Stora Placerargolfen 2013...

   ...avgjordes i går på Huvudstadens GK, på banorna Lindö Dal och Lindö Park. Privata Affärer som anordnar den golftävlingen har slagit stort även i år, ingen anmälningsavgift, gratis lunch och snacks efter banan, ett fint startkit av sponsorerna, bla ett tre-pack ProV1 och ett annat tre-pack bollar, flera händer med peggar om så önskas, samt godis. Väl ute på banan hade man tre tävlingar på korthålen, bla närmast hål och på ett fick man pris om slog närmare än en kille som stod på tee och utmanade varje boll, jag vann en skopåse (valde det före ett tre-pack bollar).
   Längsta drive tävling för herrar och damer på varje bana, och där lyckades jag med en jätte fin drawad drive, på hål 18 Dalbanan, (medvind och högt utslag) på hela 264 m (jag vände mig om och mätte till nästa boll som stod på tee). För det skall jag få presentkort på Hötorgshallen, passar bra när vi har tänkt att åka till Stockholm senare i höst.
 
   Tyvärr så treputtade jag för par med det fin-fina utslaget. Ungefär så här slog jag:
 
   I den stora tävlingen kom jag på 15:e plats med 35 poäng, det gick sämre för Jonas, Mathias och Petri alla dom spelade på Parkbanan.

Öregrunds GK

   Jag, Jonny och Jonas åkte i dag till Öregrunds GKför att spela 36 hål, sagt och gjort så blev det.
   På första rundan skulle det bettas lite (andra efter lunchen med kanske någon öl skulle nog inte passa). Första nio fördel Jonas, sista och totalt till Jonny, jag fick bli god trea och betala Jonny.
   Andra rundan, utan bett, spelade jag bättre och då skulle jag ha vunnit in och totalt.
   Här låna min putter sa Jonny till Jonas:

   Jonas in action:


   Jonny in action, man ser tee meter systemet som Öregrunds GK använder sig av.

   Öregrunds GK var en mycket rolig bana att spela och man måste planera sin slag lite mer än vanligt, dvs inte bomba med drivern hela tiden. Mycket utslag med spoon eller kortare klubbor. Jag åker dit flera gånger, dock kanske inte i år.

Publikens jubel

   I torsdags när vi (jag, Jonny, Jonas och Magnus A) spelade Älvkarleby GK fick jag mottaga jubel och applåder från Petri L, Thomas B och Lars S (arbetskompisar till oss) som satt i golfrestaurangen och såg mitt slag på hål 18. Jag slog en fin hybrid 4:a som blev lite lång. Efter en liten stunds väntan innan det var min tur fick jag åter igen åpplåder till min ära efter att jag satte putten för birdie.
   Birdien på hål 18 var min tredje för dagen, jag lyckades även på hål 2 efter ett fint bunkerslag och en 7-8 meters putt. På hål 15 satte jag en ännu längre putt, (över 10 meter). Nu borde jag scorat bra men tyvärr streckade jag lika många hål som jag gjorde birdies på, hål 8, 12 och 17.

Hektiskt helg

   Det var en hektiskt helg som redan började i torsdag med golf på Högbo GK, jag och Jonas skulle spela in oss före Företagsgolfen som vi spelade dagen efter. Det gick inget vidare för någon av oss ; ( Jag sov i stugan för att ha när till morgondagens begivenhet.
   Fredagens tävling var alltså Företagsgolfen, greensome och inga bestämda antal utslag per man, utan man kunde välja vems som helst. Även en tävling i bollen också, bästboll, poängbogey i båda tävlingarna. Vi började dåligt och fick kämpa oss in i matchen, där dom sista nio gick riktigt bra, 22 poäng fick vi då ihop, men bara 15 första nio. Våra medspelare fick ihop 41 poäng och kom tvåa, i lagtävlingen fick vi 44 poäng.
      Lördagens tävling Golf Digest Viasat Trophy inne i Gävle, upp tidigt och hem och hämta regnkläder som inte behövdes. Allt kändes bra inför tävlingen men även här gick det inget vidare, 78 slag netto. Det var första gången jag spelade slagtävling, jag klarade av att håla ut på alla hål. Sedan åter tillbaks till stugan, puh.

Golfresan on Tour, bild

   Tävlingen Golfresan on Tour blev som jag berättat tidigare en andra plats för mig och Jonas, men den bild dom lade ut på Internet var på mig när jag väljer/får vårt andra pris. Ni ser det här. Det är jag i den gröna tröjan utifall ni inte känner igen mig ; )

Efter ett långt uppehåll...

