Älvkarleby 30/4

   På kungens födelsedag och även min mammas så spelade jag golf på Älvkarleby GK tillsammans med Jonny och Jonas, samt en fjärde spelare.
   Jag började mycket bättre än vad jag gjorde i tisdags trots att mina skavsår som jag ådrog mig i måndags var värre nu. Men det är bara att bita ihop. Efter fyra hål 2 över par, sedan lite strul i några hål för att göra par på hål 9. Sen kom mitt nemesishål, streck i "vanlig" ordning, dåligt spel i ytterligare några hål tills jag satt ett bunkerslag för par på hål 15, spelade sedan bra in.
   Jonas som började dåligt och lika som mig efter nio hål med 15 poäng, spelade ypperlig golf ett tag och nu är en sänkning på gång, men icke sa nicke. Streck på 17:e men han gjorde en fin birdie på hål 18, hans andra för dagen och han fick fina 35 poäng.
   Jonny med nya klubbor för dagen ledde över oss med 16 poäng efter nio hål, men sedan syntes hans spel inte till efter det.

Snart öppnar banan...

   ...ja min hemmabana förstås, fick ett mail om att efter städdagarna i helgen så öppnas Avan när detta är klart, kanske runt kl: 14. Pay&Play öppnar i morgon där vi nu som medlem har gratis spel. Gamla Banan öppnar den 8 maj. Hoppas att vädret inte ställer till med något som hindrar allt det här.
  

Älvkarleby 27/4

   Det blev premiär på Älvkarleby GK tisdagen den 27/4, några dagar senare än vad klubben beräknat, med greenfeebricka nr 10 (det var några kända namn före) så spelade jag, Jonas, Jonny och Patrick. För min del började det inget bra, bättre för Patrick som skickade i birdieputten från en halvmeter på hål 1. Spelet för mig gick bättre sedan under dom första nio hålen. Jag lyckades jag skrapa ihop 19 poäng, det var jag bäst på. Men sista nio blev inte lika bra, streckade sista hålet och 11 poäng in, totalt 30 för mig. Bäst lyckades Jonas som totalt fick 33 poäng, räddat med en birdie på hål 18.

   Älvkarleby har en ny hålindex för i år och man kommer att öppna hål 5´s nya tee, samt ett nytt upphöjt tee för hål 9. Det blir bättre för då ser man greenerna lättare från dessa två korthål.
   Här är hål 9´s nya tee, utan gräs för tillfälligt men det kommer enligt Jonny färdigt bara att rulla ut.

   Lite actionbilder också, här Jonas, observera snön som ligger bakom honom:

   Patrick:

   och Jonny:

   Själv fastnade jag inte på någon bild ; )

Mackmyra Golf 26/4

   Spelade golf ändå idag fast Älvkarleby GK inte hade öppnat. Mackmyra Golf som är en 9-håls Pay & Play gästades av mig, Jonas och Patrick. Imorgon hoppas jag på Älvkarleby som (äntligen) öppnar sin bana.


Premiär Älvkarleby Tisdag ?

   Preimären på Älvkarleby GK var tänkt till fredagen, men dom var tvungen att först skjuta på det tills lördagen och sedan till måndagen. Nu har dom flyttat på premiären till tisdagen, vi får se om det håller ; )

StadiumGolfMatchPlay & FirstOpen

   Nu har jag anmält mig till några olika partävlingar som sig brukas. Det är StadiumGolfMatchPlay, lättast kallad Stadiumgolfen som det hette tidigare, med Olle. Och First Open tillsammans med Jonny. Under Gävle GK´s golfvecka är jag anmäld i en partävling tillsammans med Jonas. Många olika tävlingar med olika golfare. Hoppas att ta sig till final i någon tävling i alla fall, helst alla tre.

300

   Det här är mitt 300:e inlägg, något annat handlar det inte om, ingen film eller så.

Snö igen

   Blötsnö i massor har kommit ner och Älvkarleby är tvungen att flytta fram öppnande av sin bana tills lördag, jag som hade tänkt en runda där under fredagen. Nu får jag vänta tills måndag istället, helgen ämnad för familjen !
   Gävle GK kanske också snart öppnar sina banor eller Avan i första hand, städdagarna infaller den 1-2/5 och därefter öppnas banan.

