Första snön...

   Idag kom första snön och det är vitt ute på backen, det verkar bli en låååång vinter, på mer än ett sätt. Brynäs förlorade i går sin 5:e match i rad, (Rögle vann med 2-1) och har nu rasat ner till en femte plats i tabellen.

  Vinterdäcken fick komma på idag, och igår hjälpte jag min mor och far med deras vinterdäck.

   Vad det gäller Brynäs så får vi hoppas att dom snart bryter den här trenden, dom började ju så bra på säsongen. Det gäller att få fram någon målskytt, för skotten vann vi igår, men det finns få naturliga målskyttar i laget. Brynäs har fått "tillskott" av en spelare från Linköping, han platade inte där, men i Brynäs gör väl alla spelare det ; ) om han nu är en målskytt eller inte får vi se.

   Fick Svensk Golf, tidningen från Svenska Golfförbundet här i veckan, under min adresslapp så var det tryckt : Lars-Göran Ljunggren, 46054 FRÄNDEFORS, blev han utan tidning nu eller fick jag en begagnad? Tidningen såg hel och fin ut iallafall.

+ 5 grader

   Någonstans mellan +3 och + 6 grader var det när två tappra golfare var rejält klädda och sugna på att spela lite golf, det ska dock påpekas att en av oss hade hellre sluppit. Nåväl, det var Patrick och jag som spelade, Jonas som brukar spela med oss hade jobbat natt, så han kunde inte, Jonny som jag också spelar med ibland är utomlands med sin flickvän och spelar golf, jag är inte ett dugg avundsjuk ; ) Lasse en jobbarkompis som tagit upp golfandet igen skulle vara med, men det blev som sagt var bara Patrick och jag.

  Vi hade bestämt oss för att börja spela runt tiosnåret, nu var "liktåget" ute och spelade tävling, dock utanför ordinarie spelschemat, det slutade för några veckor sedan. Vilket gjorde att Patrick och jag började på hål tio istället för på ettan, det hade nog tagit tid annars, vilket var tur, ingen framför oss och inte när vi skulle gå ut på ettan heller, högt speltempo, lite leta boll, gjorde att vi klarade av 18 hål på 2 timmar och 45 minuter.

   Spelmässigt gick det bra också, 73 slag netto (35 poäng), birdie på hål 5, en J5 och en 5 metersputt. Patrick gjorde två fina birdies. dock inte lika bra slag/poängmässigt.

   Vi får se om veckan kan erbjuda hyggligt väder, då blir det kanske någon runda till.

Vintertid = Vinterdäck på ?

   Nu har vi gått över till Vintertid, eg, Normaltid, då det är Sommartiden som skiljer sig från det normala. Nu börjar temperaturen sjunka också. Det börjar bli dags att sätta på vinterdäcken på bilarna, min mor har redan bett mig om hjälp den här veckan, sedan har vi två bilar själv i familjen, så det blir många däck att byta.

Blandad sporthelg

   Det blev blandad kompott i helgen, tyvärr så förlorade Brynäs i ishockey trots stor uppslutning, bla tack vare "Hockeyfesten", men tack vare den fina inledningen på säsongen liggar man fortfarande på tredje plats. Nu gäller det att komma tillbaks och inte falla in i någon lång negativ trend.
   Ett stort gratts till Peter Hedblom som kom tvåa i veckans tävling, tre slag efter hemmasonen Sergio Garcia. För er som undrar så gäller det en Europatävling i Golf, som spelades i Spanien, Castello Masters, Club del Campo Mediterráneo.
   Gefle IF tog en fin skalp på hemmaplan genom att besegra Hammarby med 3 - 0, nu har man tre poäng tillgodo inför dom tre sista omgångarna av Allsvenskan i Fotboll.

22 oktobergolf

   Spelade riktig höstgolf i går, blåsigt men solen var framme så med rätt kläder (långklasonger igen) så går det att spela.
   4 stycken tappra golfare möttes på Avan för att spela, vi bestämde att vi spelar bästboll poängbogey, första nio - sista nio - och totalt. Vi som gjorde upp var jag, Thorbjörn, vi blev samma lag, mot Jonas och Patrick, det blev alltså "massamästarna" mot "pappskallarna".
   Första nio hålen präglades av ett spel som liknade en bergochdalbana, spelet gick upp och ner, där vi turades om att ha ledningen, för att på hål 9 bli lika, tyvärr så missade Thorbjörn en kort till synes enkel putt för att ta ledningen, kanske var det nerverna som svek eller så kanske var det vinden som påverkade, nåväl lika och första nio till Jonas och Patrick på bättre hcp.
   På in rundan tog jag och Thorbjörn ett rejalt grepp, Thorbjörn gjorde en mycket fin birdie på hål 11. Vi ledde då med fyra poäng, men Patrick och Jonas gav sig inte utan gnetade på och tog in poäng för poäng, Efter hål 16 hade dom kommit ikapp, vi gjorde lika många poäng på hål 17. Nu skulle det avgöras, vi måste för att vinna scora bättre än dom. Nu gjorde långslående Patrick en kanondrive och vi fick verkligen pressen på oss. Vi klarade inte av pressen då Patrick slog in på greenen med sitt andra slag, dom vann även in och hela tillställningen också.
   Det är bara att buga, förutom segern för Patrick och Jonas så är det ingen som kan skryta om sitt spel.

