Grattis

   Grattis Mamma !

   Min mamma har alltid tyckt det varit bra med att haft flaggning på sin födelsedag, dessutom har haft det ialla år då hon är ett år äldre än Kungen.

   Hoppas ni haft det trevligt på eran resa.

10:e rundan

   Idag spelade jag min 10:e runda för säsongen, det blev 6 rundor i Tunisien och 1 på Älvkarleby innan jag nu spelat 3 rundor på 2 dagar på min hemaklubb, Gävle GK.

   Som vanligt var det jag, Jonas och Patrick som spelade, (20-20-20), jag inledde i strålande stil med 4 raka par, Jonas inte långt efter 3 par av 4, medans Patrick hackade efter, ovanligt för att vara honom. efter en bogey blev det 2 par till för min del och ledningen kändes säker. På hål 8 gjorde jag en trippel och den säkra ledingen var nu inte så säker, Jonas tog in på mig. På hål 9 gjorde vi bogey alla tre och jag ledde med en poäng mot Jonas, fin-fina 21 poäng ut, (41 slag).

   På inrundan var spelet borta, ingenting ville sig riktigt för mig, bogeys och dubbelbogeys omvart annat, medans Jonas gick som tåget. För Patrick ville sig ingenting idag, förutom två kanondrivar på hål 2 o 18. Jonas ledde nu stort efter hål 15, endast med lite chans för oss att ta in, trots att Patrick fick till spelet på slutet med 3 avslutande par så var Jonas ledning så stor att han vann in och totalt, dessutom på fina 37 poäng, en sänkning allstå, (efter några höjningar) grattis Jonas !!


36 hål...

   ...blev det på premiären på hemmabanan, 2 x 18 hål. Första rundan spelade Jonas, Patrick och jag, vi spelade 20-20-20, där jag vann fösta nio. Sista nio vann Patrick, pga bättre hcp han och jag hade båda 18 poäng. Totalt kammade jag hem segern.
   Banan har stora områden på fairway, speciellt vissa hål med "isbränna" även vissa greener är utsatta, det känner man igen från föregående år.
   Efter en lunch så spelade Jonas och jag en runda till, nu spelade vi båda bättre och fick 19 resp 20 poäng ut. Efter några hål på sista nio kände både Jonas och jag att orken började tryta och spelet falnade, Jonas vann sista nio och totalt.
   Imorgon tar vi nya tag alla tre.

Premiär...

   I går var det dags för Grillpremiär, eftar att jobbat natt fredag och lördag, så bestämde vi att nu blir det grillpremiär, tyvärr så var vädret inte lika bra som dagarna innan men helt ok, satt inne, snart går det att sitta ute och äta också.

   I dag är det premiär att spela på hemmabanan Gävle GK, Avan, tyvärr står det ingenting på hemsidan att banan har öppnat, men har man frågvisa kompisar som kollat, så startade bokningen 8:00 imorse och då var jag in och bokade starttid till åt oss, Patrick, Jonas och mig själv.

Sammanfattning golfresa till Tunisien, del 2

   Efter att nu varit hemma i en vecka så har tankarna hunnit lagt sig, dessutom lite mera tid att "blogga", så nu kommer mera bilder och kommentarer från Tunisien.


   Vy från tee 5 på Les Oliveirs.

   Som ni ser är det ganska flackt, det är så i dom 9 första hålen för att sedan bli riktigt kuperat, precis som det var på hela Le Forétbanan.

   Här är en vy över hål 10 på Les Oliviers.
Vy över hål 10, Les Oliviers. 
   Mer bilder på Les Oliviers

  Vy mot klubbhuset på hål 18.
Vy mot klubbhus på hål 18, Les Oliviers

   Sammanfattningsvis så var banorna sisådär, gräsytorna på fairway, tee och ruff var inte dom bästa, greenerna helt ok. Det som jag blev mest förvånad över var att banorna var så kuperade, vilket framgår av några bilder, jag gillar ju när utslagen är högt placerade, man får då en bra bild av hålet. Men här var det dessutom rejält backigt på banan och mellan hålen. Eftersom banorna ligger lite högt så var det rejält blåsigt flera dagar, vilket jag inte är så förtjust i.

  Restiden (flygtiden) till Tunisien är bra, det tar mindre än 4 timmar.

   Hotellet vi bodde på Hotel Sindbad var ett 5-stjärningt hotell, men så många tyckte jag inte det var värt. Synd att Golf Pub 19 som fanns låg väldigt illa till, så där var det inte många som hittade till.
   Utelivet i Hammamet vet vi inte så mycket om, då vi åt middag vid 19-20-tiden och sedan var så trötta och dessutom ville upp i tid och spela golf.

   Om jag åker till Tunisien igen, nja inte till samma ställe möjligtsvis till någon annan golfbana.

