Garmin Approach G6

   Ännu en ny leksak i min ägo, den här gången har jag införskaffat mig en Golf GPS "Garmin Approach G6", så jag leder säkert golfsaksligan, den som har mest saker när han dör vinner, jag leder nog stort ; )



   Tyvärr så dröjer det ända tills torsdag då jag kan testa den, kan ej spela innan dess, men då blir det gamla banan som gäller efter jobbet.

AVAN tre dagar i följd

   I onsdags spelade jag och Stefan (och två juniorer) på AVAN efter jobbet och spelet var riktigt dåligt.
   I går så var vi tre (jag, Jonas och Stefan) plus en gäst, nu var spelet mycket bättre och det dåliga från dagen innan var som bortblåst, tack och lov för det.
   I dag var spelet dåligt igen...

   Det är konstigt hur man ena dagen kan spela bra för att en annan dag spela uruselt och sedan återgå till riktigt bra spel. Spelet var så tidigare under säsongen när jag spelade dåligt i sommarcupen omgång 2, dagen innan hade jag spelat riktigt bra.
   När jag menar riktigt bra så menar jag att jag spelar inom min buffertzon (eller bättre, vilket har hänt en gång i år).

Sommarcupen omgång 2

   Igår spelade jag omgång 2av sommarcupen, min motståndare den här gången var Mats H, som jag mött 2 gånger tidigare. Jag hade 3 slag tillgodo, vi delade första hålet innan jag förlorade två hål i rad, sedan vann vi växelvis några hål och efter hål nio låg jag under med ett.
   Jag förbättrade mitt spel och vann två hål på rad och ledde nu med 1. Hål 12-13-14 delade vi, innan jag förlorade och vi var lika efter hål 15. Nu närmade vi oss slutet och varje hål var viktigt, förlust på hål 16 gjorde att nu var goda råd dyra, jag vann hål 17 efter miss av Mats och vi var lika inför sista hålet. Nu skulle det avgöras, tyvärr missade jag mitt utslag och även det andra vilket gjorde att jag inte kunde nå greenen på tre, vilket Mats gjorde och dessutom avslutade han med en birdie och var således värd segern.
   Samtidigt spelade Jonas sin andra match i sommarcupen också, där förlorade han på hål 16 efter att varit under stort hela matchen.

Landmärke

   Ett nytt landmärke finns nu på Gävle GK´s bana AVAN och hål nr 14:

Ny spoon

   Inför rundan på Högbo GK i torsdags hade jag införskaffat en ny spoon (trä 3:a) det är en Taylor Made R11 som jag köpte ifrån golfonline.co.uk tillsammans med Jonas och Urban som köpte lite andra saker.
   Här är klubban innan jag ens hunnit slagit ett slag med den:


   Man ser riktigt hur den lyser upp omgivningen ; )

Högbo i lätt regn

   Spelade Högbo i går med Torbjörn, i lätt regn och lite åska dom sista tre hålen.
   Det var regnet som förstörde en för övrigt riktigt bra runda av mig. Med nio par så hade jag chansen inför sista hålet till sänkning, efter greenträff blev det ändå "bara" en bogey och 35 poäng. Det jag är mest nöjd med är korthålen. Jag gjorde par på alla fyra par 3:or som Högbo har.

Boka enklare med telefonen

   Nu har Golf.se kommit med en enklare webbsida anpassad för smartphones, där du enklare kan boka tid kolla hcp osv, adressen är mgmobil.golf.se och den ser ut så här när du kommit dit:

GRATTIS Urban...

   ... som även han nu gjort en HIO. Igår lyckades han med det konststycket på Gamla banans hål 17, slaget med en trä 4 enligt uppgift. Det blir till att gå in på HIO-klubben att registrera.
   Nu får väl inte Jonas, jag och Stefan inte vara med dom stora HIO pojkarna längre ; ) Det har blivit en rejäl skara som lyckats med det, Jonny, Patrick B, Patric D (2ggr), Olle och nu sist Urban.

GRATTIS Jens...

   ... på din 18-års dag, (min son alltså).

GRATTIS Olle...

   ... till din HIO på Hofors GK hål 8 i lördags eftermiddag (jag var ej med, men det kom ett mms fort efter händelsen)
   Här ses Olle plocka upp bollen ur hål:


   Själv är jag ännu inte med i HIO-klubben ; )

Kungsängen i dagarna två

   Olle och jag har varit på en två dagars utflykt till Kungsängen GC och spelat två rundor var på deras två banor, Kings Course och Queens Course.
   I onsdags spelade vi två ggr på Kings och den banan marknadsför dom som en högkvalilativ mästerskaps bana, hur som helst så måste man vidi nspel på deras greener där verkligen kunna kontrollera var bollen landar, har man lite skruv (draw) som jag så blir det väldigt svårt att få bollen kvar på greenen, dessutom vaktas greenerna av väldigt många stora och djupa bunkrar.
   Efter dom två rundorna han vi åka till Dormy för att införskaffa lite nya saker, Det var främst Olle som handlade, här syns han i nya byxor och pikè när vi i dag spelade två rundor på Queens:


   Även jag kom med på bild !!


   Queens skiljer sig rejält från Kings, den är mycket kort, smal och har väldigt få bunkrar, man utmanas på dom korta hålen att ta drivern för att nå eller få väldigt lite kvar, nu straffas vi mycket för ingen av oss hade något vidare närspel att tala om även om det för Olles del blev bättre mot slutet. Greenerna på Queens var inte lika tuffa som på Kings inte heller var dom lika snabba.

   Avslutningshålet på Queens är ett tufft par 3:

   Det är en rejäl höjdskillnad på det här 155 m par 3-hålet. Vi slog båda våra hybrider och gjorde par, andra runda var det hybriderna som gällde igen, vi testade båda att slå med våra järn 5:or, vi träffade greenen då också. Det rådde rejäl motvind vi bägge tillfällena.

Volkswagen Masters 2012

   Efter tre timmars försenad start pga kraftig nedbörd så blev det start i årets upplaga av "Volkswagen Masters". Pga regnet var ALLA bunkrar MUA och fri dropp utanför. Jag startade på hål 9 och var hyggligt med i några hål innan jag tappade på hål tolv och tretton. Det tog jag igen på hål sjutton, arton, två och tre, nu var jag på "par", om det nu bara höll hela vägen in så vore jag nöjd, men tyvärr så "sket" det sig på hål sju, det blev nämligen fullt hus, och sedan hade jag tappat sugen på hål åtta.

   Nu blev det ändå en 6:e plats i Bilmetros A-klass precis utanför prisbordet, med resultatet 77 slag netto (par 71) och detta gav "ynka" 33 poäng som resulterade i en hcp-sänkning !!

RSS 2.0