En FemEtta

   Det blev vinst för Brynäs med klara 5 - 1 mot Skellefteå, efter en islossning i tredje perioden. Efter dom två första perioderna ledde Brynäs med 2 - 1, men det var en ganska tråkig tillställning, som lika gärna kunnat slutat annorlunda. Några minuter in i tredje perioden fick Daniel Widing ett friläge, som han förvaltade bra, 3 - 1 till Brynäs, och där avgjordes matchen. Sedan försökte Skellefteå trycka på och Brynäs fick sina chanser, slutresultatet blev 5 - 1 och Brynäs kvarstår som serieledare.


Utrustningssammanfattning

   Tidigare har jag berättat vad jag har för golfklubbor när jag spelar, en Taylor Made Driver, En Ping G5 spoon och hybrid, Ben Hogan hybrider. Järnklubbor Big Bertha 2004 från Callaway. Wedgar från Reid Lockhart även en Lobbwedge från Eidolon och en Yesputter. Det innebär att jag har fler än 14 klubbor, vilket gör att jag har ändrat lite på min klubbuppsättning under året, det kommer jag säkert att göra under kommande år också. Alla dessa klubbor kan man ju inte bara bära i famnen utan dom måste på något ordnat vis hanteras. Jag gör det genom att ha dom i en fin vagnsbag, som jag fick som tredje pris i "Volkswagen Masters 2007". Sedan har jag bagen på en trehjulig vagn från Sun Mountain.

Bag och Sun Mountainvagn

   Till allt golfande behövs skor också, jag har fyra par som jag använder flitigt, plus ett par som jag ärvt från min son. Dessvärre är det just nu bara ett par jag kan använda, två par kan jag bara använda när det är torrt, där det ena paret har spruckna sämmar men är oerhört sköna, det är mina första riktiga skor, rejält använda, det andra passar bra på sommaren.
   På det tredje paret har tyvärr en spike gått sönder som jag ännu inte orkat gjort någonting åt. Kvarstår bara det fjärde paret som jag använder om jag nu spelar.

   Golfhandskar har jag lite olika sorter av, jag använder ibland Footjoys SciFlex handskar, just nu har jag använt mig av en handske jag köpt på Lidl eller så är det en handske som heter "Fit-39".

   Bollar jag använder mest av är NXT-Tour eller bollar med liknande hårdhet och känsla. Om jag hittar en Pro V1 eller liknande så sparar jag den till en tävling eller så. 


Så var helgen till ända...

   Nu är det måndag igen, dags att börja arbeta igen efter en "halvledig" vecka.

   I fredags fick jag lite datagrejor som jag köpt på Blocket, det var mera minne och en snabbare processor till min dator, jag tyckte det var dags att "uppgradera" lite grann, man har mer tid med att data lite nu när det är mindre golfande. Nu har jag 3 Gb internminne och en Dual-Core processor 2x64 4800+ från AMD. Det märktes att den blivit snabbare än med dom grejor jag hade tidigare.

   Lördagen bestod av lite extraarbete och sedan besök på Läkerol Arena med mat och matchen melllan Brynäs och Södertälje som Brynäs vann med 1-0, det var en bra 1-0 match som jag ändå tyckte att Brynäs hade koll på. Mycket naturligtsvis pga Markström, Brynäs unge duktige målvakt. Efter seger gick Brynäs åter upp i serieledning, YIPPIIEE

   I går, söndags åkte vi ut till stugan och stängde av vattnet, (s.k. sommarvatten) och tittade på den fyllning vi fått för att fylla ut på baksidan av stugorna, där det varit en svacka, det såg bra ut, nästa steg är att fylla på med matjord och så gräs.

Är golfen slut nu ?

   Spelade i går på "Gamla banan" på min hemmaklubb, Gävle GK. Spelade tillsammans med Thorbjörn min f,d, chef, numera arbetskamrat sedan han åter börjat jobba skift.
   Det var verkligen höstgolf som spelades, i det lätta regnet/duggregnet, och den låga temperaturen som var, undrade man verkligen, efter tre dagar med långkalsonger på, vad man håller på med, golf spelas helst med shorts och t-shirt i sommarvärme utan regn. Nu lät var och varannat slag "duff, tjoff och splatsch". 
   Hoppas på värme så det går att spela några rundor till. Annars får man planera inför någon golfresa i vår, strax innan hemmasäsongen börjar. Har tidigare varit utomlands i 4 års tid med sådan upptaktsresa.