   Det roligaste med resan var att jag lyckades göra en Eagle på hål 17, Le Forét, par 5, 471 m.


Toffel !?!

   En välklädd golfare har naturligtsvis golfkläder även på fritiden, det gäller även det man har på fötterna, är det kallt så vill man gärna ha ett par varma tofflor och det har jag nu fått med hjälp av min golfkompis Patrick som gjorde en beställning från Golfbidder, då köpta han dessa åt mig:
Golftofflor

Viasat Golf

   Det är inte bara TV Viasat Golf håller påmed, utan dom har tillsammans med Aftonbladet skapat en helt ny portal, Viasat Golf, gå in där för att välja "håll", Aftonbladets nya Golfsida har många godbitar, reportage, bloggar och abdra intressant artiklar.

Sammanfattning golfresa till Tunisien, del 1.

   Här sitter två törstiga killar efter en tidig runda under golfveckan till Tunisien.

   Jonas


   Och jag själv


   Lite fina vyer av golfbanan.

   Först några på rangen.

Rangen och puttinggreen

   Sedan bilder från Le Foret.

   Jonas gjorde birdie på det här hålet, hål 7, par 4.


   Hål 9 på Le Foret mot klubbhuset.
Hål 9 mot klubbhuset.

   Hål 18 på Le Foret mot klubbhuset.
Hål 18 mot klubbhuset

   Kommer med mera bilder och kommentarerna snart.

Sista dagarna i Tunisien

   Dom sista dagarna i Tunisien bestod av två rundor på fredagen, där jag på Le Forets hål 17, ett par 5 på 471 meter, gjorde en Eagle. Jag slog en mycket bra drive och hade ca 200 m kvar till framkant av greenen, slog en spoon över träden in på greenen och bollen rullade mot pinnen, hade ca 1 meter kvar för eagle.

   Mitt inspel på hål 17, (Jonas boll till vänster, hans fjärde slag in på green)
Inspel på hål 17, Le Forét för eagle.

   Lördagen var tävlingsdag vilket inte gick så bra, många missade puttar och en hcp-höjning till 14,9.

Golfsidan

   På Golfsidan.nu registrerar du alla dina rundor och kollar hur det går i tävlingarna som finns, tex, birdieligan, Eclectic, osv, nu är alla mina rundor från Tunisien inlagda samt dagens runda i Älvkarleby.

Äntligen hemma...

   Borta bra, men hemma bäst, som talesättet säger. Nu är allt uppackat och undanstoppat.

   Skulle gå in på Internet igår, men det var segt som kall sirap, pratade med Bredbandsbolaget idag som gjorde någon justering för det var även knas på telefonen också, nu går det både att ringa och surfa.
   Tänkte lägga in lite mer om Tunisienresan, det kommer senare, det var ett segt Internet även där och ett tangentbord utan å ä ö, samt att bokstäverna satt på fel ställe.

   Var ledig från jobbet idag, för att hinna med lite grejor, han även med en runda på Älvkarleby GK (premiärrundan i Sverige) med Jonas och Thorbjörn, det var blåsigt och kallt, dock inte lika blåsigt som i Tunisien.

Drygt halvtid

   Nu har vi varit i Tunisien i drygt halva resveckan. Det borjade turbulent med landningen, det var ett rejalt regn- och blasvader vi skulle igenom nar vi skulle ner med planet, men det gick puh...

   Forsta speldagen spelade vi pa Citrus Golf "Le Foret" en kuperad bana, med hoga utslag och ibland uppfor aven till greenen. Avslutade rundan med arets forsta birdie, pa hal 18, ett par 4 pa 380 m, ett bra utslag med driven foljt av en J5 och sedan en tremetersputt for "arets forsta birdie", det var blasigt hela rundan.
   Dag tva spelde vi "Texas Scramble" pa Citrus Golf andra 18-halare, "Les Oliviers", da borjade jag kanna vark i mitt vanstra ben, kanske det ar benhinnorna som spokar, har ej haft det problemet tidigare. Solen hade kommit fram men fortfarande lite blasigt.
   Onsdag dag tre spelade vi ater pa "Le Foret", Jonas gjorde sitt livs forsta eagle, pa ett kort par 5, endast 392 m. Dessutom gjorde han en birdie. Idag akte vi golfbil pga att jag har ont i benet. Solen ar framme och likasa shortsen, inte mycket till blast.
   Nu, torsdag ar var spellediga dag, det var tankt att vi skulle spela en extra runda men nu far det bli sol och bad pga min benvark. Ska forsoka ga till nagot apotek och se om dom kan hjalpa till.

   Vadret ar kanon solen skiner och det blaser inte sa mycket.

Resfeber !?!

