1:a omg av StadiumGolf...

   ... slutade med förlust i särspelet. Våra motståndare sänkte sin putt för birdie på tredje hålet och dom vann matchen.
   Inledningsvis så vann jag trots dåligt spel och tog ledningen, mest beroende på att min motståndares inte spelade bra. Mot slutet av dom första nio började jag spela bättre och utökade ledningen och efter hål 14 var jag 4 upp med 4 hål kvar att spela, jag vann även nästa hål och jag hade vunnit min match.
   För Olle gick det tyngre och han förlorade sin match på hål 17 efter ett helt makalöst par för hans motståndare. Han droppade efter att han hamnat i vatten och satte sedan chippen därifrån för par, Olle var tvungen att vinna hålet för ytterligare spel. Olle hade dessutom lite otur på hålet innan, där putten stannade på hålkanten och han förlorade då det hålet.
   Nu tar vi nya tag i "Andra chansen".  

Nu är det dax...

   ...för vår (Olles och min) match i StadiumGolfMatchPlay. Vi möter ett syskonpar med 4 resp 4,7 i hcp, får se hur det går, om inte har vi ialla fall en "Andra chans".

Hofors GK

   Vi testade på Hofors GK idag, Jonas, Patrick och jag, dom skall spela sin match i StadiumGolfMatchPlay där. Jonas och jag hade tänkt oss en dubbelrunda men så blev inte fallet. Hörsägen hade sagt att greenerna är jättefina där nu och det är dom jättegröna, täta och fina men lååångsamma.
   Patrick föreslog att vi skulle spela Nassau (dvs 20-20-20).

   Här är Jonas i en ny frisyr, man brukar säga att allt klär en skönhet men det stämmer inte alls.


   Förra året så öppnade Hofors GK ett nytt hål det var hål 16 som man har gjort om till ett par 5, 488 m från gul tee. Det var premiär för oss alla på det hålet.

  
   Här har jag fastnat på bild, mitt andra slag på detta hål.


   Och en vy över greenen som är riktigt undulerad, Patrick i bunkern för sitt tredje slag.


   Hur gick spelet då? Ja, eftersom jag inte skrytit om fin-fina birdies eller uppradade par så var det så enkelt att jag fick öppna lädret till Patricks fördel.

Resultat, Gävle - Älvkarleby Cup

   Första deltävlingen i Gävle - Älvkarleby Cup slutade med fördel för Älvkarleby GK med 26,5 mot 23,5, se här hela resultatlistan.

Avan + Gamla banan

   Det blev 2 rundor idag, inledde först med en runda på Avan tillsammans med Olle och "Kungen". Jag spelade riktigt riktigt bra inledningsvis och låg en bra bit före hcp, sen kom verkligheten ikapp mig och det blev "bara" 35 poäng totalt.
   Jag lyckades med en birdie på hål 12, Drive + Järn 6 in i motvinden och en tre meters putt.

   Här är Olle och Kungen på hål 5, verkligheten hade kommit ikapp dom långt innan jag tog kortet.


   Efter lunch blev den en ensamrunda på Gamla banan, nästa lite speedgolf, fick gå igenom tre gånger men ändå någon väntan. Rundan avklarad under tre timmar. Spelet gick dock inget vidare det var mästadels bogeys, något enstaka par och några dubbla och trippelbogeys och totalt 31 poäng.

Dagens runda Avan 24/5.

   Spelade på eftermiddagen idag med Jonas och Janne. Min runda bestod av:
1st  Birdie (på hål 18, Drive, Spoon + J8 in i vinden och en putt (~8m) från strax utanför greenkanten).
8 st par, hål 1, 2, 8, 9, 10, 11, 13 och  16.
3 st bogeys, hål 5, 6, och 12.
6 stycken dubbelbogeys på resterande hål.

Totalt 86 slag, 45 slag ut och 41 slag in.

