Trasig vagn

   Igår när vi spelade så rasade min vagn ihop, ja inte helt men ett däck blev trasigt.
   Tidigare när Olle och jag spelade i Edenhof så lossnade ett av hans hjul på hans vagn, medans ett av mina hjul wobblade betänkligt och igår när vi spelade så wobblade det ännu mer för att på hål 15 gå sönder rejält, ekrarna på hjulet lossnade (ja, inte alla) och jag var tvungen att köra på dom två befintliga och hela hjulen med vagnen på sniskan dom sista hålen. 
   Niklas som var med skulle kolla med sin pappa som jobbar på banan om dom har något gammalt hjul som dom hittat annars får man öppna börsen igen ; )

Nummerserie

   Jag hade lite av olika nummerserier när Jonas, Niklas och jag spelade på gamla banan idag..

   Dom första 5 hålen fick jag 2 poäng på, följande 4 hål fick jag 1 poäng på. Nu kom det speciella; följande sju hålen gjorde jag fyra i på, för att avsluta dom sista två hålen med 6 i.

   En bild på mig för ovanlighetens skull, nu utan keps så grå tinningarnas charm syns ; )


   Birdie på hål 10 och 15 lyckades jag med. Hål 10 med ett kanonutslag för att med järn-åttan slå över skogen för att landa strax före greenen, flaggan långt upp och jag tvåputtade för birdie. Här syns utslag, inspel och tvåputt på hål 10.

Snabbvisit på rangen

   Det var ganska många dagar sedan jag spelade golf, jobbet har kommit ivägen. Idag var jag inbokad på en runda, men som sagt var, jobbet kom ivägen. Men, det blev en snabbvisit på rangen för att sedan kolla på Taylor Mades demodag och där testa lite klubbor. Under "uppvärmningen" på rangen innan testning av klubbor gick det JÄTTE bra, dessvärre slog jag inte lika bra med Taylor Mades klubbor, jag som var intesserad av deras R9-järn, nu blir det till att behålla stickorna man har ; )

Edenhof GK 22/7

   Olle och jag gjorde en utflykt till Edenhof GK för att spela 36 hål. Vi började dagen tidigt hemma i Gävle och peggade upp i god tid för att hinna med en lunch och en runda till innan vi skulle vara hemma till kl:17,30, vilket vi gjorde.
   Med några luftsvingar tog vi båda en "mulligan" fast vi kanske inte behövde.
   På hål 3 gjorde jag min första birdie för dagen, Olles birdieputt stannade så nära den bara kunde utan att gå i. Ut hade jag 19 poäng och Olle 18.
   In gick det inte lika bra för mig trots en birdie på hål 15, jag fick 15 pöäng, totalt 34 poäng och Olle 18 poäng in totalt 36. Bra spel av oss båda.
  
   Rundan efter lunch startade ok för oss båda, även nu gjorde jag birdie på hål 3, kanske ett nytt favorithål ; )
   19 poäng blev det för mig igen, dock inte lika bra för Olle. Inrundan gick sämre för mig "bara" 14 poäng. För Olle gick det riktigt bra han radade upp par på par och på sista hålet stänkte han i med en "fin-fin" birdie och totalt 24 poäng in !!! vilket gav totalt 38 poäng.

   Se här vad dom äger om hål 3.

   Första birdien slog jag Drive + PW och satt en 5-meters putt för birdie. Andra birdie slog jag Drive + 52° och en 2 meters putt.
   Det var torrt och hårt i backen så slagen blev långa i dag, dessvärre var det hårt och torrt på teena också. Inget vidare skick på banan förutom runt greenerna vilka var i ok skick.

Två birdies

   Efter lite golfabstinens så spelade Jonas, jag och Niklas på Avan idag mellan nattskiften, så lite seg var man. Niklas har spelat golf länge men haft uppehåll i sitt spel 2-3 år ungefär. Jag lyckades med två birdies dels på hål 4 och sedan på hål 11 igen, jag tror det var min tredje där i år. Lyckas man bara med utslaget och inte slicar upp i skogen så är det inte så svårt att träffa greenen även fast det ligger vatten framför, hålet mäter 295 m från gul tee.

   Här är "Nicke lilltroll" på 6:ans tee, lite ihopkrupen men Niklas är lång och klubborna normala.   


