I lätt duggregn...

   ...spelade Jonas, Stefan och jag.
   Vi hade föranmält ronden som handicapgrundande som man skall göra nu för tiden. Den som inte verkade bry sig om att det regnade var Jonas som gick in på 37 poäng och fick sänka sitt handicap en aning. För Stefan och mig gick handicap upp en aning istället då vi inte lyckades att ens vara nära buffertzonen.

Caddieaway

   Min Caddieaway golfbag/vagn som jag vann på närmast håltävlingen i Golfhäftet Trophy är nu såld, jag hade en annons ute på blocket.
   Vem har sagt att man inte kan livnära sig på golfen ; )

Välkommen Patrick (för i år)

   Det var årets första runda för Patrick i år när vi spelade igår på gamla banan, vi (Patrick, Jonas och jag) spelade 20 - 20 - 20 som brukar vara mitt adelsmärke, men nu gick det bara i en riktning, och det var åt Patricks håll, han vann både ut och in och således totalt också (detta på fin - fina 72 slag brutto !!!).
   Greenerna hade tagit sig lite grann, får hoppas att värmen som råder just nu hjälper till med att växtligeheten sätter fart.

Ålands GK

   Jag och Stefan var som sagt över till Ålands GK och spelade på deras banor, Kungsbanan och Slottsbanan. Vi började på Kungsbanan i tisdags och sedan spelade vi Slottsbanan i onsdags, då hann vi med 27 hål, vi spelade sista nio en gång till.
   Inledningsvis på Kungsbanan så trodde man (jag) att man hade något stort på gång, jag gjorde birdie på första hålet, nu gick det skapligt ändå, trots att Stefan kontrade med en birdie på hål 3 och dessutom gjorde ytterligare en birdie lite senare. Några knepiga hål var det eller rättare sagt man måste tänka innan man slog ut, dvs det gick inte att bomba på med drivern på varje utslag.
   Slottsbanan var lite mer öppen, och några hål låg fint nere vid vattnet, där gick jag första rundan på mitt hcp, dessvärre mycket sämre på dom nio hål vi utteligare spelade.
   Båda banorna hade fina greener, Kungsbanan var något blöt på fairway och båda banorna hade lite glent med gräs på fairway också.

Bästa i år

   Idag blev det bästa rundan för i år, 35 poäng på Avan. Och för Olle som var med och spelade så spelade han nog sin sämsta runda på länge. För att uppnå dessa 35 poäng så gjorde jag en fin-fin birdie på sista hålet, (Olle gillar den beskrivningen ; ) )
   Imorgon bär det av till Åland tillsammans med Stefan för spel på Ålands GK och deras 2 banor, Kungsbanan och Slottsbanan.


Golfhäftet Trophy

  Vårt deltagande, Jonas och min,  i Golfhäftet Trophy slutade i en 24 plats, 12 slag efter vinnarna. Nu blev ändå jag en vinnare då det var sidotävlingar och det i form av närmast hål på 2 st hål, både hål 8 och hål 13 på gamla banan där tävlingen spelades.

   Jag vann nämligen närmast hål på hål 8, 2,68 meter från hål och för det fick jag förutom startkitet i närmasthåltävlingen, vilket bestod av lite biologiskt nedbrytbara peggar, en prenumeration på Golfbladet och ett trepack golfbollar från Dixon, en golfbag från pleasygolf.com, Caddieaway.

Tävlingsdebut imorgon

   Imorgon är det tävlingsdebut för året, det är "Golfhäftet Trophy", jag och Jonas spelar tillsammans och tävlingsformen är Greensome.

Även Högbo GK avklarad

   Tillsammans med Jonas och min sambos svåger, (blir det också min svåger?) Torbjörn, Torbjörn har tagit upp sitt golfspelande efter 7 år, han spelade under 2004-2005 lite golf när dom bodde i USA. Nu har han blivit medlem i Högbo GK, han är "non-resident" medlem, vilket gör att han får spela 15 rundor, när man bor mer än 10 mil från banan. Han bor normalt sätt i Västerås men tillsammmans har vi en tomt vid Storsjöns strand med tre stugor, där stugorna har olika ägare. Ja det kommer säkerligen att bli många rundor på Högbo GK för mig i år.

   Spelet började alldeles utomordentligt fint med en birdie på hål 1, tyvärr så kommer jag inte in på www.golfsidan.nu och registrera mina birdies, vet inte vad som hänt med den sidan.
  

Gamla banan helt öppen

   Kl 15:00 idag öppnades Gamla banan helt för spel, dvs även hål 10-18 var spelklara, men det var knapert med gräs på vissa greener. Nu var alla hål på Gävle spelade för i år (ok, inte P&P). Och det gick faktiskt bättre för mig sista nio än vad det gjorde första, dessutom får man se det som inspel inför söndagens greensome som jag spelar tillsammans med Jonas, Golfhäftet Trophy.

100 år

   Grattis Brynäs IF som fyller 100 år idag, aktningsvärd ålder även för föreningar som för människor, än en gång stort GRATTIS.

Ny bag

   Innan säsongen gått för långt så har jag nu investerat i en ny bag:


   Och så här ser den ut med utrustningen på plats:

På gång igen

   Nu är man på gång igen, spel både igår och idag, igår med Olle och Jonas och idag med Thorbjörn och Jonas. Båda gångerna på Avan, tyvärr så är banan inte riktigt iform ännu, det är ju väldigt tidigt på säsongen, likaså är det med spelet, det har inte heller hittat sin form. Men man är på gång nu i alla fall.

RSS 2.0