Högbo en gång till

   En heldag i Högbo blev det idag, Gävles båda banor var upptagna !!!
   Jonas, Jonny, Stefan och jag hade en tävling om fyra trisslotter, Jonny och Stefan var dom som gjorde upp om det och det avgjordes till Jonnys fördel pga lägre hcp. (74 slag netto, par 71) Jag var borta i sedan länge i resultatlistan likaså Jonas.

   Efter lunchen var vi tre kvar, Jonny hade andra uppdrag. Helt plötsligt kom spelet tillbaka för både mig och Jonas. Nu hade vi 34 resp 33 poäng Stefan tappade något och hade 29.

   Till Jonnys stora glädje så slängde jag två par gamla handskar och på eftermiddag skulle han ha sett mina skor, nu åker dom också, Jonas och Stefan kan intyga att dom är sönder.

Arlandastad Masters banan

   Jonas och jag åkte till Arlandastad och spelade Masters banan som ett inspel inför Företagsgolfen som vi skall vara med i nästa vecka. Nu får vi hoppas att blåsten avtar tills dess för nu har det blåst rejält i flera dagar och spelet blåser bort med vinden känns det som. Framför allt på en öppen bana som Masters banan. Någon vindspelare är man inte.

StadiumGolfMatchPlay

   Igår spelade Jonny och jag StadiumGolfMatchPlay, tyvärr inkasserade vi en förlust, Jonny hade förlorat sin match ganska tidigt medans jag ledde med några hål i början av matchen, sedan efter nio ledde jag med 1. Min motståndare hämtade upp och efter 16 ledde han med 1, jag var nu tvungen att vinna både 17 och 18 för att få till "sudden death". Hål 17 vann jag men inte det sista och i och med det var vår match över för den här gången.

   Nu har jag möjlighet att boka via Iphone-appen jag skrev om sist.

Snart så...

   ...kan jag boka tider på Gävle GK via Iphone appen "Golf Starttid" jag har fått besked från klubbchefen att dom skall aktivera tjänsten i GIT.

Gevalias vandringspris

   Gevalias Vandringspris sponsrat av Kraft Foods hette tävlingen jag deltog i på Älvkarleby GK idag, en 3:e plats blev det. Jag bemästrade blåsten bättre idag än i torsdags.
   Efter en riktigt bra inledning 1 över (banans) par på dom fem första hålen (bla, birdie på hål 4), ytterligare ett tappat efter 7 hål, dessvärre tappade slag på hålen 8-9-10-11-12-13 innan jag gjorde två raka par, då låg jag riktigt bra till ändå. Jag låg två bättre än mitt hcp efter hål 15, tyvärr bollar i vattnet på både 16 och 17 gjorde att jag helt plötsligt var två sämre än hcp. Med en greenträff på hål 18 borde resultatet varit bättre men en treputt gjorde att jag var tre efter hcp.
   Vinnaren fick någon statyett och tvåan en putter och jag fyllde på bollförrådet med ett 12-pack "Callaway HX Diablo Tour".


Älvkarleby GK x 2

   Blåsigt väder var det som Älvkarleby bjöd på idag när jag, Jonas och Stefan spelade två rundor på banan.
   Dom första nio har jag redan glömt. Dom andra nio måste vi göra något åt och jag och Jonas spelade om en öl till maten, nu ryckte mitt spel upp sig och jag vann den ölen.
   Efter lunch ville Jonas ha revansch för den förlorade ölen och sagt och gjort. Nu var spelet bra igen och jag tog kommandot efter första hålet, det höll i sig till 8:e hålet då Jonas knaprade ikapp och efter nionde var vi lika. Nu tog han ledningen och ledde med några slag, vi spelade lika fram till 16:e då jag tappade rejält. För att vinna måste jag göra fem slag bättre än Jonas på det sista hålet, trots min birdie räckte det inte till seger, så varsågod Jonas, du får ölen ikväll när Patrick skall bjuda på HIO-dricka...

Högbo GK 18/5

   Idag blev det spel på Högbo GK tillsammans med Stefan (hemmaspelare) hans bror Tord och min torgne vapendragare Jonas.
   I ett lite blåsigt väder gick vi ut för att ha kul och spela bra golf, om det nu blev kul vet jag inte för det började riktigt dåligt för mig, för att sedan lossna och dom sista hålen spelade jag ihop hela 20 poäng, men det räckte ändå inte till någon sänkning.
  