Rangen är öppen

   Idag öppnade rangen på Gävle GK, tyvärr står det ingeting om detta på hemsida, dåligt tycker jag. Såg annons i tidningen att dom öppnade kl: 12:00. Ute i tid och ätit en lunch så stegade Jonas och jag till rangen för årets första rejäla träningspass om man kan kalla det träning när vi slog bollarna på hit och dit, nja så dåligt var det inte utan det kändes faktiskt riktigt bra efter ett tiotal bollar.
   Rangen på Älvkarleby öppnade tidigare och där tänker man öppna banan på fredag, på Gävles gamla bana så ligger det en hel del snö kvar, fast där jag tagit kort ser det nu bra ut se själva och jämför med tidigare inlägg:

Finvädersgolfare

   Nu kan (vi) alla finvädersgolfare spela även om det skulle komma en skur, Gävle GK kommer att på Avan sätta upp regnskydd mellan några hål ute på banan.
   Ni kan läsa om det och mer här.

 


12-håls runda

   Premiären för spel hemma i Sverige blev på Troxhammars GK igår. Jonas och jag hade åkte ner till Teeview för att prova ut nya drivrar, jag bestämde mig för en ny men inte Jonas (inte just nu ialla fall). 
   På hemvägen passade vi på att gå in på Dormy i Barkaby och sedan åkte vi tillbaka ett par mil för att spela på Troxhammars 12-håls bana, vilken hade öppnat ett par timmar tidigare på dagen. Banan har 1 par 5-hål, 7 par 4-hål och 4 par 3-hål totalt par 45 (3230 m).
   
  Jonas på ett av utslagen med ett "normalt" hus i Stockholmstrakten i bakgrunden.

   Ett av korthålen (hål 10, 130 m) från green till tee:

   Nu ser det väldigt grönt ut på greenen men det var ojämnt och inte så tätt med gräs och dessutom nyligen dressat, vädigt långsamt, men ändå är det ju "bara" första rundan i Sverige för i år. Greenerna var små och smala ibland diagonala och tvärställda, vilket gjorde dom ganska svårträffade.

Golfbibeln

   Nu idag fick jag "Golfbibeln" ialla fall är den ju riktigt bra den lilla "tidningen" med alla sveriges banor som medföljde Svensk Golf
   Dessutom köpte jag Aftonbladet och deras sk "Golfbibel" nu har jag mycket att läsa på "huset" !

8 dar senare...

   ...kollade jag snöläget igen, nu såg det ut så här på samma ställe:


   Så här såg det ju ut den 6/4:

Gratisgåvor

   Flera kända bloggare har fått gratisgåvor men inte jag ; ( jag skulle gärna ta emot golfrelaterade gratisgåvor om något vill ge bort sådant, men då får jag kanske skatteverket efter mig ; )

Nya bollar...

   ...igen, jag skrev tidigare om den nya gula golfbollen som Srixon markandsför och används av många proffs. Nu undrar jag när något proffs eller för den del någon vanlig dödlig ställer upp med den här bollen i en tävling ; )
   Se själva, det ställer krav på att träffa fairway och veta exakt var bollen ligger någonstans !?!?

   För den som är intresserad eller vill ge bort en fin present så finns den att köpa här.

Snöläget 6/4

   Var ut till min hemmaklubb Gävle GK och kollade lite på det öppningserbjudandet i shopen. Tog några bilder och här är en som visar greenen på hål 18 gamla banan, och mot tee på samma hål, man ser även till vänster fairway på hål 1:

   Fortfarande mycket snö kvar.

Ett STORT och ett litet Grattis

   Det STORA vill jag ge till Brynäs J18 lag som tog SM-guld och det lilla vill jag ge till Brynäs J20 lag som kammade hem ett silver i helgen, dessutom ger jag ge ett till Brnäs damlag som tog ett silver för några veckor sedan. Brynäs A-lag kom inte längre än kvartsfinal även denna säsong, hoppas på bättre kommande säsong.
   Sedan verka Läck vara veck, början på Silly Season har redan börjat.

RSS 2.0