StadiumGolf....

   ...MatchPlay är över för Jonny och mig den här säsongen.

   Med en bultande tumme (vänster) steg jag upp på rangen och började slå lite som uppvärmning inför rundan på Hofors Gk. Jag kände direkt att det inte kändes bra, jag hade svårt att hålla i klubban tillräckligt hårt, (man skall ju inte hålla i så hårt). Jag ändrade lite på greppet och försökte hitta ett läge där det kändes bättre, hittade ett läge som kanske skulle hålla. Under rundan så blandade jag bra slag med riktigt usla för att jag inte riktigt kunde hålla i rätt. Ändå stretade jag emot i min match och var som mest efter med 2 tills vi kom till hål 15, där tappade jag till -3 och måste vinna dom tre sista för att dela min match. Jonny hade då antingen legat under med 1 eller haft ledning med 1, det var väldigt jämt i hans match. Jonny var +-0 inför sista hålet och jag hade vunnit två hål och var "bara" 1 efter, om antingen Jonny vinner sin match eller jag vinner min match samtidigt som Jonny då delar så har vi en förlängning att se fram mot. (Även vinst för oss om vi båda vinner). Vi försökte ialla fall få bra utslag, men dessvärre slutade det med förlust för oss båda.

   Tummen då, jo eftersom jag agerar snickare på fritiden med att inreda vår nya stuga så vid ett tillfälle hamnade det en hammare med väldig kraft just på min vänstra tumme och den skiftade sedan färg till mörkröd/lila, nu ser den bättre ut men ont gör den fortfarande.

En händelserik utflykt till Sala GK

   Det visade sig att dagens utflykt tillsammans med Jonny och Christina till Sala GK blev oerhörd händelserik. Jonny och Christina har fria rundor på Sala, en deal som Älvkarleby har gjort med ett antal klubbar runt om i landet (på hyggligt nära håll), själv utnyttjade jag rabatten jag har med Golfhäftet.

   Här är Jonny och Christina ute på banan:


   Till skillnad mot igår så böjade mitt spel helt annorlunda, par - par - par - par - birdie - par - par. Och med den inledningen, 1 under banans par efter sju spelade hål gick jag dom första nio på 39 slag (par 37) och hela 23 poäng. På sista nio fick jag 42 slag (18 poäng) och totalt 81 slag, nytt rekord för mig speciellt då banan har par 73, tillsammans blev det 41 poäng och ett rejält ras i hcp. 

   Jajamensan Christina, det säger Jonny efter detta fina utslag från henne:

   Hur gick det då för Jonny och Christina då? jo knappa 30 poäng vardera om man uttrycker det snällt.

   Vi tog lunch och spelade en runda till, nu var det Jonnys tur att spela bättre än sitt hcp. 37 poäng fick han ihop och mitt spel var nu mer likt det igår.

   Här är Jonnys sving också (i lite motljus), han tittar länge (långt ?) efter bollen:


   På dessa två rundor gjorde jag tre birdies, där den enklaste var en tapin på 2 dm (hål 12) och den mest anmärkningsvärda birdien var på hål 5 där utslaget med drivern knappt kom ut på banan men med två riktigt fina slag lyckades jag sätta birdieputten på 1.5 m. Lägg där till en birdie på hål 2 också.

   En klubba fattigare blev jag också då jag lyckades slå sönder klubbhuvudet på min 60 gr wedge.

Man är inte gjord av socker !!!

   Jonas och jag trotsade vädrets makter och spelade AVAN i dag, trots att väderrapporterna sa att det skulle komma in regn vilket det också gjorde, nu smälte ingen av oss bort, men spelet smälte inga hjärtan heller. Jag gjorde typ så här: bogey - bogey - par - bogey - bogey - bogey - bogey, osv det var sparsamt med par och väldigt många bogeys, jag skrapade ändå ihop 31 poäng ; )

1 veckas uppehåll

   Efter en veckas uppehåll var det dags igen, nu blev det förvisso bara nio hål. För andra gången i år hade jag chans att göra eagle på AVANs hål 7, nu slog jag en bra drive i medvinden följt av en J8, den här gången slog jag eagleputten förbi hålet och gjorde en enkel birdie.

Bra resultat igen

   Nu lyckades jag med ett bra resultat igen, jag skrapade ihop 35 poäng, 18 ut och 17 in. Dock såg slog jag hela FYRA bollar ner i olika vattenhinder och tappade slag, jag varvade bra slag med som sagt var lite sämre men slutresultat blev ju bra. Jag spelade med Olle och Jonas, när jag spelade med Olle sist fick jag 36 poäng, jag kanske skall spela med Olle oftare ; )

   Ingen Alice Copper såg vi men väl hörde vi musik från Getaway Rock, Alice Copper var i Högbo och spelade.

AVAN vit tee

   Igår spelade vi från AVANs vita tee. Det var Patrick "bettet" Berg som kom med den idéen och Jonas och jag nappade på det, Niklas som spelade sin andra runda för säsongen var så illa tvungen att hänga på. Och naturligtvis så bettade vi lite grann också 20 - 20 - 20 (Patricks förslag).

   3 extra slag erhöll jag från vit tee, jag inledde med en dubbelbogey, sedan gjorde jag genomgående bogeys förutom en birdie på hål 4, vilket gjorde att jag fick 18 poäng ut och vann den biten. Katshing.

   Sista nio är betyligt längre än vad dom första nio är från vit tee. Främst på slutet så blir längden riktigt lång, då två par fyror är längre än 425 m. Nu fick jag 16 poäng på sista nu med bla tre par och lite fler dubbelbogeys än vad jag hade på första nio. Och på det vann jag även in. Katshing - katshing.

   Totalt 34 poäng från vit tee, vinst totalt också. Katshing - katshing - katshing.

Bilder Volkswagen Masters

   Fick mail om att bilder hade tagits från tävlingen Volkswagen Masters på Gävle GK. Fann då denna på Jonas vid incheckningen:


   Även jag fastnade, även om min bag syns bättre än jag, jag står nämligen på utslagsplatsen på hål 10 ! Och det är bara mitt huvud som sticker upp bakom bilen.


   Kolla på den här länken om ni vill se mer --> www.facebook.se/bilmetro

Volkswagen Masters 2011

   Efter en tuff inledning med 3 bortslagna bollar på dom 2 första hålen så var spelet förstört och jag kom aldrig tillbaks in i spelet igen och resultatet var mycket blygsamma 84 slag netto. Vinnaren i A-klassen hade 65 slag netto och i B-klassen 68 slag netto. Jag måste tillstå att det är mycket bra i den vind som rådde igår.

RSS 2.0