   Här är Jonas på "damtee" han slog i vattnet på hål 7 (8:e i spelordningen) och var tvungen att droppa:


   Stefan i ruffkanten på hål 8 (9:e i spelordningen):


   Och hans bror Tord med någon "fåne" i bakgrunden, vem nu det kan vara !


   Mellan hål 6 och 7 har man gjort rejäla trädfällningar och nu ser det väldigt öppet ut och inte som en skogsbana:


   Imorgon blir det nya tag i Älvkarleby, dock utan medverkan av Jonny.

Startkit

   Idag hämtade jag vårat "startkit" som vi (jag och Jonny) får när vi deltar i StadiumGolfMatchPlay.

   Det innehöll en massa golfgodis, ja se själva här på bilden:

Innan regnet kom...

   ...han jag och Jonas, samt en trevlig äldre herre spela en runda på Gamla Banan. 
   Spelet var upp och ner, med några bra hål för att sedan göra nåt eller några dåliga, lyckades med en birdie på hål 3 ändå, jag låg väldigt långt till höger, nästan i diket.
   Nu gick spelet upp och ner för Jonas också, fast bättre slutresultat. 33 mot 29.

Avan + Gamla

   Även idag blev det två rundor, först på Avan tíllsammans med Patrick och Jonas, där Patrick vann över oss när vi spelade Nassau, 20 - 20 - 20, det var Patrick som vann ut - in och totalt. Han är i zonen just nu, medans varken Jonas eller jag är det.
   Efter lunch spelade vi, jag och Jonas, på Gamla och det gick inte bra då heller, ingen "zon" för oss nu heller. 

Hole in One

   Nu efter att ha sett ett Hole in One så har jag letat efter andra Hole in One på YouTube. Jag har funnit några guldkorn.



   En till:


   Och Vijay Singhs...

HIO, Ace...

   Idag var jag med om det något speciellt på golfbanan. Patrick gjorde en Hole-in-One på hål 15 på Avan, han slog en fin Järn 9:a som landade strax före och försvann vid flaggan. Nu jublades det på tee och undrade när vi ska få dricka Cristal. Förutom Patrick och jag var även Jonas med. Nu började tvivlen komma, gick den verkligen i hål? Ligger den kanske väldigt nära? Det är inte med säkerhet att den gick i. Hur som helst så låg ingen boll nära flaggan utan den låg i koppen.

   Stort GRATTIS Patrick till din första HIO efter 17 års spelande!

   Här plockar Patrick upp bollen ur hål.


   Hur spelet gick är av mindre betydelse en sådan här dag....

Gamla + Avan

   Det blev två rundor i dag, först på Gamla banan tillsammans med Olle och Jonas, där Olle spelade riktigt bra och gjorde bla 2 birdies och fick ihop fin-fina 36 poäng, så bra gick det inte för Jonas eller mig.
   Efter lunchen spelade jag, Jonas och Patrick på Avan och Patrick spelade riktigt bra dom nio hål han var med, 38 slag och 19 poäng, men dock ingen birdie, det lyckades jag med på hål 5, banans svåraste hål. Nu fick jag 33 poäng över 18 hål vilket jag är nöjd med, bäst för i år.

Gamla banan 5/5

   Igår spelade jag gamla banan så nu har jag spelat alla klubbens hål 45 st, då jag även tidigare har spel P&P också. Det är ju nu en sanning med modifikation eftersom klubben har några provisoriska greener och ett provisoriskt hål. Detta till trots så har jag spelat mig runt alla tre banorna ialla fall ; ) 

Premiär på hemmabanan

   Idag blev det premiär på hemmabanan Gävle GK, först spelade jag med Patrick och Kecke på Avan och sedan avslutade jag ensam med 9 hål på Gamla banan hål 10 till 18.
   Det var väl inget bländande spel från min sida, ändå gjorde jag sex raka par på Avan från hål 7 till hål 12. Sedan hade man en provisorisk green på hål 13 och hela hål 15 var provisorisk, den gamla greenen på hål 14 använde man sig av. Det ändrar man lite grann, nu på fredag.
   Det gick hyggligt dom hålen jag spelade på gamla banan, där blev 17 poäng.

   Och banorna såg bra ut för att vara så här tidigt, det är j naturligtvis greenerna som är sämst men dom var ändå klippta och höll ok standard.

RSS 2.0