Gävle - Älvkarleby Cup

   Matchspel mellan Gävle och Älvkarleby hölls idag på Älvkarleby GK i ett ihållande regnväder som aldrig ville ta slut. 50 matcher skulle avgöras under dessa förhållanden. Jag som nyss fått mina grejor torra sedan förra regnvädret bävade inför regnet.
   Jag fick en kanonstart med par på hål 7, följdes upp av en vinst till trots att jag hamnade i ett dålig läge från utlaget, men i matchspel gäller det aldrig att ge upp. Jag var 2 upp efter 2 hål. Vi delade hål 9 med par båda två. Sen kommer hål 10 som jag inte tycker om, en dubbelbogey och delat hål (min motspelare slog 2 bollar i vattnet och räddade sedan med en fin putt). Sedan delade vi hål 11 med en varsin bogey, följt av en vinst för mig som han omedelbart tog tillbaka på korthålet, hål 13. Jag var fortfarande 2 upp. Nu vann jag hål 14 och 15, efter det verkade min motspelare nästan ge upp. Jag spelade MYCKET-MYCKET bra i detta regnoväder, jag som gillar golf i sol och värme ; ) 4 upp inför hål 16, vi gjorde par båda två men jag vann hålet då jag hade slag, 5 upp. Även fast jag hamnade i skogskanten på hål 17 så vann jag hålet, mest pga hans misstag, 6 upp och 7 hål kvar. Min motståndare var uppgiven. På hål 18 missade jag green och han hamnade i bunkern, han slog flera slag i bunkern och därmed var vår match över till min fördel.

Jonas på äventyr

   Medans jag hade en vanlig dag på jobbet så var Jonas och Patrick ute och spelade på Avan, som ni ser nedan så var Jonas ute på äventyr;


   Efter hans lilla vattenlek så var han en klubba kort, den var dom tvungen att fiska upp ur dammen med hjälp av en driver och en lång bollhåv som finns bredvid bunkrarna.
   Jonas runda slutade efter nio hål, detta hände på hål 7.

Dåligt väder = dålig golf

   Ja, det verkar vara så, "dåligt väder = dålig golf". Jag spelade inte bra när Stefan gästade vår bana, regnet kom efter bara ett par hål och sedan var spelet förstört, spelet innan var inte bra heller. Bättre gick det för Stefan som hade 19 poäng in (30 totalt). Jonas gjorde två birdies, fin-fina birdies skulle man kunna säga, men det retar Olle upp sig på, så det får bli två bra birdies.

27 hål...

   ...blev det idag, det märktes att man var rejält sliten efter gårdagens 36 hål. Nu blev det först en runda på Gamla banan med Olle, Jonas och "Kungen". Jag började bra i tre hål, Jonas riktigt dåligt och Olle o Kungen därimellan. På hål 4 slog jag bort bollen och tänkte inte på att slå en provisorisk, Jonas klämde i med en birdie. Därefter lyfte vi alla spelet en aning och Olle gick ut på 16 poäng, jag på 17 poäng, Jonas och Kungen en bit efter.

   På hål 10 hände det saker, en klubba gick sönder!! Det var Olles träfemma som gick sönder, men inte när Olle slog eller så. Det var Kungen som på utslaget hade ett felriktat slag som träffade Olle bag, eller rättare sagt headcovern på trä-femman och huvudet hade lossnat från skaftet. Nu hade dom två något att lösa i ett par hål framåt.

   Spelmässigt var vi efter fem hål på dom sista nio ett slag efter förutom kungen som var två slag efter hcp. Olle rykte upp sig lite dom sista tre hål medans mina krafter var i stort sett slut. In fick Olle 16 poäng, Jonas och Kungen 15 tätt följt av mig på 14 poäng.

   Pay & Play avslutade Jonas och jag med att spela efter lunchen, en birdie klippte jag till med på det kortaste hålet ; ) 96 meter. Totalt 27 hål idag.

