Omväxlande spel

   Efter i förrgår trodde jag att jag hade hittat tillbaks till mitt spel (min HCP--nivå) igen, spelade AVAN med Jonas (Patricks knä höll bara i två hål). Fick till drivar och chippar samt puttar och gick på 36 poäng, åter igen glada miner på min mun.
   I går var det som vanligt igen även fast jag började storstilat inledningsvis, bla med en birdie på hål 2 (AVAN), sänkte ett bunkerslag. Och dubbelt så många poäng som dagen innan. Ja sen var åter spelet som bortblåst igen och jag lyckades bara skrapa ihop ynka 25 poäng.
   I år har jag hittills ökat mitt HCP med 1,0 men just nu så ser det inte ut att hjälpa mig ; )

Regn, regn och åter regn

   Sitter här hemma och funderar över sommaren som varit, det har varit mest regn, regn och åter regn. När jag och Olle var till Kungsängen och spelade var det toppenväder. Det var även bra väder när jag och Stefan var till Åland även om fairways var blöt även där ; ) Det är det enda jag kommer på så här snabbt att det inte varit regn eller vattensjukt i marken. Just nu så vräker regnet ner ; )

Privata Affärers Placerargolf

   Nyss hemkommen från Privata Affärers Placerargolf-tävling, spelade på Huvudstadens golf, Lindö Park.
   Min placering blev som vanligt det här året långt ner i listan, bättre gick det för Jonas som kom på en 17:e plats av totalt 171 deltagare, nu var han inte bäst i "sällskapet" utan det blev Mattias L som kom på en andra plats.

Greensome ggr 2

   Har tillsammans med Jonas spelat två stycken greensome-tävlingar i helgen och tyvärr är det bara att konstatera att vi gott lottlösa från bägge tävlingar, vårat spel har helt enkelt inte räckt till. (Nu var jag snäll åt oss själva, vi har spelat skitdåligt, vi har varit urkassa, slagit våra sämsta slag på länge, osv)


Gamla banan

   Det blev gamla banan i går istället för utflykt till Hofors, det såg ut som regnet skulle komma vid lunch, då bestämde vi oss för att spela på hemma banan istället, i tisdag såg torsdagens utsikter helt ok ut och vi kanske skulle åka till Hofors då istället. Nu hade meterologerna fel igen !
   Det var uppehåll och bra väder på hemmaplan i går, så en utlykt hade nog funkat. Nu i dag torsdag när vädret skulle vara bra regnar det hela tiden så golfen får vara i dag.

   Spelmässigt i går gick det inget vidare dom första nio hålen, jag funderade på vad som kunde vara fel, hade jag fel boll? spelade jag med fel färg på peggen?, hade jag fel skor, strumpor eller något annat på mig som gjorde att spelet var dåligt??? (jag hade inte druckit kaffe på morgonen utan gjorde det vid fikat).
   Nåväl, jag bytte boll, tog ny peg, och hade just druckit kaffe. Nu kom spelet igång lite grand, räknade in en "Estländare" på hål 12 (Tall-in), hittade bollen på hål 14 i skogen, fick fram den och gjorde par ! Även om utslagen fortfarande inte var dom bästa så fick jag till det ändå och dom sista nio var mycket mycket bättre än första.

   Nu väntar tävling i Högbo på fredag och i Älvkarleby på söndag, partävlingar tillsammans med Jonas.

Älvkarleby GK

   Det blev Älvkarleby GK istället för en långre utflykt i dag. Det var jag, Jonas och Stefan som spelade med Jonny på hans hemmabana, betta skulle vi göra 20 - 20 - 20 skulle vi köra enligt Jonny, och alla var med på det. Stefan och Jonny började bäst men efter hål 4 hade jag kommit ikapp dom, jag ledde efter hål 6, men Jonny och Stefan fixade båda 4-poängare på hål 7. Och efter hål 8 var jag efter både Jonny och Stefan, det hade inte gått så bra för Jonas. Efter ett bra utslag och par för mig på nian så vann jag på 18 poäng ut, katsching.
   Jag inledde sista nio bäst men var efter hål 14 ett efter Jonny, Jonas var även han på gång. Inför sista hålet ledde Jonas med ett före mig och Jonny, Stefan var strax bakom. Jonas misslyckades rädda bogeyn medans jag gjorde par och 17 poäng in, vinst även där, katsching, totalt vann jag naturlitsvis också, katsching.

   Morgondagens resa till Hofors har vi ställt in och spelar på hemmabanan istället, får se vad vädret har att erbjuda tills på torsdag.

Uflyktsvecka

   Den tänkta utflyktsveckan skulle bestå av en tur till Söderhamns GK på måndagen, Falun-Borlänge på tisdag, och till Hofors GK på onsdag för att ta det lugnt på torsdagen och sedan spela tävling i Högbo på fredag. Avslutningsvis så skulle jag spela tävling på Älvkarleby på söndagen.
   Nu blev det bara Söderhamns GK på måndagen som vi besökte av dom tänkta platserna, regnet ändrade mina planer.