  Vi spelade sista nio hålen med Patric D som hade gått i bollen framför med Mats D och Urban vilka båda två klev av efter nio hål.
  

Sommargolfen

   Ännu en tävling på Gävle GK´s golfvecka avklarad, tyvärr med dåligt resultat. Spelet ville inte lossna och då blev resultatet därefter. Hur som helst så lyckades jag med en birdie på hål 13 (Gamla banan) en hybrid 4 in i vinden och en 1,5 meters putt och birdien var klar. Det var ända glädjeämnet under dagen.

Thailand Golf Cup

   Jonas och jag spelade idag "Thailand Golf Cup" och om "om" inte hade funnas så, då kanske vi hade vunnit!!! 

   Vi gjorde ett riktigt "skit" hål på hål nr 8. Vi lyckade båda slå bollarna i vattnet, vi spelade på "Jonas" boll och jag droppade och slog, ett riktigt "skit"slag är vad det blev. Jonas var tvungen att slå en provisorisk boll som inte heller var världens bästa. Vi hittade inte min och var tvungen att spela på den provisoriska. Vi hade nu slagit fem slag och jag fick in bollen på greenen och därifrån tvåputtade vi för 8 slag. Sedan "brände" vi en hel del birdieputtar.
   Om vi nu hade lyckats lite bättre på hål 8 och kanske satt en eller annan birdieputt så hade Thailandsresan varit vår ; ). Nu kom vi på en hedrande sjunde plats, 68,6 slag netto, 5,4 slag efter vinnarparet som hade 63,2 slag netto. Det var totalt 128 startande lag. Vi fick ett dussin golfbollar "Callaway Big Bertha Diablo" och en årsprenumeration på Golf Digest som pris för vår sjunde plats.
   Närmast hål tävling missade jag med 14 cm, det var på hål 9 med flaggan placerad långt bak, jag slog min Hybrid 3 och hamnade 170 cm från kopp, vinnaren gick i bollen framför och tittade oroligt, hon hade 156 cm till kopp.

Tävling - Stjärnurmakarna Maxi Gävle

   Idag var jag med i "Stjärnurmakarna Maxi Gävle"-tävlingen på Älvkarleby GK, deras golfvecka är nu inne på sin sista fas.
   Nu gick det inget vidare för mig, det har inte gjort på dom sista tävlingarna och jag vet inte vad det beror på, jag gör samma saker i förberedelserna och så, men det verkar inte stämma på tävlingar för mig numer ; )

   Nu fick jag ialla fall spela på 5:ans nya tee och i och med det så blev det ett mycket bättre hål, tyvärr hamnade jag i bunkern efter ett toppat slag, och i den bunkern har jag ej varit i på flera år ; )


En sann golfare...

   Nisse hade just spelat sin sämsta runda någonsin. Avslutade med att missa en 10 centimetrs putt. Han stormade in i omklädningsrummet, bröt sönder puttern, slängde ut golfbagen genom fönstret och skorna i sopkorgen och tog fram en stor jaktkniv med vilken han började skära sig i halsen. Just då kom hans medspelare in och frågade "Ska vi spela imorgon igen Nisse?"
"Vilken tid?" sa Nisse och började leta plåster.

Fyrboll på Gamla banan...

   ...blev det efter jobbet idag. Det var jag, Jonas och Urban (som hade jobbat) samt Patric D (som spelat 27 hål redan) som spelade på gamla banan.
   Som jag lovade tidigare så skulle jag lägga in bilder på Urban (utan bollhåv) och här kommer två strycken.

   Den första på hål 4, par 3, avkortat från par 5 under renoveringsperioden. Med Jonas och Patric i bakgrunden.

   Nu ett helt ensamt kort på Urban


   Urban spelade riktigt bra för den delen!

   Sedan var ju Patric med, han leder birdieligan på Golfsidan i stor stil så här skulle vi få se golfgodis. Nu blev det så att det var Urban och jag som stod för den grannlåten. Jag gjorde birdie på hål 2 och hål 9. Urban gjorde sina birdies på hål 15 och hål 18. Jonas och Patric gjorde inga den här rundan.

I går...

