Nya järnklubbor

   I torsdags förra veckan var jag ner till TeeView för leveransutprovning och hämtade mina nya järnklubbor, förvisso med grafitskaft, det blev ett set från J5 till PW och om jag vill kan jag med bara ett telefonsamtal beställa tex en J4 om jag vill.
   Klubborna jag nu har fått är MOI-matchade och skaften frekvensmatchade, sk, Spine Alignment, klubborna är dessutom lie-justerade 0,5 gr uprigth. 

   Klubborna 770CFE med InterFlexx grafitskaft jag provade ut kommer från Tom Wishon Golf vilka är störtst när det gäller "Custom Fittning"

   Jag har tagit lite bilder på min nya klubbor, ok någon mästerfotograf är man kanske inte heller ; )
 
   Hela settet:

   Greppet på klubborna är Lamkin Crossline Black med ett extra lager tejp.

  J5 klubbhuvud:


   Baksidan på Pitching Wedgen:


Specifikationer på klubbhuvudena 770CFE.

   Grafitskaften har jag tagit bilden från Tom Wishons hemsida, då jag inte fick någon bra bild själv, men måste tänka på var ljuset kommer från.

Tigern är tillbaks

   Tiger Woods är nu tillbaka efter sitt opererade knä. I sin tredje tävling efter comebacken så vann han igen, detta i en tävling som nu vann för sjätte gången !! Det var Arnold Palmer Invitationel.
   Det blev en sen avslutning, närmare två på natten svensk (sommartid), så var tävlingen klar. Tiger låg efter med ett slag när jag började titta, och inför sista hålet låg han lika med S O´Hair, Tiger satte en lång putt för segern detta efter S O´Hair missat sin för birdie. Daniel Chopra kom på en mycker fin åttonde plats.

Lost in Golf

   "Lost in Golf", är precis vad jag är, men nu är jag mera "Lost in Lost" allt sedan min sambo blev intresserad av att nu börjar serien om på TV, men då tyckte jag, jaha, ännu en serie att följa. Nu blev det så att jag beställde säsong 1 och 2 från Cdon. Vilket innebär att vi båda två är" Lost".

   Nu råkar det vara så att i början av säsong 1 så är det "Golf in Lost". Man har på den öde ? ön hittat ett set med golfklubbor från flygplanskraschen och för att fördriva tiden/roa sig gjort ett golfhål att förströa sig med.

22 grader varmt

   22 grader varmt i Tunis, Tunisien, allt enligt en väder-gadget jag har installerat på datorn.

22 grader vamt i Tunis, Tunisien.

   Det ser fint ut, speciellt som det i dag kom 2-3 dm nysnö och temperaturen ligger på några minusgrader, dock är det lite värme i solen men inte som i Tunisien.

Reseförberedelser

   Nu när Golfresan blir av och är betald börjar man smått fundera på vad man behöver med sig, ja, golfgrejjorna naturligtsvis, resebag att transportera golfbagen i, det har jag sedan tidigare. En stor mängd bollar måste man ju ta med sig, jag brukar slå bort en hel del, två par skor att varva mellan. Pikeér och shorts och övriga kläder, ja det där ska jag nog få till.

   Kollade om Tunisiens valuta, Dinarer, den går endast att växla i Tunisien, in/utförsel av deras valuta är olagligt, det blir till att ta med sig Euro som har bättre kurs än den svenska kronan där nere. 1 Dinar är ca 5 kronor.

   Var idag till polisen för att fixa nytt pass, klart om ca: 5 dar, mitt gamla gick ut i början på året.

Golfresa

   Det blir en golfresa, trots att se mörkt ut tidigare, men skam den som ger sig. Hade en reservplan med att åka till Hemmeslöv, Båstadstrakten och spela där.

   Nu hittade jag en "sista minuten resa" på Golf Plaisir till Tunisien, Hammamet och Citrus Golf, det bär av den 12 april och det blir jag och Jonas. Jonny med sambo åker samtidigt till Hemmeslöv, Olle och Kungen åker senare med några polare till Spanien, men det passar inte oss då vi jobbar, den veckan vi nu åker är vi lediga.

   Citrus Golf har 45 hål, 2 x 18 hål och en 9-håls kortbana. Många som åkt dit har varit väldigt nöjda, själv ser vi fram mot mycket golf, vi har 5 heldags greenfeer, en dag ledig på vilken man kan klämma in en utflykt till någon annan bana, Golf Plaisirs golfvärdar brukar vara bra på att anordna sådant, har rest med dom 2 gånger tidigare och varit nöjd, dom anordnar golftävlingar och det kanske blir någon kvällsutflykt om man vill det.