   ...från golfspel på nio dagar så spelade jag åter en runda golf. Det var på gamla banan tillsammans med Olle och Jonas. Efter en dålig inledning så gick jag sista nio på 40 slag brutto, det med en trippelbogey på sista hålet, dessförinnan birdie på hål 10, bogeys på hål 14 och 17. Då var ändå mitt spel på korthålen det bästa, förutom 17 så gjorde jag par på övriga. Nu blev total poängen "bara" 32, efter 12 på första nio och 20 in.
   Tyvärr så kan man klaga lite idag på greenkvalitén, dom hade dressat och det var inte lite, ibland var det ett helt lass på green kändes det som, säkert bra för banan på lång sikt men inte roligt att spela på.

PGA Championship 2013

   Jason Dufner vann till alla svenskars förtret, Henrik Stensson kom trea och Jonas Blixt kom fyra.
   Undrar om Jason D var glad när han tog emot priset ?


   Visst är dom lik varandra ?
 

Vinst omsatt till bokning

   Vinsten (eg, andra platsen i Golfresan on Tour) är nu omsatt till en bokad golfrunda på Nynäshamns GK med övernattning på intilliggande Körunda konferenshotell, jag hoppas att Jonas inte snarkar ; )
   Dagen efter spelar vi åter på Nynäshamns GK, dom har tre 9-håls slingor som kombinerar ihop olika beroende på tidpunkt på dygnet, det blir första dagen slinga: Sjö-Berg och andra dagen slingorna: Berg-Dal för att avsluta med Dal-Sjö, alltså vi spelar alla tre slingor två gånger. Dessutom kan vi utnyttja Golfhäftet-rabatten och dag 2 spela för halva priset.

Ta inga andras bollar!?

   Håll dig till dina egna bollar annars blir du av med dom ?!
 

Batmo(golf)bil !?!

   Om Batman spelade golf kanske hans golfbil såg ut så här:
 

StadiumGolfMatchPlay omgång 3

   Tyvärr så blev det förlust i omgång tre av StadiumGolfMatchPlay, Jag delade min match och Jonas förlorade sin match på hål 16. Det var jämt i båda matcherna hela tiden. jag ledde som mest med +2 och låg under två gånger med -1 men kom tillbaka och delade min match. Jonas gick mellan +- 0och +1 innan han tappade på slutet och förlorade med 3/2.

Golfresan On Tour

   Årets upplaga av Golfresan On Tour slutade med andra plats för Jonas och mig. Priset: Ett golfpaket på Körunda, övernattning och greenfee.

 
   När vi kom in efter avslutad runda så låg vi redan då på en andra plats, det var då ca 2,5 timme kvar av tävlingen och en lång väntan på att sista par skulle komma in, det höll hela vägen vår andra plats gav ej vika.
   Vi slutade på 65,6 slag netto, vinnarna hade 59,2 slag netto så differens upp till en första plats var stor, bakom oss var det tätt, 66,0 på tredje 66,6 på fjärde.
   Nu är vi nöjd med andra plats och den utflykt vi får åka på.
 

Golfbollstavla

   En av mina egenheter är att jag samlar på golfbollar från golfbanor jag spelat på, det finns vissa som samlar på scorekort, banguider (har många sådana också), eller något annat som visar/gör att man kommer ihåg vilka banor man spelat på, det här är bara en liten del av dom banor jag spelat på:

  
   Senaste tillskottet är faktiskt från en bana som jag spelade år 2006, då hade dom ingen boll att köpa och för bara någon vecka sedan så mailade jag dom och vips så fick jag igår i brevlådan en boll, en penna och ett scorekort från dom, Montecastillo Golf Resort:


   Nu saknar jag förutom från någon enstaka bana i Sverige, från tre banor i England, runt Londontrakten, har mailat dom också men inte fått något svar.
 
 

Semester med familjen

   Under några dagar med en semesterutflykt med familjen så kunde jag inte hålla mig undan för golf. Det blev ett besök på Dormy (i Sundsvall):

 
   Och även det närliggande XXL.SE och där hade dom sport och vildmarksprylar, naturligtvis golfprylar också. Jag fann det här (köpte dock inget av dom, min bag innehåller det mesta av det där redan):
 
 

RSS 2.0