   Brynäs tappade i serieledningen igår efter en förlust mot Skellefteå. På lördag har jag bokat bord med mat uppe på Läkerol Arena. Hoppas på en vinst, det är då Södertälje man möter.

"Pappersbruksmästerskapet"

   Vi spelade idag "Pappersbruksmästerskapet" som tidigare hade varit "Packarmästerskapet", men pga personal som bytt avdelning, så fick även tävlingen ett nytt namn. 8 stycken deltagare blev det som gjorde upp på Älvkarleby GK, där spelformen var slaggolf. Patrick stod som värd för tävlingen. På samtliga korthål var det sidotävling "Närmast hål" och på hål 1, 11 och 17 "Längsta drive".

   Jag spelade med Kaarlo och Stefan samt Mattias, Stefan och Mattias är nyligen införlivade i golfens härliga värld.

   Hur gick det då ?

  Jag började helt ok, på dom tre första hålen gjorde jag bogey/par/dubbelbogey efter en missade kortputt på hål 3. Följde upp det med bogey/par/par, nu låg man 2 bättre än hcp. Dom tre sista hålen på utrundan gjorde jag par/par/5 över par !!! Det var ett slag sämre än hcp (poängmässigt var det två bättre).

   Även Kaarlo som spelat bra gjorde en åtta i på hål 9, vilken han följde upp med tio i på hål 10, där tog hans roliga dag slut.
   Jag gjorde en bogey på hål tio dåligt puttande, dock är det det bästa jag lyckats med på hål 10 i år på Älvkarleby. Gjorde sedan par/bogey, låg då på hcp efter 12 hål. Följde upp med en dubbelbogey/par/bogey, ligger då fortfarande på hcp.
   På sista tre hålen blev det par/dubbelbogey/dubbelbogey, efter ett räddat par på 16, ett skogsbesök på 17 och en treputt på hål 18.
   Slutresultatet blev 71 slag netto och 38 poäng, ner till 14,8 i hcp.

   71 slag räckte till seger och vinnare av en rescueklubba och ett fiskeset, fungerar inte golfen kan jag alltid börja fiska ; )
   På fiske grejorna stod det en bra slogan "Bättre ett spö i handen, än en golfklubba i sanden"
   
   Inga av sidopriserna föll i min ägo.

Älvkarleby GK, 7/10

   Spelade Älvkarleby GK idag, skulle vara någon form av inspel inför "Pappersbruksmästerskapet". Det blev Jonny och jag som spelade och som "vanligt" bettade vi lite grann. Starten blev lite senare än vad vi tänkt oss, frosten låg fortfarande kvar så vi var tvungna att vänta en stund.

   Första hålet strulade jag till det fast jag låg alldeles vid greenkant och i höjd med flaggan, en alldeles för lång chipp och sedan treputt, men jag redde upp det på andra hålet med ett par trots andra slaget i vattnet, enputtade från ett läge strax utanför greenen. Vi var lika efter två hål, lika efter tre också där båda gjorde en bogey, trots att jag tyckte att mitt utslag var perfekt, men för långt och den rann precis av greenen.
   På hål 4 räddade jag par igen, Jonny bogey, nu ledde jag. Hål 5 bogey för båda. På hål 6 strulade jag till det igen, skulle putta för en bogey, missade den och nästa, det blev en trippelbogey och nu hade Jonny återtagit ledningen. Vi hade lika på hål 7, på hål 8 klarade jag damtee nätt och jämt, fick slå fram mig och tredje slog jag i diket. Jonny drygade ut ledningen. På hål 9 gjorde jag par och Jonny bogey vilket innebar att vi var lika, Jonny vann på bättre hcp.

   Hål 10 började inte bra för mig med ett dåligt utslag, Jonny tog kommandot direkt och jag var två efter. Vi följdes åt några hål, jag tog något slag för att sedan tapp det igen. Jag låg två slag efter hål 14, vilket jag har tillgodo på Jonny.
   På korthålet, 15, slog jag ett bra slag men lite kort, Jonny på green. Jag puttade bra, men missade parputten och även nästa, treputtade för en dubbelbogey, jag kände igen det här från hål 6. Jag tog igen det tappade slaget på hål 17.
   Avslutande hål 18 måste jag göra ett bättre än Jonny för att vinna, jag slog ett dåligt utslag, gjorde en fin pitch in på greenen, nu måste parputten i, tänkte jag, för att ha någon chans. Jonny hade också slagit in sig på två, men var närmare hål än mig. Jag slog putten bra men den var lite för hård och studsade ut, en bogey. Nu hade Jonny allt i sina händer, två puttar för vinst, vilket det också blev.