   Nu får mina nya klubbor som jag inte hämtat ännu visa vad dom går för ; )

Första birdien på ett par 5 hål...

   Har letat ibland gömmorna med hjälp av Internetsidan Golfsidan.nu (tidigare kallad; golf.vessgard.com) när jag gjorde min första birdie på ett par 5 hål, hittatde till slut ,när och var det skedde.
   Den 12/7 2005 gjorde jag en 4 på hål nummer 4 i Älvkarleby vilket är ett kort par 5 hål på 415 meter.

   Lyckligtsvis så var det tävling under tävlingsveckan på Älvkarleby, Silja Line Cup och jag vann !
   Första priset bestod av en Helsingforskryssning med underhållning och trerätters middag....Det blev till ta med sambon, så att hon fick ta del av mitt myckna golfspelandet.

Golftävlingar

   Långt innan säsongen har börjat har jag anmält eller blivit anmäld till 3 partävlingar och andra finns med i min planering.

   Dels Stadium Golf Match Play med Olle, där vi varit med i tre år, dom första två åren gick vi till final i Andra Chansen. Tredje året förlorade vi mot Patrick och Jonas som tog sig hela vägen till final, dock även dom i Andra Chansen. Spelformen i Stadium Golf Match Play matchspel, dvs man spelar två singelmatcher. Om det blir oavgjort spelar man en foursome match över tre hål, därefter blir det sudden death.   
   First Open är en annan partävling där spelar jag med Jonny, vi har deltagit två år i den tävlingen, har gått ganska långt, men ej hela vägen till final. Spelformen i First Open är 4-boll, matchspel även kallad Bästboll. Vid oavgjord match blir det sudden death.
   Tillsammans med Patrick är vi anmälda i Företagsgolfen, där det spelas flera deltävlingar runt om i landet, sedan med en Sverigefinal där man kan kvalificera sig till ett slutspel i Dublin. Det är det andra året Patrick och jag deltar.

   Sedan hoppas jag att kunna deltaga i Volkswagen Masters kvalificeringstävling på hemmabanan, i den tävlingen har jag gått till final i två år, där vinnaren i varje klass fått spela världsfinal i Sydafrika, första året kom jag trea och förlorade på sämre handicap än den lycklige som fick åka till Sydafrika.
   Utöver det så brukar jag vara med i Momentums företagsgolf, där jag ett år vann både singeltävlingen och längsta drive !!!
   Senare i höst så kommer Ledarbollen, en tävling som jag är med och anordnar. Den första Ledarbollen vann jag, det var 2004.

Slutspel

   Nu börjar slutspelet i årets Elitserie, en serie där dom flesta tippade Brynäs som ett lag utanför slutspel, tom i Kvalserien. Nu har man lyckats med sitt mål, att ta sig till slutspel, men jag hoppas att man inte är nöjd med det, trots att man möter tuffast motstånd i form av Färjestad.
   Lycka till BRYNÄS.

"Custom Fittad"

   Nu är jag "Custom Fittad", var ner till TeeView och provade en mängd olika klubbor och skaft utan förbehåll. Jag har en brant infallsvinkel mot bollen och det tittade instruktören/utprovaren på, som för övrigt heter Conny. Med rätt Custom Fitting som jag nu fått hoppas jag slå mer konsekvent och med det spela bättre. Det föll sig så att ett klubbhuvud och ett grafitskaft från Tom Wishon passade mig bäst. Jag beställde ett set 5-P, som jag hämtar om ca: 3 veckor, då med leveransutprovning, sedan tillhandahåller dom den servicen att 1/år se över dom klubbor man köpt på TeeView.

Årets första golfrunda !?!

   Nu är årets första golfrunda avklarad, jag och Jonny spelade, Jonny bättre bruttoresultat 88 slag mot mina 91 slag. Förvisso gjord i golfsimulatorn på Golf och Nöjescenter årets upplaga av golfsimulatorn är ett par "knäpp" bättre än den förra, där en perfekt träff kunde registreras som ett duffslag. Men den här nya registrerar slagen bra och som vanligt slår jag fadeade och slicade slag. Dock märks det att det är tidigt på säsongen, för längderna sitter inte ännu i kroppen.

RSS 2.0