36-hål...

   ...blev det idag. Först en runda från gul och vi som spelade det var jag, Jonas och Niklas. Vi började knackigt alla tre, ouppvärmd och allt. Jag var bäst på 15 poäng, sen säger jag inget mer ; )
   Sista nio gick mycket bättre för oss alla tre, vi lyckades med varsin birdie. Min var på hål 11 (Avan), jag slog det SÄMSTA utslaget på hela rundan och hade en bit fram till 150-meters pinnen, slog ett riktigt bra slag med min 22° hybrid och sänkte sedan en lätt fallande 6-meters putt för birdie. Vi gick alla tre in på 18 poäng.

   Efter lunchen spelade Jonas och jag en runda till nu från vit tee. Vi började riktigt bra båda två och hade 20 resp 19 poäng, tyvärr höll inte spelet ända in in mål och vi hamnade på 35 poäng resp 32, bra ändå, det är några riktigt tuffa hål från vit tee, bla hål 14, 427 m, par 4 och hål 16, 431 m, par 4, där kan man visserligen gina lite grann.

   Imorgon nya tag, då på Gamla banan.

Getingstucken

   Blev getingstucken idag i nacken, kände något och slog till med handen och hann fått ett stick, men geting fick jag. Tänkte på den här historien då:
   
   En kvinnlig golfspelerska sprang skrikande in i klubbhuset.
 "HJÄLP, HJÄLP! Jag har blivit stucken av en geting och jag är allergisk."
 Golf pron frågade,"VAR"
 Hon svarade,
 "Mellan första och andra hålet!"
 Pron svarade,
 "Din stans är för bred"

After Work

   Det blev en runda efter jobbet idag. Uppvärmningen bestod av lite "viftande" med armarna och luftslag med några olika klubbor samt några chippar och puttar på "riktigt".
   Nu var jag redo att spela, Jonas var med också, Jag började lite knackigt, Jonas likaså, kanske var det bristen på riktig uppvärmning? På hål 4 gjorde vi par båda två likaså på nästa hål, nu hade det lossnat för oss båda, vi följde upp med några par till och helt plötsligt hade vi båda "skrapat" ihop 19 poäng på första nio, bra.
   Spelet från dom sista hålen på första nio satt i och spelet gick lysande, några hål undantagna, dessvärre fick jag inga birdies trots att jag hade rejäla chanser på flera hål. Bästa chansen var på "Mr X" hål 15 efter ett mycket bra bunkerslag hade jag en kort putt som gjorde en "Lill-Lövis", par blev det. Jonas klämde i med en fin birdie på hål 17, en knapp meters putt och birdien var klar.
   In fick Jonas 18 poäng, vilket gav honom totalt 37 poäng och jag fick in 19 poäng, totalt 38 poäng, bra va? Idag blev en sänkning iallafall.

En hel runda på Avan...

   ...blev det för första gången i år när jag, Olle och Patrick spelade.
   Jag fick en lysande start vilket man inte kan säga om mina medspelare. Två över efter fyra hål, jag brukar kunna starta bra på Avan, det är dom sista hålen som är tuffa. Gjorde några bogeys innan jag avlsutade första nio med ett par och totalt 19 poäng. Olle o Patrick 15 poäng båda två.
   Om jag började första nio bra så blev början på sista nio ännu bättre med fyra raka par, Patrick spelade nu upp sig. tyvärr som jag sa är slutet tufft och jag avslutade med ett streck och en dubbel. Patrick gjorde fin-fina 38 slag in och 20 poäng mot mina 18 poäng, jag fick totalt 37 poäng. Nu blev det ingen sänkning då rundorna EJ är HCP-grundande på AVAN, man håller på med bunkerrenoveringar. Ja, hur gick det för Olle då? Jag ungefär som på första nio, han fick 14 poäng och totalt 29.