   ... genomförde jag Volkswagen Masters på ett katastrofalt sätt, fick 81 slag netto och kom låååångt ner i prislistan. Det var nästan ingenting som fungerade, kanske var det värmen som tog knäcken på mig för på eftermiddagen var jag alldeles slut och somnade ovaggad en stund i hammocken i stugan. Hade inga problem med att somna på kvällen heller.
   Nu åter till golfen. Efter en inledning med pluggad boll i bunkern på hål 15 och en missad putt fick jag 6 slag på det korthålet. Sedan följde ett slag i vattnet på 17. Hade möjligheten för en eagle på 18 men första putten som skulle över foregreen blev för kort och dessutom missad birdieputt. Det var bästa hålet hittills. Missade sedan på hål 1 som jag inte brukar ha problem med. Det var först på hål 4 som spelet var bra igen, hade 3 raka par fram till hål 7 som jag missade inspelet på och en dubbel som följd, par åter på hål 9. För att sedan slå out på hål 10 och i vattnet på hål 11. Avlsutade ronden med en fyrpel på hål 14 efter att första bollen var bortslagen. Allt illa hände på denna runda. Nu när det var det tävling och allt ; )

Volkswagen Masters

   Imorgon är det dags för Volkswagen Masters på Gävle GK, Avan. Min starttid är kl: 9:10 på hål 15 som boll nr 2, det är kanonstart kl: 9:00. Med tanke på spelet i går på Avan så kan det bara bli bättre, ett dålig genrep ger....

   Det blir femte gången jag spelar den här tävlingen. Första gången var 2005 och då spelades tävlingen på Högbo GK, ingen bra placering för min del men jag kommer ihåg att en av vinnarna spelade i min boll, alltid något.
  Andra gången jag spelade tävlingen, 2007, så hade den flyttat till Gävle GK. Då kom jag på en andra plats med 69 slag netto. Jag kommer ihåg att jag "räddade" dubbelbogeys på flera av hålen. I finalen på Kallfors det året kom jag på en tredje plats, samma slag netto som vinnare, fast jag hade högre hcp, därav den sämre placeringen.
   Tredje gången, 2008, även på Gävle GK och Avan. Då vann jag i storstilad form på 67 slag netto, fortfarande en av mina bästa rundor. Tyvärr i finalen på Kallfors det året kom jag långt ner med med 81 slag netto, inspelet var bättre än tävlingen. Resultatet dom vann på detta år var 73 slag netto...
   Förra året, 2009, var fjärde gången jag ställde upp i denna tävling och då kom jag på en sjätte plats, precis utanför prisbordet, jag hade då 75 slag netto.

   Hoppas i år på att jag får en bra start på rundan, börjar med tre tuffa hål och avslutar med det helt klart svåraste hålet på banan, hål 14, men det gäller att inte ge upp.

Gamla + Avan igen

   Igår blev det 2 rundor golf. 
   Olle ringde mig och frågade om jag var sugen på golf och det hade jag tänkt att göra under torsdagen. Nu blev det lite tidigare än vad jag tänkt, men ok, kl: 7 gick bra det också. Det blev på Gamla banan. Olle skulle jobba lite kl: 11. Nu var vi klara kl: 10, efter en mycket bra runda av mig, förvisso streck på första hålet, ouppvärmd och allting, men redan på hål 3 gjorde jag en birdie, gjorde sedan par och bogeys om vart annat fram tills dom sista hålen då jag tyvärr tappade lite. Kom dock i "mål" på 36 poäng. Olle hade det mera kämpigt och tufft med puttningen, han hade spelat på Bro Hof innan så för honom var det svårt att putta. Olle fick ändå hyggliga 31 poäng.
   Efter rundan så var Olle mer golfsugen, men lite arbete skulle han hinna med innan vi gick ut strax efter lunch igen, nu på Avan. Där fick vi spela med Kungen och en av hans kompisar (Agne). Jag började hyggligt och spelade bra fram tills slutet av dom första nio. Missade på hål 10 och sedan var det bogeys jag radade upp, inga par, rasade ihop på slutet även här. Olle smaskade i med en birdie på hål 11, före det hade han högljutt klagat på att han inte fick i några puttar, nu fick han det och helt plötsligt ville han spela en runda till !!! 

   Här syns Olle bakom en kulle, man skulle kunna tro att han står i en av dom nya djupa bunkrarna.


   Olle fick totalt 31 poäng igen !! Jag lägre än det t.o.m. slagen av "Kungen".
   Det där med att spela en runda till var mest på skoj och dessutom skulle ingen av oss orka det. Nu var vi rejält trötta både i kropp och huvud.

RSS 2.0