Regelfrågor

   Golf.se har en bra liten frågesportsite som du kan tävla lite i olika områden, Golfregler är en av dom, så passa på att kolla hur duktiga ni är på Golfregler genom att besöka GolfQiuz.

Golfresa

   Till våren blir det en uppstart med någon form av golfresa, har gjort så i ett antal år. Vi som åkt har varit Olle, Jonny och "Kungen" i olika konstallationer, nu är även Jonas intresserad av att följa med.
   Vi har åkt både med GolfPlaisir och i egen regi. Jag föredrar ändå att resa med ett resebolag då dom ordnar med allt, transport av golfbag, bokning av tider och frukost/middag på hotellet osv.

   Vad blir det då ?
   Ja, det har vi inte bestämt ännu, men med Sterlings konkurs så blir resmålen färre, om man nu inte vill åka buss en lång bit, Olle har kollat in ett resmål med GolfPlaisir till Benidorm som kan var intressant.
   Det gäller att finna ett bra resmål som fyller våra krav på golfspel, kanske sola och bada och finns det möjlighet till kvällsaktiviter också, så är det bra, det är många olika önskningar att uppfylla. Ett "Kinder-ägg" för vuxna golfspelare vore önskvärt  ; ) 

   Tidigare golfresor har gått till London i egen regi, Portugal, Almansor med GolfPlaisir, Spanien, Costa Ballena med GolfPlaisir, Spanien, Alicante i egen regi och nu senast till Turkiet, Belek med Ving Golf.

Golfstatistik

   Ni kanske undrar hur jag kan hålla reda på alla mina rundor och annan viktig golfstatistik, det gör jag med hjälp av en lysande internetsida www.golfsidan.nu kolla in den och registrera er på den, så kan även ni hålla koll på era rundor och vara med i tävlingar av olika slag (inga priser delas dock ut), men ni får se hur många birdies ni och andra gör.

Säsongssammanfattning

   Jag är nog tvungen att säga nu är golfsäsongen över, min sista runda spelade jag den 28/10. Jag trodde att det skulle bli någon runda även i november, men det ser mörkt ut. 2003 spelade jag min sista runda den 6/11, jag trodde att i år slår jag det, och då menar jag på ordinarie sommargreener, men rekordet från 2003 står sig ännu.
   
   Säsongen började med en utlandsvistelse i Turkiet närmare bestämt Belek. säsongen slutade med en 35 poängsrunda (73 slag netto) på AVAN, Gävle GK.

Sammanfattningsvis för i år 2008 blev det:
69 golfrundor på 10 olika golfbanor.
Under maj månad spelades jag flest antal rundor, 14 stycken.
18 hcp rundor och ett slut hcp för säsongen på 14,8. (startade säsongen med hcp 16,5)
22 st birdies.
1 st eagle, min första någonsin.

Eclectic på dom banor jag spelat mest:
Gävle GK, AVAN:   - 6
Gävle GK, Gamla:   - 5
Älvkarleby GK:  - 6
 
   Bästa runda under året 84 slag brutto (67 slag netto, 41 poäng) det var Volkswagen Masters som jag vann på AVAN, den 27/6.
   Sämsta rundan spelades på Herresta ( I G A ) med Jonas och Patrick den 22/5, brutto blev det 111 slag, tack vare 5 streckade hål.

Äntligen...

   Äntligen som Gert Fylking skulle ha uttryckt sig, nu tog Brynäs åter poäng i årets Elitserie, det gjorde dom efter 6 raka förluster och tappad första plats. Man ligger nu på 5:e plats, 4 poäng efter ledartrion, det är en mycket jämn serie i år, där det bara skiljer 12 poäng mellan första och sista plats, med trepoängssystemet kan det svänga fort, det gillar ju alla som vill ha spänning, men håller man på Brynäs och nu när dom förlorat några matcher börjar hjärtat inte klara av den spänning som man blivit försatt i, nåväl efter två poäng i går och en bryten förlusttrend så känns det lite ner betryggande igen. Nu väntar en veckas speluppehåll för att sedan sätta nerverna på helspänn igen.

   Vad som hänt med golfen förstår nog alla, den är nog över ; (( 

RSS 2.0