   Nu är det istort sett packat och klart, det som kvarstår är bara necessären, har gått igenom resväskan och jag har säkert kläder som jag inte kommer att använda under veckan. Bättre för mycket än att glömt något viktigt. Det viktigaste är ju att klubborna och golfskorna kommer med, det går att köpa bollar och golftröjor och sådant, men sina egna klubbor vill man ha.
   Sedan har jag varit lite osäker på vädret, men jag pratade med Olle som hade en kompis som var där, han sa att det inte var badväder men bra golfväder dvs runt 20 gr, så regnställ och paraply lämnar jag hemma.
  Tänkte åka iväg runt halvtre tiden i natt, det tar knappt 1,5h till Arlanda, men sedan skall vi åka in till terminalen och checka in, det brukar ta lite extra tid med golfväskan, och dessutom vill jag ha god tid på mig, gillar inte att stressa. Planet går 5,55.
   Vi får se om jag kommer åt någon dator på resmålet, isådana fall blir det lite resmålsberättelser.

Skääärtorsdag

   Nu har skärtorsdagen ingenting att göra med varken någon färg eller att man skurit sig, det är en religiös högtid.

   Vi tillbringar vår skärtorsdag i Stockholm på Scandic Ariadne Hotell, dagen efter vi varit och tittat på Jeff Dunham, vilket mynnade ut i en 2,5 timmars lång skrattkavalkad. Trodde inte att det kunde vara så roligt, men verkligheten överträffade dikten, dvs att se Jeff Dunham med sina dockor var mycket bättre än dom DVD`er och på You Tube som man sett. Köpte en T-Shirt för hutlösa 250:- till Jens, min son, och en DVD, "Arguing With Myself", som ej är släppt i Sverige ännu, men kommer ut i handeln den 15 april.

   I Stockholm shoppade vi lite, fast shopping inte är någon sport ; ) . Det blev en golfbok på rea, en Olympus digitalkamera på SIBA och en 56° 4D wedge, hade 20% rabatt på Stadium.

Biljetter

   Nu har biljetterna till "golfresan" kommit, var lite orolig att dom skulle komma i sista sekunden, med tanke på påskhelgen, tidig avgång är det 5:55, så det blir till att kliva upp mitt i natten, oftast då man sover som skönast.

   Vädret i Tunisien har jag följt en hel del och det kan vara kanonfina dagar, men samtidigt som det kan bli lite nederbörd om man nu ska tro på meteroelogerna ; ) , man får hoppas på att det blir kanonfina dagar.

   Packningen kvarstår men det kan man göra på lördagen, vi skall bort och se Jeff Dunham på Kistamässan på onsdag, så det blir att flytta över neccesären till resväskan, i övrigt så har man inte börjat använda sommar/golfkläderna ännu så dom kan man lägga i.

   Golfskorna (brukar alternera mellan 2 par när jag spelar flera dagar i följd) har jag putsat upp, bytt softspikes och skosnören i, golfklubborna är tvättade och bollarna uppmärkta med "puttlinje", så det känns klart bara att åka alltså.

1 vecka kvar

   Nu är det 1 vecka kvar innan det bär av till Tunisien och Hammamet, vi reser som sagt var med Golf Plaisir. 1 veckas golf och avkoppling, vi bor på Hotell Sinbad och spelar på Citrus Golf, där vi har 5 heldagsgreenfee. 1 dag spelfri men vi kanske lägger in någon utflykt till någon annan bana i närheten, och vi som åker är Jonas och jag.

Träningsmani !

   Vet inte om någon av er lider av träningsmani, men jag brukar gå på rangen före varje runda för att värma upp och se om svingen sitter där, dessutom brukar jag gå till rangen eller närspelområdet då och då för att träna. Nu är ju inte träningsmöjligheterna dom allra bästa men dom räcker till för mig i alla fall.

   Vill man träna ordentligt och dessutom inte trängas i kön till bollmaskinen då skall man kanske be hemmaklubben om att bygga ut till något som dom har på "Dream Golf Range". Range är 400 yards i diameter och med 300 utslagsplatser där bollarna "ploppar" upp och är peggade. Man har 600 000 bollar till sitt förfogande, ingen risk att dom tar slut ; ). För att komma till sin utslagsplats så får man skjuts med en golfbil. Dessutom kan man träna under natten också !! då tänds ljusen runt denna cirkulära range. Utöver rangen finns det bunkrar att träna i, greener att putta på och det mesta man kan tänka sig.
   Nu är det bara ett krux, Dream Golf Range ligger i Seoul, Korea.

SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD

   Det blev tillslut SM-GULD för Brynäs i ishockey, kan nu inte A-laget fixa det så, så fick ju J20-laget grjea det istället, och det var Brynäs första J20 guld på 26 år. GRATTIS.

RSS 2.0