Älvkarleby i dagarna två

   Har varit i grannklubben Älvkarleby och spelat i dagarna två, igår spelade jag och Jonas dubbelrunda medans idag blev det "bara" 27 hål, nu tillsammans med Stefan och Jonny.
   Det var långt ifrån senast när vi spelade, då var vädret varmt och skönt, nu blåste det och var lite småkyligt emellanåt, spelmässigt så tycker jag att det gick helt ok, men det är ju lätt att både hitta och slå bollen från det bruna gräset. Det blir tuffare senare då gräset har vuxit upp och blivit grönt och saftigt.

Nu närmar det sig

   Banorna runt om kring börjar att öppna sina ranger, Gävle GK i dag och sedan tidigare har Älvkarleby GK öppnat sin range, likaså Hofors GK som dessutom deklarerar att man öppnar banan på torsdag (imorgon). Älvkarleby GK öppnar sin bana på lördag, allt enligt hemsidan.

Sista dagen...

   Sista speldagen (fredag den 19/4) på Son Antem Golf Mallorca innebar golftävling om bla prensentkort att utnyttjas för ny resa.
 
   Jag fick en bra start med tre raka par, dessvärre föll spelet sedan igenom, kanske hade vi spelat för mycket då vi med den här rundan snittade 27 hål per dag. Det var sällsynt med mera par för min del under rundan, jag gjorde ett till och det var när man hade närmast hål tävling, vilken jag vann på 6,28 m från pinnen, en golfhandduk från Son Antem blev priset.
   Bättre gick det för Jonas som kom tvåa, ett slag efter vinnaren (eg, två då vinnaren hade bättre hcp), Jonas fick 76 slag netto (par 72)

Diverse bilder

   Här kommer några blandade bilder på oss alla fyra som var iväg, först en bra bild på Stefan:


   Och på Jonas inför ett slag:

   Och på Jonny:


   Och en till bild på mig:

Golf Maioris

   Efter att ha spelat på Son Antem Golf i tre dagar så var det enligt schema en spelledig dag, icke sa nicke, så kan man väl ändå inte ha det, så vi spelade även den dagen. Det blev en utflykt till Golf Maioris som låg närmare Palma stad och havet, väl där så var vädret mycket kallare och råare.
   Här står vi uppradade på led (vår golfvärd klädd i vit tröja):


   Den här banans greener var mycket svårare att bemästra då dom var rejält undulerade. Banans avslutning var tuff, hål 14 lätt uppför, hål 15 nedför, hål 16 uppför, hål 17 nedför och hål 18 kraftigt uppför, hålet mätte dessutom 384 meter från gul tee.

   Här hål 17 (utför):


   Här slår jag förövrigt ut på samma hål.

Välbehövlig paus...

   När man behövde en välbehövlig paus från golfspelandet så ställde den här kompisen upp ; )
 

Årets golfresa avklarad

   Nu var årets golfresa avklarad, det bar iväg i år till Mallorca och Son Antem golf.


   Dom har två banor, en kallad West och den andra då naturligtvis East. Mer info om banorna finner ni här.
 
   Vi spelade våra två första rundor på måndagen, vi spelade både West och East. Whiskeypluntan som jag hade med mig för att "fira" birdies fick göra ett rejält jobb redan den första speldagen, tre gånger smackade jag till och gjorde birdies. Även senare under veckan fick den titta upp ur bagen och lufta sig. Jag gjorde totalt 6 birdies under veckan och Jonas 4 st, övriga kammade noll.
 

Birdie nam-nam

   Nu är jag fullt utrustad inför årets golfsäsong, en fin plunta har jag införskaffat, likaså fyllt den med godsaker, birdie nam-nam. 

 
   Nu är det endast 2 dar kvar inför avfärd....

Nedräkningen fortsätter

   Nu är det bara 4 dagar kvar.
   Har kollat in väderprognosen och runt 20°, dock risk för lite nedrbörd någon dag enligt Klart.se
   Så här ser prognosen ut:
 
 

10 dagar kvar.

   Nedräkningen fortsätter, nu är det bara tio dagar kvar tills årets golfresa. Klubborna är nytvättade och fina, golfbagen urtömd på fjolårets gamla scorekort osv. Nya handskar framtagna, bollarna är på g också, snart åker vi...

RSS 2.0