   Jag och Olle begav oss alltså till Söderhamns GK på måndagen för att spela två rundor vilket vi gjorde, en ganska smal bana med små undulerade greener möttes vi av. Spelet för oss båda var inte speciellt bra, så Olle undrade vad för underfundigt skall jag skriva om detta. Nog om spelet, det behöver inte berättas vidare om, så därför skriver jag inget mer om Söderhamnsutflykten.

Golf Digest Viasat Trophy...

   ...blev på lördagen ingen vidare tillställning för mig, jag började bra och efter nio hål låg jag två bättre än hcp, jag tappade lite men låg ändå på (mitt) hcp efter hål 15 när det stora raset kom, luften gick helt enkelt ur mig, det blev tre !! tokslicade !! utslag från tee på hål 16, och hålet var kört. Jag kunde inte heller spela bra på hål 17. Nu lyckades jag med ett utslag på hål 18 i alla fall, (dock ner i bunkern), tog mig därifrån men slog bort bollen och det som tidigt så bra ut hade förvandlats till något dåligt i stället. Bara att bryta ihop och komma igen ; )


Golfvinster

   Här kommer en samlingstråd/(skryttråd) om vad jag har vunnit för golfvinster under åren.

   Det senaste jag har vunnit är ett golfparaply i en tävling hos Koalagolf.net med den här historian om sin värsta runda under dåligt väder, så här ser paraplyet ut:


   Tidigare i år vann jag en närmast hål tävling där jag vann en bag men inbyggd vagn samt en tidningsprenumeration vilket jag bertättade om här.

   Förutom 12-pack bollar, golfpikeér, skopåsar, presentkort på golfshoppar har jag även vunnit längsta drive en gång, då var priset en klubba och i samma tävling vann 1:a priset och för det vann jag ännu en klubba, en av klubborna använder jag än idag, det är min hybrid 3, Ping G5, det andra priset bytte jag in till min förrförra spoon, även det en Ping G5.
   Ett par skor vann jag en gång på Älvkarleby GK, en 36-timmars resa med båt till Helsingfors finns också på vinstlistan jag skrapat ihop där.
   Golf USA anordnade en puttingtävling när dom just hade flyttat upp till Kungsbäck, där kammade jag hem en putter som pris.
   Min Eidolon Wedge är ett resultat av vinst i en frågetävling på internet. Jag har även en helt annan oanvänd wedge hemma som jag fått, en hybrid har jag även fått som blev till pris i Ledarbollen något år.
   Jag har tillsammans med Olle tagit oss till Sverigfinal i Stadiumgolfen, dock ej med utlandsresa som vinst där (vilket några jag känner har gjort).
   Jag har två gånger fått åka på Sverigefinal i Volkswagen Masters senast år 2008, året innan var jag ett slag från att få åka till Sydafrika, fick då denna bag som tröst:
Bag och Sun Mountainvagn


3,5 rundor...

   ...höll batteriet i min Garmin Golf GPS.

   Jag spelade med Jonas i dag och därför blev jag varse om detta. Urban hoppade med oss och spelade sista nio (han hade spelat en runda innan). Tyvärr så sjabblade jag till det på några hål, bla 7 och 8 samt på sista hålet, hade jag inte gjort det hade det blivit en KANON runda. Nu blev det ett bra resultat ändå (35 poäng).

Högbo förra veckan

   Spelade åter igen Högbo, det var i torsdags tillsammans med Torbjörn, Jonas och Stefan.
   Jag hade anmält rundan som "föranmäld sällskapsrunda", jag hamnade i buffertzonen. Spelet var bra från min sida i början, tyvärr kom svackan mot slutet och jag tappade på tre av dom sista fyra hålen, och Högbos hål 17 har jag nog aldrig gjort ett bra resultat på. Ska man gå över bäcken eller lägga sig kort, ja lägga sig kort har aldrig funnits i min värld, gå över och hoppas på det bästa, det brukar jag lyckas med men tyvärr funkar inte inspelet då istället ; )

   Jag har nu använt min Garmin Golf GPS i tre rundar och den fungerar bra, den ändå svårigheten jag har är att placera punkten för flaggan på greenen, det brukar skilja några meter jämfört med kikaren, men å andra sidan varierar min slag med mer än några meter, så vad gör väl det.

   En bild på Stfan från torsdagens spel


    Och en bild på Torbjörn där man ser att han har blicken kvar på punkten där bollen låg, bra!


Golf GPS premiär

   Igår så var det premiär för mig att använda min nyinköpta Golf GPS. Jag spelade på Gamla banan tillsammans med Jonas, Stefan och Jonny, första (hela) rundan med Jonny sedan vi var i Spanien.
   Nu blev det bettning när Jonny kommit till oss för greenfee-spel, 20 - 20 - 20 (som vanligt). Det var Jonas som vann ut på 18 poäng, tätt följt av mig på 17, hade vi spelat slaggolf hade jag vunnit första nio. Sista nio gick även det till Jonas, på 17 poäng, två poäng före mig, Jonny och Stefan var något efter båda halvorna. Jonas sopade helt enkelt banan med oss ; )
   Apropå Golf-GPSen så var den helt ok, jag behöver mer golf med den för att göra en korrekt utvärdering, men lite snabbt så visade den avstånd bra, jämförde några ggr med laserkikaren.

RSS 2.0