  Jonny vann in, vi hade lika många slag, precis som ut ,men Jonny vann på lägre hcp. Alltså rubbet till Jonny (vi hade lika många slag netto båda två)

   Under rundan slog jag bort två bollar och hittade sju, va bra, yippie, måste ha gått i vinst alltså, nja, bollarna jag hittade var, "stenkulor" som hamnar i bollburken. Det var en som åker ner i bagen, en Callaway Big Bertha Red.


Ny Tee hål 5, Älvkarleby GK

   Älvkarleby GK håller på att bygga ny tee på hål 5, par 3, 152 m. Hålet ser i dag ut på det här viset enligt Älvkarlebys banguide.


Hål 5

Djup green som inte syns från tee. Stor bunker till höger om green.

Par 3

Hcp 16

Gul 152 m

Röd 136 m 

Hål 5 

   Det nya teet syns i mitten och i förgrunden syns nuvarande tee. Hålet kommer att bli något kortare, men framför allt så kommer man att se greenen mycket bättre från tee, vilket är bra, det annars lite av Älvkarlebys Akilles hål, man ser inte greenerna bra från teena på några korthål.

Ny tee hål 5, Älvkarleby GK

   Här syns det planerade teet från ovansidan, dock syns det inte lika bra, man ser i högerbildkant folk på nuvarande teet.

Ny tee hål 5, Älvkarleny GK, uppifrån

Rustad inför hösten

   Nu har jag rustad mig något mer inför kommande höstgolf, det känns ändå som om det inte blir så många rundor mer. Men nu får händerna vara varma mellan slagen då jag införskaffat mig ett par "Golfvantar"

Four D golfglove


Nytt rekord ! ? ! ?

   Det måste vara ett "Nytt rekord", i alla fall för mig när man samma dag får 4 exakt likadana brev, likadant innehåll med lika text samt lika svarsbrev. Det har hänt någon gång att man fått två likadana brev, men 4 stycken exakt likadana, det måste väl ändå vara "Nytt rekord ?"
   Heja Länsförsäkringar Gävleborg, nu har ni rekordet !


Viasat Golf

   Nu har jag efter mycket `velande´ fram och tillbaks skaffat mig ett abonnemang från Viasat, detta för att få tilgång till Viasat Golf.
   Nu kan jag se golf på TV hur mycket jag vill och därifrån hämta inspiration och lust. Tyvärr känns det just nu som att lusten för golf sjunker och det i takt med temperaturen. Det är inget roligt att spela med toppluva, vantar och långkalsonger och när bollen försvinner på fairway ibland all löv som redan fallit. Några rundor till i höst blir det i alla fall, så lågt har lusten inte fallit ännu.
   Vi får hoppas att det blir några varma fina dagar och att hösten inte tagit grepp om vädret alla redan.

Kanelbullens dag

   Fick kanelbullar och kaffe idag när jag kom hem från jobbet, det är ju "Kanelbullens dag", det finns ju flera andra dagar man brukar hylla, "Våffeldagen, "Fettisdagen", sen har ju "Surströmingen"och "Kräftor" egna premiärdagar.

   När får Pizzan en egen dag ?

   Gott var det ju ialla fall med varma nybakade bullar.

Liten milstolpe...

   Hittade igår nummerplåtar med nummer 049 och 050 i registeringsnumret, har alltså kommit halvvägs till 100 i min "Platespotting", en liten milstolpe med andra ord.
   Kan inte få hjälp än på lång tid av bilarna i vår familj, dom har nummer 593 ochh 774, men tider för dom kommer !

Red Stripe

   Läste i golfresetidningen "Golfresan" ett reportage från Jamaica. Där fanns det Jamaicanska ölet "Red Stripe" omnämnt. Var in på Systembolaget för att köpa en liten "godispåse" till helgen, såg då att dom hade ölet "Red Stripe", köpte några stycken och vi får se imogon om det är ett gott öl som jag kan rekomendera, troligtsvis smakar det inte lika gott som det skulle ha gjort på Jamaica.
   Red Stripe reklam från You Tube.

Stadium Golf Match Play

   Har spelat "Stadiumgolfen" tillsammans med i Olle i två år, där vi gått till final i andra chansen varje år, men i år bytte tävlingen namn till "Stadium Golf Match Play" och vi lyckades inte gå till final i år.
   Vi förlorade som vanligt första matchen och fick kämpa på i andra chansen, där blev vi utslagna av Patrick och Jonas, som senare tog sig till final i andra chansen.
   Finalen för "förlorarna" spelas i morgon och vi önskar Patrick och Jonas lycka till som idag spelar inspel på Gripsholms GK.


RSS 2.0