNT Masters som skulle bli en biljett till att spela på Bro Hof, vinnaren i Herr- och Dam-klassen och även Open får spela final på Bro Hof.
    Nu var mitt spel från onsdag, torsdag och fredag bortblåst, vilket kanske kan bero på vinden. Jag missade även många puttar, hade jag satt dom kanske det skulle kunna slutat bättre, men nu blev det en 15 plats och 77 slag netto. Bättre gick det för Jonny, en 8 plats och 75 slag netto, sämre för Jonas, 27 plats och 82 slag netto.

Grilltajm

   Nu var det dags, att köpa en Gasolgrill, eftar att funderat länge på detta, ok det har fungerat med kolgrill också, men det verkar behändigare med en Gasolgrill och den har flera möjligheter till att laga mat.

   Det blev ingen Weber, då vi tyckte att dom inte är prisvärda, läs dyra, dessutom har dom gasreglagen konstigt placerade, utan det det blev en grill från Järnia, InVite Bluss 4+1. Vi fick en bra känsla när vi besökte Järniabutiken, dom var mycket hjälpsamma. Vi köpte även en stekplatta som tillbehör.

   Grillen i sin låda, sedan uppackad och stommen monterad:
 
 


   Jens och Annelie i bakgrunden, grillen snart monterad.


   Grillen färdigmonterad, kolla in dom tuffa grilltillbehören !!
 


   Nu blev det en sen lunch iform av grillade hamburgare, (gott gotti gott gott) det tog lite tid att montera trots att vi besitter goda kunskaper i att montera saker från tex, IKEA och andra ställen. Det blir grillat även till kvällen.

Avan, 8/5

   I dag var vi fyra stycken som spelade Avan och vi spelade 20 - 20 - 20, lättförtjänta slantar trodde Patrick som kom med förslaget.

   Vi välkomnade en ny arbetskompis till oss alla tre, det var Stefan, här i bild efter ett slag, där han kollar var bollen hamnar:

   Välkommen in i spelet, Stefan.

   Hur gick det då?
   Jo, jag tog täten direkt med två raka par. Dom tre andra kämpade på men efter ett tappat slag på hål tre gjorde vi alla par på hål fyra, vilket gjorde 2 poäng åt alla utom Stefan som fick 4, nybörjare där.

   Här puttar Jonas för övrigt på hål 4:


   Vi spelade sedan lika på hål 5, för att jag sedan gjorde ett ryck med två par, Jonas tappade mer och Patrick tappade något slag till, Stefan gjorde bra på varannat hål ungefär. Efter att jag gjort två bogeys hamnade jag på fin-fina 22 poäng ut, vilket ingen annan kunde matcha, Patrick och Stefan hade 19 poäng.

   Starten på dom sista nio blev som dom första, jag tog täten direkt med fyra raka par. Jonas försökte hänga på.

   Stefans utslag syns här på hål 11:


   Jag efter mitt andra slag på samma hål:


   Patrick här på hål 13 korthålet över vatten:


   Nu hade jag väl segern som i en liten ask?
   Njae, det STORA raset kom och Jonas kom närmare och närmare och jag föll mer och mer, nu hade Jonas tagit över inrundan och frågan var skulle han vinna även totalt. Nu var det dom tre sista hålen som skulle fälla avgörandet, Jonas tappade, men då kom Patrick och tog över kommandot, Jag stretade emot och kunde göra en bogey på sista hålet för att vinna totalt, in vann Patrick mot Jonas på bättre hcp som hade tappat på slutet.
   Både Jonas och Patrick hade 17 poäng in, jag 16, Stefan tyvärr inte så många. Totalt för mig 38 och ett nytt handicap, nu 14,1, Patrick gick runt på 36 poäng mycket bra även det.

Två birdies...

   ...och 36 poäng blev det igår, torsdagens runda, Jonas och jag spelade "Gamla banan" (öppnade i onsdags). Jag gjorde 2 fina birdies under rundan som annars var upp och ner, hade även två tripplar och några dubbelbogeys, men med hjälp av två birdies och sex par som blev resultatet bra.
   Den andra birdien jag gjorde var på hål 17 ett par 3 på 166 m, vilket jag under förra året knappt gjorde par på ; )

Årets första sänkning...

   ... kom idag, (efter några höjningnar). Jonas och jag spelade på Avan, första nio med två herrar som valde att bara spela nio hål.
   Jonas och jag spelade en hel runda, vi båda hade 18 poäng efter nio hål. Mitt spel i dag var helt ok men mycket mer att ge kändes det som, drivarna var nog det bästa (rakaste) i år, lika så kändes chipparna, men det som inte var av den bästa sorten var puttarna, jag missade flera halv-långa. Nu blev det bra resultat på hålen 6 till 9 och sedan 11 till 14 och 16 samt 18 för att få 19 poäng på inrundan och ett slutresultat på 37 poäng. Nytt handicap är nu 14,7.

"Första slaget"

   Det är inte mitt första slag utan den första tävlingen i Älvkarleby som kallas för "Första slaget".
   En Scramble tävling där Jonny och jag ställde upp. Det gick bra för oss, 69 slag brutto, banans par 70, och efter avdrag för hcp så gick vi in på 61,7 slag. Vi gjorde tre birdies och två bogeys för att göra resten par. Jag gjorde birdie på mitt eget utslag på hål 17, en mycket bra drive, brukar misslyckas på det utslaget i vanliga fall. Jag följde upp med en mycket bra spoon, för att chippa in mot greenen med 56gr wedgen, en 4 m putt för birdie, ok jag fick hjälp med linjen då Jonny puttade före.

   Vi tog ledningen, men då hade precis den sista bollen gått ut. Det blev till att åka hem och byta om för att sedan åka tillbaks till prisutdelningen. Hemifrån kunde vi följa om vår placering förändrades och tyvärr så halkade vi ner till 3:e plats för att sedan se vinnarna komma i den sista bollen som spelades, men en bra 4:e plats blev ialla fall. Pris i form av varsin putter från Tommy Armour.

RSS 2.0