"Ny klubba"

   Tidigare skrev jag om att jag tagit bort ett trasigt huvud från ett skaft. Nu har jag fått mitt nya klubbhuvud och monterat det på skaftet, satte även på ett nytt grepp.
   Nederst den färdiga klubban. 

VW Masters 2014

   Jag var orolig för hur vädret skulle bli och dessvärre hade klart.se den mest korrekta väderrapporten.
   Med regnbyxor, regnjacka, sydväst, och paraply uppsatt var jag redo att spela. Väl förbered, jag hade torra handdukar upphängda i paraplyet, så att det regnade skulle inte hindra mig.
   Var på hcp efter några hål, spelade bra på mina hål som jag har svårt för (mitt Amens Corner) dvs hål 12-13-14-15, sedan efter dom gick det sämre och jag låg efter. Slutade på 78 slag netto motsv, 30 poäng och en bit ner i resultatlistan. Tar nya tag nästa år, och senare i år i annan tävling.

Vem ska jag tro på tro på ..,

   En gammal slagdänga av Tomas DiLeva. 
   Morgondagens väderprognos från klart.se säger att det ska regna imorgon 

   SMHI's prognos säger uppehåll 


   Hoppas att SMHI har rätt för jag gillar verkligen inte att spela i regn med paraply och allt vad det innebär.

10 poängs skillnad...

   ...mellan igår och idag, igår var spelet kanonbra med 38 poäng och tre birdies. Spelade -3 på banans par femmor. Idag 28 poäng och +3 på femmorna.

   En bild från igår när Olle var på fel hål (eller fel bana som vissa säger, ja vad heter det)


   Och en bild från idag när vi hade Johan med oss

  
   Får hoppas att det är varann dags golf, nästa gång är det tävlingsdags, Volkswagen Masters på lördag.

"Somliga går med trasiga skor"

   Somliga spelar golf med trasiga skor, upptäckte att dom var trasiga på rangen. Ska maila sportsdirect.com om det är någon garanti på skorna, (glömt när jag köpt dom)

   Spelet i det blåsiga vädret var inget vidare, tar nya tag imorgon, (i hela skor).

Arborgist

   Jag är ingen arborgist men jag har konstaterat att trädet på vänster sida av fairway på hål 11 AVAN är en kork-ek.



Åter på jorden...

   ...efter gårdagens runda, inga birdies för min del idag. Hålen kändes små som snapsglas eller nått ;-)
   Spelet är verkligen upp och ner, i förrgår 22 poäng, igår 40 och idag 34 som ändå är helt ok ;-)

Birdierekord...

   ...på AVAN igår, inledde med birdie på hål 1, 3, 6 avslutade sedan birdies på hål 11 och 17, helt otroligt med 5 stycken på en och samma runda ;-) 
   Hålen kändes stora som badkar bollarna bara trillade i.
   Kanske var det mina gamla järnklubbor eller kanske det nya skaftet i drivern  som gjorde det eller så var det bara tur ;-)

Bollarna håller på att ta slut !!

   Nåja inte riktigt så är det men idag när jag, Jonas och Olle spelade på Gamla banan i lite blåsigt väder så slog jag bort ett minst halvt dussin bollar eller så, det var riktigt dåligt spel från min sida. Olle som nyligen sänkt sig spelade bra och gick på sitt hcp, det kan man inte säga om Jonas och definitivt inte om mig, närmare poängskörd efter nio hål än vad man skall ha efter en hel runda blev det för mig ;-(
   Ny tag imorgon ;-)

Nytt skaft i drivern

   Min R11 9 graders driver har fått ett nytt skaft, Aldila Green 65 gr stiff. Men justerbar hosel +- 1,5 grader (0,75 i två steg), inställd på 9,75 grader.


   Vi får se hur det går imorgon när det blir premiär för den nya kombinationen. 
   Har även stoppat ner mina gamla Big Bertha järn i bagen. 

GoGolfMatchPlay

   I dag spelade Jonas och jag första omgången av GoGolfMatchPlay, vi mötte ett team från Hofors i Hofors, inte direkt min favoritbana precis, tycker det är svårt att få till bra spel där, tex som i lördags, då fick jag ynka 23 poäng där. Nåväl, den här gången gick det bra och vi vann matchen på hål 17.
   Jonas ledde sin match i stort sett hela tiden var ner på 0 några gånger, medans jag tappade stort i början och låg snabbt under med -3. Spelet från min sida var riktigt uselt i början och väldigt många bollar bortslagna, vändningen kom på hål 11 som jag vann och av bara farten vann jag tre hål till och var i ledning ! Tappade sedan ett hål och då var Jonas också lika med sin motståndare, lika inför hål 16, snart slut på matchen. Både Jonas och jag vann det hålet (dels beroende på dålig spel från deras sida och bra från oss). På hål 17, ett korthål så var jag den som avgjorde matchen till Jonas och min fördel då jag var den enda som gjorde par.
   Nu är vi vidare till omgång 2...

Solen skiner...

   ...och behovet av solglasögon när man spelar golf har ökat. Jag brukar ha solglasögon ofta då jag är ljuskänslig efter att jag gjorde en LASIK operation för dryga 10 år sedan.
   Här nedan är dom solglasögon jag redan inhandlat i år. (Kan bli fler.)
   Överst ett par billiga men inte sämre för det. I mitten ett par jag köpt på Tradera, dom heter Sunwise och sitter riktigt bra, dom gick sönder men jag hade tur och fick ett par nya, tack Arveheim.
   Underst ett par Sundog, ett nytt märke som används av flera golfproffs på både PGA och LPGA touren, så då ska dom duga åt mig också ;-))

Hofors GK...

   ...blev det spel på i dag, vi som spelade var jag, Torbjörn, Jonas och Stefan. Dom sistnämnda (Jonas o Stefan) hade redan spelat i Gävle på fm.
   Och det var dom som spelade bäst!
 
   Här är jag på tee 13, samma ställe som när vi spelade årets första runda, nu en helt annan klädsel:

   Även Torbjörn på samma tee:


  Och sedan Stefan på ett annat tee:

   Och Jonas satte sin andra birdie på hål 17:


 

Maj månads golfande

   Maj månad är nyligen slut och en ny golfmånad har nyss börjat, jag har hunnit med 11 rundor samt 3 tävlingar, varav 1 är en partävling som jag spelade med Jonas. Dessvärre har puttningen inte varit bra. 
   På dessa 13 rundor har mitt hcp ökat, jag har haft en sänkningsrunda (där jag gjorde tre raka fina birdies på gamla banan) och dessvärre väldigt många rundor där poängen legat under min buffertzon. Jag har börjat med att registrera alla mina rundor i år, (jag började med det i maj nu), allt för att få ett så rättvist hcp som möjligt.

RSS 2.0