Gamla banan

   Idag var det premiär att spela på "Gamla banan" dessutom slog till med en hel runda dessutom ;)
   Det var Jonas och jag samt Patrick (Patrick spelade 9-hål). Efter en kanonstart med 3 par på dom fyra första hålen tappade jag på femman, kom starkt igen med 2 raka par och fin-fina 21 poäng (41 slag) in. Jonas hade 16 poäng.
   Nästa direkt, på hål 11 så tabbade jag mig, gjorde därefter en del bogeys vilket gjorde att jag ändå var bättre än hcp så långt. Fram till sista hålet låg jag fint till men efter två dåliga slag, slog jag sedan två toppade slag ner i vattnet när jag skulle spela över bunkern och då tog rundan snabbt slut. Jag fick ändå ihop 35 poäng "bara" 15 poäng in. Jonas spelade upp sig och fick 17 poäng vilket gav honom totalt 33 poäng.

   Imorgon är det dags för Avan igen.

Det var inte jag !

   Det var inte jag som träffade bilen! Inte något i vår boll för den delen, men någon har träffat en bil, läs mer här.

9-hål igen

   Spelade idag igen 9 hål på Avan, det var allt vi hann med innan jobbet, alltid något. Jonas, samt Niklas och en kille som anslöt till oss som heter Jan spelade. Niklas är också en jobbarkompis som åter tagit upp sitt golfande efter 3-års uppehåll.
   Första slaget med min nya driver blev en SKY, jag som inte slagit sådana på ett par säsonger nu. Nu redde det upp sig någorlunda resten av rundan men "bara" 16 poäng på nio hål.
   Niklas som haft ett längre upphåll smaskade iväg en driver mitt i fairway på första hålet, här märktes det inte att han haft något uppehåll, ok nu var inte bollen i hål, det blev en dubbelbogey för honom. Han spred bollarna lite till höger och vänster, men efter dom två första hålen utan poäng fick han iallafall 13 poäng.
   Nya tag efter helgen och jag hoppas att jag inte känner så mycket av mina skavsår då, (Niklas fick också skavsår, hans fötter är inte vana med golf kanske? )

Annan blogg

   Hittade ett annan blogg som hade ett bra inlägg om golf, jag skriver in länken här, men här nedan kan ni se inlägget in sin helhet.


Min golfpartner P och jag har gjort en lista

Man kunde aldrig veta hur P skulle ta min beskrivning om hans golfspel.
Jag var ju bara ärlig i hur bra han hanterar sina golfklubbor.
Men, han kunde ju förstås bli något irriterad och arg.
Lätt nervöst ringde jag hem till honom.
”Det är inga bekymmer med det där”
Svarade hans fru.
Jag fick absolut inte tala med honom själv.

Så jag beslöt mig för att mäkla fred.
Med några öl i bilen åkte jag över till P.
Då vi druckit hela plattan med öl var vi vänner igen
Det var skönt.

Dagen efter var verkligen dagen efter.
Vi hade läst i tidningen Svensk Golf om alla styva golfmänniskors råd till oss amatörer.
Henrik Stensson, Robert Karlsson, Anna Nordqvist med flera delade glatt med sig av sina bästa tips. P och jag vill inte vara sämre, så nu har vi tillsammans gjort en lista.
Här kommer våra fem tips.

1. Ta på dig rätt skor.
En gång hade P väldigt bråttom iväg.
Han fick på sig frugans två nummer för små skor.
18- hål senare var han out-of-spel i tre veckor.

2. Spela aldrig med gotlänningar.
En gång när vi var på en annan bana fick vi spela med två från Gotland.
Det gick inte att veta vad de sa,
Skulle vi svara ja, nej, eller bara nicka på deras spörsmål.
Både P och jag blev nervösa och spelade sämre än vanligt.
Faktiskt.

3. Utmana aldrig yngre män.
En gång sökte vi att spela med en yngre man för att veta hur bra de egentligen är.
Mannen var tveksam men vi övertalade honom med att lova glass, korv och dricka efter nio hål. Väl på väg mot första utslag kom hans morsa och skrek något om hans åttaårige son minsann inte skulle gå iväg med några främmande gubbar.

4. Undvik att spela med pensionärer.
Våra egna erfarenheter är i denna fråga är enbart negativa.
Dessa grå pantrar spelar ju enbart kort och rakt.
Hur kul är det att enbart gå och slå på en golfboll som ligger på en välklippt fairway?
P och jag föredrar ett spel som inbjuder till diverse olika naturupplevelser.
Om ni förstår vad jag menar.

5. Spela snett.
Hur många gånger som helst har vi som du nog förstått slagit bollen långt ut i ruffen.
Och ibland ännu längre bort.
Åtskilliga gånger har vi då hittat nya finare bollar.
Då känner sig P och jag som vinnare.
På denna sista punkt var P och jag lite oense, jag ville ha den högre upp på listan.
Men det ville inte P. Lätt för P att säga som har en hel flyttkartong hemma med upphittade bollar.
Med dessa fem punkter önskar vi dig lycka till med ditt golfspelande.
Over and out för mig.
P hälsar också.

Det finns nog många som känner igen "golfpartner P" eller sig själv i hans inlägg ; )

Jag har köpt en ny klubba...

   ...igen.
   En ny "Custom Fittad" driver är vad jag har köpt, det blev en Nakashima Htec460 10,5° där man kan byta skaft genom deras teknik med att skruva fast skaftet i klubban med hosels som man monterar på skaftet. Det går dessutom att justera klubbhuvudet 0,33°, 0,66° och 1° öppet respektive stängt klubbhuvud. Skaftet (44,5") är från Tom Wishon. Greppet är för mig nytt, det kommer från tacki-mac och har ett otroligt fäste, testa det om ni får chansen.

   Här följer lite bilder på klubban.





Halv premiär?

   Det blev "bara" nio hål för mig på Avan idag den 5/5, jag klev av efter nio, dels för att det hade börjat duggregna lite grann och för att spara min fötter (har kraftiga skavsår på hälarna, tejpade ändå) och dels för att jag fick ett SMS om att min driver hade kommit till posten för uthämtning.
   Vi som spelade var Urban, Jonas och jag, Jonas och Urban fortsatte hela rundan.

   Spelmässigt gick det mycket bättre än dom första rundorna på Älvkarleby, jag fick ihop 18 poäng på 9-hål, lika som Jonas. Jag gjorde 4 par varav jag startade med 3 raka, ett tokstreck på hål 7 där jag försökte nå green på 2 slag men misslyckades.

   Banan har genomgått en rejäl bunkerrenovering, dom har en högre framkant, så här ser nästa alla greenbunkrar ut nu och dom är MUA, här framför greenen på hål 6.


   På sidan om fairway på hål 5 så har man planterat lite träd, ser ganska döda ut i min syn, men dom tar sig säkert.


   På hål 4 har man satt dit ett periskop istället för trappan man kunde gå upp på.

Golf på Internet

   Ja, det finns mycket golf på internet, men här är en sida där du kan spela golf. Tidigare har jag skrivit om OnGolf, men det här känns bättre och kräver mindre installation också. det är Tiger Woods PGA Tour Online från EA-Sports. Jag tycker det kan vara roligt att spela lite online också, du finner sidan här. En enkel registrering och det är bara att köra igång.

Ny golfklubb !?!

   En ny golfklubb har dykt upp i närområdet där jag bor, ok, det är en 2-2,5 mil till den klubben, ok, ny och ny, den är ju inte direkt ny heller, namnet är i alla fall nytt, klubben heter Sandvikens GK. Det är Trebo Golf som har fått nya ägare och tänker i nya banor med den klubben.

RSS 2.0